Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie czy jeśli magik od instal.elektrycznej woła 60 zł od punktu to dużo czy mało ? no i jak mam liczyć punkt - kontakt, włącznik + wyjście sufitowe na żyrandol + inne duperele(kinkiety itp)??

bardzo dużo, ja nie miałem oferty na więcej niż 30 zł, a punkt to każde wyprowadzenie kabla + oczywiście jeszcze GZI i szafka z bezpiecznikami gdzie każdy bezpiecznik to punkt

mnie osobiście elektryk wycenił całość na 3,5 do 4 tyś samej robocizny

U mnie właśnie w weekend elektryk skonczył instalacje za 25 zl od punktu

punky to gniazdko lub lampa plus wlacznik(jeśli 2 wlaczniki to 1,5 punktu) gniazdko tv i telefoniczne tez po 25 zl szafka gratis cała robocizna wtszła mnie 2500 (100 punktow plus szafka)

a jeśli chodzi o piec to według Pani w gminie musi być piec z certyfikatem ekologicznym przynajmniej w aleksandrowie tak jest więc większość pieców na ekogroszek spełnia te warunki.

dostałam właśnie wycenę systemu alarmowego. Cały bezprzewodowy, czujniki montowane na roletach (magnesy) na 9 oknach + 3 czujki ruchu na fiksy i centrala cyfrowa Ja 63 profi. Facet sobie życzy 6000 zł. Czy on nie przesadza? CZy taka cena to norma? Wyobrażałam sobie że będzie sporo taniej... Te magnesy nie są drogie (też bezprzewodowe) a cena centrali w internecie to ok 500-800 zł.

Kto coś wie na ten temat

PS napisałam mu, że chcę szczegółową wycenę, ale cuś milczy

EZS - drogo. Tyle to ja za zapłacę docelowo z włączaniem ekspresu na kawę przez sms-a :D 8)

Skontaktuj się z firmą Ad-Serwis. Zakładali u mnie i u Yeti'ego.

605 374 782 - przyjedzie bardzo miły pan, doradzi, podpowie, potem bez problemu zamontuje. Ja polecam.

pozdrawiam, majki

EZS - drogo. Tyle to ja za zapłacę docelowo z włączaniem ekspresu na kawę przez sms-a :D 8)

605 374 782 - przyjedzie bardzo miły pan, doradzi, podpowie, potem bez problemu zamontuje. Ja polecam.

pozdrawiam, majki

dzięki

nie omieszkam

:D Pozostaje mi tylko potwierdzić i uzupełnić o info, że zakładali też u Contela (od niego miałem namiary; dzięki Contel :D ). Do finału mojego konkursu na założenie systemu alarmowego weszła jeszcze jedna firma z bardzo zbliżoną cenowo ofertą. Jednak zasady wyceny tej drugiej wydały mi się jakieś takie bardziej pokrętne... :roll: :wink: Sama oferta Ad-Serwisu była również znacznie bardziej staranna i klarowna.

To chyba pierwsze trafienie "bez pudła" na mojej budowie. Pan Andrzej okazał się bardzo rzeczowym, sympatycznym i profesjonalnym wykonawcą.

(...O!!! Właśnie zauważyłem, że gdzieś zaginął mój awatarek :-? . Przez tydzień odłączyli mnie od kabla a tu po powrocie netu takie kwiatki :evil: Proszę o zwrot - zdążyłem się z nim już bardzo związać emocjonalnie :cry: ...)

:wink:

Kupiłem w Castoramie (93-566 Łódź, ul Wróblewskiego31, tel (042) 683-72-00, 683-71-00). Producent: Padilla. Cena na początku marca: 598 zł/szt. Wytrzymałość ogniowa: 45min.

Z ciekawości zadzwoniłem do przedstawiciela Padilli w PL (w Poznaniu), te same drzwi kosztowały u nich przeszło 800zł. :wink: :D

Z serii pytan o drzwi :) Gdzie kupic przyzwoite za nieduza kase wejsciowe do domu, dobrze ocieplone, kolor ciemny braz, 2 szt? Bez zadnych zlocen, zlobien, witrazy itp, proste, jedne z mala szybka drugie z tej samej serii pelne?

Z 2 zamkami antywlamaniowymi? Ale mam wymagania :o

Porta odpada (zbyt wymyslne drzwi, ale juz wewnetrzne ok), do tego ta cena.. :evil:

Dzieki za namiary :)

Karolina

Z serii pytan o drzwi :) Gdzie kupic przyzwoite za nieduza kase wejsciowe do domu, dobrze ocieplone, kolor ciemny braz, 2 szt? Bez zadnych zlocen, zlobien, witrazy itp, proste, jedne z mala szybka drugie z tej samej serii pelne?

Z 2 zamkami antywlamaniowymi? Ale mam wymagania :o

Porta odpada (zbyt wymyslne drzwi, ale juz wewnetrzne ok), do tego ta cena.. :evil:

Dzieki za namiary :)

Karolina

Ja się podłączam :oops:

Bez bajerów, proste, nawet żadnych zdobień złobień, dzikich węży :lol: :wink:

Drewniane, ciepłe, z wszellkimi zabezpieczeniami, grzybkami, itp

popcarol - jak znajdziemy, może zakupy "hurtowe" :wink: ?

pozdrawiam, majki

miałam ten sam problem ale jednak wybrałam Portę model Wrocław. Miała najmniej zdobień ze wszystkich http://domownik.kqs.pl/index.php?d=produkt&id=343

3500 z klamkami zamkami i montarzem

Tak, ale ta cena... no i mimo wszystko te wzylobione kwadraty.. oprocz tego chcialabym takie same ale bez szybki do drzwi do kotlowni, wiec Porta odpada.

Hej

Do osób które robiły wylewki, szczególnie Boguś :D Braliście od wykonawcy z materiałem, czy sami kupowaliście wszystko osobno ?

Bo nie wiem, jak cenowo wyjdzie lepiej. 14 zł sama robocizna, 36 z materiałem zbrojeniem rozproszonym i plastyfikatorem ...

dzięki z góry, pozdrawiam, majki

Hej

Do osób które robiły wylewki, szczególnie Boguś :D Braliście od wykonawcy z materiałem, czy sami kupowaliście wszystko osobno ?

Bo nie wiem, jak cenowo wyjdzie lepiej. 14 zł sama robocizna, 36 z materiałem zbrojeniem rozproszonym i plastyfikatorem ...

materiał mój ,robocizna Boguś ,

miałem taniej cement i siatkę , Boguś załatwiał tylko piach ,bo uparł się na piach z Rydwana a już nie chciało mi sie za tym latać

Hej

materiał mój ,robocizna mial byc Boguś (ale mnie wystawil do wiatru czytaj maszyna mu sie zepsula, przesuwal termin 3 razy w koncu polecil kogos)... no comment

Nawet piasek mialam swoj. Wzdaje mi sie troche zaoszczedzilam - mowil mi jeszcze Bogus cene plastyfikatora i wlokien swoich, ja mialam taniej to samo. Tego poleconego od wylewek moge sama polecic, wzial 14 zl za metr ile bylo uzgodnione, do tego tasmy dylatacyjne gratis. Bez gadania, sprawnie, w 2 dni wylali 164 m2. 2300 zl.

pam Blaszczyk 601-36-44-35