agi888 24.10.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ja właśnie rozważałam ofertę Hibetu i Cetechu.Za moje kominy w Hibecie wyliczyli mi 6822 + 150 transport.Więc kupiłam Twistera.Po pierwsze też bardziej mi sie podobał i do tego był atrakcyjniejszy cenowo.Być może trafiłam na jakąś promocję aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 24.10.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dla tych, którzy chcą sprzedać mieszkanie: Miałam ten sam problem. Przez 9 miesięcy nie mogłam sprzedać dużego mieszkania w nowej plombie z ceramiki. Ogłoszenia, internet, umowy z większością biur nieruchomości w Łodzi. I nic. Tylko wkurzały mnie te biura, które żyją chyba z tego, że mają oferty w swojej bazie. Poza tym nic nie robią. Przychodzili tylko oglądacze.W końcu trafiłam na młodego właściciela jednego z biur. I ten facet zrobił na mnie dobre wrażenie. Wymówiłam wszystkie inne umowy i podpisałam z nim umowę na wyłączność. W ciągu miesiąca mieszkanie zostało sprzedane. Prowizja dla pośrednika: 1,5%.Przy umowie na wyłączność biuro ma pewność zarobku i naprawdę się stara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 24.10.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Jeśli umowa jest na nie-wyłączność to teoretycznie powinni się bardziej starać, żeby zdążyć przed innymi . Obawiam się, że teraz jest trochę inny problem - brak klienta. Do tej pory 90% transakcji na rynku nieruchomości było finansowane z kredytów, w przeważającej większości na 100% wartości nieruchomości. W tej chwili praktycznie nie ma takiej opcji, większość (jak nie wszystkie) banków wymaga min. 10% wkładu własnego a nie oszukujmy się - jeśli ktoś ma te 20 tysi na koncie to raczej nie szuka mieszkania w wielkiej płycie tylko czegoś lepszego. Do tego większe marże, wahania kursów walut zwiększają koszt takiego kredytu (nam rata wzrosła o 2 stówki w ciągu miesiąca), ludzie czekają tygodniami na decyzję banku (myśmy czekali kilka dni, a w ciągu 24 godzin mieliśmy taką wstępną decyzję na tak) - no i nasze wspaniałe media tak podkręcają, że ludziska zamiast myśleć o mieszkaniach wyciagają forsę z kont i kupują złoto. Po mojemu trzeba to przeczekać, każda panika kiedyś się kończy, wolę wynająć i mieć przynajmniej na część raty niż sprzedać za byle ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 25.10.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Teoretycznie i praktycznie jest tak, że nie starają się wcale. Co jest wszystkich, jest niczyje.O braku klienta wiem wszystko. Rynek dużych mieszkań funkcjonuje niezależnie od innych. Tu klienta trzeba zawsze znaleźć i zawsze on musi mieć many. Mało komu bank teraz czy wcześniej da tyle kasy. I wiosną też nie było to proste. Na decyzję klieci czekali 2 tygodnie.Ja Cię nie namawiam na podpisanie umowy na wyłączność, mówię jak było. Po 9 miesiącach posuchy nagle zaczął się ruch. Pośrednik przyprowadzał klientów co kilka dni i jedni z nich kupili. A mówił, że "w razie czego" ma już następnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 25.10.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 ja swoje mieszkanie wynająłem - mam na ponad pół raty kredytu. zawsze coś z tego jest - takie zabezpieczenie na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 25.10.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Teoretycznie i praktycznie jest tak, że nie starają się wcale. Co jest wszystkich, jest niczyje. Wiesz co, to podrzuć mi namiary na gostka, bo ztcw metody dotychczas stosowane nie przynoszą efektu, więc może czas na zmiany? pzdr pk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.10.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 ja swoje mieszkanie wynająłem - mam na ponad pół raty kredytu. zawsze coś z tego jest - takie zabezpieczenie na przyszłość. Tez sie nad tym zastanawiamy, tyle ze po przeprowadzce trzeba bedzie do stolicy i tak przyjezdzac pilnowac wynajetego mieszkania i sciagac haracz (no chyba ze bedzie przelew na konto, wszystko zalezy komu sie wynajmie)... ale pewnie na tym stanie, bo frank juz tak wysoko, ze splacajac kredyt w zasadze realizowalibysm srate rzedu 30 tys zl gdyby splacic teraz, kredyt bralismy gdy frank kosztowal 2,2 zl, a teraz... zalamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 27.10.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Czytając o tych waszych kłopotach ze spieniężeniem dotychczasowych mieszkanek doszedłem do wniosku, że to i tak lepiej niż u mnie... Mieszkanie sprzedaje się raz i po sprawie a ja ze swoim problemem walczę już od 11 lat Poprzedni właściciel mojej działki w przypływie szaleństwa obsadził ją świerkami. Kiedyś na początku usiłowałem je policzyć - wyszło mi coś między 750 a 800szt. No więc może czas, żebym i ja się tu ogłosił : Odsprzedam świerki srebrne (właściwa nazwa gat. to świerk kłujący). Obecnie mają wysokość 1,5-5m, ale nadal rosną (niestety) Jeśli znajdzie się chętny do przygarnięcia choćby kilku sztuk - zapraszam. Inaczej marny czeka je koniec: niektóre żywot zakończą już tej Wigilii Mam też pojedyncze (nadwyżkowe) sztuki innych roślin własnej "produkcji". ...na nowego właściciela czeka też tymczasowa skrzynka przyłącza energ. tzw. "erbetka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.10.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Odsprzedam świerki srebrne (właściwa nazwa gat. to świerk kłujący). Obecnie mają wysokość 1,5-5m, ale nadal rosną (niestety) Jeśli znajdzie się chętny do przygarnięcia choćby kilku sztuk - zapraszam. Inaczej marny czeka je koniec: niektóre żywot zakończą już tej Wigilii Mam też pojedyncze (nadwyżkowe) sztuki innych roślin własnej "produkcji". ...na nowego właściciela czeka też tymczasowa skrzynka przyłącza energ. tzw. "erbetka" Ojej, marzę o choince. Nawet 2 czy 3. Szkoda, że mam taką małą działkę, wzięłabym całe 800.... Ale jak taki duży zniesie przeprowadzkę? trzeba by chyba takie 1,5 m max. w tym tyg nie dam rady, ale w weekend czy w przyszłym możemy pomyśleć. Ustal cenę Aj, ale gdzie ty masz te świerki, daleko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.10.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Odsprzedam świerki srebrne (właściwa nazwa gat. to świerk kłujący). Obecnie mają wysokość 1,5-5m, ale nadal rosną (niestety) Jeśli znajdzie się chętny do przygarnięcia choćby kilku sztuk - zapraszam. Inaczej marny czeka je koniec: niektóre żywot zakończą już tej Wigilii Mam też pojedyncze (nadwyżkowe) sztuki innych roślin własnej "produkcji". My na pewno weźmiemy. Ustal tylko cenę. Reszta na GG ( wieczorem ), albo priv. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 27.10.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Teoretycznie i praktycznie jest tak, że nie starają się wcale. Co jest wszystkich, jest niczyje. Wiesz co, to podrzuć mi namiary na gostka, bo ztcw metody dotychczas stosowane nie przynoszą efektu, więc może czas na zmiany? pzdr pk Swoje mieszkanie sprzedałem w lutym tego roku ,po 3 miesiącach próby sprzedaży drastycznie obniżyłem cenę i pewnie dlatego sprzedało się w tydzień , na poczatku za mieszksanie na górnej 48 m2 4 piętro bez windy , do remontu zażyczyłem sobie coś ok 190 tys , nawet nikt nie zadzwonił , obniżyłem później na 170 tys i również cisza , w efekcie koncowym obnizyłem cenę do 155 tys i sprzedałem niemal od razu , i szczerze mówiąc dobrze zrobiłem bo teraz jest wiele fajniejszych mieszkań za taką kasę , wystarczy przejrzeć gratkę internetową. Wszystko wskazuje na to że chyba jeszcze troche stanieją mieszkania , więc może pomyslcie o obniżeniu ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 27.10.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Drogi Yeti! Jak widac trzeba nam sie w koncu spotkac! Bo stan mojej dzialki widziales - nic tylko glina 1 swierka chetnie przygarne, bo na wiecej miejsca brak. A pozostale rosliny - tez chetna jestem, byle nie rosly zbyt wielkie. W weekend/sobota/ 22-go listopada wolne masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 27.10.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Potrzebuję w miarę szybko informację gdzie kupowaliście styropian - oczywiście niedrogo. Roboty na budowie nagle przyspieszyły i mam zorganizować na środę czwartek styro z dodatkami (dysperbit, siatka, kleje, folia) a "mój" skład spoza Łodzi nie da rady czasowo mi tego dowieźć więc POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.10.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Potrzebuję w miarę szybko informację gdzie kupowaliście styropian - oczywiście niedrogo. Roboty na budowie nagle przyspieszyły i mam zorganizować na środę czwartek styro z dodatkami (dysperbit, siatka, kleje, folia) a "mój" skład spoza Łodzi nie da rady czasowo mi tego dowieźć więc POMOCY Casto i liro w Łodzi był ostatnio po 118 zł 1m3 , wiem bo kupowałem pozdr Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.10.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Potrzebuję w miarę szybko informację gdzie kupowaliście styropian - oczywiście niedrogo. Roboty na budowie nagle przyspieszyły i mam zorganizować na środę czwartek styro z dodatkami (dysperbit, siatka, kleje, folia) a "mój" skład spoza Łodzi nie da rady czasowo mi tego dowieźć więc POMOCY w castoramie z ich transportem. nawet niezłej firmy mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 27.10.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 "Uprzejmnię" donoszę ,że dziś się zamknęliśmy i niniejszym stan surowy zamknięty osiągnęliśmy !!!!! Bosheee jak to długo trwało !!! No ale jest , okna są , daszek też , drzwi wejściowe -hehehe - ale są , pozostałe wejścia zabite na amen ech żeby tak już móc zamieszkać. Dziś byli na montażu panowie z Abatexu - nie mam co narzekać, z dotychczasowych oględzin wszystko się zgadzało, kolory i wymiary i sposoby otwierania. Sprawnie poszło im z montażem 14 okien w 6 godz. Ponadto włączyliśmy alarm, co by tych wspaniałych okienek nikt nie buchnął. Teraz czas na CO i Wod.- Kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 28.10.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Jelonku moje gratulacje wyobrażam sobie jak to musi cieszyć a moje fundamenty wydają mi się tak niemożliwie ciągnąć Czy oprócz castoramy i liroy skądś jeszcze braliście styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.10.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 No tak, jak się interes zaczął rozkręcać , to mnie akurat internet uchlastali . Piszę gościnnie - od kumpla. Będę próbował tu zaglądać, ale muszę uważać bo mnie za którymś razem do chałupy nie wpuszczą . Prawdopodobnie "normalną" łączność ze światem będę miał dopiero w połowie przyszłego miesiąca. Michał i Karolina - wy namiary do mnie macie, to jakby co -dzwońcie. Powiedzmy z 1-dniowym wyprzedzeniem jestem w stanie dostosować się do każdego terminu. Ewa, największy świerk, którego przesadziłem 3 lata temu miał ok. 5m i rósł w moim obecnym salonie . Poszedł do znajomego, więc czasem mogę go odwiedzać - nadal żyje i ma się dobrze, ale wykopanie go kosztowało nas pół dnia roboty . Zaraz odpiszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 28.10.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 "Uprzejmnię" donoszę ,że dziś się zamknęliśmy i niniejszym stan surowy zamknięty osiągnęliśmy !. Gratulacje!! Teraz to sie dopiero zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBERHART 28.10.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts