Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

W sobotę wybrałam się pooglądać i wybrać okna plastikowe, bo jak pisałam drewniane raczej odpadły ze względu na konieczność posiadania tynków wewneęrznych.

Dzisiaj dostałam pierwszą wycenę na okna Jezierskiego z profilem schuco pięciokomorowe K=1,0 - 21 000

K=0,7 - 22 200

okleina obustronna

czekam na ofertę z Rąbienia i jescze musze udać się ,obejrzeć i poprosić o wycenę MS okno

O Rąbieniu to raczej nie myśl, duża masówka, taki sobie profil - nie daj się skusić niskiej cenie. Jeśli ktoś ma te okna to niech się wypowie, może się mylę, ale takie opinie słyszałem.

Spróbuj wziąć wycenę na Schuco u Mielczarka w Zduńskiej Woli (sympatyczny właściciel, bierze profile wprost z Niemiec, ma dość dobre notowania - mnie trochę zeźlili naciskami na podjęcie decyzji o zakupie i brakiem rzetelnej wyceny, na inne zestawienie okien niż te które początkowo chciałem) i u Zimnego.

pzdr

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

W sobotę wybrałam się pooglądać i wybrać okna plastikowe, bo jak pisałam drewniane raczej odpadły ze względu na konieczność posiadania tynków wewneęrznych.

Dzisiaj dostałam pierwszą wycenę na okna Jezierskiego z profilem schuco pięciokomorowe K=1,0 - 21 000

K=0,7 - 22 200

okleina obustronna

czekam na ofertę z Rąbienia i jescze musze udać się ,obejrzeć i poprosić o wycenę MS okno

okna z rąbienia szczerze odradzam, wybrałbym ms dobra firma, atak wogóle to jedź na targi łódzkie

rozmiar "12"

a co do jakosci to nie mam pojecia ale jak kto moze to niech pochwali sie gdzie kupowal bloczki i jakiej jakosci

Ja kupowałem na ul. Teresy (bodajże się nazywa ta firma Stalbet)

Jeśli chodzi o wytrzymałość to bez zarzutu, kształty prawie OK. Pewnie za wcześnie z formy wyjmowali bo kazdy bloczek był lekko zwichrowany w jedną stronę. W sumie moi budowlańcy byli zadowoleni a ja na razie nie widzę nic przeciw nim.

A ja zaglądam i witam się po dłuższej przerwie :)

Od zeszłej środy jest nas już trójka - a mała Matylda wprowadziła się do naszego domku w niedzielę :D

pozdrawiam! m.

gratulacje Mada lena - niech maleństwo zdrowo rośnie :) a rodzicom Matyldy życze by dziecię jak najmniej wywaliło Wasze życie do góry nogami :) chociaż to chyba mało realne życzenie - "cóś" o tyym wiem jako matka polka dwóch synalków ::):)

Od zeszłej środy jest nas już trójka - a mała Matylda wprowadziła się do naszego domku w niedzielę :D

pozdrawiam! m.

I ja się dołączam do życzeń : zdrowia dla Małej i radości dla Rodziców.

I przespanych nocy ... :wink:

pozdrawiam, majki

Ja kupowałem na ul. Teresy (bodajże się nazywa ta firma Stalbet)

Jeśli chodzi o wytrzymałość to bez zarzutu, kształty prawie OK. Pewnie za wcześnie z formy wyjmowali bo kazdy bloczek był lekko zwichrowany w jedną stronę. W sumie moi budowlańcy byli zadowoleni a ja na razie nie widzę nic przeciw nim./

Jesli moge coś doradzić to Stalbetuna Teresy nie polecam lepszy jest Nast-Bud, Genbud albo Raab Karcher. Ja brałam belki i gary stropowe od Stalbetu i były strasznie krzywe, murarze bardzo psioczyli przy układaniu, a na reklamacje nikt nie raczył przyjechać.

dla osob, ktore sa na podobnym etapie jak ja, czyli dopiero niedlugo rozpoczna swoja przygode z budowa wlasnego domku :lol: :lol: :lol:

zrobilam przegląd cen bloczków fudnamentowych i wygladaja one nastepująco:

Beton Serwis - 3 zł/szt

Nast-Bud - 2,9 zł/szt

Junikost w Dabrowce Wiel. - 3,3 zl/szt

Centrobud w Ozorkowie - 2,8 zl/szt

to są ceny netto czy brutto?

to sa ceny netto ewentualnie bez faktury

A spytalas o wymiary tych bloczkow? Bloczek bloczkowi nierowny...

a i jakość bywa różna ........................

rozmiar "12"

a co do jakosci to nie mam pojecia ale jak kto moze to niech pochwali sie gdzie kupowal bloczki i jakiej jakosci

:o ??? co to jest "12"??????

ja kupowałem na Teresy - STALBET

pozdrawiam! m.

I ja się dołączam do życzeń : zdrowia dla Małej i radości dla Rodziców.

I przespanych nocy ... :wink:

pozdrawiam, majki

Ja równiez gratuluje. My jestesmy w trójkie od 2,5 roku i ciągle sie przyzwyczajamy :D

P.S. majki, dzięki za wszystko!!!!!!!!

Jesli moge coś doradzić to Stalbetuna Teresy nie polecam lepszy jest Nast-Bud, Genbud albo Raab Karcher. Ja brałam belki i gary stropowe od Stalbetu i były strasznie krzywe, murarze bardzo psioczyli przy układaniu, a na reklamacje nikt nie raczył przyjechać.

Odnośnie belek stropowych się nie wypowiadam bo nie potrzebowałem. Możliwe, ze rzeczywiście nie maja zbyt prostych. Brałem od nich jeszcze Lki nad progi i w sumie nie były najgorsze.

Ja osobiście w raabkarcherze bym nie kupował ale to tylko moja opinia. Oni jak wiekszość firm handlowych szuka najtańszego nie najlepszego rozwiązania.

Stalbet rzeczywiście przypomina trochę zamierzchłe czasy komunizmu i jak chcesz sobie przypomniec jak dawniej się pracowało w firmach to tam bez wątpienia się dowiesz.

Pozdrawiam serdecznie

no tak własnie wpisuje i zobacz jak wychodzi: "dziennik" osobno i link osobno :evil: kurcze

Musisz wpisać znak [ przed tym linkiem , tylko bez spacji ...

url=http://forum.muratordom.pl/jedyny,t151739.htm]Dziennik[/url]

:wink:

Ja nie moge wpisać, bo od razu kod HTML przerobi na link i tego nie widać ...