Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

My na założenie na naszą działkę KW i wpisanie w nią hipoteki czekaliśmy 11 miesięcy :roll:

:o My naszą działeczkę dostaliśmy 14 stycznia a 10 lutego już mieliśmy założoną KW. Pewnie zależy to od lokalizacji (powiat pabianicki) i naszej nieocenionej (serdeczne dzięki) Pani Notariusz :D

Poprosze namiary do Pani Notariusz na Priva :lol:

Dzieki :)

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

My na założenie na naszą działkę KW i wpisanie w nią hipoteki czekaliśmy 11 miesięcy :roll:

:o My naszą działeczkę dostaliśmy 14 stycznia a 10 lutego już mieliśmy założoną KW. Pewnie zależy to od lokalizacji (powiat pabianicki) i naszej nieocenionej (serdeczne dzięki) Pani Notariusz :D

my rowniez mielismy bardzo szybko zalozona KW - w niespelna 2 miesiace :lol:

piaconsulting

kup gratke

podzwoń

pojeźdź

dowiedz sie

włacz myślenie

traktuj forum z .... :wink: niektórzy są tu tacy co sie wybudowali ale wg mnie są tu także osoby które reklamują swoją działanosc i swoje wyroby (nie mówie o grupie łódzkiej) i nakręcaja na pewne zakupy i działania

bądź realistą... jeszcze raz włacz myślenie

kup działke

załatw papierkologie - mówsz o domu 100 metrów

wybuduj

wykończ

zamieszkaj

i zobacz na konto - bedzie mniejsze o minimum 400 tyś

... ale z czterema stówkami przesadziłeś :roll:

pogadaj z wybudowanymi ;)

albo pogadamy za dwa lata :)

czy przesadziłem ;)

działka, uzbrojenie, przyłacza, dom, instalacje, wykończenie, ogrodzenie itp itd...

przecież wyżej ktoś pisał ze 2 mieszkania poszły i kredyt bierze na wykończenie - sumuj, licz.

Ja na dom wydałem około 300 (projekt prosty do bólu - wzorowany na TOLI z archetonu)

mieszkam jeszcze brakuje paru rzeczy uzbrojoną działkę już miałem - kupiłem wcześniej.

piaconsulting

kup gratke

podzwoń

pojeźdź

dowiedz sie

włacz myślenie

traktuj forum z .... :wink: niektórzy są tu tacy co sie wybudowali ale wg mnie są tu także osoby które reklamują swoją działanosc i swoje wyroby (nie mówie o grupie łódzkiej) i nakręcaja na pewne zakupy i działania

bądź realistą... jeszcze raz włacz myślenie

kup działke

załatw papierkologie - mówsz o domu 100 metrów

wybuduj

wykończ

zamieszkaj

i zobacz na konto - bedzie mniejsze o minimum 400 tyś

... ale z czterema stówkami przesadziłeś :roll:

a za ile chcesz zbudować ?

Dziś jest wielki dzień...

....Po 13 miesiącach starań i wydaniu kilku tys zł....

....Nareszcie mamy...

............................

...Pozwolenie na budowę !!! :D :D :D

Zaczynamy w kwietniu.

Pozdrawiam

Ya

dlaczego az 13 miesiecy zajela Wam droga do PNB :-?

Mapa do celów projektowych - 1,5 miesiąca

gazownia 1.5 miesiąca i potem jeszcze miesiąc

elektrownia 1 miesiąc

dec. o WZ 2.5 miesiąca

Sporo czasu zajęła adaptacja - architekt i projektanci przyłączy nie spisali się zbyt rewelacyjnie :-(

Na pozwolenie czekaliśmy trochę ponad 3 tygodnie.

Pozdrawiam

Ya

Dziś jest wielki dzień...

....Po 13 miesiącach starań i wydaniu kilku tys zł....

....Nareszcie mamy...

............................

...Pozwolenie na budowę !!! :D :D :D

Zaczynamy w kwietniu.

Pozdrawiam

Ya

dlaczego az 13 miesiecy zajela Wam droga do PNB :-?

Mapa do celów projektowych - 1,5 miesiąca

gazownia 1.5 miesiąca i potem jeszcze miesiąc

elektrownia 1 miesiąc

dec. o WZ 2.5 miesiąca

Sporo czasu zajęła adaptacja - architekt i projektanci przyłączy nie spisali się zbyt rewelacyjnie :-(

Na pozwolenie czekaliśmy trochę ponad 3 tygodnie.

Pozdrawiam

Ya

my na sama mape do celow projektowych czekalismy 4,5 miesiaca, bo raz, ze dzialka lezy na granicy dwoch gmin, a dwa to geodeta zawalil sprawe :evil:

gratuluje PNB :lol:

Są też tacy jak ja, co się budują i reklamują swoją dziłalnośc jednocześnie.

A propo - może ktoś szuka niedrogiego albo drogiego ogrodzenia, chętnie pomogę.....:)

Skony71 - ja szukam bardzo niedrogiego ogrodzenia :):) daj znac na priv czym dysponujesz w wersji hard-economy

nie chodzi mi o taką "reklame"

wiele wątków jest założonych po to (wg mnie oczywiście) aby wprowadzać na rynek jakąś usługę jakieś rozwiązanie technologiczne itp itd przez osoby które sie tym zajmują.

I tak są wątki o kosztach utrzymania jakiś rodzajów kotłów CO prowadzone przez sprzedawców kotłów które mają cie zachęcać do takiego a nie innego rodzaju nośnika energii i danego kotła (w jednym wątku już ktoś pisał o tym ze kocioł zuzywa jakieś 2 - 3 metry gazu dziennie na co i cwu i jeszcze gotowanie - ale nie taki zwykły kocioł tylko "dobry" kocioł i każdy myśłi co tu zrobić moze by tez taki kupić

są wątki o rozwiązaniach technicznych które uwypuklają tylko zalety jakiegoś rozwiązania nie mówiąc nic o wadach w ten sposób jakby nakręcając cie na zakup

są wątki o jakiś usługach które nie są niezbędne do budowy domu a piszacy poprostu wciskają to jako coś niezbędnego i jeszcze przez posiadanie kilku kont różnych użytkowników polecają konkretne rozwiązanie

mniej wiecej o tym mówie...

trzeba mieć właczone myślenie...

no czytałam ostatnio w gazecie ,że są ludziska którzy zarabiają na pisaniu postów i blogów z mniej lub bardziej ukrytymi reklamami :) czego to ludzie nie wymyślą !

a ja potrzebują płotek mysliwski albo coś innego na wysokość 1m. Muszę odgrodzic dzialkę wuja od mojej z powodu psa. Mojego psa :-? który ma na ich działce toaletę i bieżnię. Nie chce robić plotu, nie ma zresztą potrzeby, ale musze coś wymysleć, coś niedrogiego...

Właśnie odebrałam maila z wyceną od hydraulika. I zemdlałam... Materiał (razem z piecem HEF na ekogroszek) + robocizna = 36.000 zł! W to wchodzi (wg pana obliczeń) 39m2 podłogówki. Mimo wszystko chyba drogo. Bez podłogówki byłoby 30.000 zł. Ile wy płaciliście? Rzućcie namiary bo od jutra wydzwaniam po następnych hydraulikach...

Witam,

Jesteśmy na etapie doboru okienek, szukałem na forum ale nic nie zlalazlem na temat okien firmy SIB Łowicz, macie jakies opinie ??

Budujemy w Rąbieniu ale rodzimego producenta wszyscy odradzaja, macie jakies opinie na ten temat ?

Zdecydowani jestesmy na okna PCV i najlepiej brazowe barwione w masie.

Witam,

Jesteśmy na etapie doboru okienek, szukałem na forum ale nic nie zlalazlem na temat okien firmy SIB Łowicz, macie jakies opinie ??

Budujemy w Rąbieniu ale rodzimego producenta wszyscy odradzaja, macie jakies opinie na ten temat ?

Zdecydowani jestesmy na okna PCV i najlepiej brazowe barwione w masie.

Polecamy te z Okno-Plast Kraków.

Wg nas są bardzo dobrej jakości.

Przespałam się trochę z problemem hydraulika i już mi lepiej :) Kwota robocizny jest ok. 6 tys. zł. Reszta to materiały. Dywaduję, że pan nie ujał "cen promocyjnych". Stąd taka kwota wielka. Np. piec pan wyliczył na 9 tys. a ja w necie wyhaczyłam ten sam za ok. 7,5 tys. I pewnie krok po kroku ceny materiałów zmniejszyłyby się... dobrze gadam? :):)

Ale i tak poproszę o info ile płaciliście.... tak porównawczo....

Tak się zastanawiam ile może być warta działeczka 2643 m2 (~25,5*~103)położona w Kanzasie, częściowo ogrodzona, media w ulicy (tzn woda, kanaliza i EE, bo gazu nie ma), dookoła zabudowa jednorodzinna. Działka posiada KW i na 99,99% można się na niej budować (lada moment będą WZ).

Pozdrawiam

Byłam ostatnio na działce pełna nadziei, że wkrótce rozpoczniemy budowę, a tam w miejscu,gdzie zdążyliśmy zebrać humus powstało jezioro :( Ponoć taki urok Rąbienia, że generalnie jest tam mokro. Słyszałam, że w Rąbieniu jest planowana kanalizacja sanitarna i deszczowa. Może wtedy sytuacja się poprawi. Może ktoś z budujących się w Rąbieniu wie coś więcej na temat tej kanalizacji? Kiedy to może być?

Na razie czekamy na wiosnę i słoneczko :(