Skony71 13.02.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Nasza działka jest w Rąbieniu na Sielskiej. Na PNB czekaliśmy około miesiąca. Wszystkim zajmowała się nasza pani architekt. Dokumenty składaliśmy w Aleksandrowie, ale ponieważ bardzo zależało nam na czasie (ze względu na kredyt), PNB odebraliśmy osobiście w Starostwie w Zgierzu. Pozdrawiam W Aleksandrowie jest bardzo ciekawa osobistość p. Wiśniewska, która pracuje dla starostwa i u niej się składa dokumenty. Ciekawa dlatego, że jak ma dobry dzień to wszystko jej się zgadza i załatwi dokumenty w ciągu dwóch tygodni, a jak ma zły dzień to po dwóch miesiącach uzupełniania dokumentów możesz jeszcze PNB nie mieć. Ot taki folklor Aleksandrowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 13.02.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Pierwsze pół roku jakoś mało się cieszyłem domem , chyba psychika odpoczywała po budowie , ale latem zimne piwko na tarasie w upalny wieczór zrekompensuje Wam wszystkim te trudy i nerwy , mi zresztą też Właśnie tego piwka już się nie możemy doczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 13.02.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Słuchajcie, znam tego gościa od Ms z retkini, jeśli piszecie o sklepie w okolicach kładki dla pieszych. Facet rewelka, montował okna w starym domu u mojej mamy, oczywiscie MS. Okna są super, montaż terminowo, montazyści mili i czysto ubrani , 5 okinen z demontażem starych to coś koło 3 godzin robili - ale dokładnie, jakies 5 lat temu. I cena była jedna z lepszych. Rozmawiałem juz z tym panem o oknach i drzwiach w miom domku i ceny mają byc też dobre. Polecam, polecam Ja też poproszę o te namiary aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duśka1719503061 13.02.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam! Przyznam, że pojawiałam się na tym forum na krótko i zazwyczaj tylko z prośbą o pomoc Ale teraz postanawiam poprawę i postaram się pojawiać częściej. Z budową planujemy ruszyć jak tylko pogoda pozwoli, bo całą papierologię mamy już za sobą. Budować będziemy w Rąbieniu, na ślicznej, acz gliniastej działce. Glinę dostaliśmy w spadku po poprzednim właścicielu, który nawiózł ją w celu poprawienia urody działki przed sprzedażą. Ponieważ warstwa glinynie jest duża,postanowiliśmy ją zebrać, co by się w przyszłości nie męczyć. A nasz przyszły domek wygląda tak http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=129&a=306&odbicie=1 Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i życzę szybkieji suchej wiosny Witaj, mnie też bardzo podobał się ten projekt, jest bardzo zgrabny i prosty, ale w końcu zdecydowaliśmy się na inny, ale też bardzo prosty i mam nadzieję funkcjonalny. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 13.02.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 To ja w takim razie podam taki namiar:SAMEX ul. Pabianicka 26, tel. 042 682 31 77 nie twierdzę, że są najtansi (bo nie znam wszystkich cen), ale okienka bardzo przyzwoite. Do wyboru tanie, dobre i bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrazka 13.02.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 pojawił się nowy temat dla budujących swoimi ręcami. Może warto wymienić się doświadczeniem z budowy temat: GRUPA BUDUJĄCYCH BEZ FACHOWCÓW mysle ze temat bardzo atrakcyjny i na czasie wiec szukam tego watku-moze byc najbardziej pomocny, Musimy dac rade ,skoro powiedziało sie a nalezy iść dalej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 13.02.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 duśka dziękuję za miłe powitania. Cieszę się, że podoba Ci się nasz projekt. Bardzo długo się nad nim zastanawialiśmy, oglądaliśmy setki innych, ale wreszcie postanowiliśmy "Tymek i koniec" Mam nadzieję, że nie będziemy żałować. A jaki projekt Wy wybraliście?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 13.02.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 duśka dziękuję za miłe powitania. Cieszę się, że podoba Ci się nasz projekt. Bardzo długo się nad nim zastanawialiśmy, oglądaliśmy setki innych, ale wreszcie postanowiliśmy "Tymek i koniec" Mam nadzieję, że nie będziemy żałować. A jaki projekt Wy wybraliście?[/b] Ja mogę się pochwalić, że z tej samej pracowni wybralismy. Nasz miał kilka warunków do spełnienia: 1. Parterowy, 2. Jak największy salon ( w końcu i tak większość czasu się w salonie i kuchnii przebywa), 3. Wejście z garażu do domu 4. duża kuchnia (nie wie dlaczego ale tak moja małżonka sobie zażyczyła) Przeglądaliśmy całą masę projektów i w końcu padło na Irysa z Horyzontu. Po małych przeróbkach udało się mam nadzieję coś ciekawego wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 13.02.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 pojawił się nowy temat dla budujących swoimi ręcami. Może warto wymienić się doświadczeniem z budowy temat: GRUPA BUDUJĄCYCH BEZ FACHOWCÓW Tylko, żeby nie wyszła z tego GRUPA BUDUJĄCYCH INACZEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 13.02.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Na wszelki wypadek się przywitam Tyle osób się "zrobiło" w grupie łódzkiej że tracę rozeznanie kto zupełnie nowy kto nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.02.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Na wszelki wypadek się przywitam Tyle osób się "zrobiło" w grupie łódzkiej że tracę rozeznanie kto zupełnie nowy kto nie ja już straciłam ale pochwalę się - po wyłożeniu łazienki korkiem jest w niej o 1 stopień cieplej... a jeszzce podłoga nie skończona. Korek ślicznie wygląda i w ogóle, zdjęcia zrobię jak skończymy. A swoją drogą jak to jest. Ocieplenia było 35 cm wełny, upchana dobrze, bo akurat przy łazience siedział mąż na karku ocieplaczy, na to płyty gk i... gdzieś wiało. Tearz ten korek pozakrywał szpary i jest cieplej Nie rozumiem gdzie wiało? Nawet murłatę mąż docieplał osobiście. I jeszcze jedno - wszędzie mamy panele a tylko w łazience kartongipsy. I było to zajzimniejsze pomieszczenie poddasza. Panele są cieplejsze? Tak twierdzi mój mąż... Uprzedzając pytania o folię odpowiem od razu - mamy pod płytami gk folię. Corotopa (spowalniacz pary ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny 13.02.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 pojawił się nowy temat dla budujących swoimi ręcami. Może warto wymienić się doświadczeniem z budowy temat: GRUPA BUDUJĄCYCH BEZ FACHOWCÓW Tylko, żeby nie wyszła z tego GRUPA BUDUJĄCYCH INACZEJ masz dużo pieniędzy to niech ci buduje firma, są ludzie nie mający tyle kasy żeby sobie pozwolić na brygadę fachowców. A zresztą nic tak nie cieszy jak praca wykonana przez siebie. Chyba że się ma dwie lewe ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.02.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 A zresztą nic tak nie cieszy jak praca wykonana przez siebie. Mój mąż ma zdanie całkiem przeciwne..... Ale nabawił się fachowcofobii i musi resztę robić sam. To koszmarnie ciężkie i przewlekłe schorzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzis 13.02.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Mam pytanie...googlałam, ale nic sensownego nie znalazłam.Szukam sprawdzonej firmy, która zajmuje się renowacją zabytków, starych domów itp.Podbicie fundamentów, założenie siatki wzmacniającej budynek itp...takie rzeczy, ktore zazwyczaj wykonuje się, gdy budynek się rozwala.Ja muszę rozwiązania dla starych budynków zastosować w nowowybudowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.02.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Sizis to jest link do firmy Rewitalizacja w Radomiu.http://www.rewitalizacja.radom.pl/U nas odnawiała całe Stare Miasto i wyszło ładnie.Wydaje mi się że są godni polecenia.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.02.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 masz dużo pieniędzy to niech ci buduje firma ... Przypadek naszej Koleżanki z Forum > Suzis - pokazuje, że nie zawsze tak jest. Akceptowała wyższe koszty w imię zapewne szybkiej i fachowej budowy. I teraz oględnie mówiąc ma kanał ... Trafiła na dziadów ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 13.02.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam wszystkich serdecznie, Planujemy budowę w Adamowie k/Aleksandrowa Agrazka O! to bardzo blisko naszego Ciężkowa PS Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CONTEL - REAKTYWACJA - 14.02.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ktoś z Was ma linka o info jak zrobic avatar? bo na razie kombinuje i mi wychodzi ale na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.02.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ktoś z Was ma linka o info jak zrobic avatar? bo na razie kombinuje i mi wychodzi ale na dole Ja ostatnio komuś robiłem avatar to już się w tym specjalizuję Link do zdjątka wklejasz w profilu w polu : Odnośnik do zewnętrznego Emblematu: Wpisz adres Emblematu, który chcesz wykorzystać. i przy okazji możesz go delikatnie zmniejszyć ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CONTEL - REAKTYWACJA - 14.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ktoś z Was ma linka o info jak zrobic avatar? bo na razie kombinuje i mi wychodzi ale na dole Ja ostatnio komuś robiłem avatar to już się w tym specjalizuję Link do zdjątka wklejasz w profilu w polu : Odnośnik do zewnętrznego Emblematu: Wpisz adres Emblematu, który chcesz wykorzystać. i przy okazji możesz go delikatnie zmniejszyć ... pozdrawiam, majki Dzieki Majki , ale jak tak robie to mi wyskakuje ze adres jest nieprawidłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts