jacekot 30.01.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 mam ofertę na dachówkę z mojego składu budowlanego. Jako, że nie jesteśmy zbyt kumaci z mężem w tych sprawach proszę o poradę czy jest to dobra firma (link poniżej). 29,5 zł ma kosztować, tylko ten rodzaj i kolor co w linku. http://www.roben.com.pl/25609.xml?param=picture_2 Jeśli to za cały dach to nawet bym się nie zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 30.01.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Polanka73 to 29,5 zł. czy 29,5 tyś? Bo jeśli to pierwsze to ja też jestem chętna Ja mam wyceny na Brassa , sama dachówka (bez dodatków dachowych) ok. 9.000 zł. no ale to beton Dziękuję wszystkim forumowiczom, którzy zaoferowali mi swoje stemple, Ogłoszenie już nie aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 30.01.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 hehehe , oj 29,5 zł za METR KWADRATOWY Zjadło mi się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.01.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 hehehe , oj 29,5 zł za METR KWADRATOWY Zjadło mi się.... Nie patrz na metry Bież wycenę dachu czasem metr jest tani a gąsiory czy dachówki końcowe koszmarnie drogie. I zależy jaki dach. Jak ci zrobią wycenę na całość, to dopiero możesz się zastanawiać czy tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 30.01.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 EZS widzisz, nie pomyslałam. W takim razie dam gościowi jeszcze raz projekt do wyliczeń. Raz mi już robił ale do dachówki ceramicznej Koramica. Za dach 310 metrowy wyszło ok. 31 tys. (całość). Ale mi tak naprawdę to chodzi bardziej o to czy wogóle dobre są dachówki tej firmy, czy jest sens bawić się w wyliczenia jak to może jakieś g...? :) Kolega mojego m. chwalił np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 30.01.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Hej macie jakichs magików od kuchni ? Byłam dziś w jednym studiu kuchennym , wycenili mi me dzieło na 9 tysiów i chciałabym jeszcze pogadać z takimi "niezrzeszonymi" co to sami coś tam dłubią i nie partaczą - macie coś takiego ? Na tabl ogłoszeń znalazłam tylko kontakt polecany przez EZS i jutro się z facetem zdzwonię , ale chciałabym jeszcze jakichś dwóch gości obskoczyć zanim wybiorę Pomóżta ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.01.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 EZS widzisz, nie pomyslałam. W takim razie dam gościowi jeszcze raz projekt do wyliczeń. Raz mi już robił ale do dachówki ceramicznej Koramica. Za dach 310 metrowy wyszło ok. 31 tys. (całość). Ale mi tak naprawdę to chodzi bardziej o to czy wogóle dobre są dachówki tej firmy, czy jest sens bawić się w wyliczenia jak to może jakieś g...? :) Kolega mojego m. chwalił np. Wrzuć w wyszukiwarkę. Bylo multum o robenie, nawet testy robili pod tytułem - wziołem i potłukłem Nie pamietam efektów, ja miałam już kupiony tondach. Ale ten roben nie kojarzy mi się jakoś żle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 30.01.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 EZS widzisz, nie pomyslałam. W takim razie dam gościowi jeszcze raz projekt do wyliczeń. Raz mi już robił ale do dachówki ceramicznej Koramica. Za dach 310 metrowy wyszło ok. 31 tys. (całość). Ale mi tak naprawdę to chodzi bardziej o to czy wogóle dobre są dachówki tej firmy, czy jest sens bawić się w wyliczenia jak to może jakieś g...? :) Kolega mojego m. chwalił np. Witam, Koramik na pewno lepszy od Robena. Na pewno nie bierz Robena MONZA Plus. To straszny badziew podobno. Postaraj się o wycenę szczegółową w rozbiciu na cenę za poszczególne elementy. Pzreważnie składy zaniżają ilość aby cena wyszła niższa a później musisz dokupić to czego zabraknie:-( Lepiej zamówic od razu kilka m2 wiecej. W razie czego służe poradą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 31.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witamy i przylaczamy sie do grona Zaczynamy na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 31.01.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witamy i przylaczamy sie do grona Zaczynamy na wiosne. Witamy, witamy wytrwałości życzymy. A gdzie budowa ? A projekt jaki? Wielce my ciekawi ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 31.01.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 EZS Wilko dzięki za wszelkie uwagi. Dzis byliśmy u naszego "dacharza". Wg niego Roben nie jest zły ale Koramic lepszy. Dlatego też zostajemy przy Koramicu, lepiej trochę więcej zapłacić a mieć spokojną głowę. No, dzis dokończyli ścianki wewnętrzne a od poniedziałku robią strop. Także robota jakoś się posuwa do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 31.01.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 EZS widzisz, nie pomyslałam. W takim razie dam gościowi jeszcze raz projekt do wyliczeń. Raz mi już robił ale do dachówki ceramicznej Koramica. Za dach 310 metrowy wyszło ok. 31 tys. (całość). Ale mi tak naprawdę to chodzi bardziej o to czy wogóle dobre są dachówki tej firmy, czy jest sens bawić się w wyliczenia jak to może jakieś g...? :) Kolega mojego m. chwalił np. Witam, Koramik na pewno lepszy od Robena. Na pewno nie bierz Robena MONZA Plus. To straszny badziew podobno. Postaraj się o wycenę szczegółową w rozbiciu na cenę za poszczególne elementy. Pzreważnie składy zaniżają ilość aby cena wyszła niższa a później musisz dokupić to czego zabraknie:-( Lepiej zamówic od razu kilka m2 wiecej. W razie czego służe poradą. a w czym lepszy ????? tak z ciekawośi pytam bo u mnie Rupp na dachu leży ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 31.01.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 witam wszystkich budowniczych!!! Dawno mnie tu nie było, oj dzialo sie tu wiele, oj dzialo!!!!! Przede wszystkim gratuluję mada-lenie przeprowadzki Daaaaaaawno temu, chyba z miesiąc, prosilam was o namiary na architektow. Dzwonilam, ale nic z tego jeden podal taką cene, że usiadlam, inny - cena do przyjecia, ale dla niego za daleko (!?), a trzecia - tu podziekowania dla araba nawet , nawet. Cena ok. bardzo mila Pani i chętna. Mile zakoczona tym, że zostala polecona przez forumowicza. Ale koniec, końców okazlo się, że nasz kierbud jest także architektem i za bardzo, bardzo przystepną cenę, zrobi nam projekt indywidualny i doprowadzi sprawe az do PnB. Suuuuper nie!!!! A dodam, że mieszka o bok naszej dzialki, tak, że rano przez okno sypialni będzie doglądal naszej budowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 31.01.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 EZS Wilko dzięki za wszelkie uwagi. Dzis byliśmy u naszego "dacharza". Wg niego Roben nie jest zły ale Koramic lepszy. Dlatego też zostajemy przy Koramicu, lepiej trochę więcej zapłacić a mieć spokojną głowę. Ja mam Robena dachówka jesienny liść i nie narzekam. Dekarze połozyli szybko, bez jakichkowiek problemów i nie wypowiadali się o nim żle. Dachówki zostalo, hurtownia zwrot przyjęła bez problemu. Owszem było trochę odpadów ale to chyba zdarza się każdej dachówce, transport itd. Trafiliśmy na promocję i cały dach wraz z 5 oknami dachowymi, wylazem i rynnami Marleya wyniósl nas niecale 26 tyś., dach 258 m2. Osobiście polecam, dla mnie wygląda super. Krążyły różne mity o Robenie ponieważ mieli jakąś wadliwą partię ale to dawno i nie prawda. Pan ze składu u siebie też położył Robena a na pewno miał inne możliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezekiel 01.02.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 EZS widzisz, nie pomyslałam. W takim razie dam gościowi jeszcze raz projekt do wyliczeń. Raz mi już robił ale do dachówki ceramicznej Koramica. Za dach 310 metrowy wyszło ok. 31 tys. (całość). Ale mi tak naprawdę to chodzi bardziej o to czy wogóle dobre są dachówki tej firmy, czy jest sens bawić się w wyliczenia jak to może jakieś g...? :) Kolega mojego m. chwalił np. Sprawdz w projekcie wysunięcie okapu. U mnie był zdecydowanie za krótki. Po wykonaniu "koźliny" trzeba było domówić dachówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezekiel 01.02.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Hej Zojka okna jadę zadatkować w poniedziałek profil rehau, okucia roto, pięciokomorowe, 3-szybowe. K=0,7 około 8800zł brutto. Dla porównania inne wyceny tych samych okien 10000-13000zł. Pozbud ma promocjędo końca stycznia "ciepłe szyby w cenie zwykłych" Oleniek, Z jakiej firmy okna zamawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 01.02.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Hej Co do okien...dziwna sprawa Zadzwoniła pracownica przepraszać, że ona nie wie o co chodzi , ale szefowie mówią że "dostanę te okna w tej cenie' Mam wpaść jutro podpisać umowę i wpłacić 40% Qrcze....cieszyć się czy nie cieszyć Recesja im w oczy zajrzała czy mnie przerobić chcą? Z innej "drogiej" firmy w związku z tym że przestałąm się odzywać....zaproponowali kolejne 5% upustu ale i tak za drodzy i chcą wplaty 100% Więc pytam wie ktoś coś o firmie Ventana? Oficjalny dystrybutor Pozbudu? I serdecznie witam nowo budujących Ja też nowobudująca bo tylko fundamet stoi a na wiosnę dopiero reszta ruszy... i jak dobrze pójdzie to pójdziemy śladem EZS ii... Madaleny - czyli się w gołe ściany wprowadzimy:lol: A propos Gratulacje wszystkim wprowadzonym i "po odbiorze" Ech to MUSI cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.02.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Albo dbają o image firmy i spełniają obietnice, albo.... można ich jakoś sprawdzić w rejestrze dłużników??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.02.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 EZS widzisz, nie pomyslałam. W takim razie dam gościowi jeszcze raz projekt do wyliczeń. Raz mi już robił ale do dachówki ceramicznej Koramica. Za dach 310 metrowy wyszło ok. 31 tys. (całość). Ale mi tak naprawdę to chodzi bardziej o to czy wogóle dobre są dachówki tej firmy, czy jest sens bawić się w wyliczenia jak to może jakieś g...? :) Kolega mojego m. chwalił np. Witam, Koramik na pewno lepszy od Robena. Na pewno nie bierz Robena MONZA Plus. To straszny badziew podobno. Postaraj się o wycenę szczegółową w rozbiciu na cenę za poszczególne elementy. Pzreważnie składy zaniżają ilość aby cena wyszła niższa a później musisz dokupić to czego zabraknie:-( Lepiej zamówic od razu kilka m2 wiecej. W razie czego służe poradą. a w czym lepszy ????? tak z ciekawośi pytam bo u mnie Rupp na dachu leży ???? Twardszy i masywniejszy jest Koramic. Ktoś kiedyś napisał, że różnica pomiędzy Roben a Koramic jest taka jak pomiędzy wyrobem czekoladopodobnym (Roben) a czekolada (Koramic) Roben nie jest zły ale osobiście uważam, że lepiej trochę dopłacić i mieć Koramic-a Trzeba też uważać skąd się bierze koramica. Lepsyz jakođciowo jest ten z Niemiec.np. E32. U nas na prawie 4000 szt była (uwaga) tylko 1 szt. pęknięta!! Sam nie mogłem w to uwierzyć że tylko jedna ale to zaleta odpowiedniego pakowania na palety oraz pzrekładek na warstwach z grubej tektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 01.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witamy i przylaczamy sie do grona Zaczynamy na wiosne. Witamy, witamy wytrwałości życzymy. A gdzie budowa ? A projekt jaki? Wielce my ciekawi ? Pozdrawiam. Projekt Rododendron 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts