kropkq 24.03.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Mam pytanko odnośnie grzejników. Jeden z hydraulików poleca Purmo a drugi wręcz przeciwnie. A co Wy sądzicie o tej firmie? Mam również Purmo od 1,5 sezonu grzeję i nic się z nimi nie dzieje po roku farba mu odłazi i coś tam jeszcze sie dzieje.... Może trafił na felerny egzemplarz Może faktycznie trafił na jakiś wybrakowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 24.03.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Podobno Kermi i Purmo to już ten sam koncern. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 24.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witajcie!Mam do Was dwa pytania:1. Jaka jest prawda z budowaniem z Ytonga i wilgocią? Czy w takie pogody jak teraz (śnieg z deszczem) trzeba jakoś specjalnie chronić bloczki już wymurowane? Czy jak namokną (nie da się szczelnie osłonić murów) to później oddadzą wilgoć? Właśnie zaczynają u mnie stawiać mury z Ytonga i trochę mnie martwi pogoda.2. Dałem się namówić na ogrzewanie akumulacyjne. Czy ktoś z Was użytkuje może taki rodzaj ogrzewania? Jak wyglądają koszty ogrzewania takim systemem? Dodam, że planuję wentylację z rekuperacją oraz kominek z DGP. Ponoć przy takim zestawieniu + dobrze ocieplonym domu (Ytong 24 + st 20 cm) ogrzewanie akumulacyjne jest najbardziej opłacalne (zarówno na poziomie inwestorskim jak i w użytkowaniu). Dodam, że domek ma 117 m2 p.u. i ok 150 m2 p.c. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 24.03.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ad. 2Poczytaj te posty łodzianina.http://forum.muratordom.pl/post2968997.htm#2968997http://forum.muratordom.pl/post3056127.htm#3056127 Też takie robię. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 25.03.2009 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 albo zobacz tutajhttp://forum.muratordom.pl/post3214490.htm#3214490ogrzewanie: maty elektryczne zatopione w wylewce, 50% tańsze od piecy akumulacyjnych a równie sprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 25.03.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Mam również Purmo od 1,5 sezonu grzeję i nic się z nimi nie dzieje po roku farba mu odłazi i coś tam jeszcze sie dzieje.... Może trafił na felerny egzemplarz Może faktycznie trafił na jakiś wybrakowany Jakoś bardziej prawdopodobne mi się wydaje że z tych Purmo będzie miał dużo mniej zysku niż z tych co ci zaproponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 25.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Skony71 też mi tak się widzi Słuchajcie, potrzebuję "dobry" namiar na kominkarza (nie mylić z kominiarzem... hihihi). Z tablicy wzięłam jeden kontakt a chciałabym dwa, coby mieć porównanie w ofertach ooo, setny post! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 25.03.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Polanka73 Słuchajcie, potrzebuję "dobry" namiar na kominkarza (nie mylić z kominiarzem... hihihi). Z tablicy wzięłam jeden kontakt a chciałabym dwa, coby mieć porównanie w ofertach 505987380 pan Marcin, osoba polecona przez naszych przyjaciół, był również naszym wykonawcom. Nie mamy zastrzeżeń, załatwiał nam również wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 25.03.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witajcie! Mam do Was dwa pytania: 1. Jaka jest prawda z budowaniem z Ytonga i wilgocią? Czy w takie pogody jak teraz (śnieg z deszczem) trzeba jakoś specjalnie chronić bloczki już wymurowane? Czy jak namokną (nie da się szczelnie osłonić murów) to później oddadzą wilgoć? Właśnie zaczynają u mnie stawiać mury z Ytonga i trochę mnie martwi pogoda. 2. Dałem się namówić na ogrzewanie akumulacyjne. Czy ktoś z Was użytkuje może taki rodzaj ogrzewania? Jak wyglądają koszty ogrzewania takim systemem? Dodam, że planuję wentylację z rekuperacją oraz kominek z DGP. Ponoć przy takim zestawieniu + dobrze ocieplonym domu (Ytong 24 + st 20 cm) ogrzewanie akumulacyjne jest najbardziej opłacalne (zarówno na poziomie inwestorskim jak i w użytkowaniu). Dodam, że domek ma 117 m2 p.u. i ok 150 m2 p.c. Z góry dzięki! My mamy domek z ytonga , jak stawiali mury to nie zabezpieczali niczym, sama nawet do naszego speca wydzwaniałam ,że mury mokre i co dalej. Stwierdził ,że spoko, wyschną ... ( bez komentarza) ... no i fakt wyschły . Ytong jest jak pumeks - szybko wilgotnieje ale równie szybko wysycha. Nie potrafię powiedzieć czy takie namaczanie szkodzi strukturze bloczków - pewnie obojętne nie jest , ale z drugiej strony trzeba by było z ytonga budować pod namiotem cyrkowym, bo latem też potrafi nieźle popadać . Teraz jak już domek zakryty dachem to jedyne miejsce które nam się " namacza " to wykusz - niestety jeszcze nie zaizolowany ... ale z tym musimy juz poczekać na ciepełko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 26.03.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Aneta Szawłowska bardzo dziękuję za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 26.03.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Dziękuję! Trochę mnie uspokoiliście, że chyba nienajgorzej wybrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 26.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ytong to nie cukier w kostkach - tak od razu od wody się nie rozpuści Jeśli tylko zdąży wyschnąć przed mrozami, to pewnie wszystko będzie OK. To zamarzająca woda robi zawsze największe szkody w materiałach a nie sama woda. No chyba, że ściana ciągle zawilgocona będzie - to po jakimś czasie glonojady z akwarium będziesz mógł przenieść - na popas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 26.03.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 czy mozecie podzielic sie namiarami na fachowców od budowy przylacza wodociagowego do dzialki ?? do dwoch polecanych na tablicy ogloszen juz dzwonilam ale niestety jeden nie zajmuje sie budowa przylaczy w Łodzi a drugi niestety ma narazie tyle roboty, ze nie jest zainteresowany ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 26.03.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 czy mozecie podzielic sie namiarami na fachowców od budowy przylacza wodociagowego do dzialki ?? do dwoch polecanych na tablicy ogloszen juz dzwonilam ale niestety jeden nie zajmuje sie budowa przylaczy w Łodzi a drugi niestety ma narazie tyle roboty, ze nie jest zainteresowany ....... Jesli jednym z tych dwoch nie jest moj to go polecam. Bardzo rzeczowy czlek. Pierwsza strona na tablicy ogloszen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrazka 26.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 szukam stempli budowlanych dł 2,80m i 3 m może ma ktos i juz nie bedzie potrzebował, interesuje mnie kazda , łacznie ok 120 szt pozdrawiam Agrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 26.03.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 czy mozecie podzielic sie namiarami na fachowców od budowy przylacza wodociagowego do dzialki ?? do dwoch polecanych na tablicy ogloszen juz dzwonilam ale niestety jeden nie zajmuje sie budowa przylaczy w Łodzi a drugi niestety ma narazie tyle roboty, ze nie jest zainteresowany ....... Jesli jednym z tych dwoch nie jest moj to go polecam. Bardzo rzeczowy czlek. Pierwsza strona na tablicy ogloszen. niestety to ten człek, ktory stwierdzil, ze z Wodociagami w Łodzi nie chce miec nic wspolnego ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 26.03.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 szukam stempli budowlanych dł 2,80m i 3 m może ma ktos i juz nie bedzie potrzebował, interesuje mnie kazda , łacznie ok 120 szt pozdrawiam Agrazka U mnie troche na budowie lezy i chetnie bym sie pozbyl. Aleksandrow. Jesli jestes zainteresowana podeslij telefon na priva. W sobote bede na dzialce to bym Ci podal dokladnie ile sztuk sie poniewiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 26.03.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ingga spróbuj zajrzeć do tego sklepu. Ceny tam są rózne. Na pewno dobierzesz coś do swojego portfela . Sklep jest na Prądzyńskiego otwarty chyba do 18.00. http://www.ruckzuck.pl/page,main,Strona_glowna.html Dzięki za przypomnienie o tym sklepie - już tam kiedyś byłam, ale jak zaczęłam się za panelami rozglądać Dla zainteresowanych dodam ze jest to sklep firmowy firmy Classen, są tam również ich drzwi. warto dopominać się o rabat - po rabacie cena paneli była taka jaka producent podaje na swojej stronie jako cenę sugerowaną. Jedyne co odradzam to warto poszukać listew przypodłogowych w innych sklepach bo maja drożej niż w małym sklepie na mojej wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 26.03.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 niestety to ten człek, ktory stwierdzil, ze z Wodociagami w Łodzi nie chce miec nic wspolnego ........ No to przykro mi. Ale jak mi bedzie instalowal licznik to az z ciekawosci go spytam czemu nie chce miec nic wspolnego z Lodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 27.03.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 szukam stempli budowlanych dł 2,80m i 3 m może ma ktos i juz nie bedzie potrzebował, interesuje mnie kazda , łacznie ok 120 szt pozdrawiam Agrazka jakiś czas temu już mówiłem, ze mam do dyspozycji praktycznie dowolną ilośc stempli z olszyn. Mam tego na działce tyle, że na niejedną budowę wystarczy. Trzeba tylko sobie wyciąć. Ja korzystałem i powiem szczerze, bez żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts