Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

majki gratulujesz mada_lenie wilgoci czy przeprowadzki? :lol:

mada_lena ja również Ci gratuluję (przeprowadzki :wink: ), czytam Twoje posty i rzeczywiście masz pod górkę z tym domem...upalne lato i wietrzenie może by pomogło :roll: słyszałam, że wilgoć w nowym domu to norma, ale pleśń to raczej już nie :(

Oczywiście, że przeprowadzki :roll:

A wilgoć w nowym domu wcale nie jest normą. W domu budowanym szybko - tak. W domu gdzie pomiędzy kolejnymi etapami są przerwy "technologiczne" - nie.

pozdrawiam, majki

A wilgoć w nowym domu wcale nie jest normą. W domu budowanym szybko - tak. W domu gdzie pomiędzy kolejnymi etapami są przerwy "technologiczne" - nie.

pozdrawiam, majki

To prawda! U nas budowanie i wykanczanie sie wlecze, wilgotnosc na poziomie 20-25% tylko! Ostatnio wzrosla po plytkowaniu lazienki i zalaniu rogu (nieszczelna bateria!!!!) do 40%, ale zadnej wilgoci na oknach a tymbardziej gdzie indziej nigdy nie bylo!!

Mada-lena gratuluje przeprowadzki i powodzenia!!!

Witam!

Planujemy ruszyć wiosną z budową. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwań dobrego elektryka do wykonania projktu podłączenia produ. Możecie kogoś polecić?

Na tablicy ogłoszeń coś znajdziesz ...

Ja polecam pana Marka Ossendowskiego ... :D

pozdrawiam, majki

Witam!

Planujemy ruszyć wiosną z budową. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwań dobrego elektryka do wykonania projktu podłączenia produ. Możecie kogoś polecić?

Na tablicy ogłoszeń coś znajdziesz ...

Ja polecam pana Marka Ossendowskiego ... :D

pozdrawiam, majki

przyłączam się i też polecam pana Marka Osendowskiego :p

Powracam z kolejnym pytaniem. Prosiłabym Was o podanie kosztu, przybliżonego oczywiście, ocieplenia domu styropianem wraz z tynkiem (materiał + robocizna). Dom 200 m2, parterowy. Mam dwie sprzeczne informacje i chciałabym u was poszukać punktu odniesienia :)

Ja płaciłem z tego co pamiętam 23 zł za m2 - robocizna ( styropian + tynk)

materiał kupowałem sam

Witam grupę łódzką!

Od kilku miesiecy sledze forum, choc sama jeszcze nie buduję. Dopiero rozgladam się za projektem domu. Po przejrzeniu dziesiatkow projektow chyba zdecyduje sie na Plejade z Domusa (Prosze o uwagi do projektu).http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=59

Mam do Was prośbę potrzebuję niedrogiego i dobrego architekta do adaptacji projektu.

mam pytanie do meg60 - Jak idą poszukiwania architekta? Wkrótce sama bede potrzebowac fachowca do adaptacji Plejady.

A na liście ogloszeń i polecanych wykonawcow architektow jest bardzo niewielu :-?

polecam panią architekt Bogumiłę Gniotek. Dobra rada, fachowość, sumienność.... :D

Bry :)

możecie podesłać kilka namiarów na speców od ociepleń i tynków? Na tablicy wyhaczyłam jednego ale chyba drogi jest.

jacekot Te "Twoje" 23 zł jest kuszące :) Masz namiar na tyego gościa?

Tylko weź pod uwagę ze to jest cena z lipca 2006 , później był bum i ceny poszły w górę , ale z tego co wiem to spadły , nir wiem jak wyglądają dziś

723828245 - Pan Zdzisio (powołaj się że ma masz namiary od Jacka z Antoniewa)

Jedna co można powiedzeć ze robi bardzo starannie i dokładnie ja osobiście mogę polecić w 100% . U mnie robił jeszcze ambonki , parapety z klinkieru , podbitke , oraz położył płytki w garażu .

Wiem ze robi rówież ocieplenia i zabudowy poddaszy .

Właśnie się dowiedziałem w moim INB że już oficjalnie mogę mieszkać w moim domku :-)))))))))))))) (koniec z pilnowaniem budowy)

Niby nic wielkiego a jednak cieszy .

No nareszcie ! ależ przetrzymaliście!!!

Gratulacje z oficjalnego zamieszkania :):)

Przypuszczam że gdby nie konieczność robienia audytu w tym roku oraz możliwość odpisania sobie odsetek kredytu od podatku to pewnie bym się nie zebrał jeszcze do dziś .