zetka 10.02.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Hej! Nie jestem z Łodzi ale zwracam się do Was z ogromną prośbą Mógłby mi ktoś podać adresy/nazwy salonów z dużą ekspozycją płytek łazienkowych? (głównie zależy mi na producentach zagranicznych) Wprawdzie mogłabym znaleźć jakieś adresy w google ale zależy mi na takich które są warte odwiedzenia Może ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Hej! Nie jestem z Łodzi ale zwracam się do Was z ogromną prośbą Mógłby mi ktoś podać adresy/nazwy salonów z dużą ekspozycją płytek łazienkowych? (głównie zależy mi na producentach zagranicznych) Wprawdzie mogłabym znaleźć jakieś adresy w google ale zależy mi na takich które są warte odwiedzenia Może ktoś pomoże? Jedyne sensowne w/g mnie : - Fumino, ul. Północna - Glaz-Bud, ul. Przybyszewskiego - Gen-Bud, ul. Brukowa - firmowy salon Paradyża na ul. Brzezińskiej Z silnym akcentem na pozycję pierwszą Reszte ( dokładny adres i tel. ) doszukasz w guglach pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.02.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Hej! Nie jestem z Łodzi ale zwracam się do Was z ogromną prośbą Mógłby mi ktoś podać adresy/nazwy salonów z dużą ekspozycją płytek łazienkowych? (głównie zależy mi na producentach zagranicznych) Wprawdzie mogłabym znaleźć jakieś adresy w google ale zależy mi na takich które są warte odwiedzenia Może ktoś pomoże? Jedyne sensowne w/g mnie : - Fumino, ul. LIPOWA - Glaz-Bud, ul. Przybyszewskiego - Cermag ,ul.Brukowa - Gen-Bud, ul. Brukowa - firmowy salon Paradyża na ul. Brzezińskiej Z silnym akcentem na pozycję pierwszą Reszte ( dokładny adres i tel. ) doszukasz w guglach pozdrawiam, majki Z drobnymi poprawkami zgadzam się .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.02.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Czy to są dobre ceny za wykonanie instalacji elektrycznej, doradżcie bom ja zielona w tym temacie. punkt jednofazowy 70 zł = wyłacznik + wypust świetlnypunkt schodowy 100 złpunkt trójfazowy 150 złtablica rozdzielcza z modułami 3000 zł ceny zawierają materiał plus robociznę, wpis do dziennika, oświadczenie wykonania instalacji, protokół ochrony przepięciowej i p/porażeniowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 10.02.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Hej! Nie jestem z Łodzi ale zwracam się do Was z ogromną prośbą Mógłby mi ktoś podać adresy/nazwy salonów z dużą ekspozycją płytek łazienkowych? (głównie zależy mi na producentach zagranicznych) Wprawdzie mogłabym znaleźć jakieś adresy w google ale zależy mi na takich które są warte odwiedzenia Może ktoś pomoże? Potwierdzam FUMINO na ul. Północnej i dorzucę jeszcze MIRAD na ul.Piotrkowskiej 293/295 http://www.mirad.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 10.02.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Oby tylko wycena była tak pomyślna jak u Majkiego to nawet sie nie bede zastanawiać No w tym miejscu, gdzie kupił majki chcieli drożej niż tam, gdzie ja zamówiłem. Tyle tylko, że majki już wie, że okna i montaż są OK, a ja się dopiero o tym przekonam w marcu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Hej! Nie jestem z Łodzi ale zwracam się do Was z ogromną prośbą Mógłby mi ktoś podać adresy/nazwy salonów z dużą ekspozycją płytek łazienkowych? (głównie zależy mi na producentach zagranicznych) Wprawdzie mogłabym znaleźć jakieś adresy w google ale zależy mi na takich które są warte odwiedzenia Może ktoś pomoże? Jedyne sensowne w/g mnie : - Fumino, ul. LIPOWA - Glaz-Bud, ul. Przybyszewskiego - Cermag ,ul.Brukowa - Gen-Bud, ul. Brukowa - firmowy salon Paradyża na ul. Brzezińskiej Z silnym akcentem na pozycję pierwszą Reszte ( dokładny adres i tel. ) doszukasz w guglach Z drobnymi poprawkami zgadzam się .... pozdrawiam, majki A Ty wciąż swoje ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 10.02.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 . punkt jednofazowy 70 zł = wyłacznik + wypust świetlny punkt schodowy 100 zł punkt trójfazowy 150 zł tablica rozdzielcza z modułami 3000 zł Inaczej rozliczałam się z moim elektrykiem ale te ceny wydają się raczej wysokie. Ja płaciłam 25zł/punkt (robocizna) a faktury za materiały regulowałam sama w hurtowni gdzie brał "na krechę".Chyba wyszło taniej a to było w strasznym roku 2008. Papiery do odbioru i ŁZE też w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Czy to są dobre ceny za wykonanie instalacji elektrycznej, doradżcie bom ja zielona w tym temacie. punkt jednofazowy 70 zł = wyłacznik + wypust świetlny punkt schodowy 100 zł punkt trójfazowy 150 zł tablica rozdzielcza z modułami 3000 zł ceny zawierają materiał plus robociznę, wpis do dziennika, oświadczenie wykonania instalacji, protokół ochrony przepięciowej i p/porażeniowej. Pozdrawiam Jedynie co, to ta tablica ... 3 koła - instalacja yntelygentna będzie ? Bo tu cena "na bogato" pozdrawiam, majki PS. Przepraszam, normalnie nie mogłem, aż łza się w oku kręci ... http://lh5.ggpht.com/_kFrLzgd1Df0/SZAdH0rtwdI/AAAAAAAAAEc/IBAVfnZIcXc/DSC03656.JPG PS2. No normalnie padnę : studniarzy też mieliście tych samych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.02.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Studniarze wzięci od Ciebie z tablicy - mieli najbardziej przyzwoitą cenę. Domek nadal stoi i ma się dobrze. Instalacji inteligentnej nie będzie, a ile Twoim zdaniem powinni wziąć za tablicę razem z podłączeniem do niej?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 10.02.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 majki, długi, jJOANA - ogromne dzięki, zanotowałam To może jeszcze podpowiecie gdzie mają jakieś większe ekspozycje drzwi wewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.02.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 majki, długi, jJOANA - ogromne dzięki, zanotowałam To może jeszcze podpowiecie gdzie mają jakieś większe ekspozycje drzwi wewnętrznych? musisz trochę poczekać bo drzwi jeszcze przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.02.2009 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 a ile Twoim zdaniem powinni wziąć za tablicę razem z podłączeniem do niej? ogranicznik przepięć 800zł, 3 różnicówki 200zł, sama tablica 200zł, kilkanaście eS-ek 301 + 303 300zł, kilka innych bajerów w zależności od fantazji 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.02.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 a ile Twoim zdaniem powinni wziąć za tablicę razem z podłączeniem do niej? ogranicznik przepięć 800zł, 3 różnicówki 200zł, sama tablica 200zł, kilkanaście eS-ek 301 + 303 300zł, kilka innych bajerów w zależności od fantazji 300zł Dokładnie, choć u mnie prawie co obwód, to bezpiecznik, to o ile pamiętam, materiały na tablice kosztowały około 1,5 tysiąca + zrobienie bodajże 300 zł... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.02.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 majki, długi, jJOANA - ogromne dzięki, zanotowałam To może jeszcze podpowiecie gdzie mają jakieś większe ekspozycje drzwi wewnętrznych? musisz trochę poczekać bo drzwi jeszcze przede mną Ja też pass - drzwi we. sporo przed nami pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.02.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dla chcących śledzić temat szamba JUNIKOST - 10m3 - 3200 netto, 4 zł/km w jedną stronę transport DOŻA - tylko mają 6m3 - 2074 brutto - 400 zł transport w tym montaż Radom najtańszy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
null 11.02.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 im więcej czytam, tym mniej wiem, większy mętlik w głowie Dlatego proszę mnie "naprostować", a mianowicie chodzi o rodzaj pokrycia dachowego. Mogę wybrać miedzy blachodachówką a cementówką. Moje pierwotne przekonanie mówi że lepsza jest cementówka, po przejrzeniu netu - Euronit. Dużo jest wad blachy: rysy, rdza, malowanie, czyszczenie, bleknięcie kolorów, krótszy okres gwarancji, oczywiście są też wady cementówki: plamy w kolorach, porasta mchem. Po analizie za i przeciw korzystniej wychodzi cementówka, ale....dlaczego ona jest ciut tańsza od blachy, może jest jeszcze jakiś szkopuł cementówki o którym nie wiem, a może ceny nijak mają się do właściwości materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.02.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Po analizie za i przeciw korzystniej wychodzi cementówka, ale....dlaczego ona jest ciut tańsza od blachy, może jest jeszcze jakiś szkopuł cementówki o którym nie wiem, a może ceny nijak mają się do właściwości materiałów? Mysle ze cementowka nie wyjdzie taniej, bo dochadza jakies gasiory itp itd, wiec nie mozesz kierowac sie ceny materialu tylko za m2. Najlepiej daj do wyceny caly swoj dach w tym i tym wykonaniu i dopiero porownuj. Ja w tym nie siedzialam, bo kupilismy dom juz zadaszony i mamy niestety blachodachowke. Chcialabym dachowke ceramiczna, moze kiedys... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 11.02.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Po analizie za i przeciw korzystniej wychodzi cementówka, ale....dlaczego ona jest ciut tańsza od blachy, może jest jeszcze jakiś szkopuł cementówki o którym nie wiem, a może ceny nijak mają się do właściwości materiałów? ja myślę, że ceny mają się nijak do właściwości materiałów. Przecież ceny nie wynikają tylko z wad i zalet ale z wielu czynników. Przede wszystkim kosztów produkcji ale nie tylko. Nie myślałbym w ten sposób, że jak coś jest tańsze to pewnie jest jakaś wada tego materiału. Takie sa ceny i już, jak mi się podoba coś to kupuję, jak nie to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.02.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 macie kredyt we frankach ??? bo mnie telewizja drażni Mnie drazni bank... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts