jJOANA 18.02.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 A może ktoś wie, gdzie można w Łodzi kupić akcesoria do mebli kuchennych do samodzielnego montażu - np. ociekarka do szafki wiszącej czy wysuwany kosz na śmieci? quote] Mój stolarz kupuje wszystko w Mikomax-ie na ul.Elektronowej (Nowe Sady). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 19.02.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 A może ktoś wie, gdzie można w Łodzi kupić akcesoria do mebli kuchennych do samodzielnego montażu - np. ociekarka do szafki wiszącej czy wysuwany kosz na śmieci? quote] Mój stolarz kupuje wszystko w Mikomax-ie na ul.Elektronowej (Nowe Sady). Jest jeszcze taka stolarnia na ul. Kolumny niestety nie pamiętam numeru. Za carrefour-em na chojnach. W mikomaxsie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 19.02.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czy możesz udostępnić kontakt do tej firmy? Z góry dziękuję. Co do ceny - chyba nie jest jakaś drastycznie wysoka. arkusz blachy 2mm perforowanej to ok. 260 PLN (wymiary 1250 x 2500 mm). Panel ogrodzeniowy (1360 x 2500 mm) ze stali ocynkowanej kosztuje ok 170 PLN. 4m profilu zamkniętego (na słupki, 40 x 40 mm) kosztuje ok. 70 PLN, czyli 35 PLN za słupek. Podobny ze stali ocynkowanej kosztuje 42 PLN. Wychodzi trochę drożej, ale jeśli mam do ogrodzenia ok. 80 m, to na całym ogrodzeniu różnica ok 30% (13 tys - aluminium, 10 tys - stal). Zdecydowałem się na aluminium dla wygody... namiary pójdą na PW. Wydaje mi się, że jednak różnica jest zdecydowanie większa. Ja mam panele ogrodzeniowe ocynkowane i pomalowane farbą PCV gdzie mb zaczyna się od 85 zł netto za ogrodzenie 1,50 ale to nie znaczy, że w takiej cenie zrobisz ogrodzenie aluminiowe. Z tego co pamiętam to metr ogrodzenia z aluminium perforowanego zaczyna się ok. 680 zł a to jest dość duża różnica. Podobne do ogrodzeń aluminiowych ogrodzenia stalowe z blachy perforowanej (takie jak Majki chce mieć u siebie na posesji) to koszt rzędu 500 zł za mb. jak do tego dojdzie 30% róznicy w cenie aluminium i stali to wychodzimy na podobne kwoty. Porównujemy gruszki i jabłka w tym momencie. Poza tym ogrodzenia stalowe to duża konkurencja na rynku a aluminiowe robi w Polsce parę firm i raczej nie walczą jakoś strasznie o klienta cenami. Jak chcesz to robić sam to pewnie wyjdzie trochę taniej ale napotkasz całą masę problemów przy obróbce, które będą Cię kosztować o wiele więcej niż kupiłbyś w firmie, która to robi na co dzień. To takie moje przemyślenia, nie wiem czy w 100% prawda ale wydaje mi się, że mam dużo racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 19.02.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 A może ktoś wie, gdzie można w Łodzi kupić akcesoria do mebli kuchennych do samodzielnego montażu - np. ociekarka do szafki wiszącej czy wysuwany kosz na śmieci? Będę wdzięczna za pomoc... sprawdz ceny w FH Drewno na Rokicińskiej 142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 19.02.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czy znacie kogoś (Łódź lub okolice), kto podjąłby się zrobienia niewielkiej kuchni w bloku - najlepiej jakiś mały zakład lub prywatna osoba. Nie ukrywam, że duże znaczenie ma cena, remontujemy małe mieszkanko i mamy ograniczony budżet. Wymyśliłam już wstępną koncepcję zabudowy. Myślałam też, żeby zrobić to samemu, ale więksość prac robimy we własnym zakresie i obawiam się, że z powodu braku czasu nie wprowadzilibyśmy się przed Gwiazdką Gotowe meble nie wchodzą w grę, bo pomieszczenie jest dość nietypowe... A może ktoś wie, gdzie można w Łodzi kupić akcesoria do mebli kuchennych do samodzielnego montażu - np. ociekarka do szafki wiszącej czy wysuwany kosz na śmieci? Będę wdzięczna za pomoc... Ul. Elektronowa "MIKOMAX" mają wszystko co bedziecie potrzebować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.02.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 ...takie jak Majki chce mieć u siebie na posesji... Ekhm .... chce jak chce ... ale czeka na ofertę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 19.02.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 ...takie jak Majki chce mieć u siebie na posesji... Ekhm .... chce jak chce ... ale czeka na ofertę pozdrawiam, majki Jak tylko będę miał to wyślę. Dzisiaj z nimi rozmawiałem to obiecali mi po południu dac znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 19.02.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam. Uaktualniam listę na spotkanie które się zgłosiły: -Contelek -majki -Yeti -Skony71 -ja -EZS -mruva -agi888 -Jelonek72 z mężem Impeza zaplanowana u mnie w Aleksandrowie. Na taką pogodę jaka jest przewiduję kłopoty z dojazdem na działkę aut z tylnim napędem. Na części działki po której nie jeździmy jest ponad 40cm śniegu. Ale to mam taką propozycję umówimy się np: na Statoilu w Aleksandrowie i Was dowiozę na miejsce. Dla chcącego nic trudnego. Kuchnia, garnki, talerze itp. znajdzie się. Możecie przynosić co chcecie. Wszystko mile widziane, tylko wszystko będziecie musieli zjeść. Yeti zwracam honor Skony ślinka mi już cieknie na WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.02.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam. Uaktualniam listę na spotkanie które się zgłosiły: -Contelek -majki -Yeti -Skony71 -ja -EZS -mruva -agi888 -Jelonek72 z mężem Impeza zaplanowana u mnie w Aleksandrowie. Na taką pogodę jaka jest przewiduję kłopoty z dojazdem na działkę aut z tylnim napędem. Na części działki po której nie jeździmy jest ponad 40cm śniegu. Ale to mam taką propozycję umówimy się np: na Statoilu w Aleksandrowie i Was dowiozę na miejsce. Dla chcącego nic trudnego. Kuchnia, garnki, talerze itp. znajdzie się. Możecie przynosić co chcecie. Wszystko mile widziane, tylko wszystko będziecie musieli zjeść. Yeti zwracam honor Skony ślinka mi już cieknie na WZ Jakiś alkohol ... ? Piwko, winko ??? Termin ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 19.02.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 żywica powinna mu pomóc ,chociaż techniczny na podłogę to nie najlepszy pomysł ....... Jako podkład tak ale jako podłoga zasadnicza to raczej bym się nie odważył Ja chcialam polozyc posadzki przemyslowe z zywicy, ale okzalo sie ze chcialam warstwe 1 cm, a zeby byla stabilna i z gwarancja daje sie ok 5cm... wiec sie wyleczylam, chociaz na podlogowke podobno sie nadawala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.02.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 żywica powinna mu pomóc ,chociaż techniczny na podłogę to nie najlepszy pomysł ....... Jako podkład tak ale jako podłoga zasadnicza to raczej bym się nie odważył Ja chcialam polozyc posadzki przemyslowe z zywicy, ale okzalo sie ze chcialam warstwe 1 cm, a zeby byla stabilna i z gwarancja daje sie ok 5cm... wiec sie wyleczylam, chociaz na podlogowke podobno sie nadawala... 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 19.02.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 majki na mężczyzn przypadnie chyba przydział alkoholowy. Termin jakiś ustalcie. Skony pisał o sobocie tylko której ? Jakiaś propozycja co do terminu poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 19.02.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 majki na mężczyzn przypadnie chyba przydział alkoholowy. Termin jakiś ustalcie. Skony pisał o sobocie tylko której ? Jakiaś propozycja co do terminu poproszę. Sobota chyba tylko wchodzi w grę bo pewnie większość z nas pracuje a w niedzielę to nie wypada malować komuś domu i płytek kłaść. Ta sobota u mnie nie wchodzi w rachubę ale kolejne jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.02.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 majki na mężczyzn przypadnie chyba przydział alkoholowy. Termin jakiś ustalcie. Skony pisał o sobocie tylko której ? Jakiaś propozycja co do terminu poproszę. Sobota chyba tylko wchodzi w grę bo pewnie większość z nas pracuje a w niedzielę to nie wypada malować komuś domu i płytek kłaść. Ta sobota u mnie nie wchodzi w rachubę ale kolejne jak najbardziej. Kto za 28-02 kto za 7-03 Ja 7-03, bo może już śniegu nie będzie i da się dojechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.02.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 żywica powinna mu pomóc ,chociaż techniczny na podłogę to nie najlepszy pomysł ....... Jako podkład tak ale jako podłoga zasadnicza to raczej bym się nie odważył Ja chcialam polozyc posadzki przemyslowe z zywicy, ale okzalo sie ze chcialam warstwe 1 cm, a zeby byla stabilna i z gwarancja daje sie ok 5cm... wiec sie wyleczylam, chociaz na podlogowke podobno sie nadawala... 5 cm Może ona myślała na kruszywie?? Długi, a jaka żywica i skąd ją wziąć? Widziałam w necie, ale tyle tego, że nie mam pojęcia co wybrać no i wszystkie kolorowe a ja chcę przezroczystą. A korek miał być jako podkład ale na razie nie ma pomysłu, co na wierzch Więc pomysł pierwszy był - pomalować i się zobaczy. Kiepski pomysł ze względu na łączenia. No to myślimy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 19.02.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 5 cm Może ona myślała na kruszywie?? Orientowalam sie co do posadzek z zywic poliestrowych chyba, uzywanych w halach produkcyjnych, np w przetworstwie spozywczym, gdzie trzeba utrzymywac higiene i posadzki sie zuzywaja (jezdzi sie jakimis wozkami, rzuca mrozonkami itp) i jak sie podloga uszkodzi to sie nie ukruszy i nie wpadnie do mrozonki czy paczki z jakims jedzonkiem. Stad ta wymagana grubosc, ktora zreszta usztywnia te posadzke... ale tematu dalej nie zglebialam a te informacje dostalam od firmy gdzies ze Zdunskiej woli chyba ktora chcialam zmolestowac zeby nam takie posadzki w calym domu zrobila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 19.02.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 majki na mężczyzn przypadnie chyba przydział alkoholowy. Termin jakiś ustalcie. Skony pisał o sobocie tylko której ? Jakiaś propozycja co do terminu poproszę. Sobota chyba tylko wchodzi w grę bo pewnie większość z nas pracuje a w niedzielę to nie wypada malować komuś domu i płytek kłaść. Ta sobota u mnie nie wchodzi w rachubę ale kolejne jak najbardziej. Kto za 28-02 kto za 7-03 Ja 7-03, bo może już śniegu nie będzie i da się dojechać... Ja też optuję za marcem, może już ciepło będzie i zrobimy kopanie ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.02.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ja też stawiam na marzec, 07-03 mi pasuje pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.02.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 żywica powinna mu pomóc ,chociaż techniczny na podłogę to nie najlepszy pomysł ....... Jako podkład tak ale jako podłoga zasadnicza to raczej bym się nie odważył Ja chcialam polozyc posadzki przemyslowe z zywicy, ale okzalo sie ze chcialam warstwe 1 cm, a zeby byla stabilna i z gwarancja daje sie ok 5cm... wiec sie wyleczylam, chociaz na podlogowke podobno sie nadawala... 5 cm Może ona myślała na kruszywie?? Długi, a jaka żywica i skąd ją wziąć? Widziałam w necie, ale tyle tego, że nie mam pojęcia co wybrać no i wszystkie kolorowe a ja chcę przezroczystą. A korek miał być jako podkład ale na razie nie ma pomysłu, co na wierzch Więc pomysł pierwszy był - pomalować i się zobaczy. Kiepski pomysł ze względu na łączenia. No to myślimy dalej... CHEMIKOLOR - Morgowa 4 epoksydowe BAZYLIA II - Kaletnik ,Klonowa 7 to na górze to Organika Sarzyna a to DEITERMANN ul. Łąkowa 11 90-562 Łódź tel. 042 639 53 05 fax 042 639 53 05 mgr inż. Robert Socha tel. komórkowy 0 602 338 647 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.02.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 5 cm Może ona myślała na kruszywie?? Orientowalam sie co do posadzek z zywic poliestrowych chyba, uzywanych w halach produkcyjnych, np w przetworstwie spozywczym, gdzie trzeba utrzymywac higiene i posadzki sie zuzywaja (jezdzi sie jakimis wozkami, rzuca mrozonkami itp) i jak sie podloga uszkodzi to sie nie ukruszy i nie wpadnie do mrozonki czy paczki z jakims jedzonkiem. Stad ta wymagana grubosc, ktora zreszta usztywnia te posadzke... ale tematu dalej nie zglebialam a te informacje dostalam od firmy gdzies ze Zdunskiej woli chyba ktora chcialam zmolestowac zeby nam takie posadzki w calym domu zrobila... poliestrowe też są cienkowarstwowe do takich obciążeń jak w domu można 2-4 mm. Nie odparzają pod warunkiem ,że nie ma gdzieś plamy oleju no i jest suchooooooo.... W przemyśle spożywczym pracuję od zawsze ale 5 cm wylewek żywicznych to w życiu nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts