Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Może zostały komuś jakieś resztki stalowych słupków w przekroju 6x6 lub 8x8 , może innych ? Chętnie odkupie . ( zapłace gotówką )

Robiłem ogrodzenie i brakło mi na jeden słupek , a nie chce specjalnie kupować całej 6 metrowej sztangi ( bo tak sprzedają w hurtowni) , skoro potrzebuje okolo 2 metrów .

A może ktoś wie/zna jakieś skład gdzie można kupić takie słupki na metry ?

Jacek

...a odwiedziłeś już okoliczne złomowiska? :wink:

Może zostały komuś jakieś resztki stalowych słupków w przekroju 6x6 lub 8x8 , może innych ? Chętnie odkupie . ( zapłace gotówką )

Robiłem ogrodzenie i brakło mi na jeden słupek , a nie chce specjalnie kupować całej 6 metrowej sztangi ( bo tak sprzedają w hurtowni) , skoro potrzebuje okolo 2 metrów .

A może ktoś wie/zna jakieś skład gdzie można kupić takie słupki na metry ?

Jacek

K-4 w Brzezinach, mają takie profile i docinają ile trzeba

Może znacie firmę która robi płoty? Takie z siatki na podmurówce z wpuszczoną w nią siatką(boje się żeby jej mi nie zwinęli) albo wkopana płyta betonową zamiast podmurówki?

Chcielibyśmy już ogrodzić z 3 stron naszą działkę takim płotem(z czwartej jakąś prowizorką) i postawić jakiś blaszak.

Witam serdecznie,

Mam nadzieję, że wstrzelę się w temat, pomimo że nie buduję i nie będę budował. Natomiast czeka mnie solidny remont 30-to letniego domu. W związku z tym zapewne będę miał sporo pytań do Was licząc na Waszą pomoc i doświadczenie. Jako, że dom, to typowa kostka gierkowska, zapytam się w klimacie tamtej epoki:

- Pomożecie!?!

:)

Pierwsza prośba - to namiary na dobre biuro projektowe, które zrobi inwentaryzację, ekspertyzę i projekt (m.in. mam ochotę na ruszenie ścian nośnych i przebudowę schodów zewnętrznych).

Druga prośba dotyczy instalacji alarmowej - kto jest wart polecenia jeśli chodzi o jakość wykonania i cenę sprzętu?

Z góry dziękuję za pomoc

Strasznie mi przykro ,że w końcu nie udało nam się dojechać na spotkanie :(

Po raz milionowy przekonałam się,że z moją rodziną nie ma co planować - powinnam się niby przyzwyczaić , ale i tak jestem na maksa wściekła :evil: :evil: :evil:

Miałam wielką ochotę się spotkać i pogadać , a tu g... wrrrrrrrrrrrrrrrrr

Fajnie było ?

Przetrwaliśmy murarzy, dekarzy, tynkarzy...

Przetrwaliśmy nawet mruvkowego chrześniaka :wink: :lol:

...co nam mogą zrobić dwa małe Jelonki? :lol: :wink: :lol:

Do tych, do których znałem - zdjęcia wysłałem.

Pozostali chętni "prestowicze" - podeślijcie jakiś adres e-mail na priv

Przejrzałam listę ogłoszeń i nie znalazłam tego co mi potrzebne , więc pytam na forum może ktoś ma fachmanów i da jakieś namiary :D ;

Potrzebuję :

1 - ludzi do ocieplenia dachu , najlepiej żeby od razu robili tez karton gipsy i wyodrębnili stryszek na dachu ( to chyba się z płyt osb robie:) )

2 - kominkowców mi trza - byłam na Legionów , zrobili mi wycenę ale chciałabym jeszcze jakichś inszych przetestować - czytałam że ci z ul Uniwersyteckiej nie są polecani - macie kogoś jeszcze ?

3 - koparkowego z Łodzi , najlepiej okolice Aleksandrowa Ł. - do tych co są na liście ogłoszeń dzwoniłam ale jeden z Pabianic , drugi z Tuszyna i ni hu-hu się opłaca ściągać ich na Kochanówkę - a chcę przed zimą górkę humusu zniwelowac, coby osiadła do wiosny

pomóżcie - Rodacy !

Druga prośba dotyczy instalacji alarmowej - kto jest wart polecenia jeśli chodzi o jakość wykonania i cenę sprzętu?

Na tablicy powinny być namiary na firmę Ad-Serwis. Mamy robiony przez nich alarm - bardzo sympatyczny i kompetentny człowiek.

Podawałem też namiary na firmę od monitoringu.

pozdrawiam, majki