agusia133 26.06.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Dzięki Majki - napiszę do nich, to chyba te same ramy co u jezierskigo ?????? Dam znać jak poszło jak odwiedze wszystkie firmy - może komuś się to przyda Potzrebuje jeszcze okna dachowe i drzwi !!!!!!! W następnym tygodniu będe u Mamy to podjadę do każdej firmy. A w Łodzi taniej niż w Warszawce )))))))) Trochę się dowiedziałam na : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2585604#2585604 - POLECAM robi się ciekawie No i proszę o namiary na okna Dachowe i Drzwi - bardzo pilne !!! Dzięki wszystkim za pomoc :) :) :) :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia133 26.06.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 No i niedługo będe potrzebowała Tynkarzy :0 :) Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.06.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam; czy ktoś może ma na zbyciu stemple budowlane lub wie gdzie można najtaniej kupić?. Pozdrawiam stemple mam, ale raczej pójdą do kozy. Zawsze jest kłopot z długością itd Ja kupowałam na skłdzie drewna (Żelgoszcz, poczta Parzęczew, tel 42-718-82-68 ). Więźbę też od nich brałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 27.06.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 EZS - dziękuję za namiar, te nasze to zdaje się powinny być 2,80-2,90 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 27.06.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Czy mierzyles drewno po ulozeniu na swojej dzialce - czy zgadza sie zmierzona ilosc z iloscia, za jaka placiles? Ja kupilem od tego samego goscia brzoze (tez niby 1-roczna, a guzik prawda, bo mokra jakby wczoraj scieta) i okazuje sie, ze dostalem o 2mp za malo - co widac bylo dopiero po ulozeniu i dokladnym zmierzeniu w mojej drewutni. Rada do wszystkich - uwazajcie na tego typu chwyty, bo mnie 2 mp powietrza kosztowalo 300 zl... Sa rzeczy bezcenne....... Nie zmierzylem. Takna oko jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.06.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 EZS - dziękuję za namiar, te nasze to zdaje się powinny być 2,80-2,90 m. Ja mam chyba 2,9m. Ale same nie chodzą, a ze składu przywiozą. Właśnie dlatego kupowałam "nowe". To nie jest duży koszt a transport drogi... Jak kupujesz stemple to zamawiaj już więźbę. Drzewa zawsze w drugiej połowie roku brakuje i trzeba czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 27.06.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Czy mierzyles drewno po ulozeniu na swojej dzialce - czy zgadza sie zmierzona ilosc z iloscia, za jaka placiles? Ja kupilem od tego samego goscia brzoze (tez niby 1-roczna, a guzik prawda, bo mokra jakby wczoraj scieta) i okazuje sie, ze dostalem o 2mp za malo - co widac bylo dopiero po ulozeniu i dokladnym zmierzeniu w mojej drewutni. Rada do wszystkich - uwazajcie na tego typu chwyty, bo mnie 2 mp powietrza kosztowalo 300 zl... Sa rzeczy bezcenne....... Nie zmierzylem. Takna oko jest ok... I na tym z cala pewnoscia zarabiaja tacy pseudo handlarze. Gdybys mial mozliwosc, sprobuj przemierzyc ilosc i porownaj z iloscia, za ktora placiles. Ciekawy jestem, czy nie bedzie roznicy in minus. A drewno ukladales samemu czy ukladal ci na dzialce ten drzewny "biznesmen"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 27.06.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Jak kupujesz stemple to zamawiaj już więźbę. Drzewa zawsze w drugiej połowie roku brakuje i trzeba czekać... Dzięki za info o tym nie pomyślałam i pewnie nawet bym na to nie wpadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 27.06.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witajcie! Chyba nie mieliśmy okazji przywitać się z innymi budującymi domek w Łodzi czy okolicach Serdecznie pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 28.06.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 W sprawie okien:W Abatexie należy się z panem mocno targować!!! Najlepiej powiedzieć jaką się ma najniższą wycenę z innej firmy i niech zaproponują konkurencyjną. To u mnie fajnie zadziałało http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.06.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Na mnie Abatex nie zrobił większego wrażenia - okna rzeczywiście całkiem ładne, ale ani cenowo nie są aż tacy rewelacyjni, ani obsługa (w moim przypadku) nie wskazywała na to, że bardzo zależy im na kliencie - może mają już tych klientów za dużo(?) Już dobrze nie pamiętam, ale uciekłem chyba całkiem od nich, gdy okazało się, że reklamowany przez nich trzeci "grzybek" to tak na prawdę przyda sie dopiero, gdy założę sobie czwarty (nie znoszę gdy reklama służy do ogłupienia klienta). Moje okna to Oknoplast-Kraków, monter z Pabianic ul. Kilińskiego. Właściwie przy montażu nie było o co się przyczepić, może z wyjątkiem tego, że nie chcą robić nic więcej jak tylko zakotwić i zapiankować okna. Oznacza to, że otwór musi być idealnie przygotowany do wstawienia ram, ale może w innych firmach też tak jest Poza tym firma jak firma, ale zasadniczo: konkretnie, rzeczowo, cenowo chyba nie najgorzej (oczywiście też po targowaniu ), a okna też ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Witajcie! Chyba nie mieliśmy okazji przywitać się z innymi budującymi domek w Łodzi czy okolicach Serdecznie pozdrawiamy! witaj,witaj skąd jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia133 28.06.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Na mnie Abatex nie zrobił większego wrażenia - okna rzeczywiście całkiem ładne, ale ani cenowo nie są aż tacy rewelacyjni, ani obsługa (w moim przypadku) nie wskazywała na to, że bardzo zależy im na kliencie - może mają już tych klientów za dużo(?) Już dobrze nie pamiętam, ale uciekłem chyba całkiem od nich, gdy okazało się, że reklamowany przez nich trzeci "grzybek" to tak na prawdę przyda sie dopiero, gdy założę sobie czwarty (nie znoszę gdy reklama służy do ogłupienia klienta). Moje okna to Oknoplast-Kraków, monter z Pabianic ul. Kilińskiego. Właściwie przy montażu nie było o co się przyczepić, może z wyjątkiem tego, że nie chcą robić nic więcej jak tylko zakotwić i zapiankować okna. Oznacza to, że otwór musi być idealnie przygotowany do wstawienia ram, ale może w innych firmach też tak jest Poza tym firma jak firma, ale zasadniczo: konkretnie, rzeczowo, cenowo chyba nie najgorzej (oczywiście też po targowaniu ), a okna też ładne Na mnie też (szukam okien i do nich trafiłam bo czytałam troche na forum ) - nie byłam u nich - ale wycenę ram z rysunkami i cenami dostałam dopiero po napisaniu kilku meili - napisali że mają dużo wycen i nie mają czasu robić takich żeczy ((. Dobrze że się o nią domagałam bo okazało się że pomyłka w wycenie to 650 zł !!!! na samej robociźnie. Później zamieszanie z kolorami - chciałam meranti albo makori a oni wyceniają orzechowy tańszy o 15 % - to już naciąganie . No i termin - 13 tygodni - skąd oni to biorą ???? Zdecyduje się chyba na Budwar. Byłam dzisiaj na Rzgowskiej - obsługa ok cena do zaakceptowania i 6 komórkowe ramy bez ołowiu i pionowa belka w oknach przygrzewana zamiast skręcanej. No i termin 5 tygodni na mój kolorek ))))))))). Zastanawiam się jeszcze na Jezierskim - ale tylko ramy 5 komórkowe i ta cena....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 28.06.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Różnie to bywa.Może trafiłam na posuchę zbytu w Abatexie.Wycenę dostałam jakoś w 2 dni.Cenę ostateczną najlepszą w Łodzi i okolicach, do tego parapety po cenie promocyjnej. Pan z obsługi bardzo profesjonalny i sympatyczny.Niedawno bez najmniejszego problemu przysłali człowieka do wyregulowania okien.Ale nie namawiam skoro tak im się odmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 28.06.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 A tak na marginesie to nareszcie opuściła nas ostatnia super ekipa zostawiając domek ocieplony, podbity, orynnowany i otynkowany.Zbieram papiery do odbioru, trochę boję się tej Wareckiej http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 29.06.2008 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 canna, nie bój się - będzie dobrze ...no i pół-gratulacje!!! Reszta gratulacji - po odbiorze agusia133, o oknach poczytaj jeszcze tutaj i tutaj. Swego czasu te dwa wątki sporo mi pomogły w wyrobieniu sobie opinii przy wyborze okien. Teraz już ich nie śledzę, ale pewnie są równie pomocne ...i jeszcze jedno: w moim przekonaniu reklamowanie okien jako bezołowiowe to podobne ogłupianie reklamą klienta jak ten w/w trzeci grzybek. Z tego co gdzieś kiedyś wyczytałem (całkiem możliwe, że na którymś z w/w wątków), to ołów z ram okiennych jest szkodliwy tylko w dwóch momentach: podczas produkcji i przy utylizacji. Obydwa przypadki nie dotyczą bezpośrednio nas jako użytkowników - jak (domyślnie) sugeruje reklama. Ołów jest używany jako stablilizator (są zamienniki, ale nie tak skuteczne) i w takiej formie (związany chemicznie) nie uwalnia się i nie ma wpływu na nasze zdrowie podczas użytkowania okien. -Tak to chyba leciało - mam nadzieję, że nic nie pokręciłem Oczywiście nie mam nic przeciwko eliminowaniu Pb ze środowiska, ale nadal uważam, że klientowi należy się rzetelna i jednoznacznie brzmiąca informacja (reklama) - w końcu w nieco bardziej świadomych społeczeństwach, dbałość o środowisko powinna być na równie wysokim miejscu, co troska bezpośrednio o nasze zdrowie Już miałem skończyć, ale dorzucę jeszcze jako puentę: w ostatecznym rozrachunku jakość okien jest wypadkową 3 elementów: 1. jakości użytych materiałów i wykonania profili (w naszym przypadku nadal chyba jeszcze wszystkie profile produkowane są w Niemczech) 2. jakości montażu (składania ram) w firmach polskich 3. jakości montażu (wstawiania gotowych okien) na placu budowy przez monterów Życzę trafnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia133 29.06.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Wiem o tym ołowiu - powiedział mi to samo Pan w salonie (chyba jakiś wyjątkowo uczciwy) - i bardzo mi się to spodobało )))). Ekologia robi się trendy - i b. dobrze :):) Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 29.06.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Na mnie Abatex nie zrobił większego wrażenia - okna rzeczywiście całkiem ładne, ale ani cenowo nie są aż tacy rewelacyjni, ani obsługa (w moim przypadku) nie wskazywała na to, że bardzo zależy im na kliencie - może mają już tych klientów za dużo(?) Już dobrze nie pamiętam, ale uciekłem chyba całkiem od nich, gdy okazało się, że reklamowany przez nich trzeci "grzybek" to tak na prawdę przyda sie dopiero, gdy założę sobie czwarty (nie znoszę gdy reklama służy do ogłupienia klienta). Moje okna to Oknoplast-Kraków, monter z Pabianic ul. Kilińskiego. Właściwie przy montażu nie było o co się przyczepić, może z wyjątkiem tego, że nie chcą robić nic więcej jak tylko zakotwić i zapiankować okna. Oznacza to, że otwór musi być idealnie przygotowany do wstawienia ram, ale może w innych firmach też tak jest Poza tym firma jak firma, ale zasadniczo: konkretnie, rzeczowo, cenowo chyba nie najgorzej (oczywiście też po targowaniu ), a okna też ładne My też ostatecznie zdecydowaliśmy się na Abatex - robiliśmy wycene na początku roku i oni jako jedyni odpisali do nas już następnego dnia , a z reszty firm musieliśmy się prosić i część i tak nie dosłała. POtem już w samym Abatexie spędziłam ładnych kilka godzin wyliczając i zmieniając , to z grzybkiem , to kolor , to szybka taka , to stałe to uchylne - kombinowałam jak koń pod górkę i kobiałka cierpliwie mi wyliczała wszelkie wersje jakie chciałam. Zamówiliśmy więc u nich a jak będzie z montażem to zobaczymy - najpierw muszę mieć gdzie te okna założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 29.06.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 A teraz pytanie z serii durnowatych:) Czy wy jakoś ustalaliście na jakiej wysokości ma być otwór okienny ? żeby to miało ręce i nogi jak już się porobi te wszystkie wylewki,posadzki i inne duperelki? bo ja jakoś w projekcie nie mogę znaleźć i tak do końca nie wiem jak to jest - czy jest jakiś standard czy to się ustala z wykonawcą wg widzimisię nadmienię tylko ,że byłam w zeszłym roku w domu kuzynostwa gdzie żeby wyjrzeć z salonu musiałam się wspinać na palce i ledwo co widziałam :) i nie wyobrażam sobie takiego babola u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 29.06.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Jelonek72 - u mnie w projekcie wysokość okna od podłogi jest podana przy oknie na rzucie przyziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts