piaconsulting 11.03.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 My na założenie na naszą działkę KW i wpisanie w nią hipoteki czekaliśmy 11 miesięcy My naszą działeczkę dostaliśmy 14 stycznia a 10 lutego już mieliśmy założoną KW. Pewnie zależy to od lokalizacji (powiat pabianicki) i naszej nieocenionej (serdeczne dzięki) Pani Notariusz Poprosze namiary do Pani Notariusz na Priva Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.03.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 My na założenie na naszą działkę KW i wpisanie w nią hipoteki czekaliśmy 11 miesięcy My naszą działeczkę dostaliśmy 14 stycznia a 10 lutego już mieliśmy założoną KW. Pewnie zależy to od lokalizacji (powiat pabianicki) i naszej nieocenionej (serdeczne dzięki) Pani Notariusz my rowniez mielismy bardzo szybko zalozona KW - w niespelna 2 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 11.03.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 piaconsulting kup gratke podzwoń pojeźdź dowiedz sie włacz myślenie traktuj forum z .... niektórzy są tu tacy co sie wybudowali ale wg mnie są tu także osoby które reklamują swoją działanosc i swoje wyroby (nie mówie o grupie łódzkiej) i nakręcaja na pewne zakupy i działania bądź realistą... jeszcze raz włacz myślenie kup działke załatw papierkologie - mówsz o domu 100 metrów wybuduj wykończ zamieszkaj i zobacz na konto - bedzie mniejsze o minimum 400 tyś ... ale z czterema stówkami przesadziłeś pogadaj z wybudowanymi albo pogadamy za dwa lata czy przesadziłem działka, uzbrojenie, przyłacza, dom, instalacje, wykończenie, ogrodzenie itp itd... przecież wyżej ktoś pisał ze 2 mieszkania poszły i kredyt bierze na wykończenie - sumuj, licz. Ja na dom wydałem około 300 (projekt prosty do bólu - wzorowany na TOLI z archetonu) mieszkam jeszcze brakuje paru rzeczy uzbrojoną działkę już miałem - kupiłem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 11.03.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 piaconsulting kup gratke podzwoń pojeźdź dowiedz sie włacz myślenie traktuj forum z .... niektórzy są tu tacy co sie wybudowali ale wg mnie są tu także osoby które reklamują swoją działanosc i swoje wyroby (nie mówie o grupie łódzkiej) i nakręcaja na pewne zakupy i działania bądź realistą... jeszcze raz włacz myślenie kup działke załatw papierkologie - mówsz o domu 100 metrów wybuduj wykończ zamieszkaj i zobacz na konto - bedzie mniejsze o minimum 400 tyś ... ale z czterema stówkami przesadziłeś a za ile chcesz zbudować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 11.03.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dziś jest wielki dzień... ....Po 13 miesiącach starań i wydaniu kilku tys zł.... ....Nareszcie mamy... ............................ ...Pozwolenie na budowę !!! Zaczynamy w kwietniu. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.03.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dziś jest wielki dzień... ....Po 13 miesiącach starań i wydaniu kilku tys zł.... ....Nareszcie mamy... ............................ ...Pozwolenie na budowę !!! Zaczynamy w kwietniu. Pozdrawiam Ya dlaczego az 13 miesiecy zajela Wam droga do PNB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 11.03.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dziś jest wielki dzień... ....Po 13 miesiącach starań i wydaniu kilku tys zł.... ....Nareszcie mamy... ............................ ...Pozwolenie na budowę !!! Zaczynamy w kwietniu. Pozdrawiam Ya dlaczego az 13 miesiecy zajela Wam droga do PNB Mapa do celów projektowych - 1,5 miesiąca gazownia 1.5 miesiąca i potem jeszcze miesiąc elektrownia 1 miesiąc dec. o WZ 2.5 miesiąca Sporo czasu zajęła adaptacja - architekt i projektanci przyłączy nie spisali się zbyt rewelacyjnie Na pozwolenie czekaliśmy trochę ponad 3 tygodnie. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.03.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dziś jest wielki dzień... ....Po 13 miesiącach starań i wydaniu kilku tys zł.... ....Nareszcie mamy... ............................ ...Pozwolenie na budowę !!! Zaczynamy w kwietniu. Pozdrawiam Ya dlaczego az 13 miesiecy zajela Wam droga do PNB Mapa do celów projektowych - 1,5 miesiąca gazownia 1.5 miesiąca i potem jeszcze miesiąc elektrownia 1 miesiąc dec. o WZ 2.5 miesiąca Sporo czasu zajęła adaptacja - architekt i projektanci przyłączy nie spisali się zbyt rewelacyjnie Na pozwolenie czekaliśmy trochę ponad 3 tygodnie. Pozdrawiam Ya my na sama mape do celow projektowych czekalismy 4,5 miesiaca, bo raz, ze dzialka lezy na granicy dwoch gmin, a dwa to geodeta zawalil sprawe gratuluje PNB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 11.03.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dziś jest wielki dzień... ....Po 13 miesiącach starań i wydaniu kilku tys zł.... ....Nareszcie mamy... ............................ ...Pozwolenie na budowę !!! Zaczynamy w kwietniu. Pozdrawiam Ya GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... i powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 11.03.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 A propo - może ktoś szuka niedrogiego albo drogiego ogrodzenia, chętnie pomogę..... My za jakiś czas będziemy szukać ale tej wersji najtańszej, jeżeli możesz pomóc to bardzo chętnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 11.03.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 traktuj forum z .... niektórzy są tu tacy co sie wybudowali ale wg mnie są tu także osoby które reklamują swoją działanosc i swoje wyroby (nie mówie o grupie łódzkiej) i nakręcaja na pewne zakupy i działania Są też tacy jak ja, co się budują i reklamują swoją dziłalnośc jednocześnie. A propo - może ktoś szuka niedrogiego albo drogiego ogrodzenia, chętnie pomogę..... Skony71 - ja szukam bardzo niedrogiego ogrodzenia :) daj znac na priv czym dysponujesz w wersji hard-economy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 11.03.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 nie chodzi mi o taką "reklame" wiele wątków jest założonych po to (wg mnie oczywiście) aby wprowadzać na rynek jakąś usługę jakieś rozwiązanie technologiczne itp itd przez osoby które sie tym zajmują. I tak są wątki o kosztach utrzymania jakiś rodzajów kotłów CO prowadzone przez sprzedawców kotłów które mają cie zachęcać do takiego a nie innego rodzaju nośnika energii i danego kotła (w jednym wątku już ktoś pisał o tym ze kocioł zuzywa jakieś 2 - 3 metry gazu dziennie na co i cwu i jeszcze gotowanie - ale nie taki zwykły kocioł tylko "dobry" kocioł i każdy myśłi co tu zrobić moze by tez taki kupić są wątki o rozwiązaniach technicznych które uwypuklają tylko zalety jakiegoś rozwiązania nie mówiąc nic o wadach w ten sposób jakby nakręcając cie na zakup są wątki o jakiś usługach które nie są niezbędne do budowy domu a piszacy poprostu wciskają to jako coś niezbędnego i jeszcze przez posiadanie kilku kont różnych użytkowników polecają konkretne rozwiązanie mniej wiecej o tym mówie... trzeba mieć właczone myślenie... no czytałam ostatnio w gazecie ,że są ludziska którzy zarabiają na pisaniu postów i blogów z mniej lub bardziej ukrytymi reklamami czego to ludzie nie wymyślą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.03.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 a ja potrzebują płotek mysliwski albo coś innego na wysokość 1m. Muszę odgrodzic dzialkę wuja od mojej z powodu psa. Mojego psa który ma na ich działce toaletę i bieżnię. Nie chce robić plotu, nie ma zresztą potrzeby, ale musze coś wymysleć, coś niedrogiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 11.03.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Ewa , najtańszy będzie łańcuch dla psa :):) /żartuję oczywiście , przepraszam ale nie mogłam sobie odmówić komentarza/ pozdrawiam Jelonek bez psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 11.03.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Właśnie odebrałam maila z wyceną od hydraulika. I zemdlałam... Materiał (razem z piecem HEF na ekogroszek) + robocizna = 36.000 zł! W to wchodzi (wg pana obliczeń) 39m2 podłogówki. Mimo wszystko chyba drogo. Bez podłogówki byłoby 30.000 zł. Ile wy płaciliście? Rzućcie namiary bo od jutra wydzwaniam po następnych hydraulikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igrek1 11.03.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam, Jesteśmy na etapie doboru okienek, szukałem na forum ale nic nie zlalazlem na temat okien firmy SIB Łowicz, macie jakies opinie ?? Budujemy w Rąbieniu ale rodzimego producenta wszyscy odradzaja, macie jakies opinie na ten temat ? Zdecydowani jestesmy na okna PCV i najlepiej brazowe barwione w masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 11.03.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam, Jesteśmy na etapie doboru okienek, szukałem na forum ale nic nie zlalazlem na temat okien firmy SIB Łowicz, macie jakies opinie ?? Budujemy w Rąbieniu ale rodzimego producenta wszyscy odradzaja, macie jakies opinie na ten temat ? Zdecydowani jestesmy na okna PCV i najlepiej brazowe barwione w masie. Polecamy te z Okno-Plast Kraków. Wg nas są bardzo dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 12.03.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Przespałam się trochę z problemem hydraulika i już mi lepiej Kwota robocizny jest ok. 6 tys. zł. Reszta to materiały. Dywaduję, że pan nie ujał "cen promocyjnych". Stąd taka kwota wielka. Np. piec pan wyliczył na 9 tys. a ja w necie wyhaczyłam ten sam za ok. 7,5 tys. I pewnie krok po kroku ceny materiałów zmniejszyłyby się... dobrze gadam? :) Ale i tak poproszę o info ile płaciliście.... tak porównawczo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 12.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Tak się zastanawiam ile może być warta działeczka 2643 m2 (~25,5*~103)położona w Kanzasie, częściowo ogrodzona, media w ulicy (tzn woda, kanaliza i EE, bo gazu nie ma), dookoła zabudowa jednorodzinna. Działka posiada KW i na 99,99% można się na niej budować (lada moment będą WZ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 12.03.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Byłam ostatnio na działce pełna nadziei, że wkrótce rozpoczniemy budowę, a tam w miejscu,gdzie zdążyliśmy zebrać humus powstało jezioro Ponoć taki urok Rąbienia, że generalnie jest tam mokro. Słyszałam, że w Rąbieniu jest planowana kanalizacja sanitarna i deszczowa. Może wtedy sytuacja się poprawi. Może ktoś z budujących się w Rąbieniu wie coś więcej na temat tej kanalizacji? Kiedy to może być? Na razie czekamy na wiosnę i słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts