duśka1719503061 05.11.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Twój dach wygląda bardzo ładnie, to trzeba przyznać. Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 05.11.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Ja mam pytanko, gdzie w Łodzi radzicie kupować dachówkę cementową? Nie znalazłam nic na Łódzkiej tablicy ogłoszeń. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Ja radzę udać się do Izolpap w Pabianicach - nasza oferta u nich była ładnych parę tysiów niższa niż z Zamka ( czy Zamku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 05.11.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Zostało mi trochę resztek styropianu EPS 70 20 cm gruby . Docinki: paski trójkąty. Chętnie się pozbędę za dobrą flachę a może komuś się przyda .............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.11.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 witammoże sie ktos orientuje gdzie mogę kupic ziemie do wyrownania terenu na dzialce ????? z gory dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 06.11.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 jak będziesz widzieć jadącą wywrotkę z ziemią to zatrzymaj kierowce i z nim się umów. Ceny są różne ja płaciłam 100 zł za wywrotkę ziemia różna kilka wywrotek było z drobnymi kamieniami a inne to czarna ładna ziemia. Sąsiad ostatniokupił super czarną ziemię za 40 zł za wywrotkę. Ale też byli kirowcy którzy życzyli sobie 200-250 zł za samochód. Nam wozili kierowcy z firmy arturex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 07.11.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Mam pytanko z wykończeniówki. Jakie farby zastosowaliście u siebie na ścianach wewnętrznych? My bierzemy pod uwagę Beckersa lub Duluxa. Te pierwsze polecili nam znajomi z dwójką małych dzieci, jako łatwe do utrzymania w czystości (a nas niedługo też przybędzie). A te drugie ponoć są porównywalne - to zdanie naszego kierownika robót. Mówił też, żeby nie kupować lateksowych, bo jak się taką powłokę troszkę skaleczy (np. zadziała koci pazur , to się po prostu odrywa od ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 07.11.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ja mam na większości ścian farby lateksowe bondex a jeden kolor z bekersa i powiem że bekers mimoże trochę droższy chyba jest bardziej wydajny i lepszy, być może to tylko takie wrażenie bo bekersa mam bardzo ciemną a bondex wybrałam jasne i być może z tego wynika różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 07.11.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ja przetestowałe kilka firm najcześciej Duluxa => szczerze taki sobie . Na koniec przez przypadek żona kupiła farbę ticurilla ( nie wiem czy tak się pisze) i dopiero w tedy zobaczył różńice i poznałem co to znaczy dobra farba . Jak dla mnie najlepsza jakiej używałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 tikurilla jest OkZ lateksowymi jest ten problem, ze śmierdzą niemożebnie w czasie malowania trochę po nim. Jak ktoś alergik, to nie wytrzyma. Po pół roku powinno być ok.Sama mam lateksowe i mam wyrzuty sumienia ze względu na alergiczne dziecko. Nie przemyślałam tego, przyznaję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lupio 07.11.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Cześć macie może jakieś namiary na niedrogiego geologa, który mogłby wykonać badania gleby na mojej działce w Ksawerowie?Szukam także osoby - firmy z Łodzi lub okolic, która wykonuje projekty przydomowych oczyszczalni ścieków? Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 07.11.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ja mam pytanko, gdzie w Łodzi radzicie kupować dachówkę cementową? Nie znalazłam nic na Łódzkiej tablicy ogłoszeń. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Ja radzę udać się do Izolpap w Pabianicach - nasza oferta u nich była ładnych parę tysiów niższa niż z Zamka ( czy Zamku) A gdzie dokładnie w Pabianicach jest ten Izolpap? Wyszukiwarka mi znajduje, ale w Bełchatowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 07.11.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 witam może sie ktos orientuje gdzie mogę kupic ziemie do wyrownania terenu na dzialce ????? z gory dzieki za info Najlepiej zatrzymaj wywrotke i zagadaj z kierowcą , ja w tamtym roku płaciłem po 70zł za Mana wywrotke a pozniej znalazłem za 30zł za Tatre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 07.11.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Mam pytanko z wykończeniówki. Jakie farby zastosowaliście u siebie na ścianach wewnętrznych? My bierzemy pod uwagę Beckersa lub Duluxa. Te pierwsze polecili nam znajomi z dwójką małych dzieci, jako łatwe do utrzymania w czystości (a nas niedługo też przybędzie). A te drugie ponoć są porównywalne - to zdanie naszego kierownika robót. Mówił też, żeby nie kupować lateksowych, bo jak się taką powłokę troszkę skaleczy (np. zadziała koci pazur , to się po prostu odrywa od ściany... My malowaliśmy w mieszkaniu Duluxem i jeszcze czymś , nie pamiętam nazwy - ale jakiś popularny z mieszalnika i to był koszmar . Tylko Dulux był oki - krył ładnie i dawał kolor jaki chcieliśmy . Potem spytam męża co to było to drugie czego serdecznie nie polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 07.11.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ja mam pytanko, gdzie w Łodzi radzicie kupować dachówkę cementową? Nie znalazłam nic na Łódzkiej tablicy ogłoszeń. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Ja radzę udać się do Izolpap w Pabianicach - nasza oferta u nich była ładnych parę tysiów niższa niż z Zamka ( czy Zamku) A gdzie dokładnie w Pabianicach jest ten Izolpap? Wyszukiwarka mi znajduje, ale w Bełchatowie. wysyłam na privy namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 07.11.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam; Mam pytanie - ile płaciliście za wykonanie przyłacza energetycznego od słupa do budynku?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 07.11.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Tikkurila jest rzeczywiście bardzo dobra, ale i bardzo droga. Trzeba też uważać na odpowiedni podkład, też Tikkurili. Np. Optiva2 nie sprawdziła sie u nas przy kolorze jasny fiolet. Dopiero Optiva Satin w tym kolorze to było to! W celu obniżenia kosztów sufity mamy pomalowane 2-krotnie białą farbą Kabe Perfekta. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 07.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam; Mam pytanie - ile płaciliście za wykonanie przyłacza energetycznego od słupa do budynku?. Najpierw przy umowie z Łze daliśmy 1800, potem fachmanom za odcinek od kabla do RBtki - 3000 , a od RB-tki prad pociągnął nam do domu dopiero ostatni elektryk co to nam rozkłądam kable itp - i wziął boshhhe lepiej nie mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 07.11.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Mam pytanko z wykończeniówki. Jakie farby zastosowaliście u siebie na ścianach wewnętrznych? My bierzemy pod uwagę Beckersa lub Duluxa. Te pierwsze polecili nam znajomi z dwójką małych dzieci, jako łatwe do utrzymania w czystości (a nas niedługo też przybędzie). A te drugie ponoć są porównywalne - to zdanie naszego kierownika robót. Mówił też, żeby nie kupować lateksowych, bo jak się taką powłokę troszkę skaleczy (np. zadziała koci pazur , to się po prostu odrywa od ściany... My malowaliśmy w mieszkaniu Duluxem i jeszcze czymś , nie pamiętam nazwy - ale jakiś popularny z mieszalnika i to był koszmar . Tylko Dulux był oki - krył ładnie i dawał kolor jaki chcieliśmy . Potem spytam męża co to było to drugie czego serdecznie nie polecam:) to coś co kładło się koszmarnie to był Levis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 07.11.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Mam pytanko z wykończeniówki. Jakie farby zastosowaliście u siebie na ścianach wewnętrznych? My bierzemy pod uwagę Beckersa lub Duluxa. Te pierwsze polecili nam znajomi z dwójką małych dzieci, jako łatwe do utrzymania w czystości (a nas niedługo też przybędzie). A te drugie ponoć są porównywalne - to zdanie naszego kierownika robót. Mówił też, żeby nie kupować lateksowych, bo jak się taką powłokę troszkę skaleczy (np. zadziała koci pazur , to się po prostu odrywa od ściany... Farby lateksowe faktycznie śmierdzą, takim kwasem - nie wiedziałem co tak trybi, myślełem że szambo ale w przedsionku nie ma szamba, za to jest lateksowy Bondex Ale ścieralność 100%, ślady buta schodzą... bez śladu A propos Duluxa to mój wykonawca odmówił jego użycia pod groźbą opuszczenia terenu budowy, więc nie ryzykowałem. Swą postawę motywował większymi niż w przypadku innych farb problemami z uzyskaniem równej i jednolitej powierzchni tudzież brakiem powtarzalności kolorów zarówno z mieszalnika jak i z puchy. Polecał bardzo Dekoral. Co do Dekorala to mogę powiedzieć tyle, że o ile ten w gotowych barwach jest ok, to ten z mieszlanika, zwł. w ciemnych kolorach, jest rzadki jak więzienna zupka i gdzieniegdzie wymagał czterokrotnego malowania. Za to jak już leży na ścianie to wygląda nieźle, łatwo się też ściera. Bondex jest super, zarówno biały jak i kolorowy (gotowe), malowanie to jak jazda amerykańską limuzyną - bez euforii ale równo, gładko i przyjemnie. Malowałem też jakąś "Jedynką", ogólnie to kupa bokiepsko się rozprowadza i potem na ścianie przy próbie zmycia zabrudzenia można je usunąć wraz z farbą. Najfajniejsza była Tikkurila, niestety kosztuje ok. 40 zł/l ale jeśli maluje się samemu to warto rozważyć, bo i efekt, szybkość i komfort malowania są nieporównywalne. Gdybym miał sam malować to wybierałbym między Bondexem a Tikkurilą, a jeśli ekipą - tym co lubi ekipa, żeby potem nie było marudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 07.11.2008 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam; Mam pytanie - ile płaciliście za wykonanie przyłacza energetycznego od słupa do budynku?. Najpierw przy umowie z Łze daliśmy 1800, potem fachmanom za odcinek od kabla do RBtki - 3000 , a od RB-tki prad pociągnął nam do domu dopiero ostatni elektryk co to nam rozkłądam kable itp - i wziął boshhhe lepiej nie mówić My w elektrowni zapłaciliśmy rok temu i w końcu pojawiło się światełko w tunelu. Mamy mieć sieć naziemną a skrzynkę na domu. W niedzielę przychodzi Pan który montuje od słupa do skrzynki i chciałabym się mniej więcej zorientować w cenach coby nas nie zrobił w bambuko. Te 3000 tyś. to chyba dość dużo za taką pracę czy też to standard?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts