Polanka73 02.02.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 My z mężem ostatecznie wybraliśmy tę dachówkę: MOJA DACHÓWECZKA Poproszę o opinie Jeszcze mogę zmienić bo nie kupiona A z innej beczki... byliśmy dziś w Inspiro by Paradyż (przy M1)... Wymiękłam, wiem jedno.. jak będę kupować płytki do łazienki i kibelka to napewno tam. W cenie płytek jest usługa zaprojektowania łazienki. Sama lepiej bym tego nie zrobiła także skorzystam z niej na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Słuchajcie??? Mój mąż, który jak na razie uczestniczy w budowie, tylko i wyłącznie teoretycznie ( ja gadam z fachowcami ) zadał mi klina. Pomóżcie!!!!! Czy dom bez garażu i zakup garazu typu blaszak ( później zasłonić go czymś???!) ? Czy garaż w bryle budynku? Jaki to ma wpływ na koszty budowy? Możecie mnie uświadomić???? Oczywiście, że garaż ma wpływ na koszty. ale jaki komfort Minus- musisz zrobić fundament (można mniejszy ale zawsze), musisz mieć cegę na ścianę i dachówkę na dach nad garażem. Musisz go wyłozyć w środku. Możesz go ogrzewać, mniej ale zawsze. Musisz kupić bramę garażową i czasem dzwi do domu. Musisz go sprzątać, bo z samochodu ocieka błoto w ciepełku.Co to kosztuje, niech powie ten, co ma. Ale w sumie w ogólnych kosztach budowy i tak zginie. Plus - masz cieplutki samochód (którego zimą w ciepełku żre rdza...), masz dodatkową graciarnię, masz ładny wygląd (blaszak jest be). Plus blaszka - mniejszy koszt no i możesz go kupić potem / przedtem. Co do mnie - jakbym miała miejsce na działce to bym budowała garaż, może nie w bryle ale połaczony z domem. A murarz nie jest tajemniczy. tejemniecze było, jak mu się nie udało wymurować nawet jednej prostej ściany. No, może jedna prosta się znajdzie. Ale miał plus - w dobie galopady cen nie był drogi. Choć taki tani, jak mówił wczesniej to też nie. Jak lubisz hardcore to mogę ci dać namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.02.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dzięki EZS. Wiesz, mój mąż zbiera jakieś "dobre rady" i co jakis czas przynosi je do domu. Sieje zamieszanie w poukładanych planach i zamierzeniach.A ponieważ jesteśmy laikami, więc każda niewiadoma budzi niepokój. Nasz projekt będzie indywidualny i architekt zrobił nam dość duży garaż, ale umieścił w nim kotłownię i pomieszczenie na paliwo stale. Działkę mamy na tyle "zgrabną", że jest to możliwe. Co do tego murarza, to możesz dac na niego namiary. Zorientuję się co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.02.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 No to mi się podoba. Aga i Zbyszek jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) muszą widzieć moją strzechę. mruva jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. meg60 jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. EZS jadąc z Łodzi do mamy (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. Kto jeszcze ? Pozdrawiam. Ja nie widzę Twojej strzechy ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.02.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 A z innej beczki... byliśmy dziś w Inspiro by Paradyż (przy M1)... Wymiękłam, wiem jedno.. jak będę kupować płytki do łazienki i kibelka to napewno tam. W cenie płytek jest usługa zaprojektowania łazienki. Sama lepiej bym tego nie zrobiła także skorzystam z niej na 100% Zależy gdzie jest Twój "punkt" wymiękania. Zajrzyj do Fumino albo Glaz-Budu ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 02.02.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 mg60 - również pozdrawiam, my zakupy robimy w Justynowie i Koluszkach. EZS - to ja będę Twoja krajanka, jak się wybudujemy zapraszam na herbatkę przy okazji odwiedziń u rodziców. W Justynowie wybudował się Jaskul. Co do domku koło kościoła to ma jeszcze jeden mankament - dzwony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 02.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 No to mi się podoba. Aga i Zbyszek jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) muszą widzieć moją strzechę. mruva jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. meg60 jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. EZS jadąc z Łodzi do mamy (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. Kto jeszcze ? Pozdrawiam. To się nas już ładna grupa zebrała. Aha, ja też nie widzę, a często wypatruję . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 02.02.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 A z innej beczki... byliśmy dziś w Inspiro by Paradyż (przy M1)... Wymiękłam, wiem jedno.. jak będę kupować płytki do łazienki i kibelka to napewno tam. W cenie płytek jest usługa zaprojektowania łazienki. Sama lepiej bym tego nie zrobiła także skorzystam z niej na 100% Zależy gdzie jest Twój "punkt" wymiękania. Zajrzyj do Fumino albo Glaz-Budu ... pozdrawiam, majki Potwierdzam Fumino to jazda na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 02.02.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Zależy gdzie jest Twój "punkt" wymiękania. Zajrzyj do Fumino albo Glaz-Budu ... Wiesz, ostatnie moje wojaże po sklepach z płytkami były równo 10 lat temu... więc jak dziś tam wlazłam to oniemiałam Gdzie są te dwa sklepy o których piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 02.02.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 już obejrzałam w necie Rzeczywiście niesamowite... Ceny pewnie powalające... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 02.02.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ja juz rajd po płytkowniach mam za sobą - i u mnie fumino wygrywa - takich cudeniek jak tam to nie widziałam nigdzie! Ceny już mniej cudowne :) najtańsze w granicach 80-100 za m2 bez dekorów - dekory mają swoje bajeczne cenki :) ale i tak mam zamiar coś tam dla siebie znaleźć - najwyżej zrobię płytki tylko w miejscach mokrych a nie jak pierwotnie planowałam w całych łazienkach ( ponoć całe w płytkach to już niemodne ) I co - wracając do mojego pyt z przed kilku dni - nikt nie ma fachmana od mebli kuchennych do polecenia ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.02.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dzięki EZS. Nasz projekt będzie indywidualny i architekt zrobił nam dość duży garaż, ale umieścił w nim kotłownię i pomieszczenie na paliwo stale. Działkę mamy na tyle "zgrabną", że jest to możliwe. Co do tego murarza, to możesz dac na niego namiary. Zorientuję się co i jak murarza prześlę ci na priv jak mąż zgoni córkę z kompa a co do kotlowni w garażu, to chyba kiepski pomysł... To znaczy powinny być jakoś oddzielone, w końcu opary benzyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.02.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 EZS - to ja będę Twoja krajanka, jak się wybudujemy zapraszam na herbatkę przy okazji odwiedziń u rodziców. zapamiętam A w której części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 02.02.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 No to mi się podoba. Aga i Zbyszek jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) muszą widzieć moją strzechę. mruva jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. meg60 jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. EZS jadąc z Łodzi do mamy (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. Kto jeszcze ? Pozdrawiam. To się nas już ładna grupa zebrała. Aha, ja też nie widzę, a często wypatruję . Pozdrawiam. To, że majki nie widzi to się nie dziwię, parę rzutów beretem nas dzieli. Ale jakim cudem TY nie widzisz ??? Skręcasz za Hadesem w lewo na Justynów ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.02.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 kotłownia oddzielona jest od części garażowej ścianą i drzwiami, więc chyba dobrze !? zresztą, mam nadzieję, że wie co robi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 02.02.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 A z innej beczki... byliśmy dziś w Inspiro by Paradyż (przy M1)... Wymiękłam, wiem jedno.. jak będę kupować płytki do łazienki i kibelka to napewno tam. W cenie płytek jest usługa zaprojektowania łazienki. Sama lepiej bym tego nie zrobiła także skorzystam z niej na 100% Zależy gdzie jest Twój "punkt" wymiękania. Zajrzyj do Fumino albo Glaz-Budu ... pozdrawiam, majki dodaj CERMAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 02.02.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 kotłownia oddzielona jest od części garażowej ścianą i drzwiami, więc chyba dobrze !? zresztą, mam nadzieję, że wie co robi!!!! u mnie jest identycznie czyli na pewno dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 02.02.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 już obejrzałam w necie Rzeczywiście niesamowite... Ceny pewnie powalające... Jak Fumino to Lipowa bo na Północnej obsługa taka ,że sam wymiękłem ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 02.02.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Uffff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 03.02.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 zmienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts