Dorota szymczak 01.06.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Witam wszystkich serdecznie po przerwie Zdenerowałam się jak ta lala na brak internetu i poszłam do ery i mam bezprzewodowy. Tempo ma ślimaka i jakiś problem jest w ich programie i żeby mi się nie nudziło przy wykończeniówce " proszą" by pojechać do salonu po nowy program bo w poprzednim jest błąd. By ich strzeliło. A co tam . Teraz co ciekawsze. - zrobione: tynki wewnętrzne, elektryka , hydraulika w 3/4, ocieplenie w 90% ( styropian , siatka i klej- samo kładzenie tynku będzie po położeniu dachówki),podbitka. Teraz,chłopy są na dachu i kładą łaty kontrłaty,obróki sobie uszykowali, i będą dachówkę kłaść. Kiedy zejdą z dachu położą tynk na ocieplenie. Gdzieś w czasie dachówki a tynku wchodzą do środka na wylewki. Następny etap prac dla nich to gładź i ocieplenie poddasza Cieszę się jak dziecko które dostało lizaka, że armatura wybrana do łazienek, glazura terakota tyż. Dużo wszystkiego jest ale jak co do czego to jest problem, ale się udało w miarę gładko. A oczywiście po proźbie do was też się zjawiłam. Założyłam się z chopakami na budowie o flaszkę. Zakład jest o to czy można wycinać krzaki i drzewa owocowe powyżej pięciu lat. Oni twierdzą że nie można a ja że można owocowe wycinać. Sprawa jest o tyle upierdliwa że każdy swoją rację ma udowodnić konkretnym przepisem. Macie coś to pomóżcie. Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 02.06.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Hej hej - nie mamy internetu i kurcze okazuje się ,że człowiek bez tego cudu techniki to jak bez ręki . My już po przeprowadzce do "nowego" , wynajmowanego mieszkania - cud lat 70-tych , kasetony na sufiicie,meblościanka cud-miód,terma w łazience , zapach gazu , te sprawy ... no ale coż, chce się budować to trzeba swoje gniazdko sprzedać - a propos mamy do sprzedania 3 pokoje na Radogoszczu , może ktoś chce :) ??? Sprzedam chętnie i drogo :) Sli a ty przypadkiem nie bywasz na Więckowskiego przy Żeligowskiego ? bo ja na tym podwórku jeżdże z wozkiem z mlodym - tam mieszkaja moi rodzice - a ostatnio wydawało mi się ze Twoj samochod widziałam ? Pozdrawiam wszystkich budujacych - mam nadzieje ze za kilka dni lub tydzien zalozymy internet wrócę do nalogu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 02.06.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witajcie. Pilnie potrzebuję koparki do zrobienia dziury pod szambo. Rejon- granica Łodzi i Konstantynowa. Podpowiecie skąd wziąc koparkowego? Pozdrowienia, Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 03.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witajcie. Pilnie potrzebuję koparki do zrobienia dziury pod szambo. Rejon- granica Łodzi i Konstantynowa. Podpowiecie skąd wziąc koparkowego? Pozdrowienia, Małgosia Pan Grzegorz 510 050 294 kopał u mnie dół pod szambo i inne koparkowe roboty też, tylko musisz wiedzieć jaki głęboki dół chcesz mieć http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art1111 03.06.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam! Szukam niedrogich listew podłogowych dębowych. Znacie jakiegoś taniego producenta albo sprzedawcę w okolicy? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 03.06.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witojcie, poszukuję solidnego stolarza, który podjąłby się "wybudowania" drewnianych, ażurowych schodów w salonie. no i oby terminy miał przystępne pozdrawiam, Monika przejrzałam ŁTO i nie znalazłam tam niestety ekipy godnej polecenia w tym zakresie ale może macie kogoś kogo warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 04.06.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Wątek cosik niemrawy się zrobił - podciągnę, może łatwiej go ktoś znajdzie Smoczyco Moniko, przecieraj szlak - też mnie wkrótce czekać będzie znalezienie dobrego schodziarza - będę wiedział kogo pytać w przyszłości Moje schodki też mają być "drewniane i ażurowe" (po prostu lekkie): http://images28.fotosik.pl/225/ac23264c84032ffd.jpg To tylko wstępny projekt; na pewno inna będzie poręcz, nie chcę też tych desek biegnących po bokach stopni, ale ogólny kształt musi być u mnie właśnie taki. Ma wyglądać coś w tym stylu (nie pamiętam której firmy są to materiały reklamowe: Markol(?), Rintal(?) ): http://images30.fotosik.pl/224/2f8bdae9952118a1.jpg Życzę owocnych poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 04.06.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 witam, znajomy ma do sprzedania stemple. 4,3m - ok. 100szt. 3,2m - ok. 320szt. 2,7/2,8m - ok. 80szt. ok. 500 stempli w sumie za stemple z transportem (okolice Łodzi) chce 2000zł. bez transportu - do negocjacji. Zainteresowane osoby proszę o kontakt na priv, podam nr. tel. Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 04.06.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Odnosnie solarza do zrobienia schodow schodow - polecam pana Waleriana Romanowskiego - 604987892. Tani nie jest, ale ta jakosc! Za dwa miesiace bedzie robil u mnie. Probujcie dzwonic, nie wiem jakie ma terminy. Odnosnie listew drewnianych - polecam wycieczke do Inowlodza do firmy zaklad drzewny Kowalscy. Jesli komus za daleko, to moze firma Drewno na terenie Wifamy? Dziękuję canna za kontakt do koparkowego . Twoja ekipa od montazu kotła bedzie prawdopodobie tez robic u mnie... . Mówili, ze mialaś jeszcze fajnego kominiarza. Uśmiecham sie wiec o kontakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 04.06.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 I jeszcze jedno - pilnie potrzebuje dobrego glazurnika! Licze ktos cos podpowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 04.06.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Hmmm ja zalałam domek na działce...było zrywanie linoleum ....wynoszenie mebli.... w końcu decyzja kładziemy gres. Kilka telefonów...cena i terminy powalają z nóg.... a my nie chcemy inwestować w ten domeczek bo za 2 lata go sprzedamy...i .... sama położyłam gres 12m2 brzegi docinałam szlifierką kątową i wyszło super, tak że jestem "dobrym glazurnikiem" ale się nie polecam bom początkująca i w stresie u kogoś mogłoby mi nie wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.06.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 I jeszcze jedno - pilnie potrzebuje dobrego glazurnika! Licze ktos cos podpowie.. niezłych glazurników miałam od Kropiego. O ile pamiętam wiszą na tablicy. Jak nie wiszą, to muszę wykopać notatki, a to nie jest proste. Co do drewnianych schodów - przepiękne, drewniane robią na wycieczkowej. Te wygięte deski (lica) którymi wzgardził yeti są koszmarnie drogie. Byłam u nich, oglądałam sobie proces produkcji, imponujące. Ale cena mnie zbiła z nóg. Metalowa konstrukcja wyszła mi znacznie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.06.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 I jeszcze jedno - pilnie potrzebuje dobrego glazurnika! Licze ktos cos podpowie.. Nie chce Cie straszyc, ale wszyscy maja terminy na przyszly rok... nie udalo mi sie znalezc nikogo wczesniej niz na grudzien/styczen, a szukalam w kwietniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 05.06.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dzieki dziweczyny. Musze probowac bo w siepniu przeprowadzka... EZS czekam na kontakt oleniek ja tez kiedys polozylam sama terakote na 4 m2. Ale teraz wolalabym wziac fachowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWSP 05.06.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam Oddam słup drewniany, oświetleniowy idealny na przyłącze tymczasowe lub zamocowanie rbetki oddam, okolice Matki Polki tel 501-658-212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.06.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dzieki dziweczyny. Musze probowac bo w siepniu przeprowadzka... EZS czekam na kontakt i się chyba nie doczekasz. napisz na priv do kropiego. Ja powywalałam wszystkie telefony budowlane z komórki. Porządki robiłam i teraz nie mam nawet tych mi potrzebnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 05.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 OK. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.06.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Cześć Pytanko do tych po elektryce i tynkach : kto obsadzał wam puszki w ścianie - elektryk czy tynkarz ? Ja na razie jeszcze nie gadałem z nikim, ale merytorycznie chcę być "gotowy" Puszki są czasem u mnie na ścisk, a czasem luźno wisza na kablach i nie wiem jak to jest. Wątek na forum mówi że albo jedni albo drudzy ... dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 05.06.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam po dłuższej przerwie ale jestem ostatnio mocno zabiegana , dużo się działo(eje) i na wiele rzeczy brakuje mi czasu, a do tego ruszyliśmy z budową. ZACZĘŁO SIĘ!!! 30.05. - zdjęcie humusu 31.05. - kopanie fundamentów i zbrojenie 02.06 - dalszy ciąg zbrojenia i zalewanie uff.. a teraz mała przerwa hiiihi. fajna była ta mobilizacja i adrenalinka. Wiem,że to był tylko malutki przedsmaczek tego co mnie czeka. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.06.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 agi888 - aż się prosi o dziennik pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts