tula 18.03.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 meg60, dzięki, tuż przed przeczytaniem Twojego wpisu dałam odpowiedź pozytywną. Potwierdziłaś moje odczucia, że nie ma co czekać .Dziękuję Godny polecenia elektryk właśnie podał mi cenę za punkt z materiałem - 6O zł. Idzie się pochlastać Poleceni tynkarze c-w zgodnie twierdzą, że 16 zł to norma, bez filcowania. Panowie od mpoplaw ( dziękuję, mimo to ) nie mieli jakoś ochoty na wizytę na budowie w celu uzgodnienia prac, twierdzili, że zbyt zimno . Zaprzestałam namawiania. Więc, czy taniej ? Nie wiem. Czekam jeszcze na tynkarza poleconego przez mego majstra . Zobaczymy. Poszukuję kumatego stolarza od szafek kuchennych z ziemskimi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.03.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 co do obwodnicy teraz zupełnie nic nie wiem znalazłam mapkę na stronie GDDA generalna dyrekcja dróg i autostrad (jakoś tak) i tam idzie droga od południowej strony nowosolnej, a parę dni temu prezes działek na Kasprowicza powiedział, że związek ROD walczy, bo ma ponoć obwodnica pójść wariantem północnym, niedaleko ogródków więc nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.03.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Panowie od mpoplaw ( dziękuję, mimo to ) nie mieli jakoś ochoty na wizytę na budowie w celu uzgodnienia prac, twierdzili, że zbyt zimno . Spróbuj zadzwonić do tynkarzy polecanych przeze mnie na tablicy. Z tego co wiem, robili jeszcze u 2 innych osób z forum łódzkiego ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 18.03.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Jeśli chodzi o wybór elektryka to - jak do tej pory - najgłupsza rzecz jaka mnie spotkała na budowie. Istny cyrk. 70 zł. za punkt z materiałem...- to ja się zastanowię (dobrze, że siedziałem) 25 zł. za punkt bez materiału - super (se myślę) - ma Pan około 130 punktów to razy 1,5 ????!!!! , (no i już nie jest super), a do tego to, to, to, to, to (to ja się zastanowię) 25 zł. za punkt (nauczony poprzednimi doświadczeniami, znaczy mądrzejszy jestem) pytam a co wchodzi w ten punkt ? Ano Panie jak jest lampa - to puszka, włącznik i lampa to jeden punkt (no jest super i to tak super jak nigdy wcześniej super nie było). Dobra, to ile to razem będzie (przed castingiem przygotowałem dokładne plany punktów i ogrzewania)? Jutro dam Panu wycenę zakresu robót. Ok - mówię. Wieczorem SMS - Niech mi Pan poda mail to jutro prześlę drogą elektroniczną. (noooo, jest super, a do tego człek światowiec, choć na pierwszy rzut oka nie wyglądał); Następnego dnia: już Panu przesyłam. Czekam, czekam, czekam, czekam (no dobra długo czekam)..Jest...4 pdf..W pierwszych 3 cennik ogólny, co ile kosztuje. Jest dobrze, przeca człek jest światowiec...4 pdf - ceny do negocjacji. Biorę telefon, Panie ale nie ma wyceny robocizny za całość? Nie przeszła ? Nie. Zaraz wysyłam. Oto co przyszło: <Witam ma Pan kompletny cennik , prosze sobie wyliczyć szacunowo ilosć punktow , oraz ilość metrow mat grzewczych .Wszystko jest podane w cenniku , nie mam danych dotyczących , metrow mat grzewczych.rodzaj sterowania matami ani do piecy .. Np. 100 punktow = 3000zł 50 metrow maty = 1250zł Proszę o podanie dokładnej jlosci urządzen elektrycznych a ja panu dokładnie wylicze sume> Cytat dokładny.. O Ty w mordę jeża, w te i nazad po moście Poniatowskiego, z wiaderkiem szkła w ręku, jeb..(cenzura) ..y. To ja z Tobą 2 godziny po chałupie w zimno kicał, plan 2 godziny rysował, a Ty.... Stanęło po negocjacjach na wcześniej umówionym elektryku za cenę podobną do M. Osendowskiego (tu był kłopot z terminem). Sorry za przydługi tekst, ale mnie elektrycy wnerwili. Pozdrawiam. PS. A tynkarza mam ugadanego na 12 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 18.03.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 majki, poszukam i zadzwonię jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 18.03.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Poszukuję kumatego stolarza od szafek kuchennych z ziemskimi cenami Witam! Podaje namiar na swojego stolarza od schodów, mebli kuchennych i łazienkowych, pan Piotr 608502044, można się powołać na mnie. Czy ma ziemskie ceny? trudno jednoznacznie odpowiedzieć, bo tak naprawdę to cena zależy od materiału z jakiego mają być wykonane meble. Można z nim negocjować cenę. Zakład ma po sąsiedzku przy powstającej Ikei. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 18.03.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Pozdrawiam. PS. A tynkarza mam ugadanego na 12 zł. Długi, nic nie pisałeś, że "nasz" Wiesio wrócił! ProStaś, widziales gdzies robotę tego tynkarza? I jego ekipę? Wrazenie - bezcenne, za wszystkie ich niedorobki zaplacisz karta... Ech, znowu wychodzi moj uraz do tanich wykonawcow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 19.03.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Aneta, dziękuję, zadzwonię . Widzę u Ciebie, że niekumatych nie zatrudniałaś. A ceny porównam, opierając się na trepie dębowym schodowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 19.03.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Majki, też się doczytałam...rano . Ja szukam tynków hand made . Jestem pod wrażeniem ( między innymi ) Twoich osiągnięć glazurniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Słuchajcie , czy ktoś sobie kupił , albo zna kogoś kto kupił takie chińskie cudo - kabina /sauna/hydromasaż, z deszczownią + osobna słuchawka natrysk, dysze do hydromasażu, nagrzewnica pary, masażer do stóp ??? stało się to relatywnie tanie i chciałabym znać jakieś opinie od użytkowników - czy np nie pieści prądem, czy po miesiącu siadają dysze , czy deszczownia spada na łeb przy pierwszym lub 10tym użyciu .... czy też wszystko jest glanz pomada ???? Mam problem z kabiną do jednej łazienki - mam tylko 1 ścianę do której mogę dosunąć kabinę - okazuje się ,że zakup kabiny trójściennej to nierealny sen , lub cena z kosmosu. Dobudowanie ścianki nie za bardzo wchodzi w grę , chociaż jeśli będziemy zmuszeni to to zrobimy - ale taka gotowa zamknięta kabina wolnostojąca załatwiłaby mi sprawę . Jeśli ktokolwiek - cokolwiek WIE niech da znać:) Moi rodzice sprawili sobie takie cudo 2 miesiace temu i jeszcze dziala cudo ma podstawowa zalete - CENA!!! zapłacili za wanne z jacuzzi, prysznic z hydromasazem, saune parowa itd 4 tys. , niestety widac ze to chinska robota, nie ma co tego ukrywac, no ale cos za cos. Trzeba kupic duzo silikonu do uszczelnienia cholerstwa a i tak moze przeciekac i zalac glowny komputerek, tak jak to sie stalo u moich rodzicow po pierwszym "odpaleniu". producent przyslal nowy komputerek za darmoche, ojciec dokupil silikony i obecnie kabina gra i buczy - wrecz dosłownie-opcja z radyjkiem jesli to cudo bedzie jeszcze dzialalo gdy my bedziemy urzadzac lazienki, czyli pewnie za rok, to najpewniej tez sobie takie sprawimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.03.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 co do obwodnicy teraz zupełnie nic nie wiem znalazłam mapkę na stronie GDDA generalna dyrekcja dróg i autostrad (jakoś tak) i tam idzie droga od południowej strony nowosolnej, a parę dni temu prezes działek na Kasprowicza powiedział, że związek ROD walczy, bo ma ponoć obwodnica pójść wariantem północnym, niedaleko ogródków więc nic nie wiem czyżby jednak mieli dać wg starych planów? Parę miesięcy temu mój mąż był łódzkim oddziale GDDKiA i niewiele mu powiedzieli, ale mowa była o wariantach południowych... znów muszę go tam wysłać, może coś juz wiadomo. Swoją drogą - nie rozumiem jak to się stało, że tak expresowo przygotowali warianty obwodnicy Brzezin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 19.03.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 co do obwodnicy teraz zupełnie nic nie wiem znalazłam mapkę na stronie GDDA generalna dyrekcja dróg i autostrad (jakoś tak) i tam idzie droga od południowej strony nowosolnej, a parę dni temu prezes działek na Kasprowicza powiedział, że związek ROD walczy, bo ma ponoć obwodnica pójść wariantem północnym, niedaleko ogródków więc nic nie wiem czyżby jednak mieli dać wg starych planów? Parę miesięcy temu mój mąż był łódzkim oddziale GDDKiA i niewiele mu powiedzieli, ale mowa była o wariantach południowych... znów muszę go tam wysłać, może coś juz wiadomo. Swoją drogą - nie rozumiem jak to się stało, że tak expresowo przygotowali warianty obwodnicy Brzezin... Wiem na pewno, że wg starych planów tzn, wariant czerwony http://www.lodz.gddkia.gov.pl/S14/Mapa_warianty_przebiegu_S14.pdf Gdyby miał być niebieski, to dokładnie nad moim dachem domu, kilka nocy miałam z głowy za nim nie ustalono, który wariant dla mnie skończyło się bardzo korzystnie a niektórzy płaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.03.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Aneta, ale Ty piszesz o S-14, a my o obwodnicy Nowosolnej, której oficjalnych wariantów jak dotąd jeszcze nie zamieścili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 19.03.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Sorki dopiero doczytałam o co naprawdę chodzi, ale ze mnie trąba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.03.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 19.03.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 niestety widac ze to chinska robota, nie ma co tego ukrywac, no ale cos za cos. Trzeba kupic duzo silikonu do uszczelnienia cholerstwa a i tak moze przeciekac i zalac glowny komputerek, tak jak to sie stalo u moich rodzicow po pierwszym "odpaleniu". producent przyslal nowy komputerek za darmoche, ojciec dokupil silikony i obecnie kabina gra i buczy - wrecz dosłownie-opcja z radyjkiem Czyli potwierdza to moją tezę co do chińskich zabawek: nim zaczniesz używać, najpierw rozkręć i napraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzis 19.03.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Pozdrawiam. PS. A tynkarza mam ugadanego na 12 zł. Długi, nic nie pisałeś, że "nasz" Wiesio wrócił! ProStaś, widziales gdzies robotę tego tynkarza? I jego ekipę? Wrazenie - bezcenne, za wszystkie ich niedorobki zaplacisz karta... Ech, znowu wychodzi moj uraz do tanich wykonawcow... A ja mam uraz do drogich partaczy. Różnie to w życiu bywa. Dlatego dokładnie tak jak piszesz - widzieć, dotknąć, przetestować, a potem lepiej i tak samemu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 19.03.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Wiem na pewno, że wg starych planów tzn, wariant czerwony http://www.lodz.gddkia.gov.pl/S14/Mapa_warianty_przebiegu_S14.pdf Gdyby miał być niebieski, to dokładnie nad moim dachem domu, kilka nocy miałam z głowy za nim nie ustalono, który wariant dla mnie skończyło się bardzo korzystnie a niektórzy płaczą Wielkie dzięki za ten link. Dzięki niemu wiemy, że s14 będzie przechodziła daaaleko od naszej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 19.03.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 U mnie po rozważeniu paru wycen okien decyzja zapadła, wybraliśmy MS wariant trzy szybowy. Brama też zamówiona, zostaliśmy przy Wiśniowskim.Czy wybory były słuszne czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 19.03.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A teraz z innej beczki, wiecie może ile sobie śpiewają fachmani za ocieplenie domku styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts