tula 01.11.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 EBERHART, pisałam o idrobildzie As, nie o izolbecie.Nie mam już opakowań, ale sprawdzę faktury.Dysperbit był na wewnętrzne ścianki fundamentu.Postaram się dokładniej napisać w poniedziałek, dobrze ?U mnie stan surowy, pootwierany .Czekam na cieślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 01.11.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Tula, to tak jak u mnie z tą tylko róznicą ze ja nie mogę znależć wolnego ciesli. Kidy robisz daszek i czym bedzie przykryty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 02.11.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Mam do sprzedania wełnę min. ROCKWOOL, MEGAROCK 200mm. Zostało mi 15 rolek z ocieplania poddasza. Trochę się panowie machnęli w wyliczeniach. Bardzo chętnie pozbędę sie nadmiarów. ROCKMINA 50mm pewnie też zostanie ale jeszcze nie wiem ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 02.11.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Powiedzcie mi ile kosztuje teraz ocieplenie poddasza - tak średnio za metr , najlepiej samej robocizny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 03.11.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 EBERHART no widzisz, pomyliłam się w producentach U mnie produktem icopala, który się zwie " Siplast Fundament " została zrobiona izolacja pozioma. To jest też czarna maź, która została rozmaziana pod bloczki fundamentowe i izowinyl. To samo poszło między bloczki a pustaki. Natomiast izolacja pionowa, tak jak pisałam, najpierw IDROBILD AS firmy Kerakoll ( też czarne mazidło ), potem styropian ekstrudowany ( jasnobłękitny, zakupiony w Castoramie, trochę droższy ), następna warstwa to folia kubełkowa. A potem drenaż. makijos , daszek będę robić, jak cieśla raczy Będzie deskowany i kryty papą, na to blachodachówka. Starsza część domu tak ma od mniej więcej pięciu lat, ja muszę się dostosować, co mnie zresztą zbytnio nie martwi Widzisz, cieślę umówiłam na ok 15 listopada, nie mam jeszcze drewna na krokwie itp. Ale cieśla właśnie liczy. Jeśli będzie mógł wcześniej wejść, to wejdzie, oby. Z której strony Łodzi się usadowiłeś ? Styropian będzie mnie interesował w przyszłym roku , EBERHART podasz dokładniejsze dane ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 03.11.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Napiszcie prosze ile was kosztowały tynki wewnętrzne i elewacja (robocizna z materiałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.11.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Napiszcie prosze ile was kosztowały tynki wewnętrzne i elewacja (robocizna z materiałem). Ja pamietam cene tylko za robocizne - tynki cementowo-wapienne recznie robione 14 zl/m2. Material kupowalam na biezaco, nie pamietam ile mnie kosztowal (zapiski gdzies jednak mam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.11.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Napiszcie prosze ile was kosztowały tynki wewnętrzne i elewacja (robocizna z materiałem). Tynki CW - 17 zł/m2 robocizna, z materiałem około 33 zł/m2 Elewacja - klejenie styro na wianki + packi, klej, siatka, klej, zacieranie, gruntowanie, i tynk docelowy - 40 zł/m2. Materiału do tej pory nie liczyłem pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanulka 03.11.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam po przerwie,czy ktoś z Was robił balustrady ze stali nierdzewnej i co sądzicie na ten temat-kontakten, adressen, cenen... a może jest jakaś alternatywa dla leniuszka, któremu nie widzi się za jakiś czas impregnacja drewna, albo malowanie stali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 03.11.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Powiedzcie mi ile kosztuje teraz ocieplenie poddasza - tak średnio za metr , najlepiej samej robocizny ? U mnie 20cm wełny między krokwie + 5 cm pod stelaż k-g 23zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 04.11.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Powiedzcie mi ile kosztuje teraz ocieplenie poddasza - tak średnio za metr , najlepiej samej robocizny ? no cóż, właśnie wczoraj mieliśmy spotkanie na budowie z panem, który będzie nam robił karton-gipsy plus właśnie docieplenie dachu (wchodzą pojutrze). Cena samej robocizny za zrobienie na gotowo sufitu na poddaszu (20cm wełny plus podwójna, kładziona na zakładkę płyta K-G z malowaniem) to.. 110zł/m2. Niestety Ale facet wszystko jest w stanie zrobić z K-G, w tym się specjalizuje i nie ma obaw, że coś popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBERHART 04.11.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 EBERHART no widzisz, pomyliłam się w producentach U mnie produktem icopala, który się zwie " Siplast Fundament " została zrobiona izolacja pozioma. To jest też czarna maź, która została rozmaziana pod bloczki fundamentowe i izowinyl. To samo poszło między bloczki a pustaki. Natomiast izolacja pionowa, tak jak pisałam, najpierw IDROBILD AS firmy Kerakoll ( też czarne mazidło ), potem styropian ekstrudowany ( jasnobłękitny, zakupiony w Castoramie, trochę droższy ), następna warstwa to folia kubełkowa. A potem drenaż. Elo tula dzięki za pomoc, aj zrobię to ne co inaczej ale myślę że też solidnie bo głównie mnie o to właśnie chodzi żeby ten dom był solidny jak każdemu kto buduje dom dla siebie... ponieważ mam to szczęście że buduję na piachach więc wykorzystam tylko dysterbit razy dwa i folia budowlana, ściany mam podwójne mięzy którymi jest styropian 10 cm, i myślę że to wystarczy... natomiast jeśli chodzi o styropian to tak jak mówiłem firma nazywa si KOLGROST i mieści się w Dąbrówce Małej tj. na trasie między Brzezinami a Strykowem, myślę że warto bo i cena dobra tzn. adekwatna do jakości styropianu... właściciel mi tłumaczył że i może w castoramie jest tańszy ale nikt nie patrzy na jakość...nie wdając się w dyskusję polecam podaję stronkę gdzie są wszystkie dane http://kolgrost.polandtrade.pl/ no i polecam się targować jeśli w grę wchodzą duże ilości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 04.11.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Powiedzcie mi ile kosztuje teraz ocieplenie poddasza - tak średnio za metr , najlepiej samej robocizny ? U mnie 20cm wełny między krokwie + 5 cm pod stelaż k-g 23zł/m2 Moje 23zł to za ułożenie wełny. Do tego 12 za m2 k-g. Pracownik sprawdzony wielokrotnie. Chyba załapałam się na promocję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 04.11.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Mada lena no to mnie dobiłaś taką ceną :) jezusiczku, właśnie zaczynam obdzwanianie speców i muszę wiedzieć co w trawie piszczy. @0-kilka zł to jestem w stanie jeszcze łyknąć . Na razie mój mąż przymierza się do samodzielnego założenia wełny - i super by było , wierzę w jego zdolności , ale jest jeden mały szkopuł - otóż nie ma on czasu :) więc jak zacznie sam to docieplanie to może skończy za rok !!!!! Ja jestem udu... tralala z dzieciakami i nie pomogę , więc pozostaje zapłacić komuś . Czy podbitkę to robiliście od razu przy tym docieplaniu , czy to może poczekać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 04.11.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Dzięki EBERHART za dokładne namiary, zaraz sobie skopiuję i wkleję w notatnik. Co do izolacji, rób tak, jak jesteś przekonany, że będzie dobrze. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjw 04.11.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 DO: jaskul - jestem zainteresowany przyłączem tymczasowym DO: jJOANA - jestem zainteresowany wełną min. Chciałbym się skontaktować - 502 577 728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.11.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Na razie mój mąż przymierza się do samodzielnego założenia wełny Czy podbitkę to robiliście od razu przy tym docieplaniu , czy to może poczekać ? Co do pierwszego- daj chłopu spokój. Ułożenie wełny jest up...iwe i szkodliwe dla zdrowia, niech sie ktoś inny meczy. Gipskartony to już można samemu, no z pomocą. Podbitkę robi się na końcu. Najlepiej po elewacji. Ja robię teraz a mieszkam rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 04.11.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Kochani, my szukamy na gwałt na przyszły rok do fundamentów i murów. Możecie kogoś polecić z okolic Łodzi albo i dalej jesli nie mają problemów z dojazdem? Budujemy pod Łodzią. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 05.11.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Ja mam pytanko, gdzie w Łodzi radzicie kupować dachówkę cementową? Nie znalazłam nic na Łódzkiej tablicy ogłoszeń. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.11.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Ja mam pytanko, gdzie w Łodzi radzicie kupować dachówkę cementową? Nie znalazłam nic na Łódzkiej tablicy ogłoszeń. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Ja kupowałem Braasa w Zamku na Brukowej. I generalnie polecam pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts