Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanko, czy ktoś ma lub planuje zakupić piec wolnostojący czyli kozę, ale nie taki tymczasowy, tylko taki bardziej full wypas, i mógłby poradzić, gdzie w Łodzi bądź okolicach takowy zakupić. Poważnie się zastanawiam nad taką opcją zamiast typowego kominka, ale nie znalazłam nigdzie polecanej firmy o takim asortymencie z terenów łódzkich.

alektyc napisał:
  majki napisał:
Pytanko o kolejny etap :wink: Brama garażowa - wie ktoś coś na temat firmy POLTAU z Wycieczkowej ? ... Długi, Ty pisałeś kiedyś że znasz produkt ... ? :p :wink:

Jakieś wrażenia /opinie ... ?

pozdrawiam, majki

Ja mam dwie bramy poltau, jestem zadowolona są na maksa proste nie ma tam się co popsuć no chyba że wyblaknie ale u mnie nic sie nie dzieje od lipca. Ale w duże mrozy miałam ujemną temp w garażu więc super ciepłe nie są. A i trzeba od razu kupić automatykę bo panelowe zamykają się tylko od wewnątrz i trzeba przez dom wychodzić.

A garaż ogrzewany / dom ocieplony ? Tzn, żadnej "pianki" w środku nie ma ? Tylko goły panel ?

100 pytań do ... :wink:

pozdrawiam, majki

majki napisał:

A garaż ogrzewany / dom ocieplony ? Tzn, żadnej "pianki" w środku nie ma ? Tylko goły panel ?

pozdrawiam, majki

Garaż nieogrzewany, w bryle budynku, ocieplony. Co jest w środku panela to nie wiem pusto chyba nie jest. Dużego mrozu w garażu nie było ale farby leżące przy drzwiach zamarzły

alektyc napisał:
  majki napisał:

pozdrawiam, majki

Garaż nieogrzewany, w bryle budynku, ocieplony. Co jest w środku panela to nie wiem pusto chyba nie jest. Dużego mrozu w garażu nie było ale farby leżące przy drzwiach zamarzły

Witam

Tak wygląda przekrój panela z Poltau...

Bramę wkrótce będę miał zamontowaną, co dalej to czas pokaże.............

Pozdrawiam

http://www.mojalbum.com.pl/Zdjecie-K3KII4AS-D.jpg

duśka napisał:
Mam pytanko, czy ktoś ma lub planuje zakupić piec wolnostojący czyli kozę, ale nie taki tymczasowy, tylko taki bardziej full wypas, i mógłby poradzić, gdzie w Łodzi bądź okolicach takowy zakupić. Poważnie się zastanawiam nad taką opcją zamiast typowego kominka, ale nie znalazłam nigdzie polecanej firmy o takim asortymencie z terenów łódzkich.

mogę polecić kozy z Romotopa, u nas handluje nimi np. Tapis

nasza jest taka:

http://lh6.ggpht.com/_9W7Ngu7DzqM/SW5BJ23QsyI/AAAAAAAACPw/xLgj86mhLV4/s144/100_4758.jpg

jacekot napisał:
  zojka10 napisał:
  Cytat
zojka10 napisał:

suzis trzymaj się....w Łodzi jest firma http://www.mosaicon.pl/ ale cen nie znam...

mada lena wielkie gratulacje! No teraz już będziesz miała o kogo się martwić do końca życia Nas właśnie grypa powaliła, najmłodszy zapalenie uszu, koszmar

Mam pytanie ile płaciliście za rozprowadzenie hydrauliki w domu (c.o, kanaliza, podłączenie kotła i grzejników itp.)

Cytat
CONTEL (- REAKTYWACJA napisał:

Robocizna ok 8 tys , dom ok 165 m2 , na dole wszedzie podłogówka plus 1 grzejnik w garażu , na górze grzejniki plus podłogówkaa w górnej łazience ale zasilana z powrotu grzejników , kotłownia z piecem kondensacyjnym ,w tym również podłączenie wody i kanalizy do domu z lini ogrodzenia ok 10 mb.

bez białego montazu.

Contel dzięki za odpowiedź, mam identyczną wycenę, tylko dom mniejszy 120m2 i bez podłogówki : grzejniki, kanalizacja, biały montaż...no i nie wiem czy szukać dalej :roll:

Cytat
Jelonek72 napisał:

Ja bardzo chętnie położyłabym płytki - uwielbiam puzzle więc to byłoby coś w tym stylu tylko najpierw potrzebuję jakieś szkolenie. Może wiecie gdzie są szkolenia z zakresu wykańczania ??? wnętrz oczywiście

Jelonek ja kładłam płytki w kuchni (w bloku- ściany krzywe na maksa)

tylko docinać nie mogłam bo mi brzuch przeszkadzał :lol: byłam wtedy w ósmym miesiącu ciąży :-?

A ja zamierzałem sam zrobić mebelki do pomieszczenia gospodarczego , ale skoro widzę ze Kobiety tak się palą do pracy to dziś oznajmie mojej małżonce że zgodnie z trędem panującym na forum muratora takie prace wykonują kobiety . :D :D

Ale będzie szcześliwa .

no Jacenty ! juz kto jak kto ale Ty na kobietę zakasującą rękawy nie masz co narzekać - ile Ci w domu pomogła ?????

mmmad napisał:

Jelonek72 napisał:

No coś Ty , kobieta tez może zakasać rękawy i powiem Ci że zazwyczaj lepiej jej to wychodzi :):):) Ja bardzo chętnie położyłabym płytki - uwielbiam puzzle więc to byłoby coś w tym stylu :) tylko najpierw potrzebuję jakieś szkolenie. Może wiecie gdzie są szkolenia z zakresu wykańczania ??? wnętrz oczywiście :)

U mnie w piwnicy (jakkolwiek to zabrzmi :)

Jelonek72 napisał:

Poza tym jako były pracownik firmy sanit-instalacyjnej umiem zamontować baterie , odkamienić słuchawkę prysznicową , wymienić perlator , naprawić mechanizm dolnopłuka a nawet zamontowac zlewozmywak z osyfonowaniem :) i to nic trudnego

To i ja sie tez czegos naucze :D

No kurcze - najpierw Majki , teraz Mmmad - no to mi teraz ego podskoczyło hihihihihihi

Panowie nie ma sprawy , tylko przyjeżdżam z 3 letnim urwisem i 10-miesięcznym nowo-raczkującym - zwłaszcza ten starszy ma doskonałe pomysły w wykańczaniu wnętrz :)

majki napisał:
Pytanko o kolejny etap :wink: Brama garażowa Jakieś wrażenia /opinie ... ?

Ja mam 5metrową segmentową Wiśniowskiego i póki co jestem zadowolona.

Mechanizm daje radę. Chodzi płynnie i raczej cicho ale nie mam porównania czy ciszej niż inne. kolor złoty dąb.Może nie wyblaknie bo wjazd od północy

tomki2 napisał:
  alektyc napisał:
  majki napisał:

pozdrawiam, majki

Witam

Tak wygląda przekrój panela z Poltau...

Bramę wkrótce będę miał zamontowaną, co dalej to czas pokaże.............

Pozdrawiam

http://www.mojalbum.com.pl/Zdjecie-K3KII4AS-D.jpg

A możesz napisać jaki wymiar bramy, jaki wziąłeś napęd i ile płacisz ?

Ewentualnie na PW.

Z góry dzięki, pozdrawiam, majki

a taka castoramowa to nie padnie mi po pierwszym tygodniu użytkowania ? mam mieszane uczucia - bo wszyscy straszą rzeczami z marketu , że szajs i że nie warto i nie wiem czy to do końca prawda , czy może zły "pijar" :) Z drugiej strony w mojej poprzedniej firmie dla casto był szykowany specjalny produkt , jak najtańszy , bo oni zbijają cenę ale z dbałością o jakość ,żeby nas nie zabili reklamacjami ..... powiem Wam żem lekko skołowana

Hej własnie dostałem e-mail na priv od redakcji że mam sie zarejestrować ponownie , bo rzekomo Contel to nazwa firmy , to ciekawe bo nie jest to marka handlowa , a nazwa kilku firm w polsce , przecie w polsce zarejestrują firmę pood każdą nazwą , to jesli otworzę firmę , której dam nazwę np EZS lub mmmad , mruva , lub kawiarnię Yeti :D , to nie zdziwcie się jak Was wyłączą :wink: , w każdym razie pewnie mnie wyłączą , więc nie wiem czy się ponownie zaloguję (bo znowu coś wymyślą) , najwyżej będę Was podglądał

chyba że pozwolą zmienic nick bez wywalania postów

majki napisał:
Ej, no to im odpisz, że jak som takie cwane, to niech Ci przywrócą poprzedni nick ...

Nie podglądaj, tylko pisz tu razem z nami :p :wink:

pozdrawiam, majki

poprzednii nick też był contel , działał ponad dwa lata nikomu to nie przeszkadzało ,wyłączyli go z braku aktywności (choć aż takiej przerwy długiej sobie nie przypominam)

majki napisał:
Ej, no to im odpisz, że jak som takie cwane, to niech Ci przywrócą poprzedni nick ...

Nie podglądaj, tylko pisz tu razem z nami :p :wink:

pozdrawiam, majki

poprzednii nick też był contel , działał ponad dwa lata nikomu to nie przeszkadzało ,wyłączyli go z braku aktywności (choć aż takiej przerwy długiej sobie nie przypominam)