Contelek 23.05.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 odgromówke na dach gdzie kupowaliście i po ile ?? solary próżniowe wysoko wydajne poniżej 1250 zł panel 2m2 widział ktoś ?? 2 takie potrzebuje na poniedziałek wraz z kołnierzem pod dachówkę falistą Hej chcesz to Ci swoją odsprzedam tanio jak nowa dekarz mi ją będzie w przyszłym tygodniu ściągał bo nie chce miec drutów na dachu jednak zamówiłem za 3 tysie jakąś inną sztycę co ma mi tez chronić chałupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.05.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 ten sam granit kupiłem za 1400 zł montaż 600 zł No to się pochwal gdzie kupowałeś Będzie na przyszłość ... Sprawdzaliśmy w 3 miejscach - w każdym innym wybrany przez nas granit był droższy ... Ale teraz to już nie ważne ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 23.05.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Majki więc nr do człowieka co ma taniej i montuje jest poniżej Krzysztof nr 504054553 pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 24.05.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Majki więc nr do człowieka co ma taniej i montuje jest poniżej Krzysztof nr 504054553 pozdrowionka Dzięki, akurat bardzo mi się przyda http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 24.05.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Witajcie Dawno mnie tu nie było, ale z różnych względów nie miałem czasu zaglądać... Może teraz będę miał troszkę więcej czasu odgromówke na dach gdzie kupowaliście i po ile ?? solary próżniowe wysoko wydajne poniżej 1250 zł panel 2m2 widział ktoś ?? 2 takie potrzebuje na poniedziałek wraz z kołnierzem pod dachówkę falistą Jak znajdziesz, to daj koniecznie znać, też mnie oba tematy będą interesowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 24.05.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Kupowaliśmy tu : http://www.labradoryt.com.pl/ Co prawda czarne, ale jak tam się przejedziesz, to wybór oszałamia ... No i obsługa bardzo miła i profesjonalna. A i ceny z tego co się orientowaliśmy najlepsze. pozdrawiam, majki Majki wybór rzeczywiście mają świetny , ale ceny chore dla przykładu za granit do kuchni na blaty u nich wychodziła cena 2300 plus m montaż ok 800 zł , ten sam granit kupiłem za 1400 zł montaż 600 zł Ze 2-3 lata temu jak robiłem blat w kuchni miałem identyczne odczucie, że Labradoryt jest wyjątkowo drogi. Ostatecznie blat zamówiliśmy u poleconego kamieniarza w Dobroniu: Czesław Sójka, (603) 934 -703, (43) 677-21-57. Nie miał oczywiście takiego wyboru i takiej wystawki, ale pokazaliśmy na ścinkach u niego na placu o co nam chodzi. Bez problemu przyjechali, wymierzyli, zrobili, zamocowali. Jesteśmy z ich roboty bardzo zadowoleni, a cena, jeśli dobrze pamiętam, była ze 3 razy niższa niż w Labradorycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Łódź 25.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Czy wiecie jak ma ostatecznie przebiegac S14? Pamietam, ze w Lodzi powstal komitet spoleczny, ktory w programie Jaworowicz wykazal ze ostatnio podawana koncepcja zostala zrobiona na lewych podkladach geodezyjnych i w ten sposob wybrano ja jako lepsza. (chyba te same) mapki mozna tez ściągnąć z http://bppwl.lodzkie.pl/mainpage.php?section=works&show=others&item=7 -> http://bppwl.lodzkie.pl/download/S14_weryfikacja_przebiegu_synteza.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Łódź 25.05.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Chcialbym porposic Was o porade. Co jest Waszym zdaniem lepsze na schody wejsciowe i taras Plytki klinkierowe czy gres (techniczny)? Napisalem nowy watek ale nikt nie wypowiedzial sie http://forum.muratordom.pl/plytki-klinkierowe-czy-gres-techniczny-na-taras-schody-zew,t131861.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.05.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Aaanie wiem, co jest lepsze ale macałam dzis jakiś gres techniczny w proktikerze. Ten co macałam nie przypadł mi do gustu. Mocny podobno jest, ale miał tak chropowatą powierzchnię, że oczami wyobraźni zobaczyłąm jak szybko się w to wchłonie brud.. Chyba, że się jakoś go konserwuje? Był wątek o gresie technicznym, pamiętam, ale to było z pół roku temi i nie gresy miałam wtedy w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 25.05.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 miał tak chropowatą powierzchnię, że oczami wyobraźni zobaczyłąm jak szybko się w to wchłonie brud dzięki temu jak jest mokry to się na nim buty nie ślizgają, spróbuj wejść po schodach na dworcu łódź kaliska gdy pada deszcz lub śnieg, tam są położone bardzo gładkie płytki nie trzymające brudu i jednocześnie strasznie śliskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.05.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 zawsze coś za coś Niedrogi był ten gres techniczny może go jednak obejrzę bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Łódź 25.05.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Dziekuje EZS i mpoplaw No fakt na Kaliskim to przesadzili z tymi plytkami i to jest mocny argument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 26.05.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Do canna: czemu podkreślasz że kocioł nie jest kondensatem?. Pod jakim numerem na Przedzalnianej oferowali dobre ceny na Immergas (ulica jest dość długa...) Dzwoniłaś już w sprawie parapetów wewnęrznych? Może zrobimy łączne zamówienie? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.05.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 miał tak chropowatą powierzchnię, że oczami wyobraźni zobaczyłąm jak szybko się w to wchłonie brud dzięki temu jak jest mokry to się na nim buty nie ślizgają, spróbuj wejść po schodach na dworcu łódź kaliska gdy pada deszcz lub śnieg, tam są położone bardzo gładkie płytki nie trzymające brudu i jednocześnie strasznie śliskie Tez zastanawiam sie od pewnego czasu nad materialem na schody... i nic sensownego nie wymyslilem Jakakolwiek plytka z woda przy ujemnej temperaturze zamienia sie w lodowisko, nawet "atestowane bezpieczne" stopnice sa do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 26.05.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Do canna: czemu podkreślasz że kocioł nie jest kondensatem?. Pod jakim numerem na Przedzalnianej oferowali dobre ceny na Immergas (ulica jest dość długa...) Dzwoniłaś już w sprawie parapetów wewnęrznych? Może zrobimy łączne zamówienie? pozdrowionka DEVELOP S.C. 90-137 Łódź Uniwersytecka 2/4 042/6789324 6781459 501571144 P.P.H.U. MIEDŹ Grupa SBS 90-745 Łódź Pogonowskiego 5/7 042/6322453 SAN-TERM Grupa SBS 91-202 Łódź Warecka 3 042/6110702 SAUNOPOL Grupa SBS 91-848 Łódź Inflancka 37 042/6160656 SYSTEM F.H-U. 93-036 Łódź Pabianicka 6 042/6843300 TERMED 93-114 Łódź Przędzalniana 98 042/6832600 TERMED - oddz. 93-558 Łódź Obwatelska 56 paw.2 602/332883 TERWO Grups SBS 90-619 Łódź Pogonowskiego 69 042/6366602 skl. THERMEX Grups SBS 93-005 Łódź Wólczańska 238/248 042/6847837 THERM-INSTAL Grupa SBS 92-236 Łódź Al. Piłsudskiego 143 042/6773960 fax 6773969 THERM-INSTAL Grupa SBS 90-143 Łódź Kopcińskiego 41 042/6773900 fax 6773999 TIBEX Grupa SBS 91-852 Łódź Inflancka 29 042/6406122 To są adresy wszystkich autoryzowanych sprzedawców kotłów Immergas. TERMED na Przędzalnianej dawał b. dobrą cenę. Ale rozmawiałam telefonicznie z większością z tej listy i wszędzie można było się ostro targować. Wybrałam TERWO, bo mieli kocioł dostępny od ręki a i różnica w cenie nie była aż tak znacząca żeby warto było czekać kilka dni. Jak wspomniałam wcześniej bardzo wtedy mi się spieszyło. Z TERWO miałam też instalatorów, którzy bez problemu i niedrogo powiesili mi ten kocioł. Z TIBEX-u mam serwisanta, miły i kompetentny facet. Podkreśliłam, że kocioł nie jest kondensatem, bo może masz podłogówkę? Ja nie mam i dlatego wybrałam ten a nie inny kocioł. Parapety potrzebuję zewnętrzne. Dzwoniłam już pod podany przez CONTELA numer. Cena za m2 granitowego parapetu - 500 zł. Nie wiem, czy to dobra cena, nie dzwoniłam jeszcze do innych. Jeśli chcesz, możemy porozmawiać o wspólnym zamówieniu z tym, że mnie znowu się spieszy, w tym tygodniu zaczynam robić ocieplenie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.05.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 A propos Tibexu - usiłowałam u nich kupić kocioł - rozmowa wyglądała tak - kocioł droższy, niż w internecie niedużo. W rozmowie wstępnej. Zachęcona drążyłam temat i zaczęła rosnąć cena bo "pan poprzednio się pomylił" Ale znowu by spadła gdyby mi montowali kotłownię.. Za ok 1000 więcej, niż mój hydraulik. A na koniec zaczęli mi grozić, że jak u nich nie kupię pieca, to nie mam co liczyć na ich serwisanta, bo owszem, zlecenie może wziąć ale przyjedzie do mnie w ostatniej kolejności, jak się będzie bardzo nudził, bo "nie jestem ich klientką" Poczułam się zrażona. A na prawdę chciałam nawiązać współpracę bo mają do mnie blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 26.05.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Sprawdzę jak mnie potraktują w Tibexie . Mam do nich blisko z pracy. Skoro Canna pisze ze serwisant jest miły, to może od razu z nim załatwiac sprawę, coby nie kręcili? Canna Masz kontakt dio serwisanta? Muszę z nim pogadac co mi doradzi Podłogówki mam co kot napłakał, ale trochę jest. Byłam dziś u Ciebie, ale nikogo nie było (zamknieta brama). Ja szukam parapetów wewnętrznych. Zewnętrzne będą z klinkieru, może za rok... EZS: do dzisiaj byłam przekonana, że kocioł kupię sobie w necie. Ale na spotkaniu z instalatorem (serwisant z uprawnieniami) stwierdził, że może mi zainstalowa tylko taki kocioł, który kupię u niego. Przy czym nie wiedział nawet, że kocioł można kupic w promocji w pakiecie z zasobnikiem. Czy to jest standardowe zachowanie? Jakie upusty można wywalczyc poza siecią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 27.05.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 U mnie nadchodzi powoli czas na wrota garażowe Przerobił ktoś już ten temat? -Możecie coś polecić? ...Hoerman, Wiśniowski, Krispol, Novoferm... a może jeszcze coś innego(?)... (na targach trafiłem np. na jakiś Stamet GP z Sieradza - zna ktoś(?) ...no i jeszcze: segmentowa, rolowana, uchylna a może zwykła skrzydłowa? ... O qrcze, dużo tych pytań - chyba trzeba założyć osobny wątek... ...a może już taki istnieje - podpowiedzcie ,pls. Moja wyszukiwarka trafiła na razie tylko na to: http://forum.muratordom.pl/post2496753.htm?highlight=wrota%20gara%BFowe#2496753 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 27.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 U mnie nadchodzi powoli czas na wrota garażowe Przerobił ktoś już ten temat? -Możecie coś polecić? Czesc Sasiedzie! Nie wiem czy moge polecic - jeszcze nie uzywam, dopiero dzisiaj/jutro maja byc montowane. Ale wygladaja ok. Uchylne (rolowane podobno lubia sie psuc, rozwierane potrzebuja miejsca w garazu). Zapraszam na wizje lokalna jakby co - wiesz gdzie;) Kupilam 2 sztuki tu: http://www.allegro.pl/item371817652_brama_garazowa_garsta_eko.html 805 zl/szt z transportem na miejsce. (wymiar 2x2,5m) Pozdrawiam! Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.05.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Ale na spotkaniu z instalatorem (serwisant z uprawnieniami) stwierdził, że może mi zainstalowa tylko taki kocioł, który kupię u niego. Przy czym nie wiedział nawet, że kocioł można kupic w promocji w pakiecie z zasobnikiem. Czy to jest standardowe zachowanie? Jakie upusty można wywalczyc poza siecią? Co za bzdura. takie bajdy mi wciskali właśnie w Tibexie. Serwisant nie musi ci instalować kotła. Nawet nie powinien, chyba, ze jest jednocześnie hydraulikiem. Instalacja kotła oznacza podłączenie wszystkich rurek, komina itd. Robili to moi hydraulicy, fakt, że przeszkoleni i mieli jakieś tam uprawnienia. Po czym oni ściągnęli serwisanta jedynie na odpalenie pieca. Na pierwsze włączenie. I ta wizyta serwisanta była za darmo. Odbyła się przy ekipie instalatorów (hydraulików). Nie miało to nic wspólnego z zakupem pieca, który był kupiony ze 3 msc wcześniej i sobie leżał. Można oczywiście kupić piec z instalacją i zrobieniem kotłowni. Wtedy płacisz hydraulikowi za przyszykowanie rur itd a instalatorowi za zawieszenie pieca na ścianie, włożenie wtyczki do gniazdka i przykręcenie rurki od wody. Samo wciśnięcie guzika pieca na ogół jest bezpłatne Wtedy możesz mieć nawet duże zniżki nie piec, odbiją sobie na reszcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts