mxxxx 03.02.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 poczytajcie dzisiejszy ekspres idą lepsze czasy dla inwestorów,mieszkania ciągle można drogo sprzedaćhttp://lodz.naszemiasto.pl/gospodarka/955734.html?ses_nm=0ad63701d0a778230849ce0f49d77a42a robocizna taniejehttp://lodz.naszemiasto.pl/gospodarka/955726.html?ses_nm=0ad63701d0a778230849ce0f49d77a42nic tylko budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 03.02.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Aga i Zbyszek zaglądajcie do Gminnych Ośrodków okolicznych wsi. Tam na tablicach często wiszą ogłoszenia o działkach, które chca sprzedać rolnicy. My w ten sposób znaleźlismy swoją. Niestety, im dalej od Łodzi, tym taniej.Nasza jest 25 km od miasta. Pozdrawiam sąsiadów!!!! Ale my juz mamy dzialeczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 03.02.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Aga i Zbyszek jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) muszą widzieć moją strzechę. . W którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.02.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A z innej beczki... byliśmy dziś w Inspiro by Paradyż (przy M1)... Wymiękłam, wiem jedno.. jak będę kupować płytki do łazienki i kibelka to napewno tam. W cenie płytek jest usługa zaprojektowania łazienki. Sama lepiej bym tego nie zrobiła także skorzystam z niej na 100% Zależy gdzie jest Twój "punkt" wymiękania. Zajrzyj do Fumino albo Glaz-Budu ... pozdrawiam, majki dodaj CERMAG Dla mnie CERMAG nie, jak mówimy o "wymiękaniu"... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.02.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 już obejrzałam w necie Rzeczywiście niesamowite... Ceny pewnie powalające... Jak Fumino to Lipowa bo na Północnej obsługa taka ,że sam wymiękłem ...... Kurczę, a my właśnie na Północnej uważamy, że jest lepiej. Trafiliśmy na sympatyczną kobitkę i wszystko nam skrupulatnie opowiedziała ... Ale to jak wszędzie, zależy na kogo się trafi ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 03.02.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 O to koło mnie, ja w Justynowie. O rany, ty z Justynowa? Już ktoś był u nas na forum. Z samego centrum, ale nie wypatrzyłam gdzie ta budowa. Ja miałam kupić kiedyś (tak ze 3 lata temu) domek koło koscioła ale stwierdziłam, że ma dwa mankamenty - za blisko do rodziców i za daleko do pracy Dla wyjasnienia - rodzice mieszkają w Justynowie. jam jest z Justynowa z samego centrum - a ten domek o sprzedania koło koscioła to koło mnie po sąsiedzku. I ciągle jest do sprzedania... PS Dzwonów koscioła nie słychać jakos cicho dzwonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 03.02.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 EZS - to ja będę Twoja krajanka, jak się wybudujemy zapraszam na herbatkę przy okazji odwiedziń u rodziców. zapamiętam A w której części? My za przejazdem kolejowym, ale nie w Janówce tylko na takim małym kawałeczku Justynowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 03.02.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 No to mi się podoba. Aga i Zbyszek jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) muszą widzieć moją strzechę. mruva jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. meg60 jadąc z Łodzi do siebie (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. EZS jadąc z Łodzi do mamy (lub odwrotnie) musi widzieć moją strzechę. Kto jeszcze ? Pozdrawiam. To się nas już ładna grupa zebrała. Aha, ja też nie widzę, a często wypatruję . Pozdrawiam. To, że majki nie widzi to się nie dziwię, parę rzutów beretem nas dzieli. Ale jakim cudem TY nie widzisz ??? Skręcasz za Hadesem w lewo na Justynów ? pzdr Tak skręcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 03.02.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 już obejrzałam w necie Rzeczywiście niesamowite... Ceny pewnie powalające... Jak Fumino to Lipowa bo na Północnej obsługa taka ,że sam wymiękłem ...... Kurczę, a my właśnie na Północnej uważamy, że jest lepiej. Trafiliśmy na sympatyczną kobitkę i wszystko nam skrupulatnie opowiedziała ... Ale to jak wszędzie, zależy na kogo się trafi ... pozdrawiam, majki Na Lipowej były dwie fajne laseczki ale odeszły i ponoć otworzyły swoją firmę .Gdzie nie wiem ...... .Jeszcze nie wiem ..... Teraz jedna z północnej jest na Lipowej a druga została . Obie średnio miłe ....................... a moze to dlatego ,że byłem nieogolony i prosto z budowy ...... Pooglądać można i tu i tu a kupić mozna gdzie indziej net daje dużo mozliwości .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 03.02.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 mruva Kiedy już skręcisz to trza się dobrze rozglądnać, a ma strzecha, widoczna się stanie. Wcześniej, czy później. Ten kawałek Justynowa to za torami w lewo, czy na wprost i w prawo ? Pozdrawiam przyszłych mieszkańców gminy Andrespol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 03.02.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 I co - wracając do mojego pyt z przed kilku dni - nikt nie ma fachmana od mebli kuchennych do polecenia ?????? Jeszcze 2 miesiące temu mogłabym Ci polecić swojego nadwornego stolarza. Od lat robił kuchnie i inne zabudowy u mnie w domu, pracy, rodzince ale ostatnio zbiesił się strasznie. Chyba nie wyczuł jeszcze schyłku koniunktury i ceny ma z kosmosu. Tak, że pragnąc go ukarać nie polecam go już nikomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.02.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Słuchajcie??? Mój mąż, który jak na razie uczestniczy w budowie, tylko i wyłącznie teoretycznie ( ja gadam z fachowcami ) zadał mi klina. Pomóżcie!!!!! Czy dom bez garażu i zakup garazu typu blaszak ( później zasłonić go czymś???!) ? Czy garaż w bryle budynku? Jaki to ma wpływ na koszty budowy? Możecie mnie uświadomić???? Oczywiście, że garaż ma wpływ na koszty. ale jaki komfort Minus- musisz zrobić fundament (można mniejszy ale zawsze), musisz mieć cegę na ścianę i dachówkę na dach nad garażem. Musisz go wyłozyć w środku. Możesz go ogrzewać, mniej ale zawsze. Musisz kupić bramę garażową i czasem dzwi do domu. Musisz go sprzątać, bo z samochodu ocieka błoto w ciepełku.Co to kosztuje, niech powie ten, co ma. Ale w sumie w ogólnych kosztach budowy i tak zginie. Plus - masz cieplutki samochód (którego zimą w ciepełku żre rdza...), masz dodatkową graciarnię, masz ładny wygląd (blaszak jest be). Plus blaszka - mniejszy koszt no i możesz go kupić potem / przedtem. Co do mnie - jakbym miała miejsce na działce to bym budowała garaż, może nie w bryle ale połaczony z domem.Właściwie EZS już wszystko napisała, ale jeszcze coś swojego dorzucę ... Jeśli blaszak to z pewnością - taniej, ale wygląd nie ten i trwałość mniejsza (jak w polach to jeszcze uważać trzeba, co by go wiater nie porwał ) Zwykle wcześniej czy później kończy się i tak budową murowanego..., a wtedy do plusów tego w bryle dodałbym: - koszt niższy przynajmniej o 1 ścianę - niższy podatek za garaż w bryle budynku niż za wolno stojący - drzwi garaż. i okna z 7%-owym VATem zamiast 22. Natomiast na dużej działce taki wolno stojący też ma dodatkowego plusa - rozwojowy jest ... Zawsze można coś do niego dostawić: jakiś składzik, warsztacik, kurnik lub chlewik (ja tak nie planuję, ale u sąsiadów to ciągle nowe inwestycje widzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 03.02.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A jeśli chodzi o glazurę to potwiedzam że Fomino (na Północnej) wygrywa w tej konkurencji. Zrujnowałam się nawet na gres do kuchni i korytarza od nich i jestem bardzo zadowolona.Minus zamawiania np. z Hiszpanii jest taki, że jeśli czegoś zabraknie to czekasz miesiąc na następną dostawę. U mnie tak było. Glazurnikom (pomimo zamówienia z zapasem) coś nie poszło i zabrakło 2 płytek. A czy drogo to sprawa względna. Jeśli wybierzecie sobie coś pięknego np. w Fumino i wyda Wam się drogo to jedzcie na Piotrkowską do MIRADU. To świetnie leczy wyrzuty sumienia. Nagle Fumino nie wydaje się już takie drogie. Ale i tak cieszę się ,że mam to za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pidzyn 03.02.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam wszystkich na forum grupy łódzkiej. Jestem "nowy" choć od dłuższego czasu przyglądałem sie dyskusjom . Poszukuję użykowników lub planujących zakup pompy ciepła w regionie Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.02.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam wszystkich na forum grupy łódzkiej. Poszukuję użykowników lub planujących zakup pompy ciepła w regionie Łodzi. Witam, my uzytkownicy, pod Pabianicami. Na razie grzeje na pol gwizdka (coby mi fachoffcy nie pomarzli), w domu jest 13 stopni. Na razie zadowoleni, z rachunkow tez. Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 03.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Aga i Zbyszek Borowo czy Borowa? Moi znajomi kupili działkę w Borowej (kierunek niby ten sam).... dokladnie Borowo II Tak dla ścisłości Borowa to miejscowość Borowo II to obręb geodezyjny w Borowej. Ja też tam buduję. Pozdrawiam sąsiadów. Koło mnie jest masa pustych działek budowlanych, to może właśnie którąś z nich zasiedlicie. Ja buduję niedaleko drogi na Zieloną Górę. Urzekła nas ta okolica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 03.02.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Aga i Zbyszek soorryyy, ale jakoś tak mi się zrozumiało, że jeszcze nie macie swojego miejsca My tez oglądaliśmy w Borowej działki, ale jakoś nie mieliśmy szczęścia - były dla nas za drogie!! Fajnie , że jest nas w tych okolicach tak dużo Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 03.02.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 zmienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 03.02.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Będziemy lobbować za szerokopasmowym internetem w naszych okolicach. W kupie siła. Internet dla Borowej, Gałkówka, Bukowca itd. Co wy na to? Może jak nas się dużo pobuduje, to i busów wiecej będzie jeździć do Łodzi Co prawda jestem zmotoryzowana, ale jak się ostatnio przekonałam, motoryzacja bywa zawodna, i wtedy dobrze by było żeby taki busik jeździł częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 03.02.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam!Może ktoś chciałby sprzedać garaż blaszany, kibelek drewniany albo ogrodzenie tymczasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts