Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam Koleżeństwo Budowlańców :D

Jestem tutaj nowy ale mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona z życzliwością:)

Właśnie rozpoczynam swoją przygodę z budową domu. Mam działkę w Lutomiersku, a właściwie we Wrzącej koło Lutomierska. Obecnie czekam na pozytywne rozpatrzenie złożonego wniosku o warunki zabudowy (niestety miejscowy plan zagospodarowania "był i znikł":()

Jeżeli moglibyście polecić jakąś ekipę budowlaną, to chętnie skorzystam. Najlepiej żeby to była ekipa, która będzie głównym wykonawcą od początku do końca.

Pozdrawiam

Cześć piotr_P, witamy, zapraszamy :D

Ekipy murarzy znajdziesz na "łódzkiej tablicy ogłoszeń".

Ja na pewno poleciłbym swoję ekipę murarzy od ścianek działowych ( są na tablicy ) i ekipę od dekarza Sebastiana Dubli ( ma też murarkę ).

Przynajmniej ja bym teraz z nimi budował :wink:

pozdrawiam, majki

Ja na pewno poleciłbym swoję ekipę murarzy od ścianek działowych ( są na tablicy ) i ekipę od dekarza Sebastiana Dubli ( ma też murarkę ).

pozdrawiam, majki

Dzięki za wszystkie informacje majki

cześć KROPI

u mnie ten sam problem z róznicą poziomów. W tym tygodniu zamierzam porozmawiać z firmami od niwelacji i urządzania ogrodów. Jak będą konkrety dam znać.

Najwiekszy problem to własnie podjazd., zeby nie był zbyt stromy.

pzdr gośka

Małgosia, szadze, ze Kropi to ma chyba inny problem. Ty sie pniesz do gory (podjazd do garazu), a on ma tenedencje do dołowania... :)

Mmmad , a ja myślałam ,ze Kropi z racji zawodu tendencje do dołowania wyplenia z innych a tu sam ... no tak , ale szewc bez butów chodzi :)

A Długi z tym ślimakiem mnie rozwalił :) :) aż mnie szwy zabolały heheheh

pozdrawiam, majki

Majki u nas Sebastian będzie robił daszek :)

A ja mogę jedynie polecić ekipę od Ytonga - ale za kilka miesięcy , bo musze sprawdzić czy spełnią me oczekiwania :)

Ekhm ... :oops:

Kojarzycie może gdzie w Łodzi lub okolicach mozna dostać podsufitkę / podbitkę Gamrat ? :p

Bo cały czas walczę z myślami ... :roll:

dzięki z góry, pozdrawiam, majki

zadzwoń tu http://www.muzimer.pl/

mają produkty tej firmy i podbitke tez mają chociaż nie ma jej w sklepie internetowym (oglądałam w biurze ale pewna nie jestem czy to napewno tej firmy Garmat)

Mmmmm, rozumiem że widziałeś to moje cudo? :lol: Na drewutnię odpada, jest za słabo przewietrzany, drewno mi trochę spleśniało, ale parkować to raczej bd przed domem... ten garaż to największe nieporozumienie tej budowy, teraz postawiłbym osobny budynek albo dostawił do domu od przodu, albo zrobił wjazd z drugiej strony - ale cholera za bardzo zaufałem tzw. fachowcom - myślałem sobie, że jak to zobaczy architekt, inżynier budownictwa i fachowiec-budowlaniec przed kupnem, to bd w miarę bezpieczny :roll:

Za ten cholerny garaż kupiłbym sobie Hayabusę - i wstawiłbym do salonu :lol:

No nic, następnym razem wybiorę najbardziej płaską działkę w okolicy i postawię tam parterówkę bez podpiwnicznia z garażem na 3 stanowiska - a teraz jak się powiedziało 'a' to trzeba powiedzieć 'ą' i wyłożyć czymś ten zjazd tak, żeby choć trabanta móc tam schować. Może zagadnę na Grupie Podkarpackiej? ;-)

Jelonek, w sumie to moglibyśmy zostać sąsiadami, bo rozważałem kiedyś taką działeczkę na ulicy Kompostowej, gdybym pracował w Kochanówce to mógłbym w kapciach do roboty pomykać ;)

Długi - Ślimak się nie zmieści, prędzej winda. :lol: Chyba, że dokonam inwazji na teren sąsiada :p

Ekhm ... :oops:

Kojarzycie może gdzie w Łodzi lub okolicach mozna dostać podsufitkę / podbitkę Gamrat ? :p

Bo cały czas walczę z myślami ... :roll:

dzięki z góry, pozdrawiam, majki

O ile nie pomyliłam nazw, to dziś oglądałam w APK. 36 zł/m2 drewnopodobna a 34 - jednobarwna.

pan zachwalał.

Mmmmm, rozumiem że widziałeś to moje cudo? :lol: Na drewutnię odpada, jest za słabo przewietrzany, drewno mi trochę spleśniało, ale parkować to raczej bd przed domem... ten garaż to największe nieporozumienie tej budowy, teraz postawiłbym osobny budynek albo dostawił do domu od przodu, albo zrobił wjazd z drugiej strony - ale cholera za bardzo zaufałem tzw. fachowcom - myślałem sobie, że jak to zobaczy architekt, inżynier budownictwa i fachowiec-budowlaniec przed kupnem, to bd w miarę bezpieczny :roll:

Za ten cholerny garaż kupiłbym sobie Hayabusę - i wstawiłbym do salonu :lol:

No nic, następnym razem wybiorę najbardziej płaską działkę w okolicy i postawię tam parterówkę bez podpiwnicznia z garażem na 3 stanowiska - a teraz jak się powiedziało 'a' to trzeba powiedzieć 'ą' i wyłożyć czymś ten zjazd tak, żeby choć trabanta móc tam schować. Może zagadnę na Grupie Podkarpackiej? ;-)

Jelonek, w sumie to moglibyśmy zostać sąsiadami, bo rozważałem kiedyś taką działeczkę na ulicy Kompostowej, gdybym pracował w Kochanówce to mógłbym w kapciach do roboty pomykać ;)

Długi - Ślimak się nie zmieści, prędzej winda. :lol: Chyba, że dokonam inwazji na teren sąsiada :p

Kropa spadochron na zadzie może pomóc :lol: :lol: :lol:

Majki u nas Sebastian będzie robił daszek :)

Eeee, no to nieźle :D

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona jak ja :D

pozdrawiam, majki

U mnie Sebastian i jego ekipa będą robili wszystko, od fundamentów po sam dach.Myślę,że będzie dobrze!!! :))) a o końcowym efekcie na pewno napiszę.

pozdrawiam

Aga

U mnie co prawda Sebastian murów ani dachu nie robił...ale jakbyś chciał ludzi od wykończenia w środku, u mnie robili i jestem zadowolony i ewentualnie od ocieplenia - dachu bądź murów to daj znać podam Ci namiary do nich.

Kto ma jakieś dojścia do taniego!!! drzewa do kominka??? najlepiej trochę przyciętego , porąbać mogę sam:) z Łodzi i okolicach...proszę o namiary!!

Kropi, przyszedł mi do głowy taki pomysł z twoim zjazdem do garażu. Właściwie to zobaczyłam cos takiego u mnie na osiedlu, ale pomyslalam o tobie. Może będziesz mogl coś z tego wykorzystac.

Tam ludzie mają dom blisko ulicy z bardzo głębokim spadkiem do garażu. Nie mozna więc wydłuzyc podjazdu/ zjazdu. Ogrodzenie działki jest nie po prostej, tylko z wcięciem na drogę do garazu. Siatkę ogrodzeniową mają przymocowaną na murkach oporowych i mały odcinek - dokladnie brama garazowa jest jakby granicą dzialki. Jeśli nie masz u siebie asfaltu, a chyba nie masz, to możesz ten podjazd troszkę wydłuzyć wywalając siatke ogrodzeniową. Nie wiem, czy dość jasno sie wyraziłam. Jak będzie potrzeba to moge zrobic fotkę.

Popatrz, ja tez czasami mam takie marzenia o parterowce :D Ale szybko przechodzi...

W wolnej chwili wpadnij do mnie. Pozwole Ci zaparkowac w "podziemnym" garazu i porownasz wrazenia... Aha, ubezpiecz sie na wszelki wypadek, gdybys niechcacy obtarł mi sciany samochodem :D

A jak juz przyjedziesz, to zalatwie Ci konsultacje z Podkarpaciem :D

Witam,

czy nie wiecie gdzie w Łodzi lub okolicy można kupić płyty betonowe (pełne jak na ogrodzenie). Chcę z nich zbudować pomieszczenie gospodarcze na czas budowy, a po zakończeniu budowy wykorzystać do innych celów:)

Pozdrawiam,

Piotrek

Na KArniszewickiej w Pabianicach, firma nazywa sie Celbet. W Lodzi gdzie - nie wiem :) Pozdrawiam! KArolina