majki 21.10.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Hmmm ponieważ w kwestii spotkania jako takie zainteresowanie przejawiała tylko Ewa i Majki , to mam rozumieć ,że reszta nie te-te ???? To co spotykamy się w czwóreczkę ( bo mężowinę zaciągnę ) >? Zaciągnij męża - będzie "do pary" W czwórke nie ma sprawy - będzie mocno kameralnie Jakaś sobota - to fakt - no niech ktoś w końcu poda termin i miejsce ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.10.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Ale wracając do ocieplania fundamentów: 1 - czy ocieplanie ma sens ? 2 - jakim styropianem ? 3 - ile płaciliście za metr robocizna + materiał ? Takie pytanie to prawie samobójstwo na tym forum Ale napiszę co JA myślę 1 - czy ocieplanie ma sens ? Jest szkoła falenicka i otwocka - ma sens 2 - jakim styropianem ? Ocieplałem XPS Ursa - miazga 3 - ile płaciliście za metr robocizna + materiał ? 50 zł/m2 - odkopanie fundamentów, 2xdysperbit, klejenie XPS, zaciągnięcie siatką i klejem, 2xdysperbit, folia kubełkowa - teoretycznie kończy sie w takim przypadku na przyklejeniu XPS, ale chciałem "poszaleć" pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaana 21.10.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 może ktoś będzie zainteresowany, mam do sprzedania.:5 wiaderek tynku silikonowego Webber Teranowa TD341 baranek 1.5 mm w kolorze 130 D i dwa wiaderka w kolorze 165 B. (Niestety w sklepie mi trochę nakołowali z potrzebną ilością a teraz nie chcą pozostałości.) . Tynk jest świeży- dwa tyg temu przywieziony z mieszalni- w fabrycznie zamkniętych, nienaruszonych opakowaniach po 30 kg. Jest możliwość wystawienia faktury. Do odbioru Łódź, okolice Pabianickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanulka 21.10.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 hanulka, czym zadaszyłaś domek? Czy mozesz polecić jakąś dobrą ekipę do ceramiki? Hej, mam na dachu ceramikę glazurowaną w kolorze szary łupek od Creatona. Jak na razie serdecznie polecam. Pięknie błyszczy w słońcu i mam nadzieję, że przez ten kolor domek nabierze trochę nowoczesnego wyglądu, oczywiście po dodaniu stolarki i kilku szczegółów typu balustrady itp. Gorąco polecam ekipę cieślo-dekarzy p. Darka z Dmosina (jest na naszej tablicy ogłoszeń). Mój dwuspadowy dach + dach nad garażem zrobili w dwa dni, a więźbę w jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 21.10.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Hmmm ponieważ w kwestii spotkania jako takie zainteresowanie przejawiała tylko Ewa i Majki , to mam rozumieć ,że reszta nie te-te ???? To co spotykamy się w czwóreczkę ( bo mężowinę zaciągnę ) >? Zaciągnij męża - będzie "do pary" W czwórke nie ma sprawy - będzie mocno kameralnie Jakaś sobota - to fakt - no niech ktoś w końcu poda termin i miejsce ... pozdrawiam, majki Ja chętnie przyjdę, ale najlepiej w sobotę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.10.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 o rany, na naszej tablicy ktoś powiesił solidnych tynkarzy To taka rzadkość, że aż musiałam napisać. Kto następny ich przetestuje? A co do miksokreta - skraca znacznie tynkowanie. Już dla tego samego warto. Mnie tynkarz tradycyjny powiedział "3 tygodnie" a z maszyny - 4 dni Choć prawdę mówiąc jedna i druga ekipa była do bani, jedni spaprali u sąsiada, drudzy u mnie. Ja swoich tynkarzy też bym powiesił ale są na zesłaniu na Islandii ...... i niech nie wracają...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 21.10.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Czy widzieliście nowe płytki z Paradyża - Sensual ? wooooowwww dla nas bomba , tylko cena rozwala jak atomówka :) Ja mam na nie oko (oczywiście na pomarańczowe) już od wiosennych targów budowlanych, cena rzeczywiście poraża ale jak dobrze pójdzie to może chociaż małą łazienkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.10.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 OK podejmuję temat Sobota 8 listopada. Przed dłuższym łykendem. Miejsca nie znam, nieczęsto chodzę po knajpach w dobie wykańczania się Chetni Jelonkowie Majki Mruva Ja Kto da więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.10.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 OK podejmuję temat Sobota 8 listopada. Przed dłuższym łykendem. Miejsca nie znam, nieczęsto chodzę po knajpach w dobie wykańczania się Chetni Jelonkowie Majki Mruva Ja Kto da więcej? Kurna ... akurat 8 nie mogę, wyjazd służbowy ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.10.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Majki, może być i 15 list zbierzmy grupę bazową, podepną się potem inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.10.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 OK podejmuję temat Sobota 8 listopada. Przed dłuższym łykendem. Miejsca nie znam, nieczęsto chodzę po knajpach w dobie wykańczania się Chetni Jelonkowie Majki Mruva Ja Kto da więcej? jest szansa, ze i ja dotrę, o ile będzie w sensownym miejscu, a nie na końcu świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.10.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Majki, może być i 15 list zbierzmy grupę bazową, podepną się potem inni Super OK, robimy 15 listopada, gdzieś środek Łodzi ..., jakis spokojny lokal, żeby się nie przekrzykiwać ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 22.10.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Jak mi się uda to chętnie też do Was dołączę(ostatnio na wszystko brakuje mi czasu:((( ) a może uda mi się zaciągnąć ze sobą męża.pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanulka 22.10.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Czy ktoś zakładał bonie. Ile kosztuje robocizna + materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 22.10.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Majki, może być i 15 list zbierzmy grupę bazową, podepną się potem inni Super OK, robimy 15 listopada, gdzieś środek Łodzi ..., jakis spokojny lokal, żeby się nie przekrzykiwać ... pozdrawiam, majki Może w Presto, Piotrkowska 62, dobre włoskie jedzonko, piwo i wino . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 22.10.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 hanulka wysłałem pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.10.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Majki, może być i 15 list zbierzmy grupę bazową, podepną się potem inni Super OK, robimy 15 listopada, gdzieś środek Łodzi ..., jakis spokojny lokal, żeby się nie przekrzykiwać ... pozdrawiam, majki Może w Presto, Piotrkowska 62, dobre włoskie jedzonko, piwo i wino . Pozdrawiam Mnie pasuje ! pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 22.10.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Mam pytanie , nie mogę znaleźć nigdzie info o ocieplaniu fundamentów , ta wyszukiwarka na muratorze jest totalnie do bani !!! czy ktokolwiek zgłaszał ten fakt do muratora ???? Ale wracając do ocieplania fundamentów: 1 - czy ocieplanie ma sens ? 2 - jakim styropianem ? 3 - ile płaciliście za metr robocizna + materiał ? zastanawiamy się czy w ogóle to robić - nasz kumpel nie robił i żyje z drugiej jednak strony mamy dosyć wilgotno na działce ... quote] W projektach domów pasywnych ociepla się fundamenty styro o grubości 20 cm , więc sens chyba jest . To że ktoś nie ma i żyje wcale nie oznacza ze tak powinno być . Ja uważam że powinno się ocieplić , mam ocieplone styro 10 cm twardym oznaczenie chyba eps 100 . Siostra wyjdz od strony ekonomicznej , czym będziesz grzać ? Z tego co wiem to gazem , a on raczej nie tanieje , myśle ze warto na tym etapie postarać się aby w przyszłoścu płacić mniejsze za rachunki . Jeśli masz "wilgotną' .... działkę to myśle ze powinnać pomyśleć o dobrej izolacji oraz może o drenażu do okoła domu ? NIe załuj na izolacje , dziś ceny materiałów spadły . A tak w ogóle to buziaczki dla całej Twojej rodzinki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 22.10.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Chetni Jelonkowie Majki Mruva Ja Kto da więcej? jest szansa, ze i ja dotrę, o ile będzie w sensownym miejscu, a nie na końcu świata. Dotąd nie zabierałem głosu, bo co będę w klawiaturę walił po próżnicy , ale skoro jest już konkretny termin, miejsce i lista to i ja się dopisuję (może nawet we dwie szt.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.10.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ok 15 listopada Presto Jelonkowie, Majki Mruva Anisia3 EZS Yeti ?x2 Co jakiś czas trzeba będzie odnawiać listę dla przypomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts