kropi 03.10.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Cenna uwaga, zapytam hydraulika co on na to. A jakie to w ogóle są koszty? Bo miałem wrażenie, że generalnie nieduże, ale przyznam się że dokładnie nie spytałem <edit> ok sprawdziłem na allegro - reduktor Honeywell o pożądanych parametrach w granicach 150 zł, nie wiem czy jest sens kombinować z naczyniem wzbiorczym tym bardziej, że reduktor spokojnie założę w studzience a naczynie? chyba nie bałdzo. Tym nie mniej dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 03.10.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 moje tynkarze biorą 16zł/m2 za tynkowanie z filcowaniem, jak ktoś jest zainteresowany to wyśle mu zdjęcie jak czyściutko wyglądają okna albo podłoga po ich tynkowaniu trociny albo piach.........folia do dupy A weź to potem posprzątaj Nasypać najpierw na wylewki tak z np. 5cm piasku wszędzie ... Wszystko jest do dupy, tylko każde rozwiązanie niesie za sobą inną pracę ... pozdrawiam, majki trociny sprzątanie bez wysiłku z piachem gorzej a odkuwanie syfu po tykarzach ....bezcenne doswiadczenie ( sprawdza się odkuwacz do lodu ,ździebko przeostrzony ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 03.10.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ale straszycie, no nic, trzeba będzie coś pokombinować z tymi wylewkami ,żeby nie walczyć potem jak dzięcioły ...powiem Wam ,że jak na razie staram się nie myśleć , może w 2009 mnie oświeci a propos 2009 -dobiła mnie info ,że będę musiała jeszcze audyt energetyczny zaliczyć,żeby budynek odebrać; już widzę jakie będą szopki - jak to z każdą świeżynką w urzędach- nikt nic nie wie, może za tydzień, proszę dzwonić srutututu. Robiłam już taki audyt w pracy , więc czym to się je wiem ( prawdę mówiąc jest to kolejne miejsce ,żeby z człowieka zedrzeć forsę )... szczęśliwi ci co odbiór mają za sobą Kropi, a co Ci tak to ciśnienie skoczyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 04.10.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Jelonku, rozumiem, że chcesz zrobić wylewkę żeby ochronić podłogówkę. Ale tynki wiosną? to wylewka zdąży przeschnąć. W jastrychu nie ma dużo wody i niewielkie grzanie wystarczy. Ale przy mrozach grzać trzeba, żeby utrzymać dodatnią temperaturę. Radziłaś się kierbuda? Jakoś nie przemawiają do mnie pomysły chłopaków: trociny, piach, skuwanie tynku z wylewki...brrr. A jakby tak rozłożyć grubą warstwę kartonów? masz całą zimę na zbieranie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif W sprawie ciśnienia odpowiem ci co powiedział mi serwisant pieca c.o:W niektórych rejonach miasta ciśnienie w wodociągu jest dużo wyższe niż powinno być ciśnienie w instalacji domowej. U mnie przez to podnosiło się ciśnienie na piecu i kapała woda, u kropiego wywalało zawór w bojlerze. Generalnie tak duża różnica ciśnień szkodzi instalacji i trzeba coś zrobić żeby ją wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 04.10.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witajcie, mam problem ekologiczny ze zbiornikiem na wodę (taki baniak 1000l stosowany na budowie) woda mi w nim zakwitła! mimo, ze ją spuściłam to baniak w środku jest zielono-brunatny, Czym go w środku umyć? dodam, że dojście do ścianek w środku - nawet mopem jest znacznie utrudnione pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 05.10.2008 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Na pewno sprawę załatwiłby jakiś preparat chlorowy... ale ekologicznie to to nie będzie, bo gdzieś tą wodę trzeba będzie wylać Może w takim razie jakiś preparat z aktywnym tlenem... Natomiast pewne jest, że wyeliminujesz glonienie (albo przynajmniej znacznie spowolnisz) odcinając dostęp światła do twojego zbiornika. Owiń go jakąś tekturą albo grubą, czarną folią i usuń ze słoneczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 05.10.2008 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 lampa UV 254nm, zabija wszystko natychmiasthttp://forum.muratordom.pl/wapno-do-stawu,t123487.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.10.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 a propos 2009 -dobiła mnie info ,że będę musiała jeszcze audyt energetyczny zaliczyć, serio?? na czym to polega? My tez bedziemy miec odbior dopiero w 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 05.10.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 http://forum.muratordom.pl/certyfikat-energetyczny-od-1-stycznia-2009-r,t118801.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 05.10.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam; Sprzedam stemple budowlane jeden raz używane, może ktoś potrzebuje przed zimą?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 05.10.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam; Sprzedam stemple budowlane jeden raz używane, może ktoś potrzebuje przed zimą?. chyba ,że na opał ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 05.10.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Przeznaczenie jest mi obojętne, istotne aby ktoś się zainteresował, po zimie może być z nimi słabo a teraz prawie nówki sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 06.10.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 http://forum.muratordom.pl/certyfikat-energetyczny-od-1-stycznia-2009-r,t118801.htm Dzieki, poczytalam ale i tak glupia jestem. Szkoda ze za ten certyfikat bedziemy musieli w przyszlym roku robic nie tylko na nasz budowany domek, ale tez za mieszkanie ktore bedziemy sprzedawac... Pytanie ktore pewnie powinnam przeslac do Ciebie na priv - jak docieplony masz swoj domek (bo wiem ze ma byc 3litrowy) i o ile lepiej niz nasz przyszly (15 cm styro na podlodze, sciany 3w w sumie 42 cm w srodku w tym 10 cm styro, cegla max (kozlowicka chyba). Strop 10 cm welny plus 15 cm pod dachem. Rekuperator z GWC i PC 9W) Dzieki, moze byc na priv (bo dziennika i komentarzy chyba nie masz?) I jak to sie ma do certyfikatu energetycznego. Spytalam juz w tamtym watku... Bo w sumie to ze mamy PC i reku z GWC bedzie trzymalo nasze rachunki za ogrzewanie- czyli prad tutaj- na relatywnie niskim poziomie (chyba ze cena za energie elektryczna poszybuje w kosmos). Ale zapotrzebowanie na energie to zapotrzebowanie i nie uwzglednia chyba (czy sie myle) JAK sie ogrzewa, tylko ILE potrzeba pradu/wegla czegostam zeby ogrzac, przy takiej a takie grubosci scian i izolacyjnosci. Juz cala glupia jestem... dzieki Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 06.10.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Szkoda ze za ten certyfikat bedziemy musieli w przyszlym roku robic nie tylko na nasz budowany domek, ale tez za mieszkanie ktore bedziemy sprzedawac http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5654485,Bedzie_kara_za_brak_swiadectwa_.html?skad=rss w najnowszym projekcie rozporządzeniu nie ma mowy o karach za brak certyfikatu, więc jeśli go nie zrobisz to i tak nic się nie stanie, czy pojawią się w przyszłości jakieś kary ?? być może ale kiedy to się stanie za 2 czy za 3 lata nikt nie wie ?? PS mieszkanie możesz też sprzedać oficjalnie 31,12,2008 a faktyczną transakcję sfinalizować później jak docieplony masz swoj domek (bo wiem ze ma byc 3litrowy) mniej więcej 2 razy grubiej od twojego 20 cm styropianu na ścianach + 30 na suficie, ale ja dostanę punkty ujemne za ogrzanie prądem lub węglem a ty masz punkty dodatnie za PC więc pewnie będziemy mieli identyczna klasę C chyba że znowu się coś zmieni i będą oceniać tylko zużytą energię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 07.10.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 a ja już mieszkam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 07.10.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 a ja już mieszkam..... No to gratulacje , w końcu Panowie wezmą się u mnie do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 07.10.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 a ja już mieszkam..... http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Gratulacje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif niedługo się przyzwyczaisz http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 07.10.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Wczoraj była awantura w urzedzie na temat przbiegu S14 przez Łódź i okolice.Czy gdzieś w internecie można zobaczyć jak przebiagają te dwa wariany tej drogi ( czerwony i niebieski) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 07.10.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 S14 http://www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_lodz/informacje/article.php/id_item_tree/860de598cd8561085645a053218d3203/id_art/60b83989fd9d0a318768795b675c98c4 Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 07.10.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 WitamPotrzebuję 25 stempli trzymetrowych. Ponieważ na cito, podaję 601-35 44 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts