hanulka 25.07.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Majki dzięki za błyskawiczną poradę. A ile Cię wyniósł cały dach, tj. więżba, dachówka i robocizna?Nie wiem co robić, bo do tego chciałam kupić w Konsporcie metalowe ogrodzenie- sztachetowe, w kolorze dachu, czyli grafit, a róznicę między blachodachówką, a dachówką przeznaczyłabym właśnie na płotek od frontu domu.Co o tym sądzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 25.07.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Majki dzięki za błyskawiczną poradę. A ile Cię wyniósł cały dach, tj. więżba, dachówka i robocizna? Nie wiem co robić, bo do tego chciałam kupić w Konsporcie metalowe ogrodzenie- sztachetowe, w kolorze dachu, czyli grafit, a róznicę między blachodachówką, a dachówką przeznaczyłabym właśnie na płotek od frontu domu. Co o tym sądzisz... Ja wolałbym dachówkę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 25.07.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 . Napiszcie co doradzacie. Dach jest dwuspadowy ok. 160m kwadratowych, trzy kominy, jedno okno połaciowe i wyłaz. Podajcie też ceny położenia dachu, tj. za więźbę, krycie, materiał, obróbki i gdzie najtaniej. Wszystkich serdecznie pozdrawiam Hanulka My też mamy dachówke cementowa ale firmy prodach jesteśmy z niej zadwoleni kupowaliśmy na allegro bo tam było najtaniej i tylko 2 miesiące oczekiwania (wakacje zeszłego roku). Dach równiez nam kładł tak jak połowie grupy łódzkiej Sebastian Dubla za ok 60 zł. Jesteśmy z niego zadowoleni mimo że jedna dachówka już nam spadła, ale ekipa przyjechała naprawiła i przeprosiła wiec wszystko ok. (a dachówka spadła bo najprawdopodobniej dekarze nie zauważyli pęknięcia przy wierceniu otworu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanulka 25.07.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 ale ja mam domek przy lesie i podobno w takim miejscu cementowa się nie nadaje, ze wzgledu na porastanie.Czyli albo blacha albo ceramika- chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.07.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 hanulka - no to masz prosty wybór : dachówka ceramiczna Lepiej mieć pewny i ładny dach niż ogrodzenie - na to zawsze przyjdzie czas ... Takie moje zdanie. A ile wyniósł mój dach ... ? 400 m2 powierzchni ... Powiedzmy, że dużo ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanulka 25.07.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 no to nieźle...Do poniedziałku mam czas na myslenie, potem zamawiam drewno na więźbę.Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 25.07.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 hanulka - ja będę miała 260m dachu, biorę Brassa, dachówka, więżba, okna, robocizna plus wszystkie dodatki wyniesie mnie ok. 47 tyś. Jak wycenialiśmy dachówkę ceramiczną to wyszłoby nam ok. 11 tyś. więcej. Blachy nigdy byśmy nie położyli, każde cięcie to ognisko korozji a tych cięć trzeba robić dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 25.07.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 hanulka - ja będę miała 260m dachu, biorę Brassa, dachówka, więżba, okna, robocizna plus wszystkie dodatki wyniesie mnie ok. 47 tyś. Jak wycenialiśmy dachówkę ceramiczną to wyszłoby nam ok. 11 tyś. więcej. Blachy nigdy byśmy nie położyli, każde cięcie to ognisko korozji a tych cięć trzeba robić dużo. korozja korozją ale miałem okazje zdejmować blachę po paru latach )) Ładnie pracuje na dachu ...pod farmerami łezki a nie okrągłe . a i dach lekki ,przy wiaterkach inaczej pracuje a później płacz bo płyty pękają . Płot można zrobić za rok albo dwa a dach się zmienia ....kosztownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOSTI 25.07.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 dzięki za informacje jutro poważna rozmowa albo po naszemu albo inna ekipa chyba są ludzie którzy chcą uczciwie zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dubla_Sebastian 25.07.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dziękuję wszystkim za pozytywne oceny mojej pracy.Polecam się na przyszłość. Mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej i dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzis 25.07.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Podpowiedzcie, gdzie w Łodzi mogę pooglądać drzwi zewnętrzne (nie chodzi mi o hipermarkety budowlane - w żadnym nic mi się nie podobało). W internecie grzebałam, ale co innego zobaczyć kolor na żywo...zwłaszcza, że kolor złoty dąb między producentami różni się czasami bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 25.07.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 mmmad - a miesiąc nie wystarczy? na więcej nie mogę sobie pozwolić http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif I proszę jak ładnie, ja uprawomocniłam Ustronnego a tu pojawia się hanulka budująca Ustronnego http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.07.2008 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 czy to tak ma wyglądać???????????? jak to było u was? dokładnie tak samo było u mnie, malowanie dysperbitem oraz folia kubełkowa to też JA, 5 lat temu murarze robili to gratis i cieszyli się ze maja pracę, teraz Inwestor to robi samemu i cieszy się że ma tylko to do roboty ty możesz natomiast skorzystać z mojej rady i przy okazji ubijania wynajęta przez ciebie ubijaczką (koszt 100zł/doba) podetknąć budowlańcom do podpisania zakres prac i robót za które mają zapłacone, unikniesz na przyszłość 1000 innych drobnych problemów, takich jak taras, schody, ścianki działowe, komin z klinkieru itp itd Napiszcie co doradzacie. Dach jest dwuspadowy ok. 160m kwadratowych, trzy kominy, jedno okno połaciowe i wyłaz. Podajcie też ceny położenia dachu, tj. za więźbę, krycie, materiał, obróbki i gdzie najtaniej ja kryłem domek 2 miesiące temu, dachówka ceramiczna wyszła mi najtaniej, betonowa wychodziła troszkę drożej, blacha też troszkę drożej, ale za to gonty papowe znacznie drożej namiary do mojego dekarza 35zł/m2 z rynnami masz na tablicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lido41 26.07.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 mpoplaw a mógłbyś zdradzić, gdzie można dostać taką super cenę na ceramikę , bo teraz dla mnie temat nr 1 przy moich wycenach niestety cenowo"wygrywa" blacha ( i tylko cenowo!), gdyż jej fanem nie jestem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.07.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 wszędzie, wejdź do dowolnej hurtowni budowlanej, ceramika bardzo staniała ostatnio a blacha bardzo podrożała, ja osobiście miałem wyceny na blachę po 28zł/m2 netto, a ponieważ mam dach 6-cio spadowy było by dużo odpadków, do tego najgorszy dekarz za blachę bierze 30zł/m2 + drugie tyle za obróbki, suma sumarum całościowo wychodzi więc drożej niż dachówka ceramiczna po 40zł/m2 + 35zł/m2 dekarz PS gdzie kupowałem dachówkę masz na tablicy, koniecznie trzeba się targować bo dachówkę ceramiczną bez problemu stargujesz o 10% czy nawet 15%, zawsze możesz się też podeprzeć przy targowaniu cenami z allegro, bo to co na składzie kosztuje 40zł/m2 na allegro będzie po 36zł/m2 a w kunicach po 31zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 26.07.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 mpoplaw - mógłbyś napisać ile Ciebie kosztowała odgromówka. Ty zakładałeś ją po instalacjach i rozumiem, że dekarz instalował na dachu?. Czy przed zrobieniem instalacji też można to zrobić, czy lepiej póżniej?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.07.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 350 zł, instalowałem sam, dlatego te druty takie trochę nieproste, prostownica do drutów kosztuje 1000 zł, a samochód osobowy nie dał rady wyprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 26.07.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Witam ... Mam takie zapytanie czy ktoś może coś wie na temat bloczków fundamentowych z Domaniewic? Mają dobrą cenę 2,60 netto ale to wszystko co o nich wiem.... Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 26.07.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 350 zł, instalowałem sam, dlatego te druty takie trochę nieproste, prostownica do drutów kosztuje 1000 zł, a samochód osobowy nie dał rady wyprostować W takim razie jak nadejdzie czas pozwolę sobie poprosić Ciebie o instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 26.07.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 no to nieźle... Do poniedziałku mam czas na myslenie, potem zamawiam drewno na więźbę. Wielkie dziękiNo to... żeby nie było tak jednostronnie i żebyś miała jeszcze o czym myśleć do poniedziałku : ja kryłem blachą. W mojej okolicy jest dużo nowych i starych domów krytych w ten sposób a nie słyszałem o zrozpaczonych z tego powodu właścicielach . Twój dach aż się prosi o tego typu pokrycie. W przypadku wielospadowców jest bardzo dużo odpadów z cięcia i koszt kupna blachy zrównuje się, albo może nawet pewnie przewyższyć koszt zakupu dachówki. Na twoim 2-spadowym dachu odpadów praktycznie nie będzie. Dodatkowo pod blachę nie potrzebujesz tak masywnej więźby - odchudzenie jej to kolejna oszczędność. Oczywiście zgadzam się, że dachówka ceramiczna jest najlepszym materiałem i przetrwać powinna(? ) ciebie i twoje wnuki ...tylko że ja dla wnuków nie mam zamiaru budować Jeszcze jedno: widziałem dachy przykryte dachówką, które i tak trzeba było "budować od początku" - co z tego, że dachówka jest "wieczna", jeśli wymienić trzeba było więźbę pod nią. Ja założyłem, że blacha wytrzyma tyle co więźba. Mam nadzieję, że remont będą już robić moje dzieci i... może wtedy założą sobie dachówkę (jeśli chodzi o korozję to "każde cięcie to ognisko korozji" gdy używa się nie odpowiedniego sprzętu; na blachę również udzielane są wcale nie krótkie gwarancje, więc chyba nie zardzewieje mi tak od razu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts