Luśka 26.03.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Anna, ale szaleństwo!!!!! Za przeproszeniem, który facet tyle by załatwił jednego dnia A jaka kabina? PS. Panowie, nie krzyczcie na mnie za bardzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 26.03.2004 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Lusiu Dzięki za dobre słowo. Co do kabiny - ja mam taką wnękę i potrzebne mi były tylko drzwi. jak zobaczyłam niemieckiej firmy Huppe (z umlautem) to padłam - cud profil srebrny mat, uszczelki bomba, elegancja - full w... Symbol 1002 - z ceny 1965 utargowałam na 1700. Dlatego rozpusta!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 26.03.2004 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 A jaką Aniu99 glazurę zamówiłaś i gdzie? I gdzie dokładniej te konglomeratowe parapety...i mniej więcej za ile... Ja właśnie dziś oglądałem Ceramikę Paradyż, Tubądzin, Opoczno i jeszcze jakąś małej firmy...mam już trochę swoich typów na łazienki i kuchnię. Teraz tylko pozostaje zagwostka jeśli chodzi o podłogę w wiatrołapie, części salonu i w kuchni. Chcę na całej powierzchni taką samą. Myślałem o gresie polerowanym, ale to chyba ze względu na problem zbierania wybitych zębów. Teraz poszukuję takiego gresu niepolerowanego, żeby w tym samym kolorze dobrać kilka płytek polerowanego. Albo trochę w innym odcieniu, żeby urozmaicić tę powierzchnię. Jak wiecie gdzie jest dużo tego i nie do końca drogo...to dajcie namiary. Jak do tej pory, to albo mi nie odpowiada kolor, albo te kafle są jakieś strasznie ubżdżone.... Pozdrawiam PS. U mnie też by pewnie było szybko...ale niestety decyzyjność to słąba cecha mojej mamy...a jak coś bez ustaleń załątwię, to potem zawsze jest źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 26.03.2004 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Tommco, Fumino na Północnej - b. duży wybór, sklep w wieżowcu na Łąkowej przy Kopernika (tam kupowałam gres polerowany i niepolerowany oraz płytki ścienne - wszystko ten sam kolor). Mają ciekawy materiał. Acha, komplet plytek do łazienki (ściany + podłoga) też u nich nabyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 26.03.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 W Fumino raz już byłem, ale się przestraszyłem ilości...więc pewnie pojadę tam jeszcze raz. A na róg Łąkowej i Kopernika chętnie zajrzę. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 26.03.2004 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 A dlaczego masz takie duże zęby???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 26.03.2004 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Tommco ja wypatrzyłam taki skład - sklep na Tuwima 95 (Eko-dom, juz za Wydawniczą) Tubądzin, "Cośkolor" - też polski. Mogą wszystko zamowić i jak fajnie udzielają rabatów !!! I ceny przystępne. A gres porcelanowy kupiłam w ... Castoramie. Dwa kolory w szchownicę, płytki 20x20 w sam raz do mojego małego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 26.03.2004 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Do Eko-Domu też chętnie zajrzę A gdzie Aniu te parapety kupiłaś na tej Rokicińskiej? Lusiu Zęby mam takie duże, żeby straszyć wykonawców Przecież sama wiesz jak to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 27.03.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Tommco to nie Eko tylko Eurodom - Tuwima 95 (ciągle mi sie myli). A tak w ogóle na tej ulicy trochę wczesniej jest też mnóstwo glazury i ceramiki (Tuwima 88/90). Parapety kupiłam w firmie Labladoryt ul. Rokicińska 156 po lewej stronie jak się jedzie od centrum (tam już ptaki zawracają, choć po prawej budują się nowe bloki). Widać ogromny napis "Marmury" na granatowym tle i wielka suwnica. A zęby - faktycznie - wielkie - ktoś by pomyslał, że jesteś taki straszny. nic bardziej mylnego! Gdzie można kupić płytki klinkierowe na parapety zewnętrzne (najlepiej z wrębem do wsunięcia pod okno pcv) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 27.03.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Aniu Czy mniej więcej robiłaś rozeznanie z tymi parapetami...tzn. czy ten sklep oferuje dobre ceny? Jeśli możesz to wrzuć mi na priva ile kosztuje metr2 jakiegos czy jak. Jeśli chodzi o te parapety zewnętrzne, to w naszym Karolowym składzie pewnie patrzyłaś. Płytki na cokół tam właśnie kupowałem. Mają trochę klinkieru Jopka, ale nie wiem czy w dobrej cenie. Miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 27.03.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 WitamNie chcę się absolutnie wtrącać , ale Labradoryt ma śliczne kamienie, ale podobnież wysokie ceny:)Kilka kilometrów dalej w Andrespolu podobnież dużo taniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 27.03.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Gosiu czy mogłabyś coś konkretniejszego o tym Andrespolu napisać? Czy dysponujesz jakimiś przykładami cenowymi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 27.03.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Dostałem dziś decyzję o kolejnej podwyżce czynszu - złodzieje zdzierają ze mnie 570 złotych za trzypokojową szufladę teoretycznie "moją", i to bez gazu, prądu i telefonu , za to z wielce tajemniczą pozycją opiewającą na ponad 50 złotych pod tytułem "fundusz remontowy". Z tegoż funduszu w zeszłym roku po raz pierwszy od 30 lat zrobili remont balkonów (taki pół na pół) plus odmalowali część elewacji - tak równo z balkonami właśnie. Myślę, że za tyle to ja sobie spokojnie będę spłacał ratę za działeczkę plus opędzę wszystkie bieżące wydatki, i to nawet w sezonie grzewczym. I znów mnie szlag trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 27.03.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Kochani Dziś miałam bardzo fajny dzień. pomijam staw na działce (pompa chodzi od południa). odwiedził mnie areksam. Pobiadolilismy nad "wysokomi wodami". Mam okna!!! Co prawda bez drzwi wejściowych (jutro!), bo nie zdążyli. Światło wpełzło do domu!!! Jest cudnie!!! mimo, że okropnie jestem zmęczona (po Łodzi i 3 kursy do Aleksandrowa zrobiłam dzisiaj ponad 100 km) gęba mi sie smieje, bo robota idzie do przodu. Siec komputerową dzisiaj skończona, w poniedziałek wchodzą z wodą, kanalizą i c.o. Żyć się chce!!! Co do tych parapetów, to ja nie namawiam, ale odwiedziłam kilka firm w Łodzi, Pietruchę, w Aleksandrowie i okazało się, że w Labradorycie maja śliczne wzory a cena tego mojego (nie pamietam nazwy), 330 zł/m2 o grubości 3 cm. Oczywiście mówię o konglomeracie. Wola twoja. A mimo dzisiejszego zimna jest fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 27.03.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Kochani [...] A mimo dzisiejszego zimna jest fajnie! Aniu! masz bardzo fajny projekt, wpraszam się niniejszym na oglądanie w naturze, bo mój bedzie dość podobny - i zastanawiam się, czy powierzchnia "salonu" nie będzie zbyt mała... ALe obliczyłem, że 4 sypialnie plus pokojokuchnia to dla rozwojowej rodziny z perspektywą na "długodystansowych" gości to takie rozsądne minimum... Gratuluję zaszklenia - może masz jakieś fotki z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 27.03.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 kropi Dzięki za słowa uznania. Fotki miałam na spotkaniu, pewnie do ciebie nie doszły. Nie mam cyfrówki, a skaner mi sie zepsuł, więc na razie nie mogę ich pokazac w sieci. A do siebie bardzo serdecznie zapraszam - wystarczy dać sygnał. A czy mały salon? Nie zamierzam mieć "meblościanki" więc 24 m2 - pół schodów wystarczy. Do zobaczenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 27.03.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 kropi Dzięki za słowa uznania. Fotki miałam na spotkaniu, pewnie do ciebie nie doszły. Nie mam cyfrówki, a skaner mi sie zepsuł, więc na razie nie mogę ich pokazac w sieci. A do siebie bardzo serdecznie zapraszam - wystarczy dać sygnał. A czy mały salon? Nie zamierzam mieć "meblościanki" więc 24 m2 - pół schodów wystarczy. Do zobaczenia!!! Widzieć pewnie widziałem ale w nawale zdjęciuff jakoś nie potrafię sobie ich uprzytomnić wizualistycznie . Też uważam, że wystarczy (bo np. z doświadczenia wiem, że 15 m2 NIE wystarczy ). Jak na razie podoba mi się TEN ale ma trochę przestrzeni namarnowane na korytarz (14 metrów to trochę dużo). No cóż, szkielet swe humory ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 28.03.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Ponawiam zaproszenie: W imieniu powstającego Stowarzyszenia Polska-Finlandia w Łodzi zapraszam na otwarcie wystawy zdjęć "Suomen kauneus" "Piękno Finlandii" 29 marca 2004 r. o godz. 18 Collegium Geographicum Łódź, ul. Kopcińskiego 31 Członek Założyciel Tommco PS. Mały przedsmak (to zdjęcie jest paskudnej jakości. Gwarantuje, że na wystawie będą znacznie ładniejsze): http://olffflo.beigetower.org/Gallery-Oulu1/bigimages/0308080029.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 28.03.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 TommcoDech zapiera. Moim marzeniem jest mieć taki widok z okna domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 28.03.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Tomku Przekazałm mojemu tacie , On interesuje się fotografią . Powiedział, ze jak nie będzie pracował to przyjdzie. tato jest podobny do mnie ( a właściwie ja do Niego) więc moze Go poznasz . Powiedziałm, ze ma pytać o p. Tomka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts