mruva 29.01.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witaj Yuka Ogrodzenie betonowe 509 275 964, 0-44 710-24-60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 29.01.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 majki gratulujesz mada_lenie wilgoci czy przeprowadzki? mada_lena ja również Ci gratuluję (przeprowadzki ), czytam Twoje posty i rzeczywiście masz pod górkę z tym domem...upalne lato i wietrzenie może by pomogło słyszałam, że wilgoć w nowym domu to norma, ale pleśń to raczej już nie Oczywiście, że przeprowadzki A wilgoć w nowym domu wcale nie jest normą. W domu budowanym szybko - tak. W domu gdzie pomiędzy kolejnymi etapami są przerwy "technologiczne" - nie. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 29.01.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 A wilgoć w nowym domu wcale nie jest normą. W domu budowanym szybko - tak. W domu gdzie pomiędzy kolejnymi etapami są przerwy "technologiczne" - nie. pozdrawiam, majki To prawda! U nas budowanie i wykanczanie sie wlecze, wilgotnosc na poziomie 20-25% tylko! Ostatnio wzrosla po plytkowaniu lazienki i zalaniu rogu (nieszczelna bateria!!!!) do 40%, ale zadnej wilgoci na oknach a tymbardziej gdzie indziej nigdy nie bylo!! Mada-lena gratuluje przeprowadzki i powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 29.01.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam!Planujemy ruszyć wiosną z budową. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwań dobrego elektryka do wykonania projktu podłączenia produ. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 29.01.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam! Planujemy ruszyć wiosną z budową. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwań dobrego elektryka do wykonania projktu podłączenia produ. Możecie kogoś polecić? Mam elektryka spod Pabianic, ale nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 29.01.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam! Planujemy ruszyć wiosną z budową. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwań dobrego elektryka do wykonania projktu podłączenia produ. Możecie kogoś polecić? Na tablicy ogłoszeń coś znajdziesz ... Ja polecam pana Marka Ossendowskiego ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 29.01.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witajcie!Kupował ktoś z Was farby KABE? Gdzie w Łodzi można je nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 29.01.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Farby KABE ma Budoterm na Retkini tel 0 42 6899998. Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 29.01.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam! Planujemy ruszyć wiosną z budową. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwań dobrego elektryka do wykonania projktu podłączenia produ. Możecie kogoś polecić? Na tablicy ogłoszeń coś znajdziesz ... Ja polecam pana Marka Ossendowskiego ... pozdrawiam, majki przyłączam się i też polecam pana Marka Osendowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 29.01.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Do pana Marka Osendowskiego dzwoniłam. Powiedział, że nie robi projektów.Kogoś już znalazłam. Jak się sprawdzi polecę go na tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 29.01.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Powracam z kolejnym pytaniem. Prosiłabym Was o podanie kosztu, przybliżonego oczywiście, ocieplenia domu styropianem wraz z tynkiem (materiał + robocizna). Dom 200 m2, parterowy. Mam dwie sprzeczne informacje i chciałabym u was poszukać punktu odniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 29.01.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 88zł/m2 styropian gruby 20cm, tynk drogi silikatowy, ale to były czasy bumu budowlanego, teraz i styropian tańszy i budowlańce bardziej skore do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 29.01.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Powracam z kolejnym pytaniem. Prosiłabym Was o podanie kosztu, przybliżonego oczywiście, ocieplenia domu styropianem wraz z tynkiem (materiał + robocizna). Dom 200 m2, parterowy. Mam dwie sprzeczne informacje i chciałabym u was poszukać punktu odniesienia Ja płaciłem z tego co pamiętam 23 zł za m2 - robocizna ( styropian + tynk) materiał kupowałem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 29.01.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Właśnie się dowiedziałem w moim INB że już oficjalnie mogę mieszkać w moim domku ))))))))))))) (koniec z pilnowaniem budowy) Niby nic wielkiego a jednak cieszy . No nareszcie ! ależ przetrzymaliście!!! Gratulacje z oficjalnego zamieszkania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 30.01.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Bry możecie podesłać kilka namiarów na speców od ociepleń i tynków? Na tablicy wyhaczyłam jednego ale chyba drogi jest. jacekot Te "Twoje" 23 zł jest kuszące Masz namiar na tyego gościa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
null 30.01.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam grupę łódzką! Od kilku miesiecy sledze forum, choc sama jeszcze nie buduję. Dopiero rozgladam się za projektem domu. Po przejrzeniu dziesiatkow projektow chyba zdecyduje sie na Plejade z Domusa (Prosze o uwagi do projektu).http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=59 Mam do Was prośbę potrzebuję niedrogiego i dobrego architekta do adaptacji projektu. mam pytanie do meg60 - Jak idą poszukiwania architekta? Wkrótce sama bede potrzebowac fachowca do adaptacji Plejady. A na liście ogloszeń i polecanych wykonawcow architektow jest bardzo niewielu polecam panią architekt Bogumiłę Gniotek. Dobra rada, fachowość, sumienność.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 30.01.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Bry możecie podesłać kilka namiarów na speców od ociepleń i tynków? Na tablicy wyhaczyłam jednego ale chyba drogi jest. jacekot Te "Twoje" 23 zł jest kuszące Masz namiar na tyego gościa? Tylko weź pod uwagę ze to jest cena z lipca 2006 , później był bum i ceny poszły w górę , ale z tego co wiem to spadły , nir wiem jak wyglądają dziś 723828245 - Pan Zdzisio (powołaj się że ma masz namiary od Jacka z Antoniewa) Jedna co można powiedzeć ze robi bardzo starannie i dokładnie ja osobiście mogę polecić w 100% . U mnie robił jeszcze ambonki , parapety z klinkieru , podbitke , oraz położył płytki w garażu . Wiem ze robi rówież ocieplenia i zabudowy poddaszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 30.01.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Właśnie się dowiedziałem w moim INB że już oficjalnie mogę mieszkać w moim domku ))))))))))))) (koniec z pilnowaniem budowy) Niby nic wielkiego a jednak cieszy . No nareszcie ! ależ przetrzymaliście!!! Gratulacje z oficjalnego zamieszkania :) Przypuszczam że gdby nie konieczność robienia audytu w tym roku oraz możliwość odpisania sobie odsetek kredytu od podatku to pewnie bym się nie zebrał jeszcze do dziś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 30.01.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 jacekot odnotowałam, bardzo dziękuję Ci. Z Antoniewa powiadasz.... moja kierowniczka tam mieszka i były szef mojego szanownego małżonka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 30.01.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 mam ofertę na dachówkę z mojego składu budowlanego. Jako, że nie jesteśmy zbyt kumaci z mężem w tych sprawach proszę o poradę czy jest to dobra firma (link poniżej). 29,5 zł ma kosztować, tylko ten rodzaj i kolor co w linku. http://www.roben.com.pl/25609.xml?param=picture_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts