majki 17.03.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ... jak uszczelki pleśnieją (a wszędzie pleśnieją, niestety) Może to kwestia wentylacji ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.03.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Jeżeli jesteś zadowolony, to jakiś namiar można prosić?. nie jestem, przed robotą mówili 11zł/m2 po robocie nagle okazało się że cena wzrosła do 13zł/m2, typowe krętacze szukające frajera, a do tego węża czyścili mi przed domem i zachlapali elewację zewnętrzną, jakbym zobaczył to zanim odjechali to nawet 5zł/m2 by nie dostali No właśnie, czasem lepiej parę zł dołożyć i mieć zrobione nie mówię porządnie, ale schludnie i czysto zostaje po ekipie. Ale to faktycznie papropki, szkoda że miałeś już el. zew. ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 17.03.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Zostało niewiele http://foto3.m.onet.pl/_m/817da3b1e72ef449ca049e933a6b6e17,3,19,0.jpghttp://foto1.m.onet.pl/_m/463363163adde1075720cbfafbfd35a5,3,19,0.jpghttp://foto1.m.onet.pl/_m/8638da3bcce1f92cb6c6ae902949f1d9,3,19,0.jpgNie są to rzeczy nowe i to co zostało wymaga troche pracy , częśc nadaje sie do pomalowania a częśc do poskładania ale idzie coś z tego zrobic tel 792-804-763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 17.03.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Czyli jak kupię 18, max. 20 KW to będzie ąz za dobrze... jest na tym forum wątek ile spalają średnio kotły na groszek, ludzie podają tam średnio za styczeń 25-30kg/dobę co oznacza 6-7KW razem z CWU dla średniej temperatury stycznia -8, nawet zakładając super mrozy -30 stopni to 18KW jest i tak z zapasem ten drugi hydraulik to typowy paroch, który kiedyś usłyszał ze 120W/m2 i tak mu zostało, nawet nie zastanowił się że kocioł 25KW potrafi miesięcznie 4,5 tony węgla pożreć pracując z tą mocą, czyli tyle co ludzie spalają na cały sezon Ale to faktycznie papropki, szkoda że miałeś już el. zew. ... oni starali się do momentu aż usłyszeli że: widziały gały co brały, i że umowa rzecz święta, dopiero jak zaskoczyli ze nie dostaną nic więcej niż umówione 11zł/m2 zaczęli paproczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 17.03.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Jeżeli jesteś zadowolony, to jakiś namiar można prosić?. nie jestem, przed robotą mówili 11zł/m2 po robocie nagle okazało się że cena wzrosła do 13zł/m2, typowe krętacze szukające frajera, a do tego węża czyścili mi przed domem i zachlapali elewację zewnętrzną, jakbym zobaczył to zanim odjechali to nawet 5zł/m2 by nie dostali Dzięki, czyli biorę Bogusia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.03.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Boguś rulez ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.03.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ... jak uszczelki pleśnieją (a wszędzie pleśnieją, niestety) Może to kwestia wentylacji ... ? pozdrawiam, majki nie tyle wentylacji, co wilgoci. Nie chce mi się bawić w wycieranie kabiny po każdym myciu. A w kabinie, gdzie stoi sobie woda i schnie samoistnie, pleśnie na silikon wejdą, nie ma cudów. Ale to ozonowanie pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 17.03.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dzięki Ewa - zachęciłaś mnie , coraz bardziej jestem za:) Majki - co do dobudówek itp - to nie mam na to czasu wszak święta tuż tuż a wykonawca ma do zrobienia dolną łazienkę + kuchnie + hol i górna łazienką na razie zostaje na "później" - zresztą i tak fundusze na razie kiepskie , więc może do lata uda się uskrobać i ... no zobaczymy jakoś powiem Ci ,że wolałabym bum w pół godz. wstawić cały chiński kombajn , niż walczyć z murkami, doświetleniami, i innymi bzdetami przez tydzień albo i dłużej - mam pierwsze objawy "wstrętu" do polki galopki którą sobie narzuciłam :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georginka 17.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam wszystkich z grupy łódzkiej. Buduję domek w Konstantynowie. Czytam Was od dawna a teraz chciałam Was prosić o pomoc. Poszukuję solidnego fachowca z okolic Łodzi wykonującego schody drewniane oraz fachowca robiącego meble na zamówienie. Przeszperałam już foum i niestety nie za wiele znalazłam. Może macie kogoś kogo możecie polecić. Licze na Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ricardus 18.03.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam Część mebli wykonywała u mnie firma ELKADA i jestem z nich zadowolony. Dostałem do nich namiar z polecenia znajomego.Wystawiają się na Allegro: http://www.allegro.pl/item575638452_meble_kuchenne_szafy_komody.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 18.03.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 WitamZostały może komuś krokwie po budowie , potrzebuje sklecic wiate taką ok 5X7m , jeśli ktoś coś ma na zbyciu prosze o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 18.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ricardus mebelki na allegro wyglądaja niczego sobie. A jacy są cenowo? Mnie by kuchnia wstepnie interesowała i może szafy wnękowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 18.03.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 CZy ktoś wie jak ma iść w końcu obwodnica Nowosolnej? Kiedyś była taka strona internetowa "łódzkieaustostrady" ale nie działa. A w rodzinie chcą kupić mieszkanie w bloku przy Pomorskiej, a mnie coś tak pachnie że gdzieś tam ma iść ta obwodnica. Szukam w necie i szukam i nic sensownego ni znajduję Oleniek, wiesz już może coś w tym temacie? Ja mam w tej okolicy na oku działkę, ale się wstrzymuję ze względu na ową obwodnicę, owianą tajemnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 18.03.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam wszystkich z grupy łódzkiej. Buduję domek w Konstantynowie Witaj Grupa konstantynowska się rozrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 18.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Mam ofertę na kupno mieszkania, ale i wątpliwości. Kilkoro z Was też miało mieszkania na sprzedaż. Sprzedaliście w tym roku ? Czy coś się ruszyło na rynku nieruchomości, czy u mnie mieszkanie atrakcyjne i cena niska więc ruch się wzmógł Mogłabym jeszcze poczekać ze sprzedażą ze trzy m-ce więc siedzę i się biedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 18.03.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam Zostały może komuś krokwie po budowie , potrzebuje sklecic wiate taką ok 5X7m , jeśli ktoś coś ma na zbyciu prosze o informacje Będę w niedzielę to sprawdzę i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 18.03.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 szybkie pytanie o aktualne ceny usług w łódzkim za ile się znajdzie ekipę/człowieka porządnie wykonujących swoje usługi - godnych polecenia - elektryk (punkty, rozdzielnia)- tynkarz (tynki wewnętrzne - ręczne - cementowo - wapienne) byłbym wdzięczny za odpowiedzi w tym temacie albo na ogólnym albo na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 18.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Mam ofertę na kupno mieszkania, ale i wątpliwości. Kilkoro z Was też miało mieszkania na sprzedaż. Sprzedaliście w tym roku ? Czy coś się ruszyło na rynku nieruchomości, czy u mnie mieszkanie atrakcyjne i cena niska więc ruch się wzmógł Mogłabym jeszcze poczekać ze sprzedażą ze trzy m-ce więc siedzę i się biedzę Witaj, ja ze sprzedażą mieszkania męczę sie juz od września, ale nadarzyła sie okazja ( niestety niższa niż zaplanowalismy) i juz prawie sfinalizowaliśmy sprawę. Stwierdziliśmy, że nie ma sensu czekac , bo jak słychac może to jeszcze potrwać! A marzenia czekają!! Także myslę, że jesli nie musisz, to czekaj, ale jesli masz jakies bliższe plany do zrealizowania i są one związane ze sprzedażą mieszkania, to bierz!! Mam wielu znajomych, którzy tez sprzedają i strasznie długo czekają na oferty.tzn oglądających jest wielu, ale konkretnych ofert mało. Jeśli kupiec płaci gotowką lub ma już decyzje banku i jest na dobrej drodze otrzymania kredytu, to chyba nie ma sie nad czym zastanawiać. Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 18.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 - tynkarz (tynki wewnętrzne - ręczne - cementowo - wapienne) ceny z jesieni 14zł/m2 + 2 zł filcowanie jeśli sobie zażyczysz, drzwi wewnętrzne odliczane teraz pewnie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 - tynkarz (tynki wewnętrzne - ręczne - cementowo - wapienne) Sierpień 2008 - 17 zł m2 ( sama robocizna ) z zacieraniem ( filcowaniem ). Ekipe w 100% mogę polecić. Jakby co jest na tablicy. pozdrawiam, majki /edit/ ups .. doczytałem - u nas maszynowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts