maren100 04.02.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Szkoda, bo ja potrzebuję w zasadzie na dniach:-( Ja też żałuję bo miałabym z głowy, ale Panom może się jeszcze przydać. hmm a na poczatku kwietnia daloby rade go od Ciebie zabrac ?? bylabym chetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 04.02.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Chciałbym powitać wszystkich budujących, wykańczających i (szczęśliwców) mieszkających w swoich pałacykach ... i zero odzewu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 04.02.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 kitaroo Powitać Gdzie budujesz? Jaki projekcik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.02.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Chciałbym powitać wszystkich budujących, wykańczających i (szczęśliwców) mieszkających w swoich pałacykach ... i zero odzewu... Witamy, witamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 04.02.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witamy serdecznie kitaroo i adamgrazie, bo chyba was też nikt nie powitał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 04.02.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 A dziękuję, dziękuję Mam zamiar zacząć budowę jak tylko przebrniemy przez papirologię i niekompetencję Pań (z całym "szacunkiem") urzędniczek w Kanzasie. Po przejrzeniu kilku tysięcy projektów i wielu awanturkach domowych kompromisowym rozwiązaniem okazała się Proxima II ze stajni Domusu. Jutro lub pojutrze składam wniosek o warunki zabudowy (oczekuję się ok. 3 m-cy ) i do dzieła wbijam łopatę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 04.02.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 kitaroo budujesz w samym Kanzasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 04.02.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 buduję dom na rudzie bugaj koło aleksandrowa. Czy ktoś się buduje w tej okolicy?[/b][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 04.02.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 dom parterowy 90m2. mam zamiar wydać na dom 200000. na stan surowy otwarty wydałem 80000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 04.02.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Szkoda, bo ja potrzebuję w zasadzie na dniach:-( Ja też żałuję bo miałabym z głowy, ale Panom może się jeszcze przydać. hmm a na poczatku kwietnia daloby rade go od Ciebie zabrac ?? bylabym chetna Bardzo możliwe, bądżmy w kontakcie, Witam wszystkich nowo budujących . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.02.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 dom parterowy 90m2. mam zamiar wydać na dom 200000. na stan surowy otwarty wydałem 80000. witaj sso się nie liczy teraz dopiero zaczną się wydatki.... 120 000 hmmm. Ja wydałam przez pół roku 160 i nie wiem na co. to znaczy na wykończeniówkę bez mebli.Ten etap ma to do siebie że wydajesz mało (relatywnie) i często i wszystko "musisz" kupić. Ale powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toroo 04.02.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam.Czytam troszkę forum i w konću postanowiłem coś nabazgrać.Mam na imię Tomek i wraz z Małżonką rozpoczynamy w tym rokubudowę.Planujemy stworzyć "mały biały domek" Jest to projekt Mona B http://pprojekt.pl/projekt395-mona_b.htmlWprowadzamy w nim kilka modyfikacji.Najpoważniejsze zmiany wymusza technologia w jakiej stawiamy dom.Ma być to dom pasywny w pełnym tego słowa znaczeniu.Stąd moje pytanko: czy są osoby z regionu Łódzkiego, które posiadają domy pasywne, lub są w fazie jego realizacji. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 04.02.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam. Czytam troszkę forum i w konću postanowiłem coś nabazgrać. Mam na imię Tomek i wraz z Małżonką rozpoczynamy w tym roku budowę. Planujemy stworzyć "mały biały domek" Jest to projekt Mona B http://pprojekt.pl/projekt395-mona_b.html Wprowadzamy w nim kilka modyfikacji. Najpoważniejsze zmiany wymusza technologia w jakiej stawiamy dom. Ma być to dom pasywny w pełnym tego słowa znaczeniu. Stąd moje pytanko: czy są osoby z regionu Łódzkiego, które posiadają domy pasywne, lub są w fazie jego realizacji. Z góry dzięki za odpowiedzi. Super, gratuluję wyboru idei. O budujących dom pasywny w Łodzi i okolicach nic nie wiem. Wiem, że solidnie dom ocieplił mpoplaw (duża wiedza jak dla mnie) no i ja, z tym że dopiero będę ocieplał. Myślę, że wyjdzie mi dom 3 litrowy, ale na pewno nie pasywny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toroo 04.02.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Myślę, że wyjdzie mi dom 3 litrowy Też piękny wynik. Dom będzie na działce ok 3000m2 ze wspaniałym widokiem na stary sad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 04.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Myślę, że wyjdzie mi dom 3 litrowy Też piękny wynik. Dom będzie na działce ok 3000m2 ze wspaniałym widokiem na stary sad. Już Cię lubię. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w przebijaniu głową betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 04.02.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 buduję dom na rudzie bugaj koło aleksandrowa. Czy ktoś się buduje w tej okolicy?[/b][/code] Ja buduję w Rudzie Bugaj. Znaczy pobudowaliśmy, mieszkamy i wykańczamy a praktycznie już się wykończyliśmy bo brakło kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 05.02.2009 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ma być to dom pasywny w pełnym tego słowa znaczeniu. Stąd moje pytanko: czy są osoby z regionu Łódzkiego, które posiadają domy pasywne, lub są w fazie jego realizacji gratuluję i wpraszam się na oglądanie postępów prac, bo temat bardzo ciekawy ale doświadczeń w Polsce bardzo mało, 99% budowlańców których spotkasz powie ci tylko: a po co aż tyle tego styropianu 8 cm wystarczy aż nadto jeśli cie to nie zniechęca to zajrzyj do wątku http://forum.muratordom.pl/dom-cieply-pasywny-albo-3-lub-5-litrowy,t60908-4440.htm znajdziesz tam kilka osób które porwały się z motyką na słońce i są już na bardzo zaawansowanych etapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 05.02.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 macie kredyt we frankach ??? bo mnie telewizja drażni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 05.02.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 kitaroo budujesz w samym Kanzasie? No w każdym razie w granicach administracyjnych, w super pukncie 15 minut do centrum (autkiem oczywiście) 350 do lasu... Ech daleka droga jeszcze przede mną, ale się nie poddamy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.02.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 macie kredyt we frankach ??? bo mnie telewizja drażni Mamy, nie ogladam telewizji. W koncu jeszcze 29 lat do splaty, wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts