majki 24.08.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Pytanie z serii "poszukuję" - jak ktoś korzystał z usług arch. wnętrz, chodzi mi głównie o łazienki - to poproszę - jak ktoś korzystał z usług projektanta ogrodu to też poproszę Oczywiście tylko namiary sprawdzone dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 24.08.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Pytanie z serii "poszukuję" - jak ktoś korzystał z usług arch. wnętrz, chodzi mi głównie o łazienki - to poproszę - jak ktoś korzystał z usług projektanta ogrodu to też poproszę Oczywiście tylko namiary sprawdzone dzięki, pozdrawiam, majki projekt i wykonanie ogrodu (trochę efektów jego pracy w mojej galerii) - - p. Radek 507 031 081 my jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Pytanie z serii "poszukuję" - jak ktoś korzystał z usług arch. wnętrz, chodzi mi głównie o łazienki - to poproszę - jak ktoś korzystał z usług projektanta ogrodu to też poproszę Oczywiście tylko namiary sprawdzone dzięki, pozdrawiam, majki projekt i wykonanie ogrodu (trochę efektów jego pracy w mojej galerii) - - p. Radek 507 031 081 my jesteśmy zadowoleni Dzięki Czy możesz mi napisać, jakie były koszty tego co można obejrzeć u Ciebie w galerii, albo ile bierze standardowo za m2 / za pracę ... ? I jaki zakres prac u Was wykonywał ? Jak coś, to pisz na PW. dzięki z góry, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 24.08.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 kto wie gdzie kupię niedrogo chodnicę do Mondeo Mk 3 ???????????? sprawdź tu: http://www.fordczesci.pl/sklep,2098,,,,,pl-pln,0,0.html (nowe części, ale dość tanio) lub tu: http://www.zumi.pl/67336,Miso_Auto-Czesci._Tomasz_Sikorski__Michal_Szpak,Lodz,firma.html (serwisują tylko Fordy, mają czasami dostęp do różnych części, popytaj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.08.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Więc: - ja odgromówkę zrobię na pewno (domek na górce, niezbyt niski itp.) - chcę mieć zrobione porządnie, tzn. aby działało w razie czego, no i za bardzo nie szpeciło dachu - jeśli ten tani człowiek robi ok (chętnie z nim zamienię słowo bo już coś tam wiem), to wchodzę w temat jego usługi Witam, to tego niedrogiego z Beskidow chyba mamy z glowy. Dzwonilam do niego i rozmawialam raz jeszcze, chyba teraz dopiero zaskoczyl ze ma do nas kawalek od siebie. I mimo zaproszenia do 3 domow mowi ze moze nas gdzies wcisnie, ale generalnie ma terminy do koncy roku zajete, a tu prawie tydzien mu by zeszlo. Ma do mnie dzwonic za ok. 2 tygodnie, ale szanse chyba sa marne Chyba ze sie piszemy na styczen/luty 2009 Co do namiarow, gdyby sie udalo jakis termin wytrzasnac wysle Ci SLI na priv. Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 25.08.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 to tego niedrogiego z Beskidow chyba mamy z glowy... ...mowi ze moze nas gdzies wcisnie, ale generalnie ma terminy do koncy roku zajete... Ja chcę/muszę (przed tynkami zewnętrznymi) zrobić odgromówkę mniej-więcej do końca września. Tak więc w moim przypadku pewnie ten człowiek odpada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.08.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Ja chcę/muszę (przed tynkami zewnętrznymi) zrobić odgromówkę mniej-więcej do końca września. Tak więc w moim przypadku pewnie ten człowiek odpada .Jak na cos sie zdecydujesz licze ze podzielisz sie namiarami Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 25.08.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jak na cos sie zdecydujesz licze ze podzielisz sie namiarami Dzieki! Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.08.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jak na cos sie zdecydujesz licze ze podzielisz sie namiarami Dzieki! Oczywiście Słuchajcie zainteresowani : podejmuję się "testu" odgromówki. Złapałem namiary na firme z Łodzi, jestem po oględzinach. Za taki dach jak u mnie ( spory ), ma być 4,5 koła za rob+mat. Z ocynku, do tego wszystkie złącza kontrolne i wbicie prętów w ziemię jako "odbiorniki". Do tego oczywiście pomiary w cenie. Nie mam bednarki Zobaczymy co z tego wyjdzie, teoretycznie ma być robione koło czwartku. Jak sie sprawdzi, będę chwalił pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 25.08.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Ja chcę/muszę (przed tynkami zewnętrznymi) zrobić odgromówkę mniej-więcej do końca września Jak patrzę na twojego awatara to wydaje mi się ze tylko zwody pionowe musisz przed tynkiem, cala reszta kiedykolwiek i i tak będzie dobrze PS moja odgromówka kosztowała 350zł materiał, robocizna była wliczona w dach, zwody poziome założył dekarz w ramach dachówki, a dwie szpilki wbiłem sobie samodzielnie, czy to ma >10omów okaże się przy pomiarach elektrycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 25.08.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Kochani, potrzebuję jakąś sensowną ekipę sprzątającą Malo casu, kruca bomba, a nam przez 3 godziny udało się rozsmarować równomiernie brud po 2 oknach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.08.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Kochani, potrzebuję jakąś sensowną ekipę sprzątającą Malo casu, kruca bomba, a nam przez 3 godziny udało się rozsmarować równomiernie brud po 2 oknach... Ekipę ci na priva podesłałęm a okna myj gąbką -- koniecznie bo porysujesz . Żadne szmaty !!!!!!!!!!!!!!!!! czy tam cud ściereczki . Na pierwsze mycie najlepsza gąbka do samochodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 26.08.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam Was,musze pilnie kupic rure do zakopania w ziemi pod wjazd. Moja dzialke od drogi dzieli row meliracyjny i w projekcie wjazdu mam rure Fi 500 dlugosci 7 metrow...Troche mniejsza (DN 400, 6 metrow) z PCV znalazlam za... 600 zl.Kregi betonowe - celbet Paianice - po 85 zl za DN 400, glebokosci 64 cm, wiec wychodzi jeszcze drozej + transport 50 zl.. Jakas alternatywa? Jak to zrobic? Ukladamy kostke, pod to cement/piasek/zwir, nizej ta rura... Prosze o rade, dzieki!Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 26.08.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam Was, kolejne pytanie. Dotarly do nas panele ogrodzeniowe i slupki jak na zdjeciu. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/rq8qt9kamqFooomDOB.jpg Panele maja 173 cm wysokosci, a slupki tylko 200 cm.. i pytanie - bedzie sie to trzymac? Wykonawca narzeka, chce dospawac kawalki rur zeby slupki przedluzyc. Ogrodzenie bez podmurowki, slupki zatopione w betonie na glebokosc 80-90 cm (pod strefa przemarzania, zeby ich zima nie wysadzilo).Jest sens spawac (dodatkowe koszty). Sprzedawca nie ma dluzszych, twierdzi ze to standard, tak sprzedaje i ja sie czepiam.. Prosze o rade, dzieki!Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 26.08.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam Was, kolejne pytanie. Dotarly do nas panele ogrodzeniowe i slupki jak na zdjeciu. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/rq8qt9kamqFooomDOB.jpg Panele maja 173 cm wysokosci, a slupki tylko 200 cm.. i pytanie - bedzie sie to trzymac? Wykonawca narzeka, chce dospawac kawalki rur zeby slupki przedluzyc. Ogrodzenie bez podmurowki, slupki zatopione w betonie na glebokosc 80-90 cm (pod strefa przemarzania, zeby ich zima nie wysadzilo).Jest sens spawac (dodatkowe koszty). Sprzedawca nie ma dluzszych, twierdzi ze to standard, tak sprzedaje i ja sie czepiam.. Prosze o rade, dzieki! Karolina Wg mnie mało , ja miałem słupki 225 i wystają tylko 150 cm , a zastanawiałem się czy nie za mało . Jak producent nie ma dłuższych proponuje dospawać . Nie wiem ile masz słupków ale u mnie spawali 5 słupków i trwało to może z 15 minut . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 26.08.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 krzaki i chojaki Mam pytanie . Czy gdzieś w okolicach Łodzi(szczecinska)/Rabien/Aleksandrów jest jakaś szkółka lub szkółki gdzie można kupić iglaki ? Może kupowaliście i podpowiecie koledze .Mnie się kojarzy mi się szkółka Gałkiewiczów , ale to aż w Rzgowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 26.08.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 ależ się cieszę z tematu ODGROM:) ja po nocach o tym myślę, i to od początku pomysłu stawiania domu jakoś zawsze miałam respekt przed przyrodą a tu moi drodzy, jakby na potwierdzenie mych obaw, podczas pobytu na mazurach u wujostwa na wsi zabitej piorun walnął po sąsiedzku w najniższy budynek (w dodatku z płaskim dachem) , wśród zabudowań ,drzew i linii wys.napięcia . Chałupka spłonęła , u wuja padła elektryka- nie ma żartów ,kurczaczki!!! Sprawdzajcie więc ile się da a ja tu będę urabiać męża ,żeby jednak zainwestować w ten odgrom:) My właśnie wróciliśmy z 2 tyg.wakacji - niech się wali , niech się pali odpocząć trzeba no i oczywiście jak nas tu nie było , to problemy na budowie wylazły jak czarne barany. Wykonawca pożarł się z kierbudem- poszło o strop . Co się działo , komórka rozgrzana do czerwoności od pogaduch . Koniec końcem stropy są praca ślimaczym tempem idzie dalej , umówieni elektryk i hydraulik znów przesuwają się w czasie, czort wie czy przed zimą z wylewkami nam się uda, o tynkach mogę zapomnieć do wiosny :(Sitfak, że tak powiem ! Byle nie zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 26.08.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Jakie macie folie na dachach ? nie wiemy co wybrać , wszyscy twierdzą ,że to właśnie ich są te super , czy warto wywalić kupę kasy na Deltę Maxx ( ok 10 zł) , czy różnice są aż tak "odczuwalne" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrozek1 26.08.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 krzaki i chojaki Mam pytanie . Czy gdzieś w okolicach Łodzi(szczecinska)/Rabien/Aleksandrów jest jakaś szkółka lub szkółki gdzie można kupić iglaki ? Może kupowaliście i podpowiecie koledze . Mnie się kojarzy mi się szkółka Gałkiewiczów , ale to aż w Rzgowie . nie wiem czy to szkółka, ale sporo krzewów mieli w Lutomiersku przy stacji Orlenu (przed mostkiem od strony Konstantynowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.08.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam Was, musze pilnie kupic rure do zakopania w ziemi pod wjazd. Moja dzialke od drogi dzieli row meliracyjny i w projekcie wjazdu mam rure Fi 500 dlugosci 7 metrow... Troche mniejsza (DN 400, 6 metrow) z PCV znalazlam za... 600 zl. Kregi betonowe - celbet Paianice - po 85 zl za DN 400, glebokosci 64 cm, wiec wychodzi jeszcze drozej + transport 50 zl.. Jakas alternatywa? Jak to zrobic? Ukladamy kostke, pod to cement/piasek/zwir, nizej ta rura... Prosze o rade, dzieki! Karolina Też przerabialiśmy wjazd parę lat temu ... Dokładnie - braliśmy kręgi fi40 z Celbetu. Na to ubity piasek, potem B20 i tymczasowy tłuczeń / kliniec. Już czekam na kostkę ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts