Skony71 27.02.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 ... no, pochwalcie się jeszcze swoją wełenką czym tu się chwalić poszłam do Leroya i kupiłam na cały dom - akurat była promocja. Na papierze miała parametry jak każda inna (czyli każda w hurtowni), a co Isover pcha do środka, to ja już nie wiem... Isover robi wełnę szklaną Rockwool robi z kamienia. Wot i różnica. Pewnie nieraz rozgorzała dyskusja co jest lepsze a imho jednej i zawsze dobrej odpowiedzi na takie pytanie brak. to wiem miałam raczej na myśli, że mówi się, że w markecie jest gorszej jakości. Nie rozumiem tego, bo w końcu jeżeli ktoś sprzedaje pod własnym szyldem, to powinien wszędzie jakość mieć taką samą. W każdym razie ja różnic nie widzę. Nie wiem skąd się biorą takie opinie, akurat jeśli chodzi o wełnę to nie wiem jak można zepsuć i zaoszczędzić, zeby było taniej. Chociaż pomysłowość naszych rodaków nie zna granic. Przykład z mojej branży. W marketach sprzedają panele ogrodzeniowe robione niby z drutu 5 mm a wczoraj rozmawiam z klientem, który handluje drutem i mówi mi, ze najwięcej sprzedaje drutu 4,4 mm własnie na takie panele. Jak się pomaluje trochę grubiej to wychodzi prawie 5 mm w sumie klient róznicy nei zauważy a towar tańszy jest bo surowiec na kilogramy się sprzedaje. Stąd wiem że pewnych rzeczy nei warto kupować w marketach. Nie wiem tylko jak można zepsuć wełnę??Może ktoś ma jakieś doświadczenia albo pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.02.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 ... no, pochwalcie się jeszcze swoją wełenką czym tu się chwalić poszłam do Leroya i kupiłam na cały dom - akurat była promocja. Na papierze miała parametry jak każda inna (czyli każda w hurtowni), a co Isover pcha do środka, to ja już nie wiem... Isover robi wełnę szklaną Rockwool robi z kamienia. Wot i różnica. Pewnie nieraz rozgorzała dyskusja co jest lepsze a imho jednej i zawsze dobrej odpowiedzi na takie pytanie brak. to wiem miałam raczej na myśli, że mówi się, że w markecie jest gorszej jakości. Nie rozumiem tego, bo w końcu jeżeli ktoś sprzedaje pod własnym szyldem, to powinien wszędzie jakość mieć taką samą. W każdym razie ja różnic nie widzę. Nie wiem skąd się biorą takie opinie, akurat jeśli chodzi o wełnę to nie wiem jak można zepsuć i zaoszczędzić, zeby było taniej. Chociaż pomysłowość naszych rodaków nie zna granic. Przykład z mojej branży. W marketach sprzedają panele ogrodzeniowe robione niby z drutu 5 mm a wczoraj rozmawiam z klientem, który handluje drutem i mówi mi, ze najwięcej sprzedaje drutu 4,4 mm własnie na takie panele. Jak się pomaluje trochę grubiej to wychodzi prawie 5 mm w sumie klient róznicy nei zauważy a towar tańszy jest bo surowiec na kilogramy się sprzedaje. Stąd wiem że pewnych rzeczy nei warto kupować w marketach. Nie wiem tylko jak można zepsuć wełnę??Może ktoś ma jakieś doświadczenia albo pomysły. Co innego jakaś tam firma która oszukuje na drucie , a co innego lider rynku w produkcji wełny . Nie może sobie pozwolić na aby zrobić do marketu gorszy produkt bo straci na renomie . Najcześciej takie opowieści sprzedają sklepy i hurtownie aby kupić u nich towar drożej ( choć nie zawsze ). A to że ceny duży market ma zazwyczaj niższe to wynika z ilości towaru który kupuje od producenta . I jeszcze jedno w tych budowalanych marketach nie wszystko jest tańsze , jest spora cześć towaru która jest droższa niż mniejszych sklepikach , ale kto to sprawdza ? I jeszcze jedno czy ktoś kiedyś powiedział ze telewizor Sony jest gorszy bo sprzedawany jest w dużym markecie np media - markt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piaconsulting 27.02.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Dzieki dzięki i jeszcze raz dzięki wszystkim za podpowiedzi 15m szerokości - jak wspomniałem jest to dla nas alternatywa za M2 w blokach - więc napewno coś sie postawi :) no i kawałek pola będzie Wiem że w drodze (50m od granicy działki) jest prąd, woda, gaz Wydaje mi się że 15000 to nie duzo tym bardziej że jest to 5 kat i nie trzeba jej odralniać a w okolicy sie budują więc chyba nie będzie problemu z pozwoleniem (mam nadzieję ) Jak kupimy działkę to co dalej ????? Troche głupie pytanie ale jesteśmy zieloni !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 27.02.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Dzieki dzięki i jeszcze raz dzięki wszystkim za podpowiedzi 15m szerokości - jak wspomniałem jest to dla nas alternatywa za M2 w blokach - więc napewno coś sie postawi :) no i kawałek pola będzie Wiem że w drodze (50m od granicy działki) jest prąd, woda, gaz Wydaje mi się że 15000 to nie duzo tym bardziej że jest to 5 kat i nie trzeba jej odralniać a w okolicy sie budują więc chyba nie będzie problemu z pozwoleniem (mam nadzieję ) Jak kupimy działkę to co dalej ????? Troche głupie pytanie ale jesteśmy zieloni !!! Najpierw trzeba opłacić w US daninę na rzecz fiskusa. Później dasz znać to będziemy zastanawiać się dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 27.02.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 15m szerokości - jak wspomniałem jest to dla nas alternatywa za M2 w blokach - więc napewno coś sie postawi :) no i kawałek pola będzie Wiem że w drodze (50m od granicy działki) jest prąd, woda, gaz Wydaje mi się że 15000 to nie duzo tym bardziej że jest to 5 kat i nie trzeba jej odralniać a w okolicy sie budują więc chyba nie będzie problemu z pozwoleniem (mam nadzieję ) Z jednym mogę się z toba zgodzić a mianowicie "coś się na tej działce postawi" Po dojęciu po 4 m z kazdej strony zostanie ci az 7 metrów przestrzeni. W sam raz na duzy garaż Moja rada. Cena może i bardzo atrakcyjna ale pod warunkiem że sąsiad obok sprzeda ci też taki sam pas gruntu. Wtedy po zsumowaniu będziesz miał całkiem fajna działkę. Jesli jednak sąsiad z jakichs powodów nie bedzie chciał pozbyc się swego kawałka ziemi ........... poszukaj innej szerszej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 27.02.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Nie wiem skąd się biorą takie opinie, akurat jeśli chodzi o wełnę to nie wiem jak można zepsuć i zaoszczędzić, żeby było taniej ja wiem, nabrałem się na rocwola z Castoramy, najgorszemu wrogowi nie radze kupna tego szajsu, tak samo niedawno były oczyszczalnie POŚ w market-szajsach, kosztowały połowę tego co normalnie, ale są wybitnie jednorazowe, po 5 latach do wymiany, tak samo narzędzia, wiertarki, wiertła piły itp te z dolnej półki cenowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.02.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Dzieki dzięki i jeszcze raz dzięki wszystkim za podpowiedzi 15m szerokości - jak wspomniałem jest to dla nas alternatywa za M2 w blokach - więc napewno coś sie postawi :) no i kawałek pola będzie Wiem że w drodze (50m od granicy działki) jest prąd, woda, gaz Wydaje mi się że 15000 to nie duzo tym bardziej że jest to 5 kat i nie trzeba jej odralniać a w okolicy sie budują więc chyba nie będzie problemu z pozwoleniem (mam nadzieję ) Jak kupimy działkę to co dalej ????? Troche głupie pytanie ale jesteśmy zieloni !!! jeszcze jedno mi przyszło do głowy poczytaj sobie posty o słabych / dziwnych gruntach i kosztach. Weź szpadelek i podłub przed zakupem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.02.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 15m szerokości - jak wspomniałem jest to dla nas alternatywa za M2 w blokach - więc napewno coś sie postawi :) no i kawałek pola będzie Wiem że w drodze (50m od granicy działki) jest prąd, woda, gaz Wydaje mi się że 15000 to nie duzo tym bardziej że jest to 5 kat i nie trzeba jej odralniać a w okolicy sie budują więc chyba nie będzie problemu z pozwoleniem (mam nadzieję ) Z jednym mogę się z toba zgodzić a mianowicie "coś się na tej działce postawi" Po dojęciu po 4 m z kazdej strony zostanie ci az 7 metrów przestrzeni. W sam raz na duzy garaż Moja rada. Cena może i bardzo atrakcyjna ale pod warunkiem że sąsiad obok sprzeda ci też taki sam pas gruntu. Wtedy po zsumowaniu będziesz miał całkiem fajna działkę. Jesli jednak sąsiad z jakichs powodów nie bedzie chciał pozbyc się swego kawałka ziemi ........... poszukaj innej szerszej działki. syty głodnego nie zrozumie ja rozumiem są też domy na wąskie działki, można zrobić z jednej strony bez okien, wtedy może mieć 8 m, czyli tyle, co mój - a nie jest wcale wąski Cena nie jest zła, pewnie właśnie z powodu wąskości pola. Jedno co warto, to iść do gminy i pogadać od serca z panienką, pooglądać mapę, dowiedzieć się, jakie plany ma gmina, czy przypadkiem nie mają zamiaru uchwalać planu zagospodarowania (od momentu uchwały o planie do uchwalenia planu nie wydają wz a trwa to czasem... lata). Czy przypadkiem sąsiad nie może postawić obok ubojni albo kurzej fermy - przy tej szerokości działki to koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pto 27.02.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 ... no, pochwalcie się jeszcze swoją wełenką czym tu się chwalić poszłam do Leroya i kupiłam na cały dom - akurat była promocja. Na papierze miała parametry jak każda inna (czyli każda w hurtowni), a co Isover pcha do środka, to ja już nie wiem... Isover robi wełnę szklaną Rockwool robi z kamienia. Wot i różnica. Pewnie nieraz rozgorzała dyskusja co jest lepsze a imho jednej i zawsze dobrej odpowiedzi na takie pytanie brak. to wiem miałam raczej na myśli, że mówi się, że w markecie jest gorszej jakości. Nie rozumiem tego, bo w końcu jeżeli ktoś sprzedaje pod własnym szyldem, to powinien wszędzie jakość mieć taką samą. W każdym razie ja różnic nie widzę. Nie wiem skąd się biorą takie opinie, akurat jeśli chodzi o wełnę to nie wiem jak można zepsuć i zaoszczędzić, zeby było taniej. Chociaż pomysłowość naszych rodaków nie zna granic. Przykład z mojej branży. W marketach sprzedają panele ogrodzeniowe robione niby z drutu 5 mm a wczoraj rozmawiam z klientem, który handluje drutem i mówi mi, ze najwięcej sprzedaje drutu 4,4 mm własnie na takie panele. Jak się pomaluje trochę grubiej to wychodzi prawie 5 mm w sumie klient róznicy nei zauważy a towar tańszy jest bo surowiec na kilogramy się sprzedaje. Stąd wiem że pewnych rzeczy nei warto kupować w marketach. Nie wiem tylko jak można zepsuć wełnę??Może ktoś ma jakieś doświadczenia albo pomysły. Co innego jakaś tam firma która oszukuje na drucie , a co innego lider rynku w produkcji wełny . Nie może sobie pozwolić na aby zrobić do marketu gorszy produkt bo straci na renomie . Najcześciej takie opowieści sprzedają sklepy i hurtownie aby kupić u nich towar drożej ( choć nie zawsze ). A to że ceny duży market ma zazwyczaj niższe to wynika z ilości towaru który kupuje od producenta . I jeszcze jedno w tych budowalanych marketach nie wszystko jest tańsze , jest spora cześć towaru która jest droższa niż mniejszych sklepikach , ale kto to sprawdza ? I jeszcze jedno czy ktoś kiedyś powiedział ze telewizor Sony jest gorszy bo sprzedawany jest w dużym markecie np media - markt? No niestety tak akurat jest . Duże firmy produkujące elektronikę mają oddzielne serie produkcyjne przeznaczone do hipermarketów... jeśli ktoś zna sprawę, to wie jak rozpoznać serię do hipermarketu po numerach seryjnych... a możliwości zaoszczędzenia w takim sprzęcie jest sporo. Tak samo rzecz się ma z komputerami. I nie ważne, czy jets to sprzęt "markowy" (znanej marki światowej) czy też lokalnego producenta w Polsce. Do hipermarketu trafia jakość hipermarketowa. pzdr pt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piaconsulting 27.02.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Z jednym mogę się z toba zgodzić a mianowicie "coś się na tej działce postawi" Po dojęciu po 4 m z kazdej strony zostanie ci az 7 metrów przestrzeni. W sam raz na duzy garaż Moja rada. Cena może i bardzo atrakcyjna ale pod warunkiem że sąsiad obok sprzeda ci też taki sam pas gruntu. Wtedy po zsumowaniu będziesz miał całkiem fajna działkę. Jesli jednak sąsiad z jakichs powodów nie bedzie chciał pozbyc się swego kawałka ziemi ........... poszukaj innej szerszej działki. wynajmujemy teraz mieszkanie, 32 m.kw ja, zona i póltoraroczna córa , możemy za 120 tys kupić 2 pokoje ok. 40 m,kw, albo postawić dwa razy większy dom :) , uwierz - 7m szerokości i kawałek pola to jak przesiadka z malucha do co najmniej minivana syty głodnego nie zrozumie Święte Słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piaconsulting 27.02.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 jeszcze jedno - to 40 metrów w blokach za tą kasę do kapitalnego remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 27.02.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Z jednym mogę się z toba zgodzić a mianowicie "coś się na tej działce postawi" Po dojęciu po 4 m z kazdej strony zostanie ci az 7 metrów przestrzeni. W sam raz na duzy garaż Moja rada. Cena może i bardzo atrakcyjna ale pod warunkiem że sąsiad obok sprzeda ci też taki sam pas gruntu. Wtedy po zsumowaniu będziesz miał całkiem fajna działkę. Jesli jednak sąsiad z jakichs powodów nie bedzie chciał pozbyc się swego kawałka ziemi ........... poszukaj innej szerszej działki. http://www.archeton.pl/projekt/traszka-388-679-opisogolny-7a586940d6cdfc354f9bf7cea3d76ac2 http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_sasankach/m3f019731daa40 http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=201 http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1276 Żaden z tych projektów arcydziełem nie jest, ale specjalnie nic im zarzucić nie można. Wybór projektu nie stanowi problemu. Zróbcie wywiad kto i jakiej wielkości ma działki, które bezpośrednio sąsiadują z tą, którą chcecie nabyć. Jeśli są one duże (a przede wszystkim szerokie) to jest szansa, że nikt wam nie zbuduje domu na wyciągnięcie ręki. I to jest, moim zdaniem, dużo ważniejsze niż wybór projektu. Jeśli obok was też są takie bieżnie to rzeczywiście można sobie darować. Jeśli tak nie jest i kształt działki wam nie przeszkadza - to śmiało naprzód. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 27.02.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 A ja całkiem z innej beczki - matki i ojcowie - jak "oduczyć" 3 latka sikania w łóżko - od 3 tyg. walczymy i praktycznie co noc porażka Żeby nie zaśmiecać forum ślijcie mi złote rady na priva , pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.02.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 A ja całkiem z innej beczki - matki i ojcowie - jak "oduczyć" 3 latka sikania w łóżko - od 3 tyg. walczymy i praktycznie co noc porażka Żeby nie zaśmiecać forum ślijcie mi złote rady na priva , pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! JA krótko zrobić bad og moczu i iść do pediatry - urologa. stres lub czy nie dzieje mu suę jakaś krzywda dziecko w nocy nie wie, co się dzieje. Jeżeli robi to w nocy (a nie rano po obudzeniu) to tło psychiczne/wady wrodzone/zapalenie dróg moczowych. To do wykluczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 27.02.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Z jednym mogę się z toba zgodzić a mianowicie "coś się na tej działce postawi" Po dojęciu po 4 m z kazdej strony zostanie ci az 7 metrów przestrzeni. W sam raz na duzy garaż Moja rada. Cena może i bardzo atrakcyjna ale pod warunkiem że sąsiad obok sprzeda ci też taki sam pas gruntu. Wtedy po zsumowaniu będziesz miał całkiem fajna działkę. Jesli jednak sąsiad z jakichs powodów nie bedzie chciał pozbyc się swego kawałka ziemi ........... poszukaj innej szerszej działki. http://www.archeton.pl/projekt/traszka-388-679-opisogolny-7a586940d6cdfc354f9bf7cea3d76ac2 http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_sasankach/m3f019731daa40 http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=201 http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1276 Żaden z tych projektów arcydziełem nie jest, ale specjalnie nic im zarzucić nie można. Wybór projektu nie stanowi problemu. Zróbcie wywiad kto i jakiej wielkości ma działki, które bezpośrednio sąsiadują z tą, którą chcecie nabyć. Jeśli są one duże (a przede wszystkim szerokie) to jest szansa, że nikt wam nie zbuduje domu na wyciągnięcie ręki. I to jest, moim zdaniem, dużo ważniejsze niż wybór projektu. Jeśli obok was też są takie bieżnie to rzeczywiście można sobie darować. Jeśli tak nie jest i kształt działki wam nie przeszkadza - to śmiało naprzód. Pozdrawiam. Niestety nie zgodzę się z kolegą. Jestem pewien że kolega ProStaś żadnego z tych projektów by nie wybrał Cena gruntu jest naprawdę atrakcyjna ale niech ci to nie zamydli oczu. Zorientujcie się czy sąsiad nie chce sprzedać też takiego pasa gruntu. NAjlepiej w tej samej cenie albo podobnej Jesli kupicie tą działkę to staniecie przed wyborem projektu w bardzo ograniczonym zakresie. Pozostaną wam do wyboru tylko małe domy. Moja rada: znajdźcie działkę o tej samej lub nawet mniejszej pow. ale z frontem min. 25 m. Lepiej dłużej poszukać niż później żalowac resztę życia. Do EZS: niestety ja też głodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.02.2009 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Dzięki za wszystkie wełniane wywody (te publiczne i prywatne) - bardzo mi pomogliście i już jestem po zakupie (od razu mi cieplej... na sercu, chociaż w kieszeni przeciąg się zrobił) . Po skorzystaniu z pomocy, nie wypada nie podzielić się wiedzą z bliźnimi Szukałem wełny 15cm, oto efekt: - Castorama Wróblewskiego - Isover-UniMata λ=0,039W/mK - 18,99zł/m2 - Dom-Bud M.T. Półgrabia sp.j. Zd.Wola - Isover-UniMata λ=0,039W/mK - 17,40 .............................................................Knauf λ=0,041W/mK - 14,30 - Domex Bełchatów - Isover-UniMata λ=0,039W/mK - 18,00 ...............................Rockwool-Megarock λ=0,039W/mK - 15,99 - Ekocentr Łódź - Isover-UniMata λ=0,039W/mK - 18,11 (do negocjacji) - Wodan Łódź - Rockwool-Megarock λ=0,039W/mK - 15,53 (do negocj.) .......................Knauf λ=0,04W/mK - 14,28 (do negocj.) - Domco Konstantynów - Isover-UniMata λ=0,039W/mK - 20,00 .....................................Parock - 22,00 - Budoterm Łódź - Isover-UniMata λ=0,039W/mK - 16,95 - Warto też poszukać na Allegro - trafiłem jednego gościa, który miał Isovera po 14,40(!) (nie wiem jak z transportem) - niestety spóźniłem się - wszystko już sprzedał A ja kupiłem zupełnie gdzie indziej (znalazłem takie miejsce, gdzie jak zobaczyłem, to przestałem szukać dalej ), ale podglądaczom którzy się swoją wiedzą nie dzielą - nie powiem . Pozostali - pytać na priv, GG, tel, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 28.02.2009 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 ... no, pochwalcie się jeszcze swoją wełenką czym tu się chwalić poszłam do Leroya i kupiłam na cały dom - akurat była promocja. Na papierze miała parametry jak każda inna (czyli każda w hurtowni), a co Isover pcha do środka, to ja już nie wiem... Isover robi wełnę szklaną Rockwool robi z kamienia. Wot i różnica. Pewnie nieraz rozgorzała dyskusja co jest lepsze a imho jednej i zawsze dobrej odpowiedzi na takie pytanie brak. to wiem miałam raczej na myśli, że mówi się, że w markecie jest gorszej jakości. Nie rozumiem tego, bo w końcu jeżeli ktoś sprzedaje pod własnym szyldem, to powinien wszędzie jakość mieć taką samą. W każdym razie ja różnic nie widzę. Nie wiem skąd się biorą takie opinie, akurat jeśli chodzi o wełnę to nie wiem jak można zepsuć i zaoszczędzić, zeby było taniej. Chociaż pomysłowość naszych rodaków nie zna granic. Przykład z mojej branży. W marketach sprzedają panele ogrodzeniowe robione niby z drutu 5 mm a wczoraj rozmawiam z klientem, który handluje drutem i mówi mi, ze najwięcej sprzedaje drutu 4,4 mm własnie na takie panele. Jak się pomaluje trochę grubiej to wychodzi prawie 5 mm w sumie klient róznicy nei zauważy a towar tańszy jest bo surowiec na kilogramy się sprzedaje. Stąd wiem że pewnych rzeczy nei warto kupować w marketach. Nie wiem tylko jak można zepsuć wełnę??Może ktoś ma jakieś doświadczenia albo pomysły. Co innego jakaś tam firma która oszukuje na drucie , a co innego lider rynku w produkcji wełny . Nie może sobie pozwolić na aby zrobić do marketu gorszy produkt bo straci na renomie . Najcześciej takie opowieści sprzedają sklepy i hurtownie aby kupić u nich towar drożej ( choć nie zawsze ). A to że ceny duży market ma zazwyczaj niższe to wynika z ilości towaru który kupuje od producenta . I jeszcze jedno w tych budowalanych marketach nie wszystko jest tańsze , jest spora cześć towaru która jest droższa niż mniejszych sklepikach , ale kto to sprawdza ? I jeszcze jedno czy ktoś kiedyś powiedział ze telewizor Sony jest gorszy bo sprzedawany jest w dużym markecie np media - markt? No niestety tak akurat jest . Duże firmy produkujące elektronikę mają oddzielne serie produkcyjne przeznaczone do hipermarketów... jeśli ktoś zna sprawę, to wie jak rozpoznać serię do hipermarketu po numerach seryjnych... a możliwości zaoszczędzenia w takim sprzęcie jest sporo. Tak samo rzecz się ma z komputerami. I nie ważne, czy jets to sprzęt "markowy" (znanej marki światowej) czy też lokalnego producenta w Polsce. Do hipermarketu trafia jakość hipermarketowa. pzdr pt Masz na mysli komputery , tam sie zgodzę , kowalski nie bardzo wie co sie z czym je i ciężko mu porównac parametry nawet przy pomocy roznych portali typu skąpiec , ceneo itd ,ale bardzie komercyjne sprzęty bardzo łatwo wyfiltrować w necie wystarczy wpisaać model i żaden market nie da rady nic zataic ,z wełną tym bardziej są parametry i tyle , no chyba ze się mylę napisz czy oprócz komputerów tez spotkałeś podobne praktyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piaconsulting 28.02.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Żaden z tych projektów arcydziełem nie jest, ale specjalnie nic im zarzucić nie można. Wybór projektu nie stanowi problemu. Zróbcie wywiad kto i jakiej wielkości ma działki, które bezpośrednio sąsiadują z tą, którą chcecie nabyć. Jeśli są one duże (a przede wszystkim szerokie) to jest szansa, że nikt wam nie zbuduje domu na wyciągnięcie ręki. I to jest, moim zdaniem, dużo ważniejsze niż wybór projektu. Jeśli obok was też są takie bieżnie to rzeczywiście można sobie darować. Jeśli tak nie jest i kształt działki wam nie przeszkadza - to śmiało naprzód. Pozdrawiam. Taki nam wystarczy: http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_sasankach/m3f019731daa40 Nie mamy super wymagań - to jest alternatywa dla m-2 w blokach Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 28.02.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Taki nam wystarczy: http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_sasankach/m3f019731daa40 Nie mamy super wymagań - to jest alternatywa dla m-2 w blokach Dzieki Nawet się nie zastanawiajcie dłużej. Czytajcie tylko i pytajcie jak najwięcej bo można wiele błędów uniknąć. Jest lista polecanych wykonawców i tam można znaleźć dobrych fachowców, ja jakbym wcześniej trafił na forum to bym dach miał ładnie zrobiony a tak moi cieśle do najlepszych na pewno nie należeli. W którym miejscu działki w takich cenach są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 28.02.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witajcie kochani! Możecie polecić jakiś dobry tartak co by miał dobre i drewno i ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts