Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

mmmad - ale to jest ( na 99% ) cena z transportem ... Przynajmniej tak mi się wydaje. Jak powiedziałem, że mają do mnie niedaleko, to kierowca odpowiedział "to nie ważne czy daleko ..."

pozdrawiam, majki

Majki a masz namiary kogoś od tej ziemi czy trzeba jechać i łapać takiego kierowce ?

Wybieranie fimy od okienek zakończone :)

Dziekuje wszystkim za pomoc :) :)

Zdecydowałam się jednak na Budwar - cena do zaakceptowania, dobra gwarancja, nie ukrywam że mieli najlepszy termin wykonania. Wybrałam 6 komorowe :), bez ołowiu :) w kolorze Macore (taka wiśnia, meranti) - maja go w standardzie :) :)

Jak coś zknocą to Wam napiszę napiszę, baaaaaaaaaaaardzo duzymi literami :)

Kupowałam na Rzgowskiej - miła i profesjonalna obsługa, Pan jest konkretny i nie wciska zbędnych rzeczy które podnoszą niepotrzebnie cenę, tylko takie fajne jak: hamulce do klamek balkonowych żeby okno przy wietrze nie "latało":) no i można się potargować :) :) :) :)

Jak narazie wszystko idzie b. dobrze, zobaczymy jak będzie dalej :)

color=red]Potrzebuje jeszcze tynkarzy !!!!! - HELP !!![/color]

color=red]Potrzebuje jeszcze tynkarzy !!!!! - HELP !!![/color]

Nie Ty jedna :(

Ja już gadałem z 4 ( czterema ). Odpowiedzi w stylu :

- a w tym roku te tynki ?

- 30 zł/m2 :o

- ok, ale w styczniu

- ok, październik ...

I mi się kurna wszystko blokuje i stoi :oops: bo tynki znaczy się mnie blokują :-?

pozdrawiam, majki

Nie strasz mnie :(

Sprawdziłam ich na kilku forach - wszędzie o nich dobrze piszą, wczoraj sie okazało że moi znajomi też tam kupowali i są bardzo zadowoleni (bardziej znajomi znajomych - ale to nieistone, istoyniejsza opinia) :lol: :p

Mam teraz wiekszy kłopot - Tynkarze.

Muszę mieć dobra ekipę za 5 - 6 tygodni :cry: :cry: :cry:

Znasz kogoś ????????????

Witam

muszę zdecydować o sposobie odprowadzanie ścieków ,niestety brak kanalizy... i tak sobie myślę czy wybrać szczelne szambo czy może oczyszczalnię? Mam grunt gliniasty i z tego co sie orientuję koszt POś w tym przypadku może być wyższy ( konieczność wymiany gruntu itp.) Może Wy macie doświadczenia w temacie oczyszczalni ? Czy moglibyście polecić sprawdzoną firmę, przedstawiciela z naszego regionu ? Tablica ogłoszeń w tej kwestii milczy :roll:

a tak przy okazji namiary na rzetelnego i przystępnego cenowo producenta szamb również poproszę :)

Pozdrawiam

Witam Cie,

my chcielismy oczyszczalnie, ale po analizie gleby (polprzepuszczalna, gliniasto piaszczysta) okazalo sie, ze mamy i tak za mala dzialke (754 metry). Rozwazalismy jakies szwedzkie nowe cudo - oczyszczalnie na studniach, ale jej koszt (15 tys) nas zniechecil. Zaluje ze nasza dzialka jest zbyt mala na zwyczajna POS rozsaczajaca... bo szambo to tania inwestycja, ale koszty duzo wieksze niz oczyszczalni :(

A oczyszczalnie mamy ze zdunskiej Woli z firmy Hydroterm. http://www.hydroterm.pl

Szambo porzadne, cena nienajgorsza, montaz bez zarzutu. Uzytkowanie =? - jeszcze nie mieszkamy. Pozdrawiam!

Rozwazalismy jakies szwedzkie nowe cudo - oczyszczalnie na studniach, ale jej koszt (15 tys) nas zniechecil

ja mam Wobet-Hydret na studniach, koszt 8 tyś na gotowo z montażem

szukasz w Szwecji a rozwiązanie masz pod nosem w woli grzymowskiej

Wobet Hydret tez nam robil oferte, ale tez wyszlo prawie 14 tys - ze wzgledu na podloze trzeba bylo 2 studnie a nie tylko 1, stad ta kasa. :(

Namiary na tynkarzy są na Tablicy Ogłoszeń. Poza tym, nie można liczyć tylko na polecenia Forum. Trzeba szukać samemu, zwłaszcza, że termin masz w najgorętszym okresie budowlanym.

W Gratce są ogłoszenia, ja stamtąd właśnie wziełam tynkarzy i nie narzekam.

Warto zgłosić się do kilku i dzwonić co jakiś czas z przypomnieniem o sobie. Często zdarza się, że ktoś, kto miał umówiony termin nie wyrabia się i tynkarze mają "okienko". Wtedy biorą kogoś następnego.

I jeszcze jedno: popieram prośbę mmmada, nie krzycz tak http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_cool.gif

Czy macie może kontakt lub wiecie gdzie szukać experta/rzeczoznawcy budowlanego w zakresie kładzenia glazury i malowania ? Mam spory problem ponieważ nie podoba mi się robota wykonawcy ( nierówne płytki w płaszczyźnie i nie domalowany sufit) a on uważa, że jest w granicach normy i straszy że jak nie zapłacę tyle ile chce to wystawi mi rachunek a następnie naśle windykatora więc obawiam się, że sprawa skończy się w sądzie. Muszę jednak być pewny, że niezależny rzeczoznawca potwierdzi moją wersję. Dodam, że sprawa rozbija się o kilka tysięcy.

Tak z ciekawości - może zamieścisz zdjęcia?

Co do kwestii mojego domku - zapadła decyzja - jednak powstanie murowany.

A teraz inne pytanie - tylko proszę bez oceniania słuszności tego :)

W projekcie ściany są zbudowane z Porotherm 30 P+W - czy można je zastąpić BK? I jak tak to jakiej gęstości oraz szerokości (zastanawiam się nad H+H 24 P+W). Dla przypomnienia projekt dotyczy domku parterowego ( http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-63,75,61,parter.html )

W projekcie ściany są zbudowane z Porotherm 30 P+W - czy można je zastąpić BK? I jak tak to jakiej gęstości oraz szerokości (zastanawiam się nad H+H 24 P+W). Dla przypomnienia projekt dotyczy domku parterowego ( http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-63,75,61,parter.html )

Spytaj swojego projektanta, ktory bedzie Ci adaptowal projekt. A jesli nie masz jeszcze projektanta, to przed kupnem "gotowca" najpierw go znajdz i skonsultuj swoje zamiary.

Zawsze mozesz tez zadzwonic do studioatrium i spytac ich o to osobiscie. Na pewno odpowiadali juz na podobne pytania.