Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

My z mężem ostatecznie wybraliśmy tę dachówkę:

MOJA DACHÓWECZKA

Poproszę o opinie :) Jeszcze mogę zmienić bo nie kupiona ;-)

A z innej beczki... byliśmy dziś w Inspiro by Paradyż (przy M1)... Wymiękłam, wiem jedno.. jak będę kupować płytki do łazienki i kibelka to napewno tam. W cenie płytek jest usługa zaprojektowania łazienki. Sama lepiej bym tego nie zrobiła także skorzystam z niej na 100% :)

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie??? Mój mąż, który jak na razie uczestniczy w budowie, tylko i wyłącznie teoretycznie ( ja gadam z fachowcami ) zadał mi klina. Pomóżcie!!!!!

:oops: Czy dom bez garażu i zakup garazu typu blaszak ( później zasłonić go czymś???!) ? Czy garaż w bryle budynku? Jaki to ma wpływ na koszty budowy? Możecie mnie uświadomić???? :wink:

Oczywiście, że garaż ma wpływ na koszty. ale jaki komfort :roll:

Minus- musisz zrobić fundament (można mniejszy ale zawsze), musisz mieć cegę na ścianę i dachówkę na dach nad garażem. Musisz go wyłozyć w środku. Możesz go ogrzewać, mniej ale zawsze. Musisz kupić bramę garażową i czasem dzwi do domu. Musisz go sprzątać, bo z samochodu ocieka błoto w ciepełku.Co to kosztuje, niech powie ten, co ma. Ale w sumie w ogólnych kosztach budowy i tak zginie.

Plus - masz cieplutki samochód (którego zimą w ciepełku żre rdza...), masz dodatkową graciarnię, masz ładny wygląd (blaszak jest be).

Plus blaszka - mniejszy koszt no i możesz go kupić potem / przedtem.

Co do mnie - jakbym miała miejsce na działce to bym budowała garaż, może nie w bryle ale połaczony z domem.

A murarz nie jest tajemniczy. tejemniecze było, jak mu się nie udało wymurować nawet jednej prostej ściany. No, może jedna prosta się znajdzie. Ale miał plus - w dobie galopady cen nie był drogi. Choć taki tani, jak mówił wczesniej to też nie. Jak lubisz hardcore to mogę ci dać namiary...

Dzięki EZS. Wiesz, mój mąż zbiera jakieś "dobre rady" i co jakis czas przynosi je do domu. Sieje zamieszanie w poukładanych planach i zamierzeniach.A ponieważ jesteśmy laikami, więc każda niewiadoma budzi niepokój. :-? Nasz projekt będzie indywidualny i architekt zrobił nam dość duży garaż, ale umieścił w nim kotłownię i pomieszczenie na paliwo stale. Działkę mamy na tyle "zgrabną", że jest to możliwe.

Co do tego murarza, to możesz dac na niego namiary. Zorientuję się co i jak :roll:

No to mi się podoba.

Aga i Zbyszek jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) muszą widzieć moją strzechę.

mruva jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę.

meg60 jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę.

EZS jadąc z Łodzi do mamy (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę.

:p :p :p

Kto jeszcze ?

Pozdrawiam.

Ja nie widzę Twojej strzechy ... :lol:

pozdrawiam, majki

A z innej beczki... byliśmy dziś w Inspiro by Paradyż (przy M1)... Wymiękłam, wiem jedno.. jak będę kupować płytki do łazienki i kibelka to napewno tam. W cenie płytek jest usługa zaprojektowania łazienki. Sama lepiej bym tego nie zrobiła także skorzystam z niej na 100% :)

Zależy gdzie jest Twój "punkt" wymiękania. Zajrzyj do Fumino albo Glaz-Budu ... :wink:

pozdrawiam, majki

mg60 - również pozdrawiam, my zakupy robimy w Justynowie i Koluszkach.

EZS - to ja będę Twoja krajanka, jak się wybudujemy zapraszam na herbatkę przy okazji odwiedziń u rodziców. W Justynowie wybudował się Jaskul. Co do domku koło kościoła to ma jeszcze jeden mankament - dzwony.

Pozdrawiam

No to mi się podoba.

Aga i Zbyszek jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) muszą widzieć moją strzechę.

Kto jeszcze ?

Pozdrawiam.

To się nas już ładna grupa zebrała.

Aha, ja też nie widzę, a często wypatruję :o .

Pozdrawiam.

Zależy gdzie jest Twój "punkt" wymiękania. Zajrzyj do Fumino albo Glaz-Budu ... :wink:

pozdrawiam, majki

Potwierdzam Fumino to jazda na maksa.

ja juz rajd po płytkowniach mam za sobą - i u mnie fumino wygrywa - takich cudeniek jak tam to nie widziałam nigdzie! Ceny już mniej cudowne :) :) najtańsze w granicach 80-100 za m2 bez dekorów - dekory mają swoje bajeczne cenki :):):) ale i tak mam zamiar coś tam dla siebie znaleźć - najwyżej zrobię płytki tylko w miejscach mokrych a nie jak pierwotnie planowałam w całych łazienkach ( ponoć całe w płytkach to już niemodne :) )

I co - wracając do mojego pyt z przed kilku dni - nikt nie ma fachmana od mebli kuchennych do polecenia ??????

Dzięki EZS. Nasz projekt będzie indywidualny i architekt zrobił nam dość duży garaż, ale umieścił w nim kotłownię i pomieszczenie na paliwo stale. Działkę mamy na tyle "zgrabną", że jest to możliwe.

Co do tego murarza, to możesz dac na niego namiary. Zorientuję się co i jak :roll:

murarza prześlę ci na priv jak mąż zgoni córkę z kompa :D

a co do kotlowni w garażu, to chyba kiepski pomysł... To znaczy powinny być jakoś oddzielone, w końcu opary benzyny... :roll:

No to mi się podoba.

Kto jeszcze ?

Pozdrawiam.

To się nas już ładna grupa zebrała.

Aha, ja też nie widzę, a często wypatruję :o .

Pozdrawiam.

To, że majki nie widzi to się nie dziwię, parę rzutów beretem nas dzieli.

Ale jakim cudem TY nie widzisz ??? :o :o :D :lol:

Skręcasz za Hadesem w lewo na Justynów ?

pzdr

pozdrawiam, majki

dodaj CERMAG