popcarol 05.01.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ja osobiście mam 2 sprzęty marki teka i nie bardzo polaecam szczególnie zlewozmywak z mikroteksturą bo miało się nic nie osadzać ale jak się wyleje herbatę z torebką lub z fusam i na chwile zostawi to mam brązowy zlew i nic nie da się z tym zrobić. Nie da się usunąć przez tą porowata powierzchnię trochę schodzi po myciu żrącym środkiem ale nie 100% Mam Teke blaszaka okragly 1-komorowy ale bez tej mikrotekstury (tez montowal Tato) i nic sie nie dzieje, ale pijemy zielona herbate;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 05.01.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Czy przez tą mikroteksturę należy rozumieć też wykończenie len-dekor (zlewozmywaki Deante)? Nam się bardzo podoba ten mat, ale jeśli faktycznie sprawia problem przy czyszczeniu,k to mam gdzieś taki interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 05.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Mikrotekstura to taka delikatna krateczka, zlewozmywak nie jest gładki. I jest droższy od normalnego bo reklamowane jako łatwe w utrzymaniu czystości a tu guzik prawda, ale osadów z wody nie ma tylko przebarwienia od herbaty może rzeczywiście trzeba sie na zieloną przesiąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.01.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 http://www.comitor.pl/zlewozmywak.php?id=41 ma-sa-kra ta masakra dotyczy ceny? baardzo podobne można kupić za trzy ostatnie cyfry, ta czwarta jest zupełnie zbędna Zmywa się tak samo i nikt się nie pozna. Trzeba by kartkę z ceną przylepić Włącz żonie limit cenowy w przeglądarce, nie wiem, jak, ale popracowałabym nad tym No, nie znam twojej sytuacji materialnej, może tyle wydajesz na waciki, jeżeli tak, to zlewozmywak mi się podoba, tylko kran bym dopasowała obły i z dłuższą wylewką... Masakra i cena i wygląd ... Kran do tego znalazłem już ja za 1,5 koła ... Jestem też na razie na etapie samej wylewki ( deszczowni ) Bossini za 6 koła ... Trzeba włączyć tryb "normal" bo zgłupieję pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.01.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 włącz raczej tryb economy, bo zostaniesz z samą wylewką a ne resztę kasy braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 05.01.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Idę pogrzebać na "Wnętrzach" w poszukiwaniu inspiracji dla podłogi w kuchni i hallu.. Niby nam babka zaprojektowała gres z Opoczna Cotto karmin: http://www.opoczno.com/produkty_zasoby/30.jpg ale czegoś mi brakuje w tych płytkach. Generalnie podoba mi się sam pomysł pomarańczu na podłodze z czym będzie współgrać kiedyś tam pomarańczowe szkło na ścianach między szafkami stojącymi i wiszącymi, a obecnie w wersji "economy" pomalowana na pomarańczowo ściana Co macie na podłodze w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.01.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 mam kakaowy, matowy gres. I w kuchni i w przedpokoju i łazience na dole. generalnie całe pół parteru w tym samym. Drugie pół w parkiecie. Nawet się specjalnie nad tym nie zastanawiałam, samo tak wyszło a może nawet nie pomyślałam, że można inaczej, aż tu nagle zaskoczyła mnie moja koleżanka - snobka: że tak elegancko, stonowane, i wyznacza coś tam... Widzisz, wszystko można ocenić dobrze, nawet moje... lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.01.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 A polecicie jeszcze sprawdzonych sprzedawców internetowych co do sprzętu AGD ? Sprzęty już wybrane, ale gdzie kupować ? skapiec.pl, czy ceneo.pl znam, ale wszystko z "innej wsi" brać, to pewne utrudnienie ... z góry dzięki, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 05.01.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 No może coś komuś w końu doradzę otóż w piątek byłam zmuszona kupić nową lodówkę. Na razie mieszkamy u mamy a jej lodówka padła. W związku z tym że sobie by kupiła małą, tymczasem my u niej jeszcze trochę pomieszkamy (domku buduj się ) to i lodówę kupilismy już "naszą" miałam ją wypisaną w "moim zeszyciku" ot kiedyś w necie se kilka "ulubionych wyszukałam". Pojechałyśmy na Kasprzaka do Art domu. Tam lodówka byla , i owszem po 1999zł No dobra...kupujemy...ale na dole drzwi 10cm rysa. Mówię "jak mi taniej sprzedacie to kupię mimo to" a oni na to że mam ją brać w tej cenie taką jaką jest na co ja że dziękuję poszukam jej gdzie indziej niezniszczonej Pojechałyśmy do manufaktury - tam jest Euro Agd - i TA lodówka była po 1749zł no to ja w amoku radości kupiłam. Przyszłam do domu i radosna z nowego zakupu zaczęłam po necie szukać mojej lodówki, żeby jeszcze raz pocieszyć nią oczy i ... i na stronie internetowej Euro agd (tego samego u którego kupiłam) ta sama lodówa była jeszcze tańsza (o prawie 150zł) zdębiałam. Ba pisze że można przez net kupić a odebrać osobiście A jak spytałam się czemu w salonie kupiłam drożej a w necie taniej, miła Panienka powiedziała, że "tak jest i już" Drugie zakupy zrobię tak 1.znajdę w necie 2. pójde do nich i obmacam 3 wrócę do domu i kupię przez internet 4 pojadę se po sprzęt 5jak się zepsuje będę "normalnie" u nich reklamować Ot czego się nauczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 05.01.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 No może coś komuś w końu doradzę otóż w piątek byłam zmuszona kupić nową lodówkę. Na razie mieszkamy u mamy a jej lodówka padła. W związku z tym że sobie by kupiła małą, tymczasem my u niej jeszcze trochę pomieszkamy (domku buduj się ) to i lodówę kupilismy już "naszą" miałam ją wypisaną w "moim zeszyciku" ot kiedyś w necie se kilka "ulubionych wyszukałam". Pojechałyśmy na Kasprzaka do Art domu. Tam lodówka byla , i owszem po 1999zł No dobra...kupujemy...ale na dole drzwi 10cm rysa. Mówię "jak mi taniej sprzedacie to kupię mimo to" a oni na to że mam ją brać w tej cenie taką jaką jest na co ja że dziękuję poszukam jej gdzie indziej niezniszczonej Pojechałyśmy do manufaktury - tam jest Euro Agd - i TA lodówka była po 1749zł no to ja w amoku radości kupiłam. Przyszłam do domu i radosna z nowego zakupu zaczęłam po necie szukać mojej lodówki, żeby jeszcze raz pocieszyć nią oczy i ... i na stronie internetowej Euro agd (tego samego u którego kupiłam) ta sama lodówa była jeszcze tańsza (o prawie 150zł) zdębiałam. Ba pisze że można przez net kupić a odebrać osobiście A jak spytałam się czemu w salonie kupiłam drożej a w necie taniej, miła Panienka powiedziała, że "tak jest i już" Drugie zakupy zrobię tak 1.znajdę w necie 2. pójde do nich i obmacam 3 wrócę do domu i kupię przez internet 4 pojadę se po sprzęt 5jak się zepsuje będę "normalnie" u nich reklamować Ot czego się nauczyłam Faktycznie u nich tak jest. Kiedyś chciałem kupić u nich DVD i przez net było taniej ale okazało się, że ...odebrać mogę tylko we Wrocławiu i Opolu bo tylko tam mają jeszcze ten model i nie dało się go ściągnąć do Łodzi. Kupiłem w końcu w jakimś sklepie internetowym. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 05.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam! to ja napisze o swojej przygodzie kupna całego sprzętu AGD. Podobnie wybrałam się po sklepach w poszukiwaniu dobrego sprzetu i o rozsadnych cenach. Trafiliśmy do Galerii Łódzkiej, Media Markt. Interesował nas sprzęt Boscha i Samsunga. Wybraliśmy najlepsze modele, zmywarki, piekarnika, płyty i mikrofali. Ogólna cena wyniosła 15 tysięcy. Poprosiliśmy kierownika o jakąś zniżkę w ramach płacenia gotówką. Zaproponowano nam upust w wysokości 250 zł. Rozbawili nas i jednocześnie wkurzyli. Mąż wszedł na stronkę http://www.skapiec.pl i znalazł ten sam towar, o tych samych symbolach o 3 tysiące taniej Odbiór był osobisty w Warszawie. Za samochód zapłaciliśmy 300 zł. Korzystamy z niego od kwietnia, sprawdza się, jest idealny. Podobnie kupowaliśmy telewizory i ekspres do kawy do zabudowy(firma Miele) Wszystko jest na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 05.01.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Gdzie w Łodzi można pooglądać szczególnie armatury do łazienek, prysznice, itp. Cermag Brukowa wiem, Art-Dom - "ssie pauke", czyli pod tym względem jest do kitu ... co jeszcze ... ? Hej. Dawno mnie nie było Co do Łazienek. Pooglądać możesz tutaj: http://www.genbud.com.pl/ - Brukowa http://www.naszalazienka.pl/ - Kilińskiego http://deante.pl/ - kiedyś mieli swoją salę ekspozycyjną na Piotrkowskiej, teraz nie wiem, najlepiej zadzwoń do nich Cermag - znasz tu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=433683&e=529507&z=1m&t=WYBRANY%20PUNKT jest spora wystawka, ale nie pamiętam nazwy firmy a tu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=430996&e=531865&z=1m&t=WYBRANY%20PUNKT kiedyś było trochę ciekawszych płytek do wyboru i trochę armatury, ale nazwy firmy też nie pamiętam http://www.raabkarcher.pl/content/view/87// - jeszcze to mi się przypomniało Co do AGD. Ze 3 lata temu pomacałem w naturze to co chciałem do kuchni (oprócz lodówki), a później komplet kupiłem u jednego sprzedawcy (nie pamiętam teraz w jakim sklepie) w internecie. Wszystko przyjechało bez problemu spedytorem, kierowca pownosił ze mną towar na górę, rozliczyłem się przy dostawie (w zasadzie po obejrzeniu czy nic nie jest uszkodzone). Kupę kaski zostało w kieszeni. Lodówkę kupiłem w Zielpolu na Rokicińskiej, a negocjacje polegały na pokazaniu wydruku ceny z internetu - dali taką samą, choć niechętnie. AAA - ostatnio kupowałem do firmy jakiś ekspres automatyczny do kawy w AGITO (www) - bez problemu. Identyczny w Art Domie był z 800 zł droższy , ale sobie go chociaż tam pomacałem . I faktycznie jak pisała EZS, uważaj z kaską, bo jak zrobiliśmy pierwsze przymiarki do kosztów wyposażenia, to szzzzzcennnnnka opadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 05.01.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 A jak spytałam się czemu w salonie kupiłam drożej a w necie taniej, miła Panienka powiedziała, że "tak jest i już" Drugie zakupy zrobię tak 1.znajdę w necie 2. pójde do nich i obmacam 3 wrócę do domu i kupię przez internet 4 pojadę se po sprzęt 5jak się zepsuje będę "normalnie" u nich reklamować Ja w ten sposób kupiłam we wrześniu zmywarkę i okap.. o jakieś 400zł taniej niż gdybym je kupiła w sklepie. A najlepiej jest trafić w najlepszą cenę u dostawcy w Łodzi - transport gratis może się przytrafić, albo za malutkie grosze. Tak, zdecydowanie, macamy w sklepie, kupujemy w necie i dotyczy to wszystkiego - wózków dziecięcych np. również (akurat jestem w temacie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 05.01.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Wracając jeszcze na chwilę do wątku medycznego sprzed kilkunastu dni na naszej grupie . Czy znacie jakiegoś dobrego laryngologa i lekarza od płuc (pulmunologa?) - dla osoby dorosłej. A jeszcze lepiej gdyby jeden lekarz znał się i na jednym i na drugim... Ale to chyba w dzisiejszych czasach zbyt wielkie wymagania - większość patrzy bardzo wąsko na swoją specjalizację, a nie na człowieka, jako cały organizm . Swoją drogą nieźle zimno się zrobiło, dzisiaj jak wracałem z pracy to pokazało w aucie -15 st.C. :o . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Gdzie w Łodzi można pooglądać szczególnie armatury do łazienek, prysznice, itp. Cermag Brukowa wiem, Art-Dom - "ssie pauke", czyli pod tym względem jest do kitu ... co jeszcze ... ? Hej. Dawno mnie nie było Co do Łazienek. Pooglądać możesz tutaj: http://www.genbud.com.pl/ - Brukowa http://www.naszalazienka.pl/ - Kilińskiego http://deante.pl/ - kiedyś mieli swoją salę ekspozycyjną na Piotrkowskiej, teraz nie wiem, najlepiej zadzwoń do nich Cermag - znasz tu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=433683&e=529507&z=1m&t=WYBRANY%20PUNKT jest spora wystawka, ale nie pamiętam nazwy firmy a tu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=430996&e=531865&z=1m&t=WYBRANY%20PUNKT kiedyś było trochę ciekawszych płytek do wyboru i trochę armatury, ale nazwy firmy też nie pamiętam http://www.raabkarcher.pl/content/view/87// - jeszcze to mi się przypomniało Co do AGD. Ze 3 lata temu pomacałem w naturze to co chciałem do kuchni (oprócz lodówki), a później komplet kupiłem u jednego sprzedawcy (nie pamiętam teraz w jakim sklepie) w internecie. Wszystko przyjechało bez problemu spedytorem, kierowca pownosił ze mną towar na górę, rozliczyłem się przy dostawie (w zasadzie po obejrzeniu czy nic nie jest uszkodzone). Kupę kaski zostało w kieszeni. Lodówkę kupiłem w Zielpolu na Rokicińskiej, a negocjacje polegały na pokazaniu wydruku ceny z internetu - dali taką samą, choć niechętnie. AAA - ostatnio kupowałem do firmy jakiś ekspres automatyczny do kawy w AGITO (www) - bez problemu. Identyczny w Art Domie był z 800 zł droższy , ale sobie go chociaż tam pomacałem . I faktycznie jak pisała EZS, uważaj z kaską, bo jak zrobiliśmy pierwsze przymiarki do kosztów wyposażenia, to szzzzzcennnnnka opadła. Chłooopieeee .... wieki Cię tu nie było, wieki ... Dzięki za namiary Tak, Genbud i Nasza Łazienka na Kilińskiego, na pweno do "zaliczenia" Kurcze z tą kaską to fakt, tak jak piszesz wstępne przymiarki są masakryczne Ale co poradzić, jak piękne rzeczy są drogie Co tam słychać u Ciebie ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 05.01.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 A polecicie jeszcze sprawdzonych sprzedawców internetowych co do sprzętu AGD ? Sprzęty już wybrane, ale gdzie kupować ? skapiec.pl, czy ceneo.pl znam, ale wszystko z "innej wsi" brać, to pewne utrudnienie ... z góry dzięki, majki my kupowaliśmy w http://www.domimedia.pl to jest sklep internetowy w łodzi mają siedzibę(biuro i magazyn, normalnego sklepu żeby sprzęt obejrzeć nie mają) koło akademików politechniki. bardzo miły Pan od AGD ale trudno sie z nim skontaktować przez maila prędzej przez gg. Ale ja pojechałam z listą zakupów w ręce osobiście. Sprowadził dla nas rzeczy których nie mieli na stronie po bardzo atrakcyjnych cenach z tych co były na stronie jeszcze trochę opuścił z ceny. Nawet osobiście nam ten sprzęt przywiózł razem z kierowcą żeby pomóc wnieść w każdym razie w 100 % polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.01.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 A czy ktoś wie cos pochlebnego lub nie o Lenovo SL500????Fora już obejrzałam, ale coś mało popularny. Kupować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 06.01.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Który beton komórkowy lepszy? Solbet czy Prefabet Ten pierwszy w cenie 8,95 drugi 9,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 06.01.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Chłooopieeee .... wieki Cię tu nie było, wieki ... ... Co tam słychać u Ciebie ? Ano, troszkę mnie przeciągnął pan z dokończeniem dachu. A teraz zrobiło się zimno. Teraz przerwa na przemyślenia, a pod koniec zimy zrobimy instalacje hydrauliczne i wentylacji z rekuperacją. Później, jak troszkę będzie cieplej (początek marca?) wylewki. Jak to dobrze, że nie wyznaczyliśmy sobie żadnego terminu z zakończeniem budowy i nie mamy na karku deadline wyprowadzenia się z mieszkania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.01.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam! to ja napisze o swojej przygodzie kupna całego sprzętu AGD. Podobnie wybrałam się po sklepach w poszukiwaniu dobrego sprzetu i o rozsadnych cenach. Trafiliśmy do Galerii Łódzkiej, Media Markt. Interesował nas sprzęt Boscha i Samsunga. Wybraliśmy najlepsze modele, zmywarki, piekarnika, płyty i mikrofali. Ogólna cena wyniosła 15 tysięcy. Poprosiliśmy kierownika o jakąś zniżkę w ramach płacenia gotówką. Zaproponowano nam upust w wysokości 250 zł. Rozbawili nas i jednocześnie wkurzyli. Mąż wszedł na stronkę http://www.skapiec.pl i znalazł ten sam towar, o tych samych symbolach o 3 tysiące taniej Odbiór był osobisty w Warszawie. Za samochód zapłaciliśmy 300 zł. Korzystamy z niego od kwietnia, sprawdza się, jest idealny. Podobnie kupowaliśmy telewizory i ekspres do kawy do zabudowy(firma Miele) Wszystko jest na gwarancji. Nic dodać nic ująć , jakbym widział swoją sytacje. Zrobiłem dokładnie tak samo , spisałem sprzet i modele które mnie interesowały , wartość całej kwoty coś około 10 tyś . Byłem w kilku łódżkich sklepach , nikt nie potraktował mnie poważnie , byłem zdziwiony . Wystarczyło tylko zamówić i dać mi dobry rabat , nikt nie wykazał się zbytnim zaangażowaniem ( media , euro , art , elektro ....) . W związku z czym otworzyłem skompca i ceneo , wyszukałem odpowiedni sprzet w najniższych cenach i kupiłem wszytko w dwóch sklepach internetowych ( jedn z Olsztyna "Toro" , drugi z Warszawy ) i w ciągu trzech dni miałem sprzet z dostawą do domu . Zaoszczędziłem około 25% w stosunku do cen rynkowych . A jak kupujesz wiecej niż jedną sztukę to jeszcze możesz ponegocjować . Kominek tarnavy też kupiłem przez internet . Różnica była 800 zł . Ale tutaj byłu numer z kurierem bo mu nie przekazali ze to waży 250 kg . A że paczka nie była duża , jak telewizor , kierowca przyjechał i chciał sam to zdjąć z samochodu . Zdziwił się . Ale jakoś udało się go nam się go we dwójkę zsunąć na palety. Po południu zadzwoniłem po kumpli w czwórkę jakoś go wnieśliśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts