mxxxx 16.07.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 w 2005 roku jak cement I kosztował 8,5 zł worek to bloczki fundamentowe wozili wywrotkami i kipowali na placu budowy, na cały samochód pękały 2 sztuki, a jak była potrzebna docinka to trzeba było taki bloczek fleksem ciąć, a teraz jak cement II kosztuje 12 zł worek to sam piasek w tych bloczkach, młotkiem murarskim można go przyciąć na wymiar prawie tak samo jak cegłę, a bloczki sprzedają teraz paletowane bo pewnie się boją ze po kipowaniu ze 2 by nie pękły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzba75 18.07.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Jak by ktoś był zainteresowany to mam do sprzedania pozostałości po budowie , bramę tymczasową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 18.07.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 jutro będę metodą organoleptyczną (rozwalanie bloczków fundamentowych) sprawdzał bloczki od 3 producentow. po testach wyślę zdjęcia i swoje przemyślenia co do zawartości "cukru w cukrze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 19.07.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witajcie po długiej przerwie hi hi mówi sie "jak trwoga to do Boga" a ja dodam "jak potrzeba wiedzy to do forum" Mam dwa pytania 1. czy jak jeszcze nie mam pozwolenia na budowę to mogę wziąć zamówić na działkę spychacz co by zdjął humus spod przyszłego domu i "rozpflancował" go na pozostałej części działki? czy też muszę czekać aż przyjdze "ten no.. geodeta" i wbije te swoje kołki tam gdzie ma stać dom 2. potrzebuję namiary na osobę która: a. zrobi mi przyłącze wody (2,5m ) (projekt już odebrany z zudu) b. zrobi mi WLZ - czyli wkopie taki gruby kabelek w ziemię od licznika do erbetki (hmmm bo chyba tak to się będzie zwało ) plissssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 20.07.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witaj Oleńku http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif 1. Możesz zdjąć humus, i tak zdejmuje się go z większej powierzchni. Nie masz pozwolenia? a kto twierdzi, że to pod budowę? może chcesz tam posadzić buraki? 2. Przyłącze wody robi fachowiec od przyłączy, teraz pewnie mają baaardzo długie terminy. Na tablicy są namiary na pana Pękalę, to porządny facet i nie zdzierca. Ale jak u niego z terminem? Możesz też spróbować u mojego: Marek Jasiński 602 344 110, nie wiem czy jest aktualnie czasowy. 3. Kabelka mąż nie wkopie? to, ja znam tylko pana Marka Osendowskiego, namiary też są na tablicy. A kiedy będzie pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renmar 20.07.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Wtajcie macie może namiar na jakiegoś niedrogiego architekta najlepiej ze zgierza (choć niekoniecznie). Bo potrzebuję zrobić projekt indywidualny przebudowy/rozbudowy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 21.07.2008 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wtajcie macie może namiar na jakiegoś niedrogiego architekta najlepiej ze zgierza ... Ja mam namiar na panią architekt ze Zgierza. Robiła nam 2 adaptacje (dom i bydynek gospodarczy) w bardzo dobrej cenie. Jak projekty indywidualne nie wiem - ale jeśli chcesz namiar - daj znać na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 21.07.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 W moim wypadku wygląda to tak,ze po wielu wizytach w bankach, różnych instytucjach i różnych zawirowaniach padło na KredytBank .(trochę z przymusu bo w mojej obecnej sytuacji nie miałam za wiele manewrów) Agi - my również troszkę z przymusu mamy kredyt w Kredyt Banku i jak do tej pory wybraliśmy już dwie transze, z którymi nie było problemu. Pieniążki na koncie po 3-4 dniach od podpisania umowy a później rozliczenia. Jedna istotna rzecz to to, że do rozliczania transz biorą pod uwagę tylko te faktury które mają datę wystawienia póżniejszą od daty otrzymania transzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 21.07.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 hej dzięki za namiary Kabelka mąż nie wkopie? Ooo ja nie wiedziałam że to tylko wkopanie kabelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 22.07.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Ponownie Witam; Mam pytanie do osób które budowały pożyczając prądu od sąsiada. Jaki ponieśliście koszt do stanu surowego zamkniętego a jaki przy wykończeniówce?. Nam do stropu z budową studni wyszło jakieś 60-70 kw i sąsiad trochę stęka, a ponieważ skrzynkę mamy od wykonawcy to nie wiemy czy licznik dobrze bije czy też są jakieś przekłamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 22.07.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 ja bardzo podobnie 110kWh zużyłem na stan surowy, teraz mam 250 chyba i mam zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 22.07.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dawno mnie nie było ale za to "siem" działo na budowie - mamy już kilka ścian i nawet 3 okna wreszcie zaczynam widzieć dom a nie "cóś" . Frapuje mnie jedna sprawa, w ścianach garażu zamiast okien chcę wstawić luksfery - powiedzcie mi czy je trzeba wymurować podczas stawiania ściany , czy da się je potem wsadzić w gotowe otwory ??? no i czy do tego trzeba fachmana czy budowlany lajkonik da radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 22.07.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Ile się teraz płaci za stemple ? mam sąsiada z ulicy , który świeżo się pobudował i odsprzeda nam swoje stemple za 3,5 zł od sztuki - dużo to czy mało ? sąsiad po sąsiedzku , więc wielki transport odpada ... na allegro widziałam najtańsze z naszych okolic za 4 zł + transp. więc chyba ok . Stemplujący dajcie znak po ile to-to chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 22.07.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 ... mam sąsiada z ulicy , który świeżo się pobudował i odsprzeda nam swoje stemple za 3,5 zł od sztuki - dużo to czy mało ? Jak ja potrzebowałem to kupiłem troszkę od sąsiada po 3 zł, później resztę dokupiłem nowych po 5 zł. Po stropie stemple odsprzedawałem po 4 zł, ale nabywca sobie wybrał te, które mu się podobały (tylko z tych nowych). Swoją drogą te stemple, które miałem od sąsiada były dużo słabsze od nowych i były używane tylko w mniej newralgicznych miejscach. Chyba nawet nie wszystkie zostały wykorzystane. Dzisiaj kupiłbym wszystkie nowe, a później je odsprzedał ze stratą 1 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 22.07.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 ja bardzo podobnie 110kWh zużyłem na stan surowy, teraz mam 250 chyba i mam zamknięty Czyli nasze zużycie w normie. Dzisiaj po południu udało nam się uspokoić sąsiada wręczając mu co nie co, pewnie o to chodziło. Jeżeli chodzi o stemple to po części używane a w większości nowe po 5 zł plus własny transport (na szczęście darmowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 23.07.2008 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Dzisiaj po południu udało nam się uspokoić sąsiada wręczając mu co nie co, pewnie o to chodziło z sąsiadem nie zadzieraj, w taryfie C11 sam abonament to 50 zł miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.07.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Frapuje mnie jedna sprawa, w ścianach garażu zamiast okien chcę wstawić luksfery - powiedzcie mi czy je trzeba wymurować podczas stawiania ściany , czy da się je potem wsadzić w gotowe otwory ??? no i czy do tego trzeba fachmana czy budowlany lajkonik da radę ? My wstawialiśmy luksfery w okno garażowe dopiero na etapie ocieplania domu i osadzania parapetów zewnętrznych. Więc spokojnie sie da, tylko żeby otwór był "przygotowany" pod luksfery, znaczy posiadał wielokrotność wymiarów. U nas wstawiała ta ekipa co ocieplała dom. Za wstawienie "okna" 200x60 i fugowanie zapłaciliśmy 150 zł. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 23.07.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Dawno mnie nie było ale za to "siem" działo na budowie - mamy już kilka ścian i nawet 3 okna wreszcie zaczynam widzieć dom a nie "cóś" . Frapuje mnie jedna sprawa, w ścianach garażu zamiast okien chcę wstawić luksfery - powiedzcie mi czy je trzeba wymurować podczas stawiania ściany , czy da się je potem wsadzić w gotowe otwory ??? no i czy do tego trzeba fachmana czy budowlany lajkonik da radę ? Ja przygotowałem otwór i później glazurnik wmontował luksfery bez problemu . A dlaczego chcesz luksery zamiast okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 23.07.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Dzisiaj po południu udało nam się uspokoić sąsiada wręczając mu co nie co, pewnie o to chodziło z sąsiadem nie zadzieraj, w taryfie C11 sam abonament to 50 zł miesięcznie Tak wiem, z takim sąsiadem trzeba jak z jajkiem, tym bardziej, że to porządny chłop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 23.07.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 (...)Frapuje mnie jedna sprawa, w ścianach garażu zamiast okien chcę wstawić luksfery(...)(...)A dlaczego chcesz luksery zamiast okna ?No właśnie, dlaczego...? Też swego czasu przerabiałem ten temat i wyszło mi, że cena luksferów (tych z trochę fajniejszym wzorkiem a nie zwykłych "popielnic") była tylko niewiele niższa od ceny 2 małych okienek. A w końcu okno to okno... i światła więcej, i uchylić się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts