Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Szykuje mi się (chyba) poważna wojna.

Proszę (jeśli możecie) o wszelkie informacje na temat firmy PLUS DACHY z Traktorowej. Czy ktoś korzystał z jej usług ?. Jak układała się współpraca? Czy obliczenia potrzebnej dachówki (blachodachówki) były rzetelne i odpowiadające prawdzie?

Będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

Słuchajcie , u nas kolejny babolek - okazało się ,że musimy w nasz komin wpuścić kwasówkę - kto coś takiego robi ? z kim ja mam gadać ? Trafiło mnie , bo zapłaciliśmy jak za zboże za schiedla a teraz się okazuje że piec który wybraliśmy powinien mieć kwasówkę :( ręce mi opadły :evil: :evil: :evil:

A w ogóle to powiem Wam ,że się załamałam jak podliczyłam kwestię ocieplenia dachu , k-g, stryszku ... szok !!! Chętnie przyjmę jakąś darowiznę od tych co to mają nadmiar grosza :)

Słuchajcie , u nas kolejny babolek - okazało się ,że musimy w nasz komin wpuścić kwasówkę - kto coś takiego robi ? z kim ja mam gadać ? Trafiło mnie , bo zapłaciliśmy jak za zboże za schiedla a teraz się okazuje że piec który wybraliśmy powinien mieć kwasówkę :( ręce mi opadły :evil: :evil: :evil:

Łódź, Stalowa 1, firma Panek

pozdrawiam, majki

Proszę (jeśli możecie) o wszelkie informacje na temat firmy PLUS DACHY z Traktorowej. Czy ktoś korzystał z jej usług ?. Jak układała się współpraca? Czy obliczenia potrzebnej dachówki (blachodachówki) były rzetelne i odpowiadające prawdzie?

Będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

Ja jestem świeżo po zakupach w Plusach.Obsługa super,wszystko dowiezione na czas bez poślizgów.Jeżeli chodzi o wyliczenia dachówki to się okaże bo jestem w trakcie montażu(ten śnieg spadł troszkę za szybko)ale porównując wyceny z innych firm to ilości były zbliżone.Na chwile obecną nie mam zastrzeżeń.

pozdrawiam

Ja jestem świeżo po zakupach w Plusach.Obsługa super,wszystko dowiezione na czas bez poślizgów.Jeżeli chodzi o wyliczenia dachówki to się okaże bo jestem w trakcie montażu(ten śnieg spadł troszkę za szybko)ale porównując wyceny z innych firm to ilości były zbliżone.Na chwile obecną nie mam zastrzeżeń.

pozdrawiam

Jeśli będziesz mieć zastrzeżenia, daj znać.

Ja też jestem w trakcie montażu....., :evil: w poniedziałek minie 2 tygodnie, jak jestem w trakcie montażu. I nie jest problemem ekipa dekarzy :-?

Pozdrawiam.

A w ogóle to powiem Wam ,że się załamałam jak podliczyłam kwestię ocieplenia dachu , k-g, stryszku ... szok !!!

Widzę, że wchodzisz w etap, który mnie doprowadzał do szału. Żadnych planów, kontrola nad finansami kiepska, dziś masz 5000, jutro już nic i nie czujesz, że coś przybyło w domu. Pieniądze wypływają jak rzeka, niby coś się robi, niby koniec blisko a jak staniesz i popatrzusz, to wciąż jeszcze masa rzeczy do zrobinia

brr, jak dobrze, że mnie została właściwie tylko jedna łazienka i jakieś drobiazgi i ogródek i 3 parapety i płytki na taras i wiata na samochód i.... i i i i i...

To był drugi dostawca pokrycia, na którego namiary dostałam od swojego głównego wykonawcy. Chyba z 5x próbowałam się tam z kimś skontaktować, za każdym razem słyszałam: nie ma, wyszedł, oddzwonimy (czego nie zrobili). Więc machnęłam na nich ręką i poszłam do Zamka na Brukową. Zamkiem jestem zachwycona ( w czwartek zamówiliśmy u nich nawet parapety wewnętrzne z MDF :D ), a o Plus Dachy, mój kierownik robót powiedział, że w sumie dobrze, że od nich nie brałam dachu, bo często gęsto mylą się w obliczeniach i nagle się okazuje, że brakuje pokrycia, na dowiezienie czekasz parę tygodni, a robota stoi.

Mam dużyu problem ze znalezieniem zwykłych stalowych (ale w kolorze brązowych) drzwi do pomieszczenia gospodarczego. Niestety to najwyraźniej problem rozmiaru - potrzebujemy 70tki. W marketach budowlanych niet. Ma ktoś jakiś namiar na potencjalnego dostawcę? Zależy mi na czasie, bo dociepleniowcy się mocno tych drzwi domagają..

Swoją drogą akurat w piątek w ciągu dnia zdążyli nam osadzić parapety zewnętrzne i zagruntować ściany zewnętrzne 8) Najwyżej tynkować elewację będziemy wiosną, grunt, ze domek ocieplony :D

a o Plus Dachy, mój kierownik robót powiedział, że w sumie dobrze, że od nich nie brałam dachu, bo często gęsto mylą się w obliczeniach i nagle się okazuje, że brakuje pokrycia, na dowiezienie czekasz parę tygodni, a robota stoi.

Czytasz w myślach ?? :o

Będzie chyba wojna. Jeśli tak, to usłyszycie o tym. :evil:

Witajcie,

I jak to w życiu. Chciałam cosik skrobnąć po spotkaniu ale oczywiście komp odmówił współpracy i postanowił zrobić sobie przerwę - spalił się :evil: :cry:

W każdym razie, było mi bardzo miło Was poznać. Przyznam, że nie ze wszystkimi udało mi się porozmawiać (żałuję), myślę, że będzie jeszcze okazja.

Więcej takich spotkań !!! Już się nie mogę doczekać kolejnego. :D

Pozrawiam

Moi Drodzy, czy ktoś z Was miał jakiekolwiek doświadczenia z Firmą Remontowo Budowlaną - budujemydomy.com . Za wszelkie informacje z góry serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam

Mariusz

budujeszdom.pl - tu kupowalismy pompe cieply wraz z instalacja i ogrzewaniem podlogowym- ale to na pewno inna firma;)

ILONKO !!!!!!!!!!!!???????????? Przecież tłumaczyłem Wiktorowi aby się zastanowił czy na pewno mu potrzebny wkład ceramiczny jak będziecie zakładać piec kondensacyjny do którego jest specjalny komin !!!!! Trzeba czasami posłuchać kolegi , ja przeszedłem dokładnie to samo i zrobiłem ten sam błąd . (no może nie do końca zawsze masz gotowy komin gdbyś kiedyś chciała zmienć piec np na kocioł , pod warunkiem ze macie odpowiedni przekrój ) Widze ze powielacie moje błedy .

Chyba musimy się umówić na piwo , to porozmawiamy o budowaniu . Oczywiście jeśli tylko chcecie .

Rozwiązania w tej sytuacji są trzy ( przynajmiej o któych ja wiem )

1. Rura w rure ( i to jest chyba technicznie najlepsze rozwiązanie ale i najdroższe , ja wybrałem tak , niestety ponosząc dodatkowe koszty )

2. Wylot spalin z pieca przez ściane ( przy piecach z zamkniętą komora spalania można tak zrobić ) , pytanie jak daleko masz do ściany zewnętrznej . Mniejsze koszta ale czy ładniej ?

3. Można zrobić tak ze wylot spalin będzie przez wkład ceramiczny , a powietrze do spalania będzie zaciągane z pomieszczenia gospodarczego i w zasadzie nie musisz wsadzać dodatkowej rury w komin . Ale tu jest duże ALE z kotła z zamknięta komorą spalania robisz zwykły kocioł ( mie wiem czy tak się nazywa fachowo). Ale według mnie to najgorsze rozwiązanie chociaż w tej sytuacji najtańsze .

pozdr

Jacek

szykuje mi się (chyba) poważna wojna.

Proszę (jeśli możecie) o wszelkie informacje na temat firmy plus dachy z traktorowej. Czy ktoś korzystał z jej usług ?. Jak układała się współpraca? Czy obliczenia potrzebnej dachówki (blachodachówki) były rzetelne i odpowiadające prawdzie?

Będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

szanowny panie piotrze !

Z uwagi na powyższy post chciałbym udzielić panu kilka uwag nt. Rzekomo nierzetelności mojej firmy.

1. Budowa domu nie jest procesem w pełni obliczalnym, tj. Nie jest pan w stanie wyliczyć dachu co do 1 m2 i jak i policzyć ilości cegieł co do sztuki. Oczywiscie zdzrzają sie sytuacjie kiedy uda sie trafić z taką dokładnością ale są też sytuacje kiedy niestety jest inaczej :(. Niestety tak jest u pana :( przykro mi słyszec że szuka pan pomocy na forum kiedy tak naprawdę pierwszy raz słyszę,że ma pan jakiekolwiek pretensje wobec mojej firmy. Jak pan dokładnie pamięta powiedziałem panu że wszystkie aspekty wyjasnimy i na pewno nie pozwole na to aby czuł sie pan oszukany. Naprawde nie musze oszukiwać pana na kilka sztuk dachówki aby zarobić, moja firma działa od wielu lat kiedy jeszcze pan nawet nie myslał o budowie domu i jakoś sobie radzimy :).

Poza tym trafił pan do nas z polecenia więc nawet ceny dostosowałem tak aby zamiast dachówki cementowej dostał pan dachówkę ceramiczną tylko i wyłącznie z troski o klienta.sam pan twierdził przychodząc do mnie, iż mysli pan o dachówce cementowej ponieważ na ceramiczną nie ma funduszy. A mimo wszystko udało sie tak dostosowac cenę aby miał ceramikę :). Tym bardziej przykor mi kiedy widzę że szykuje sie pan na wojnę.

2. Szanowny panie piotrze chciałbym panu publicznie przekazać iż problem jaki pan ma z dachem nie wynika z moich błędnych obliczeń a z tego iż dostarczył pan mi projekt który zawiera błędy. dlatego post pana powinien być skierowany więc do architekta. Niestety często bywa tak z projektami gotowymi ze obarczone są one licznymi błędami. Tak jest też z pana projektem 2lg. Po ponownym przeanalizowaniu pana projektu stwierdzam iż zaniżona ilośc dachówki wynika z błędnego zwymiarowania rysunku przez projektanta. Dowód w postaci w/w projektu posiadam do wglądu dla wszystkich zainteresowanych.

3. Co do terminu dostawy w/w towaru niestety :( jest to towar importowany z niemiec i z tego prostego powodu czas dostawy może sie przeciągnąć ale bez przesady nigdy nie powiedział mi pan w rozmowach telefonicznych iż dachowka jest niezwłocznie potrzebna. Stale jesteśmy w kontakcie i jest pan informowany na bieżąco o statucie pana zamówienia. W rozmowach telefonicznych przekazał mi pan informacje iż nie ma sprawy bo jak bedzie dachówka to poprostu zadzwoni pan do dekarzy i ci przyjadą skończyć dach.

4. W związku z powyższym liczę na rzetelną oceną sytuacji przez pana i wiarygodne przedstawiania faktów.

Pozdrawiam

sebastian barański

plus-dachy sp. Z o.o.