Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Obiad za położone 5 m2 płytek? :roll:

Ja najwyzej moge zrobic sobie sniadanie, bo jak koncze to juz jest raczej wczesnie...

No coś Ty , kobieta tez może zakasać rękawy i powiem Ci że zazwyczaj lepiej jej to wychodzi :):):) Ja bardzo chętnie położyłabym płytki - uwielbiam puzzle więc to byłoby coś w tym stylu :) tylko najpierw potrzebuję jakieś szkolenie. Może wiecie gdzie są szkolenia z zakresu wykańczania ??? wnętrz oczywiście :)

U mnie w piwnicy (jakkolwiek to zabrzmi :)

Poza tym jako były pracownik firmy sanit-instalacyjnej umiem zamontować baterie , odkamienić słuchawkę prysznicową , wymienić perlator , naprawić mechanizm dolnopłuka a nawet zamontowac zlewozmywak z osyfonowaniem :) i to nic trudnego

To i ja sie tez czegos naucze :D

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie ile płaciliście za rozprowadzenie hydrauliki w domu (c.o, kanaliza, podłączenie kotła i grzejników itp.)

Contel

8000 zł / 160m2 i do tego dwa pozimy . Netto? brutto? - to ja poproszę namiary :D na priva. Warto zrobić parę wycen :wink:

Ja dostałam pierwszą wycenę netto:

ogrzewanie 3100 - same kaloryfery

wod-kan 2450

gaz wew 1500

gaz zew 80-100zł/mb

+gazy (tlen acetylen) 230zł ???-- a co to jest to nie mam pojęcia

nie wiem czy w tym będzie podłączenie pieca - :-? chyba tak

całość do rozprowadzenia w domku 140m2

Czy to dobre ceny?

Oleniek, wydaje mi się, że nie najgorzej jeśli w cenie będzie podłączenie kotłowni ...

A z innej beczki : a propos beczki - potrzebowałbym na działke taką plastikową na wodę. Ma ktoś na zbyciu / wie gdzie kupić ?

Bo coś bym podłubał..., wode mam, ale z węża w studni, to co chwile ciągnąć węża :oops: to ciężko ... a tak bym nalał na raz te 100l i miał na dłuższy czas ...

Z góry dzięki za info,

pozdrawiam majki

Mam pytanie ile płaciliście za rozprowadzenie hydrauliki w domu (c.o, kanaliza, podłączenie kotła i grzejników itp.)

Contel

8000 zł / 160m2 i do tego dwa pozimy . Netto? brutto? - to ja poproszę namiary :D na priva. Warto zrobić parę wycen :wink:

Ja dostałam pierwszą wycenę netto:

ogrzewanie 3100 - same kaloryfery

wod-kan 2450

gaz wew 1500

gaz zew 80-100zł/mb

+gazy (tlen acetylen) 230zł ???-- a co to jest to nie mam pojęcia

nie wiem czy w tym będzie podłączenie pieca - :-? chyba tak

całość do rozprowadzenia w domku 140m2

Czy to dobre ceny?

W/g mnie ceny niezłe , u mnie nie było w tej cenie inst.gazowej ,tel muszę ostro poszukać bo ostatnio dałem swój tel do serwisu i po wgraniu nowego softu wszystkie kontakty straciłem :roll: gdzieś w papierach jeszcze powinienem mieć ten tel

Pytanko o kolejny etap :wink: Brama garażowa - wie ktoś coś na temat firmy POLTAU z Wycieczkowej ? ... Długi, Ty pisałeś kiedyś że znasz produkt ... ? :p :wink:

Jakieś wrażenia /opinie ... ?

pozdrawiam, majki

Majki, znajomy z MSokna polecał tą Wycieczkową, detali nie pamięam bo było jeszcze za wcześnie, ale jak chcesz to zapytam.

Pytanko o kolejny etap :wink: Brama garażowa - wie ktoś coś na temat firmy POLTAU z Wycieczkowej ? ... Długi, Ty pisałeś kiedyś że znasz produkt ... ? :p :wink:

pozdrawiam, majki

Majki, znajomy z MSokna polecał tą Wycieczkową, detali nie pamięam bo było jeszcze za wcześnie, ale jak chcesz to zapytam.

No tak się zaczynam rozglądać, to za wszelkie info wielkie dzięki :D

pozdrawiam, majki

pozdrawiam, majki

brałem z krispolu segmentową ze stereowaniem maranteca , działa ale jakoś tak trzeszczy przy otwieraniu i zamykaniu ( czy to normalne?) chyba teraz wziąłbym hormana , może by była cichsza

pozdrawiam, majki

brałem z krispolu segmentową ze stereowaniem maranteca , działa ale jakoś tak trzeszczy przy otwieraniu i zamykaniu ( czy to normalne?) chyba teraz wziąłbym hormana , może by była cichsza

U mojego szwagra jest hoermann i powiedział mi, ze nigdy w życiu więcej tego nie kupi. Zacina mu się, o skrzypieniu to już nawet nie mówi bo się cieszy jak mu się uda otworzyć i nic mu na głowę nie spadnie.

Być może jakiś pechowy egzemplarz.

Ja raczej pozytywne opinie o hoermannie słyszałem ale i tak każdy ma swoje zdanie.

U mnie też miał byc hormann, ale jego przedstawiciel mlaskał z niezadowolenia bo mu nie pasowała belka / podciąg / w grazu pod sufitek i twierdził, że z napędem sie nie zmieści i będzie trzeba kuć ... PODCIĄG ??? !!! :o :evil:

Wiśniowskiego nie "testowałem" , wycene na Krispola mam, ale tańszy chyba hormann .. :o

No i teraz ten POLTAU ... Jutro mam mieć "wizję lokalną" to będę znał wycenę ...

pozdrawiam, majki

Oleniek, wydaje mi się, że nie najgorzej jeśli w cenie będzie podłączenie kotłowni ...

A z innej beczki : a propos beczki - potrzebowałbym na działke taką plastikową na wodę. Ma ktoś na zbyciu / wie gdzie kupić ?

Bo coś bym podłubał..., wode mam, ale z węża w studni, to co chwile ciągnąć węża :oops: to ciężko ... a tak bym nalał na raz te 100l i miał na dłuższy czas ...

Z góry dzięki za info,

pozdrawiam majki

Ja kupiłem za bodajże 100 zł (z obudową była za 150) nową.

Teraz bym kupił z obudową bo trochę strach tak 1000 litrów w takiej plastikowej beczuszce trzymać.

Jak się wyjeżdża z Łodzi do Konstantynowa po lewej stronie przed zajezdnią Brus dosłownie 400 metrów za ostatnią droga na retkinię jest taki samotny domek wielorodzinny i tam facet sprzedaje takie beczki. Jak trzeba to dowiezie za parę groszy.

Ostatnio nie przyglądałem się ale podejrzewam, że nadal handluje. Jak będę któregoś dnia przejeżdzał to wejde się spytam po ile dzisiaj chodza beczki na wodę to wam opowiem.

U mnie też miał byc hormann, ale jego przedstawiciel mlaskał z niezadowolenia bo mu nie pasowała belka / podciąg / w grazu pod sufitek i twierdził, że z napędem sie nie zmieści i będzie trzeba kuć ... PODCIĄG ??? !!! :o :evil:

Wiśniowskiego nie "testowałem" , wycene na Krispola mam, ale tańszy chyba hormann .. :o

No i teraz ten POLTAU ... Jutro mam mieć "wizję lokalną" to będę znał wycenę ...

pozdrawiam, majki

Ja mam Wisniowskiego. Dziala nawet po tym jak w nia wjechalem :oops: i troche wygialem :oops: :oops:

Brama ma zabezpieczenie przeciwko przygnieceniu, co ma tez niepozadany skutek uboczny: pozostawienie grudu lodu we wjezdzie powoduje, ze brama sie "cofa".

Druga brame rowniez planuje kupic "Wisniowskiego".

Ja mogę się pochwalić, że z tej samej pracowni wybralismy.

Nasz miał kilka warunków do spełnienia:

1. Parterowy,

2. Jak największy salon ( w końcu i tak większość czasu się w salonie i kuchnii przebywa),

3. Wejście z garażu do domu

4. duża kuchnia (nie wie dlaczego ale tak moja małżonka sobie zażyczyła)

Przeglądaliśmy całą masę projektów i w końcu padło na Irysa z Horyzontu. Po małych przeróbkach udało się mam nadzieję coś ciekawego wybrać.

Zerknęłam na tego Iryska i aż pożałowałam, że wcześniej go nie znalazłam. Ładny, funkcjonalny, a pewnie tańszy niż mój Tymek. No trudno, jak to mówią: po ptokach :D

pozdrawiam, majki

chodzą w firmie już chyba z 5 lat .Z wyglądu takie sobie ale ......

W domu mam normstahla

ale oglądałem jeszcze na duńskiej w http://www.andove.pl

ładniejsze od poltau i mechanika lepsza .Ładny panel chociaż ja nie mogłem dobrać koloru .

Zerknęłam na tego Iryska i aż pożałowałam, że wcześniej go nie znalazłam. Ładny, funkcjonalny, a pewnie tańszy niż mój Tymek. No trudno, jak to mówią: po ptokach :D

No bo trzeba było z nami wcześniej porozmawiać.

A tak na poważnie, nie żałuj, bo nie ma projektu idealnego, każdy ma swoje zady i walety.

My już widzimy, że mamy za małą łazienkę ale co tam za parę lat zbudujemy kolejny dom i pewnie będzie jeszcze ładniejszy.

pozdrawiam, majki

Ja mam dwie bramy poltau, jestem zadowolona są na maksa proste nie ma tam się co popsuć no chyba że wyblaknie ale u mnie nic sie nie dzieje od lipca. Ale w duże mrozy miałam ujemną temp w garażu więc super ciepłe nie są. A i trzeba od razu kupić automatykę bo panelowe zamykają się tylko od wewnątrz i trzeba przez dom wychodzić.