oleniek 27.05.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Wielka prośba o szybką ocenę "Tanio/drogo/normalnie" Czy za 135mb ogrodzenia: siatka ocynkowana drut 3,2 oczko 6*6 wys 150 cm, do tego słupki co 2,5 m (nie za rzadko?) i betonowe płyty jako "podmurówka" i robocizna (20 zł za 1mb) całość za 9000 - 10 000 zł To dobra oferta? Chodzi mi przede wszystkim o tę robociznę - bo materiały dam radę sama sprawdzić, ale robocizny - nie Qrcze nie mam dostępu do inetrnetu, a budowa bez netu.... do bani. Pozdrawiam wszystkich budujących. aaaaa... i jeszcze jedno czy za 2,5 mb "przyłącza" (wodociąg w drodze przed działką) i studzienkę - 4000neto to "dobra oferta" Bo tyle mi jeden facet zaśpiewał Normalnie mi szczęka opadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 27.05.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Problem polega na tym, hydraulik, który mi rok temu robił rozprowadzenie rur w domu (zresztą mąż naszej wspólnej koleżanki) nie odpowiada na telefony. Muszę szukac innego i to najleipej takiego, który załatwi od razu serwisanta. Byłam dziś w Tibexie i ich oferta nie powaliła mnie na kolana - zaproponowali sam kociol Vitodensa 200 z 150l zasobnikiem za ponad 11 kPLN minus 15% rabatu To chyba firma dla bogaczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 27.05.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Uchylne (rolowane podobno lubia sie psuc, rozwierane potrzebuja miejsca w garazu). Zapraszam na wizje lokalna jakby co - wiesz gdzie;) Kupilam 2 sztuki tu: http://www.allegro.pl/item371817652_brama_garazowa_garsta_eko.html 805 zl/szt z transportem na miejsce. (wymiar 2x2,5m) Pozdrawiam! KarolinaDzięki Sąsiadka za odpowiedź. ...a przy tej uchylnej to silniczek z pilotem będziesz miała czy *samoręcznie* uchylać będziesz? (a może znowu planujesz męża wykorzystywać? ) Poza tym widzę, że ta z allegro jest nieocieplana. -Ty masz garaż wolnostojący, więc pewnie zimny... Mój jest w bryle budynku. Nie planuję go jakoś specjalnie dogrzewać (graniczy z kotłownią), ale nie chciałbym mieć w nim zamrażarki Najpoważniej brałem pod uwagę wrota segmentowe. Niestety poraża trochę cena - szczególnie, gdy popatrzę na twój zakup - ty płaciłaś setkami, ja musiałbym -tysiączkami PS Dzięki za zaproszenie. Gdy mnie zawieje w twoje okolice, to chętnie rzucę okiem na wrota i ogólne postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 28.05.2008 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Serwisant nie musi ci instalować kotła. Nawet nie powinien, chyba, ze jest jednocześnie hydraulikiem. Właśnie. U mnie tak było. Instalację kotła robiła mi firma Terwo, w której kupiłam kocioł. Zapłaciłam 200 zł. Z Tibex-em nie rozmawiałam o kupnie, bo jak szukałam serwisanta do odpalenia (pierwsze uruchomienie za darmo) piec już miałam. Nie było z tym żadnego problemu. Zadzwoniłam, poprosiłam do telefonu serwisanta i powiedziałam o co chodzi. Wszystkie sprawy dotyczące kotła załatwiałam telefonicznie. Osobiście byłam w Terwo żeby zapłacić i tyle. Ceny negocjowałam też telefonicznie podając najniższą cenę znalezioną na ceneo za podstawę negocjacji. Na Przędzalnianej facet chciał mi sprzedać nawet taniej. Małgosiu, numer telefonu do serwisanta wyślę Ci na priv. Szkoda, że nie było mnie w domu. Czasami pracuję http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Jeszcze nie mamy domofonu (będzie w sobotę), ale jak przed garażem stoi mój samochód to jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 28.05.2008 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 i robocizna (20 zł za 1mb) moim zdaniem bardzo drogo, tyle przecież bierze murarz za wymurowanie m2 muru, a to ogrodzenie to pewnie w 3 dni zabetonują, wychodzi więc dniówka 3 tyś ja bym na twoim miejscu zagonił chłopa do pracy, a te 10 tyś wydał na fajowe mebelki w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 28.05.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Dzięki Wczoraj mąż kupił "Orangowy" internet. Otwieram pakiet w domu, a tam brak płyty z oprogramowaniem do modemu. dzwonię na infolinie, a tam facet informuje mnie że "płytka powinna być" ja na to, że wiem ze powinna, ale nie ma. Na co on genialnie mówi " ale proszę Pani! proszę się nie martwić, nie musi mieć pani płyty zeby wgrać oprogramowanie, wystarczy że wejdzie pani na nasza sronę www i ściągnie oprogramowanie sobie na komputer A tak w ogóle to sami nie damy rady się ogrodzić Mąż ma "technicznie" lewe ręce, a ja kobieta slaba siły nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 28.05.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 to cienko ciebie widzę, fachowcy chcą teraz zarabiać po 5-8 tyś na miesiąc, nawet jak robią bardzo proste rzeczy typu wbijanie gwoździ, machanie łopatą, chyba pozostaje ci tylko płot betonowy z montażem, cenowo wyjdzie ci bardzo podobnie ale będzie służył znacznie dłużej, a po pomalowaniu i obsadzony krzaczkami nawet nie rzuca się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 28.05.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 i robocizna (20 zł za 1mb) moim zdaniem bardzo drogo, tyle przecież bierze murarz za wymurowanie m2 muru, a to ogrodzenie to pewnie w 3 dni zabetonują, wychodzi więc dniówka 3 tyś ja bym na twoim miejscu zagonił chłopa do pracy, a te 10 tyś wydał na fajowe mebelki w kuchni mi np krzyczeli 60 zł za 1m fundamentu pod ogrodzenie , mam 30 metrów to wyszło 1800 zł , jak pytałem ile im to zajmie to powiedzieli ze jeden dzień . Nawet jakby to robili we trzech to 600 zł dniówka to chyba dużo . Cóż mi zostało mam do pomocy dwóch dziatków , deski do szalunków mam , 10 ton piachu jeszcze z wylewek , pożycze betoniarke i do roboty . Pewnie mnie zejdzie cały weekend , ale cóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.05.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ceny Maxbet: 1000/600 128 brutto pokrywa 1000 z wlazem fi 600 - 158 brutto nie maja wlasnego tranposrtu Ceny Ekol-Unicon (z ul. Demokratycznej) 1000/250 - 110 netto 1000/500 - 190 netto 1000/1000 - 350 netto transport na terenie Lodzi - 450 zl (!!!) Ceny Zakładowa 1000/1000 - 200 netto 800/100 - 180 netto transport 150 Henrykowska 32: 1000/60 - 110 netto do negocjacji (plyta w tej samej cenie) 1200/60 - 140 netto do negocjacji (plyta w tej samej cenie) "zaprzyjazniony" transport - ok 30 zl od elementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.05.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ceny Maxbet: 1000/600 128 brutto pokrywa 1000 z wlazem fi 600 - 158 brutto nie maja wlasnego tranposrtu Ceny Ekol-Unicon (z ul. Demokratycznej) 1000/250 - 110 netto 1000/500 - 190 netto 1000/1000 - 350 netto transport na terenie Lodzi - 450 zl (!!!) Ceny Zakładowa 1000/1000 - 200 netto 800/100 - 180 netto transport 150 Henrykowska 32: 1000/60 - 110 netto do negocjacji (plyta w tej samej cenie) 1200/60 - 140 netto do negocjacji (plyta w tej samej cenie) "zaprzyjazniony" transport - ok 30 zl od elementu Ceny są zajebiste Dziś brałem z Maxbetu 3 kręgi i pokrywę ( studnia chłonna ) - cena na krąg dokładnie 128 zł brutto, tylko cena na pokrywę 122 brutto. Transport "obcy" 180 zł do mnie. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idiuna 29.05.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam Rozpoczynam następny etap budowy i poszukuję stemple budowlane . Najchętniej 2,7 m i oczywiście niedrogo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 29.05.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 A ja proszę o polecenie dobrej i sprawdzonej ekipy do poddaszy (ocieplenie + płyty) w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 29.05.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam Rozpoczynam następny etap budowy i poszukuję stemple budowlane . Najchętniej 2,7 m i oczywiście niedrogo Pozdrawiam Hej ja mam stemple budowlane wlasnie o takim wymiarze jak szukasz ( maja ok. 2.90- 2,80 ) chce po 4zł za sztuke - jestem z okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 29.05.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 chyba pozostaje ci tylko płot betonowy z montażem, cenowo wyjdzie ci bardzo podobnie ale będzie służył znacznie dłużej, a po pomalowaniu i obsadzony krzaczkami nawet nie rzuca się w oczy Ja mam płot betonowy z trzech stron, za 86 m zapłaciłam 4200 (montaż + materiał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 30.05.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Czy ktos z grupy łódzkiej jedzie jutro na spotkanie forumowiczow do W-wy? Ja mam "wejsciowke" dla osoby towarzyszacej. Byc moze sie wcale nie zdecyduje na wyjazd i beda dwie "wejsciowki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 30.05.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Wiecie moze gdzie kupic niedrogo lupek nieregularny granitowy do wylozenia wjazdu do garazu/sciazki w ogrodzie? Na allegro nieregularne odpady z kostki granitowej sa po ok 45 zl za tone (z czego da sie ulozyc ok 6m2 bruku), jednak firma z dolnego slaska, wiec transport bedzie kosztowal wiecej niz ta kostka. Moze blizej mamy cos, nawet nieco drozej, ale suma sumarum korzystniej? DZIEKI za namiary! Po ile kupowaliscie: -kostke granitowa -kostke betonowa (gdzie, jakiej firmy, jaka kostka, ile transport?)Zastanawiam sie jak duza jest roznica w cenie miedzy kamieniem naturalnym a betonem?? Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 30.05.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Czy ktoś z was budował na swój koszt sieć wodociągową i kanalizacyjną?Jakie to były koszty i poproszę namiary na tanią firmę.Ile kosztowały was przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 30.05.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Oddam dwie "wejsciowki" na spotkanie forumowiczow Muratora... Wejsciowki sa free tak samo jak wszystko inne na spotkaniu (oprocz podrozy, nie wiem, jak jest z procentami). Moim zdaniem warto jechac (bylem dwa razy). Mozna spotkac innych budujacych, ktorzy nie potrafia rozmawaiac o niczym innym niz sciany, wykonawcy i wykonczenia , a takze innych, normalnych i ciekawych ludzi. Sa tez fachowe porady budowlane i nie tylko budowlane. Pyszne jedzonko (free) i nowa lokalizacja tez wydaje sie intrygujaca (Palac Prymasowski w W-wie). Polecam zarowno budujacym jak i dopiero zaczynajacym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 30.05.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Moi mili potrzebuje namiar na jakieś nowoczesną balustradę do schodów , gdzie znajdę takową firmę w Łodzi ? oraz potrzebuje namiar na złotą rączkę co lampe przykręci ,podgipsuje , zeszlifuje , takie drobiazgi porobi pomyslcie i podrzućcie coś ciekawego na priv lub na forum pozdrawiam wykończony wykończeniówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 01.06.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Dla wszystkich w okolicach etapu parapetowego - w ramach dokształcenia się i rozpoznania możliwości materiałowych na rynku PARAPETY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts