Nadiaart 10.01.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam nowobudujących Ja też się boję, ale ... no cóż zobaczy się Na razie pociesza mnie EZS - my też załozyliśmy że się w beton wprowadzamy . A jak będzie kasa to tylko się cieszyć Canna - Twoje podejście do wykończeniówki jak zwykle bliskie mojemu Ponawiam pytanie -który beton komórkowy lepszy? Prefabet czy Solbet? Witam kolegów i koleżanki z Łodzi.) CZęsto zagladam na wasze forum bo tu więcej się dzieje niż na naszym. Co do pustaków to oczywiscie lepszy jest Solbet ale jeśli masz mozliwośc kupienia pustaków H+H to wybierz te właśnie.Miałem u siebie część Solbetu i resztę H+H i naocznie stwierdziłem że te z H+H są dużo lepsze, tzn. wogóle nie ma uszkodzonych i są bardzo dokładne wymiarowo czego nie mogę powiedzieć o Solbecie. Jest to bardzo wazne przy murowaniu na klej. A ja napiszę tak: jeśli możesz nie budować z betonu komórkowego - nie buduj. Świństwo to takie jak nie wiem co. Mieszanina pyłów i odpadów ze spalarni. Nie wiem jak duży dom planujesz, ale materiał na ściany nie jest aż taki drogi. Ja bym nie oszczędzała. Z małżem moim założyliśmy sobie tak: ma być na 6 z plusem fundament, ściany, strop, dach i ogrzewanie. Resztę możesz wymienić z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 10.01.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Szukam dobrej (taniej) firmy do przeprowadzek albo po prostu kierowcy z dostawczakiem - w środę przewozimy meble składowane u moich rodziców i jest do zrobienia jakieś 280km. Facet, który nas już 3x przewoził zaśpiewał 400 zł, a ostatnio, tj. wiosną, płaciliśmy 350zł. Na pytanie czemu teraz drożej, stwierdził, że stawki wzrosły.. Ciekawe, skoro paliwo staniało od tamtego czasu o ponad złotówkę na litrze Mada lena . Przeprowadzałam się dokładnie miesiąc temu i mam fajnych ludzi od przeprowadzek. Ale nie wiem czy mogą Ci zaproponować bardziej konkurencyjną cenę za te 280 kilometrów? Swoją drogą to dość daleko zeskładowaliście te meble. Ale jeśli chcesz to daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.01.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Stąd też min. dwukrotnie odwiedziłem majkiego (przy okazji JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI), by przekonać się do tego pomysłu. Eeee ... tam, nie ma sprawy Z mojej strony też było bardzo miło pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 10.01.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Hej co do materiałów to już wybrane ja z kolei niewybrałabym ceramiki brrrrrrrrr Mamy domek letniskowy z tego materiału i .... wolę nie gadać. wiercę dziurę w białej ścianie, od razu na czerwono pobrudzona, jak na "coś" trafię to dziury porządnie wywiercić się nie da, kruszy się jak che się np nowe gniazdko wstawić - pół pustaka odpada Jak dla mnie beton komórkowy lepszy Wolę Boże Narodzenie niż wielkanoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.01.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 majki Czy mógłbyś dać linka do jakiś fotek twojej" pustki nad salonem". My myślimy o podłogówce na powierzchni ok45 m2 plus kominek. Myślisz że to wystarczy? A nie ma problemu Zajrzyj do mojego dziennika, głównie ostatnie strony, wszystko jest jak na dłoni pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.01.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Stąd też min. dwukrotnie odwiedziłem majkiego no proszę za plecami łódzkiej grupy odwiedzają się na ogniskach kto jeszcze był na tym wcześniej zapowiadanym ognisku u majkiego ?? strach się pytać zaraz się okaże że tylko ja nie byłem na tym ognisku Jakim zapowiadanym ognisku ? Jakieś okrutne pomówienia Ja tam też kiedyś u Ciebie byłem, ale ... Ciebie nie było Musimy się w końcu zgadać A ogniski chętnie : jak będzie cieplej, jaka wiosna, możemy robić u mnie ognisko Zrobimy imprę Sąsiedzi mnie w końcu polubią pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.01.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Z małżem moim założyliśmy sobie tak: ma być na 6 z plusem fundament, ściany, strop, dach i ogrzewanie. No, na razie to w skali 1-10 budujecie na "20" trzymajcie tak dalej pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 10.01.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Hej co do materiałów to już wybrane ja z kolei niewybrałabym ceramiki brrrrrrrrr Mamy domek letniskowy z tego materiału i .... wolę nie gadać. wiercę dziurę w białej ścianie, od razu na czerwono pobrudzona, jak na "coś" trafię to dziury porządnie wywiercić się nie da, kruszy się jak che się np nowe gniazdko wstawić - pół pustaka odpada Jak dla mnie beton komórkowy lepszy Wolę Boże Narodzenie niż wielkanoc Jak chcesz. Ja wolę czerwony kurz niż nowotwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 10.01.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Z małżem moim założyliśmy sobie tak: ma być na 6 z plusem fundament, ściany, strop, dach i ogrzewanie. No, na razie to w skali 1-10 budujecie na "20" trzymajcie tak dalej pozdrawiam, majki Nie chwal, nie chwal. Jak wiosną ruszymy to skali braknie Małż już na tyłku usiedzieć nie może. Pożyjemy - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 A ja mam i czerwony kurz i nowotwory Ściany zewnętrzne z maxa (promieniowanie zależy od gliny, tak nawiasem mówiąc) a działowe z BK. Moja obserwacja jest taka - mąż planując wszelkie cięższe rzeczy na ścianach (szafki w kuchni na przykład) w maxie wiercił sobie spokojnie i się trzyma, w bk - dawał jakieś wzmocnienia i generalnie nie chciał na tych ścianach nic wieszać. Nawet kwietnik mi odradzał . Chyba wie, co mówi, ma porównanie, a może jednak przewrażliwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 A ogniski chętnie : jak będzie cieplej, jaka wiosna, możemy robić u mnie ognisko Zrobimy imprę Sąsiedzi mnie w końcu polubią pozdrawiam, majki Hę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.01.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 A ogniski chętnie : jak będzie cieplej, jaka wiosna, możemy robić u mnie ognisko Zrobimy imprę Sąsiedzi mnie w końcu polubią pozdrawiam, majki Hę???? No, spokojnie ... ociepli się i robimy u mnie ognisko pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 10.01.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Ściany zewnętrzne z maxa (promieniowanie zależy od gliny, tak nawiasem mówiąc) Promieniowanie? Jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.01.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Tu : http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,74277,1059144.html?as=1&ias=2&startsz=x ... albo tu : http://forum.muratordom.pl/materialy-budowlane-cegla-bloczki-gazobeton-co,t2430.htm Tylko nie zchodźcie na oddychanie ścian, błagam pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Ściany zewnętrzne z maxa (promieniowanie zależy od gliny, tak nawiasem mówiąc) Promieniowanie? Jakie? a takie samo, radon na ten przykład zależy skąd tą glinę wydobyli, jak okolica bogata w złoża radioaktywne, to i glina a jak BK z popiołu z okolicy mało radioaktywnej - to promieniować nie będzie a poza tym to popioły są w szarym, coś tam kiedyś o tym czytałam, choć dość dawno i zostało mi wspomnienie, ze dzwoni. Było takie porównanie - biały BK na równi z maxem a szary gorzej. Z zastrzeżeniem jak wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 o majki mnie ubiegł wątków o tym było na forum sporo, też o wyższości szarego/ białego BK. a tej gazecie piszą o trochę innej kolejności, biały BK lepszy od maxa ale jak mówiłam, zależy skąd jedno i drugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Tylko nie zchodźcie na oddychanie ścian, błagam pozdrawiam, majki u mnie tylko sufit oddycha, bo mu dałam folię Corotop forum się naczytałam, a co. Ściany i tak styropian zakrył, udusiły się już dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.01.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Tylko nie zchodźcie na oddychanie ścian, błagam pozdrawiam, majki u mnie tylko sufit oddycha, bo mu dałam folię Corotop forum się naczytałam, a co. Ściany i tak styropian zakrył, udusiły się już dawno Nie wywołuj wilka z lasu bo zaraz będzie o wyższości deskowania z papą nad folią, albo odwrotnie Jak mogłaś z tymi ścianami ? One teraz takie biedne, duszą się, spać nie mogą Sam też je udusiłem pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 11.01.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 przejrzałam, poczytałam, oświeciło mnie. I to g... i to g... Osobiście wybieram lepsze, mniejsze g... i cieplejsze. przewrażliwiona jestem bo u mnie w rodzinie rak panuje jak grypa tyle tylko że po leczeniu nie przechodzi. szkoda tylko że nie mam większego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 11.01.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 caramba4u A co do rodziny, żebyś wiedziała, co ja się nasłuchałam, że za mały, że budę dla psa buduję itd. A teraz pytam moją szanowną mamę - panią na 200 m2 ile płaci za gaz, cóż, 400 /msc przy 19 st w domu. A ja płacę 160 zł przy 23 st. I to nie tylko o grubośc ocieplenia chodzi, lecz i o to, że mały domek, zwarta bryła, centralnie koza i sporo innych rzeczy, z których się śmiali moi rodzice EZS DOKŁADNIE to samo. U mnie założenia budowy są: minimum metrów maksimum użyteczności, niskie koszty eksploatacji, a dzięki temu będziemy (mam nadzieje) mieć możliwość zaszaleć przy wykończeniu czy jakiś lepszych materiałach. Tylko naszą pierwotna koncepcje rozbija ta mała fanaberia antresola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts