mxxxx 22.11.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 za ocieplenie wełną między krokwie + paroizolacja krzykneli robocizna 10zł/m2 to dużo czy mało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.11.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 za ocieplenie wełną między krokwie + paroizolacja krzykneli robocizna 10zł/m2 to dużo czy mało?? Chyba dobrze, ja płacę 15 zł/m2 ... Tylko bez znaczenia, czy to sufit podwieszany, czy skosy. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 22.11.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Szykuje mi się (chyba) poważna wojna. Proszę (jeśli możecie) o wszelkie informacje na temat firmy PLUS DACHY z Traktorowej. Czy ktoś korzystał z jej usług ?. Jak układała się współpraca? Czy obliczenia potrzebnej dachówki (blachodachówki) były rzetelne i odpowiadające prawdzie?Będę wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 22.11.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Słuchajcie , u nas kolejny babolek - okazało się ,że musimy w nasz komin wpuścić kwasówkę - kto coś takiego robi ? z kim ja mam gadać ? Trafiło mnie , bo zapłaciliśmy jak za zboże za schiedla a teraz się okazuje że piec który wybraliśmy powinien mieć kwasówkę ręce mi opadły A w ogóle to powiem Wam ,że się załamałam jak podliczyłam kwestię ocieplenia dachu , k-g, stryszku ... szok !!! Chętnie przyjmę jakąś darowiznę od tych co to mają nadmiar grosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.11.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Słuchajcie , u nas kolejny babolek - okazało się ,że musimy w nasz komin wpuścić kwasówkę - kto coś takiego robi ? z kim ja mam gadać ? Trafiło mnie , bo zapłaciliśmy jak za zboże za schiedla a teraz się okazuje że piec który wybraliśmy powinien mieć kwasówkę ręce mi opadły Łódź, Stalowa 1, firma Panek pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 22.11.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Szykuje mi się (chyba) poważna wojna. Proszę (jeśli możecie) o wszelkie informacje na temat firmy PLUS DACHY z Traktorowej. Czy ktoś korzystał z jej usług ?. Jak układała się współpraca? Czy obliczenia potrzebnej dachówki (blachodachówki) były rzetelne i odpowiadające prawdzie? Będę wdzięczny. Pozdrawiam. Ja jestem świeżo po zakupach w Plusach.Obsługa super,wszystko dowiezione na czas bez poślizgów.Jeżeli chodzi o wyliczenia dachówki to się okaże bo jestem w trakcie montażu(ten śnieg spadł troszkę za szybko)ale porównując wyceny z innych firm to ilości były zbliżone.Na chwile obecną nie mam zastrzeżeń. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 22.11.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Ja jestem świeżo po zakupach w Plusach.Obsługa super,wszystko dowiezione na czas bez poślizgów.Jeżeli chodzi o wyliczenia dachówki to się okaże bo jestem w trakcie montażu(ten śnieg spadł troszkę za szybko)ale porównując wyceny z innych firm to ilości były zbliżone.Na chwile obecną nie mam zastrzeżeń. pozdrawiam Jeśli będziesz mieć zastrzeżenia, daj znać. Ja też jestem w trakcie montażu....., w poniedziałek minie 2 tygodnie, jak jestem w trakcie montażu. I nie jest problemem ekipa dekarzy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.11.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 A w ogóle to powiem Wam ,że się załamałam jak podliczyłam kwestię ocieplenia dachu , k-g, stryszku ... szok !!! Widzę, że wchodzisz w etap, który mnie doprowadzał do szału. Żadnych planów, kontrola nad finansami kiepska, dziś masz 5000, jutro już nic i nie czujesz, że coś przybyło w domu. Pieniądze wypływają jak rzeka, niby coś się robi, niby koniec blisko a jak staniesz i popatrzusz, to wciąż jeszcze masa rzeczy do zrobinia brr, jak dobrze, że mnie została właściwie tylko jedna łazienka i jakieś drobiazgi i ogródek i 3 parapety i płytki na taras i wiata na samochód i.... i i i i i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 23.11.2008 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 że się załamałam jak podliczyłam kwestię ocieplenia dachu ile ci krzyknęli za robociznę przy ocieplaniu wełną ?? mniej niż 10 zł/m2 czy więcej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek_lodz 23.11.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Moi Drodzy, czy ktoś z Was miał jakiekolwiek doświadczenia z Firmą Remontowo Budowlaną - budujemydomy.com . Za wszelkie informacje z góry serdecznie dziękuję. PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 23.11.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Szykuje mi się (chyba) poważna wojna. Proszę (jeśli możecie) o wszelkie informacje na temat firmy PLUS DACHY z Traktorowej. Czy ktoś korzystał z jej usług ?. Jak układała się współpraca? Czy obliczenia potrzebnej dachówki (blachodachówki) były rzetelne i odpowiadające prawdzie? To był drugi dostawca pokrycia, na którego namiary dostałam od swojego głównego wykonawcy. Chyba z 5x próbowałam się tam z kimś skontaktować, za każdym razem słyszałam: nie ma, wyszedł, oddzwonimy (czego nie zrobili). Więc machnęłam na nich ręką i poszłam do Zamka na Brukową. Zamkiem jestem zachwycona ( w czwartek zamówiliśmy u nich nawet parapety wewnętrzne z MDF ), a o Plus Dachy, mój kierownik robót powiedział, że w sumie dobrze, że od nich nie brałam dachu, bo często gęsto mylą się w obliczeniach i nagle się okazuje, że brakuje pokrycia, na dowiezienie czekasz parę tygodni, a robota stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 23.11.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Mam dużyu problem ze znalezieniem zwykłych stalowych (ale w kolorze brązowych) drzwi do pomieszczenia gospodarczego. Niestety to najwyraźniej problem rozmiaru - potrzebujemy 70tki. W marketach budowlanych niet. Ma ktoś jakiś namiar na potencjalnego dostawcę? Zależy mi na czasie, bo dociepleniowcy się mocno tych drzwi domagają.. Swoją drogą akurat w piątek w ciągu dnia zdążyli nam osadzić parapety zewnętrzne i zagruntować ściany zewnętrzne Najwyżej tynkować elewację będziemy wiosną, grunt, ze domek ocieplony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 23.11.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 a o Plus Dachy, mój kierownik robót powiedział, że w sumie dobrze, że od nich nie brałam dachu, bo często gęsto mylą się w obliczeniach i nagle się okazuje, że brakuje pokrycia, na dowiezienie czekasz parę tygodni, a robota stoi. Czytasz w myślach ?? Będzie chyba wojna. Jeśli tak, to usłyszycie o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.11.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witajcie, I jak to w życiu. Chciałam cosik skrobnąć po spotkaniu ale oczywiście komp odmówił współpracy i postanowił zrobić sobie przerwę - spalił się W każdym razie, było mi bardzo miło Was poznać. Przyznam, że nie ze wszystkimi udało mi się porozmawiać (żałuję), myślę, że będzie jeszcze okazja. Więcej takich spotkań !!! Już się nie mogę doczekać kolejnego. Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 24.11.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Moi Drodzy, czy ktoś z Was miał jakiekolwiek doświadczenia z Firmą Remontowo Budowlaną - budujemydomy.com . Za wszelkie informacje z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Mariusz budujeszdom.pl - tu kupowalismy pompe cieply wraz z instalacja i ogrzewaniem podlogowym- ale to na pewno inna firma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 24.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Słuchajcie , u nas kolejny babolek - okazało się ,że musimy w nasz komin wpuścić kwasówkę - kto coś takiego robi ? z kim ja mam gadać ? Trafiło mnie , bo zapłaciliśmy jak za zboże za schiedla a teraz się okazuje że piec który wybraliśmy powinien mieć kwasówkę ręce mi opadły ILONKO !!!!!!!!!!!!???????????? Przecież tłumaczyłem Wiktorowi aby się zastanowił czy na pewno mu potrzebny wkład ceramiczny jak będziecie zakładać piec kondensacyjny do którego jest specjalny komin !!!!! Trzeba czasami posłuchać kolegi , ja przeszedłem dokładnie to samo i zrobiłem ten sam błąd . (no może nie do końca zawsze masz gotowy komin gdbyś kiedyś chciała zmienć piec np na kocioł , pod warunkiem ze macie odpowiedni przekrój ) Widze ze powielacie moje błedy . Chyba musimy się umówić na piwo , to porozmawiamy o budowaniu . Oczywiście jeśli tylko chcecie . Rozwiązania w tej sytuacji są trzy ( przynajmiej o któych ja wiem ) 1. Rura w rure ( i to jest chyba technicznie najlepsze rozwiązanie ale i najdroższe , ja wybrałem tak , niestety ponosząc dodatkowe koszty ) 2. Wylot spalin z pieca przez ściane ( przy piecach z zamkniętą komora spalania można tak zrobić ) , pytanie jak daleko masz do ściany zewnętrznej . Mniejsze koszta ale czy ładniej ? 3. Można zrobić tak ze wylot spalin będzie przez wkład ceramiczny , a powietrze do spalania będzie zaciągane z pomieszczenia gospodarczego i w zasadzie nie musisz wsadzać dodatkowej rury w komin . Ale tu jest duże ALE z kotła z zamknięta komorą spalania robisz zwykły kocioł ( mie wiem czy tak się nazywa fachowo). Ale według mnie to najgorsze rozwiązanie chociaż w tej sytuacji najtańsze . pozdr Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBASTIAN BARAŃSKI 24.11.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 szykuje mi się (chyba) poważna wojna. Proszę (jeśli możecie) o wszelkie informacje na temat firmy plus dachy z traktorowej. Czy ktoś korzystał z jej usług ?. Jak układała się współpraca? Czy obliczenia potrzebnej dachówki (blachodachówki) były rzetelne i odpowiadające prawdzie? Będę wdzięczny. Pozdrawiam. szanowny panie piotrze ! Z uwagi na powyższy post chciałbym udzielić panu kilka uwag nt. Rzekomo nierzetelności mojej firmy. 1. Budowa domu nie jest procesem w pełni obliczalnym, tj. Nie jest pan w stanie wyliczyć dachu co do 1 m2 i jak i policzyć ilości cegieł co do sztuki. Oczywiscie zdzrzają sie sytuacjie kiedy uda sie trafić z taką dokładnością ale są też sytuacje kiedy niestety jest inaczej . Niestety tak jest u pana przykro mi słyszec że szuka pan pomocy na forum kiedy tak naprawdę pierwszy raz słyszę,że ma pan jakiekolwiek pretensje wobec mojej firmy. Jak pan dokładnie pamięta powiedziałem panu że wszystkie aspekty wyjasnimy i na pewno nie pozwole na to aby czuł sie pan oszukany. Naprawde nie musze oszukiwać pana na kilka sztuk dachówki aby zarobić, moja firma działa od wielu lat kiedy jeszcze pan nawet nie myslał o budowie domu i jakoś sobie radzimy . Poza tym trafił pan do nas z polecenia więc nawet ceny dostosowałem tak aby zamiast dachówki cementowej dostał pan dachówkę ceramiczną tylko i wyłącznie z troski o klienta.sam pan twierdził przychodząc do mnie, iż mysli pan o dachówce cementowej ponieważ na ceramiczną nie ma funduszy. A mimo wszystko udało sie tak dostosowac cenę aby miał ceramikę . Tym bardziej przykor mi kiedy widzę że szykuje sie pan na wojnę. 2. Szanowny panie piotrze chciałbym panu publicznie przekazać iż problem jaki pan ma z dachem nie wynika z moich błędnych obliczeń a z tego iż dostarczył pan mi projekt który zawiera błędy. dlatego post pana powinien być skierowany więc do architekta. Niestety często bywa tak z projektami gotowymi ze obarczone są one licznymi błędami. Tak jest też z pana projektem 2lg. Po ponownym przeanalizowaniu pana projektu stwierdzam iż zaniżona ilośc dachówki wynika z błędnego zwymiarowania rysunku przez projektanta. Dowód w postaci w/w projektu posiadam do wglądu dla wszystkich zainteresowanych. 3. Co do terminu dostawy w/w towaru niestety jest to towar importowany z niemiec i z tego prostego powodu czas dostawy może sie przeciągnąć ale bez przesady nigdy nie powiedział mi pan w rozmowach telefonicznych iż dachowka jest niezwłocznie potrzebna. Stale jesteśmy w kontakcie i jest pan informowany na bieżąco o statucie pana zamówienia. W rozmowach telefonicznych przekazał mi pan informacje iż nie ma sprawy bo jak bedzie dachówka to poprostu zadzwoni pan do dekarzy i ci przyjadą skończyć dach. 4. W związku z powyższym liczę na rzetelną oceną sytuacji przez pana i wiarygodne przedstawiania faktów. Pozdrawiam sebastian barański plus-dachy sp. Z o.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 24.11.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 http://www.allegro.pl/item485824386_brykiet_z_wegla_brunatnego_20_mj_kg.htmlczy ktoś z was palił czymś takim?? jak to sie sprawdza czy lepiej kupić normalny węgiel - gdzie można kupić w Łodzi lub Łódź wschód węgiel w workach po 25 kilo ?? i w jakich cenach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.11.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 OOOOO o kurcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 24.11.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 jak to sie sprawdza czy lepiej kupić normalny węgiel 600zł/tona i to przy wydajności 80% węgla, do kominka może i się nada bo pali się dłużnej niż drewno, ale do kotła to ekonomiczniej kupić normalny węgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts