EZS 22.08.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 widzę, że burze was przycisnęły A tak na serio, rozmawiacie o prawdziwej odgromówce, mam nadzieję. Prawdziwej, to znaczy z wykopaniem dziury w ziemi naokoło domu a nie tylko instalacji na dachu... Co do cen - 1800 to raczej ta cześć na dachu, może facet zakłada, że macie uziom przy okazji fundamentów, ale w sumie rzadko kto to wtedy robi 5 wydaje mi się realne a 10 to pewnie z całym materiałem. Ja nie robię. U nas domów gęsto i nikt nie ma, więc bylibyśmy jedynym domem, w który by waliły wszystkie pioruny Tak uradziło wysokie gremium w osobach mąż - nieelektryk, wujo-sąsiad, elektronik i ojciec- elektryk, który swego czasu takie instalacje właśnie instalował (nawiasem mówiąc u siebie też nie zrobił ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 22.08.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 ja też nie robię .....niedaleko dwie linie wysokiego napięcia to ma w co walić ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.08.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 widzę, że burze was przycisnęły A tak na serio, rozmawiacie o prawdziwej odgromówce, mam nadzieję. Prawdziwej, to znaczy z wykopaniem dziury w ziemi naokoło domu a nie tylko instalacji na dachu... Cena z wkopaniem drutow schodzacych z dachu w ziemie. 1800 juz z materialem! Stad te 10 tys mnie zwalilo z nog od razu... Potrzebuje deklaracji - jesli Majki i Sli wchodzicie w to, dzwonie do faceta i dogaduje ile bierze za dojazd tutaj, jak rozwiazac spanko itp. Ile mu to zajmie, czy jest ich 2 (tylu robilo u moich Rodzicow) itp. Jesli bedzie chcial plany budynkow rozumiem ze doslecie? Mysle ze nawet gdyby juz przyjechali i cena "wzrosla" magicznie nawet o 20% (co raczej nie powinno sie zdarzyc, ale bez pisemnej umowy wiecie jak jest...) to i tak sie oplaca... facet ma wszystkie uprawnienia, papiery wystawia, gwarancja na pismie... chyba warto. Czekam. Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.08.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 ja też nie robię .....niedaleko dwie linie wysokiego napięcia to ma w co walić ))) Robimy, linii wysokiego napiecia blisko brak, a nasz dom wielki na samym szczycie wzgorza.. wysokich drzew brak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomol 22.08.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam, Kto wykonywał wam kominek? Na tablicy wykonawców jak na lekarstwo Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.08.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 popcarolwarto, na pewno, ale jak i co on za tę sumę robi????Musiałabym się dopytać, co się kładzie ale co by to nie było, to kładzie się wokoło domu w odległości ok 1,5-2 m . Czyli samego kabla czy też bednarki jest z min 60 mb!. Potem drut wokół dachu, a wykopanie rowu na ileś tam wgłąb + te druty głębiej??? Coś mi się wydaje, że trzeba najpierw dokładnie dowiedzieć się, co ma być zrobione, potem co on robi za to 1800 zł. Jeżeli faktycznie tyle bierze to może i ja się skuszę wbrew woli rodziny.... Za to jednego jestem pewna - źle zrobiona instalacja odgromowa powoduje, że pioruny są ściągane, i owszem, ale nie mają gdzie "odpłynąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.08.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 popcarol warto, na pewno, ale jak i co on za tę sumę robi???? Musiałabym się dopytać, co się kładzie ale co by to nie było, to kładzie się wokoło domu w odległości ok 1,5-2 m . Czyli samego kabla czy też bednarki jest z min 60 mb!. Potem drut wokół dachu, a wykopanie rowu na ileś tam wgłąb + te druty głębiej??? Coś mi się wydaje, że trzeba najpierw dokładnie dowiedzieć się, co ma być zrobione, potem co on robi za to 1800 zł. Jeżeli faktycznie tyle bierze to może i ja się skuszę wbrew woli rodziny.... Za to jednego jestem pewna - źle zrobiona instalacja odgromowa powoduje, że pioruny są ściągane, i owszem, ale nie mają gdzie "odpłynąć" Zgadza sie. Bede do niego dzwonic i sie wypytam. Ale wczesniej jakas wiedze miec musze, wiec najpierw podszkole sie - na forum moze? SLI, MAJKI, dajcie znac czy jesli robi "jak trza", wchodzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 22.08.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 ... A gdzie Twój avatarek? Wcięło??? Zawsze na szybko rozpoznawałem Twoje posty po avatarku, a teraz trzeba się przyjrzeć, że Ty to Ty. To pewnie dlatego, ze spadl do "pierwszej" ligi i juz sie tak bardzo nie utozsamia Czyzby Widzew zmienil logo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.08.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 popcarol warto, na pewno, ale jak i co on za tę sumę robi???? Musiałabym się dopytać, co się kładzie ale co by to nie było, to kładzie się wokoło domu w odległości ok 1,5-2 m . Czyli samego kabla czy też bednarki jest z min 60 mb!. Potem drut wokół dachu, a wykopanie rowu na ileś tam wgłąb + te druty głębiej??? Coś mi się wydaje, że trzeba najpierw dokładnie dowiedzieć się, co ma być zrobione, potem co on robi za to 1800 zł. Jeżeli faktycznie tyle bierze to może i ja się skuszę wbrew woli rodziny.... Za to jednego jestem pewna - źle zrobiona instalacja odgromowa powoduje, że pioruny są ściągane, i owszem, ale nie mają gdzie "odpłynąć" Zgadza sie. Bede do niego dzwonic i sie wypytam. Ale wczesniej jakas wiedze miec musze, wiec najpierw podszkole sie - na forum moze? SLI, MAJKI, dajcie znac czy jesli robi "jak trza", wchodzicie? Jeśli robi "jak trza" - masz moją pisemną deklarację - wchodzę w to Plany jak trzeba dosyłam, dowiedz się tylko co dokładnie wchodzi w zakres prac, żeby nie było potem kwasów ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 22.08.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam, Kto wykonywał wam kominek? "Kominki" ul. Legionów przy Żeligowskiego. Szybko, bezproblemowo i fachowo. Trafiłam na właściciela, który zna się na tym co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 22.08.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 ktoś się wcześniej pytał o to a ja już nie pamiętam kto więc niech ten ktoś się sam domyśli że to dla niegohttp://www.andrespol.bip.cc/p,288,Sprzedaz_dzialek.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 22.08.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Kurcze, ja też bym się pisała na odgromówkę ale mój daszek dopiero za półtora m-ca będzie. Jeżeli wykonawca się sprawdzi to może w przyszłym roku skorzystamy. Sli - jeżeli mógłbyś napisz proszę jak wyceniła Tobie instalację odgromówki ta firma z Kielc. Zastanawiałam się czy do nich nie napisać, ale być może są poza moim zasięgiem i lepiej nie zawracać sobie głowy (dach mam podobny do Twojego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 23.08.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 hello Odpowiem wszystkim na raz, bo temat odgromówki widzę interesuje kilka osób. Więc: - ja odgromówkę zrobię na pewno (domek na górce, niezbyt niski itp.) - chcę mieć zrobione porządnie, tzn. aby działało w razie czego, no i za bardzo nie szpeciło dachu - jeśli ten tani człowiek robi ok (chętnie z nim zamienię słowo bo już coś tam wiem), to wchodzę w temat jego usługi - pytanie czy zastanawialiście się z czego zrobić odgromówkę? SPINPOL z Kielc namawiał mnie, że przy dachu ceglastym to tylko miedź, a więc niestety koszty - jak tylko odnajdę wycenę ze SPINPOLa to napiszę ile wynosi i za co Jeśli o czymś zapomniałem napisać to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarnamamba 23.08.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Witam wszystkich.We wtorek wywozimy z działki to co zostało po kopaniu fundamentów. Może ktos chce ,nieodpłatnie oczywiście,czystej ziemi z piaskiem, troche humusu.. w ziemi jest niewielka ilośc gruzu ale smieci nie ma. Działka na Złotnie. Czy ktoś z Was pamieta, gdzie można kupic tanio i dobre bloczki fundamentowe? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.08.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Czy ktoś z Was pamieta, gdzie można kupic tanio i dobre bloczki fundamentowe? Pozdrawiam. tanie kupowałam u Walenciaka. Dobre kupowałam w Maxbecie. Gdzie kupić 2 w 1 - nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 23.08.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Czy ktoś z Was pamieta, gdzie można kupic tanio i dobre bloczki fundamentowe? Pozdrawiam. ...Dobre kupowałam w Maxbecie. Ja kupowałem tylko z MAXBETU, bez zastrzeżeń jakościowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 23.08.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 kto wie gdzie kupię niedrogo chodnicę do Mondeo Mk 3 ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 24.08.2008 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Czy ktoś z Was pamieta, gdzie można kupic tanio i dobre bloczki fundamentowe? Pozdrawiam.tanie kupowałam u Walenciaka. Dobre kupowałam w Maxbecie. Gdzie kupić 2 w 1 - nie mam pojęcia.Za moich czasów "walenciakowe" bloczki pochodziły od: "Nast.-BUD" Sebastian Nastarowicz, ul. Romana 39/41, tel. 684-82-43, 502-384-100. Jeśli chodzi o cenę to trzeba było się rozejrzeć, bo w zależności od ilości i daru przekonywania tańsze bywały raz w jednym, raz w drugim miejscu. Ale może już coś się zmieniło i Walenciak sprzedaje jakieś inne - gdy ja kupowałem jakość była w porządku (a raczej: były najlepsze z tych, na które trafiłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.08.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 ja miałam porównanie. Kupowałam wszystkie od walenciaka, to były o ile wiem ich produkcji, jednak w dobie tego wariactwa materiałowego nie nadążali z wytwarzaniem. Bloczki były zapłacone, termin przywozu minął więc ... część kupili mi w Maxbecie i przywieźli w cenie tych swoich (przyzwoici ludzie). Stały więc jedne obok drugich i było widać różnicę gołym okiem na duuużą korzyść maxbetu. Ale też maxbetowe były znacznie droższe (dlatego tam nie kupowałam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ja kupowałem w Hi-Bet'cie - Rzgów. Nie polecam , mimo, że cena była swojego czasu ( luty zeszłego roku najlepsza ) ... - przyjeżdżały zupełnie świeże, mimo, że zapewnienia były, że będą min. 1-miesięczne ( rozlatywały się przy lekkim puknięciu ) - transport gratis okazał się, gratis, ale tirem - brak możliwości wjazdu na działkę ... - mimo zapewnień o transporcie z dnia na dzień, trzeba na dostawę czekać było nieraz tydzień ... Odradzam. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts