chochla72 02.04.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 No to mnie dobiliście tym świadectwem , bo cały czas sądziłam ,że mi się uda nie moczyć pieniędzy w bzdecie , a tu kuku ehhhh Niestety, kolejne 5 stowek oddane jako haracz na rzecz bzdurnych przepisow. Jakby ten kto buduje dom i ma zamiar w nim zamieszkac nie wiedzial z czego go wybudowal. Rece opadaja na pazernosc tego panstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 02.04.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A jakie jest Wasze zdanie: budować kompleksowo z jednym wykonawcą, czy szukać ekip do każdej roboty osobno? Nie wierzę aby jedna ekipa mogla solidnie pobudować dom Mury, dach, wylewka, gładź i wykończenie, naliczyłam już pięć ekip, dodam fachowców od elektryki, hydrauliki, to będzie siedem elewacja zewnętrzna i podbitka i kostka przed domem, no to dziewięć.Tak było u mnie, nie mam zastrzeżeń do ekip. Przeczytaj sobie dziennik Suzi, u niej robiła wszystko jedna ekipa, budowanie kompleksowe? to jakaś abstrakcja. Pozdrawiam! Dużo racji w tym jest. Jedna ekpia do wszystkiego to nieporozumienie. Można chyba znaleźć kompromis - znaleźć wykonawcę,który działając jako inwestor zastępczy będzie zlecał wszystkie prace różnym ekipom i odpowiadał za ich pracę. To kosztuje ale czasem się opłaca. Paru znajomych tak zrobiło i my też tak zaczynamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 02.04.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ya A jakie jest Wasze zdanie: budować kompleksowo z jednym wykonawcą, czy szukać ekip do każdej roboty osobno? Nie wierzę aby jedna ekipa mogla solidnie pobudować dom Mury, dach, wylewka, gładź i wykończenie, naliczyłam już pięć ekip, dodam fachowców od elektryki, hydrauliki, to będzie siedem elewacja zewnętrzna i podbitka i kostka przed domem, no to dziewięć.Tak było u mnie, nie mam zastrzeżeń do ekip. Przeczytaj sobie dziennik Suzi, u niej robiła wszystko jedna ekipa, budowanie kompleksowe? to jakaś abstrakcja. Pozdrawiam! Dużo racji w tym jest. Jedna ekpia do wszystkiego to nieporozumienie. Można chyba znaleźć kompromis - znaleźć wykonawcę,który działając jako inwestor zastępczy będzie zlecał wszystkie prace różnym ekipom i odpowiadał za ich pracę. To kosztuje ale czasem się opłaca. Paru znajomych tak zrobiło i my też tak zaczynamy.[/quote A, to zupełnie zmienia stan rzeczy, masz racje. U nas dokładnie tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 02.04.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 długi, jeśli będziesz w PROCA ( Legionów 112 ) i dziesięć cm wte czy wewte nie robi Ci różnicy na wysokości, poproś o wyliczenie na h 200 cm i 190 cm. Obiło mi się o uszy, że różnica w cenie istotna, ale może mi się tylko obiło OK. sprawdzę i powiem jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 03.04.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 WitamMam do sprzedania grzejniki PURMO V11 60x40 - 2 szt (130zł/szt), V11 60x100 2szt(180zł/szt) Idmar V22 90x80 2szt , 90x60 1szt V11 40x120 2 szt i grzejniki łazienkowe drabinkowe Instal Projekt (100zł białe , 200zł kolor) może ktoś potrzebuje , grzejniki nowe zapakowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 03.04.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Mam kilka metrów sześć. desek i drewna po budowie do sprzedania za skromne 500 PLN . Jak ktoś zainteresowany do piszcie prześlę zdjęcia.[/u] Kilka to znaczy ile? Ja bym nawet teflektował, ale dopiero za kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 03.04.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Pisząć o budowie z jedną ekipą, nie miałem na myśli że zrobią wszystko od początku do końca, tylko chodziło mi właśnie o to żeby w zakresie ich usługi było dobranie podwykonawców, zgranie terminów poszczególnych robót tak żeby pzrebiegało to jak najsprawniej.YA zaczęliście już budowę? My chcemy ruszyć na wiosnę 2010 w rejonie Poddębic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edaja 03.04.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Romin:), witaj ja tez mam nadzieję zacząć budowę w okolicach Poddębic ale jeszcze tego roku, może będziemy sąsiadami?PozdrawiamEdyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 03.04.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Ja pamiętam o spotkaniu. Niedawno o tym pisałam. Odezwał się wtedy tylko majki. Zrzuciłam taką sytuację na zbliżające się święta i porządki przed nimi. Jak wam pasuje spotkamy się jutro, albo tydzień po świętach. Na jutro proponuję np: 14. Piszcie jak wam pasuje ja się dostosuję, a teraz dalej za porządki na palcu budowy. Pozdrawiam . Dorota. Ps. Na forum zajrzę koło 18 czy 19 jak coś to dzwońcie 604 91 83 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 03.04.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Pisząć o budowie z jedną ekipą, nie miałem na myśli że zrobią wszystko od początku do końca, tylko chodziło mi właśnie o to żeby w zakresie ich usługi było dobranie podwykonawców, zgranie terminów poszczególnych robót tak żeby pzrebiegało to jak najsprawniej. YA zaczęliście już budowę? My chcemy ruszyć na wiosnę 2010 w rejonie Poddębic... Może jeszcze być tak że w ramach jednej ekipy(firmy) zatrudniani są poszczególni specejaliści. Tak też dzałają firmy mając muraży , dekarzy , hydraulików , elektryków , glazurników .................... Nie sądze ze chodziło Roninowi że zatrudni Pana Henia a on już wszystko zrobi , choć i tacy magicy podobno są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 03.04.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Ja pamiętam o spotkaniu. Niedawno o tym pisałam. Odezwał się wtedy tylko majki. Zrzuciłam taką sytuację na zbliżające się święta i porządki przed nimi. Jak wam pasuje spotkamy się jutro, albo tydzień po świętach. Na jutro proponuję np: 14. Piszcie jak wam pasuje ja się dostosuję, a teraz dalej za porządki na palcu budowy. Pozdrawiam . Dorota. Ps. Na forum zajrzę koło 18 czy 19 jak coś to dzwońcie 604 91 83 38 Cześć Dorota Jeżeli chodzi o spotkanie dostosuję się do ogółu, jednak nie ukrywam, że bardziej odpowiadałby mi termin tydzień po świętach. pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 03.04.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Ja pamiętam o spotkaniu. Niedawno o tym pisałam. Odezwał się wtedy tylko majki. Zrzuciłam taką sytuację na zbliżające się święta i porządki przed nimi. Jak wam pasuje spotkamy się jutro, albo tydzień po świętach. Na jutro proponuję np: 14. Piszcie jak wam pasuje ja się dostosuję, a teraz dalej za porządki na palcu budowy. Pozdrawiam . Dorota. Ps. Na forum zajrzę koło 18 czy 19 jak coś to dzwońcie 604 91 83 38 Cześć Dorota Jeżeli chodzi o spotkanie dostosuję się do ogółu, jednak nie ukrywam, że bardziej odpowiadałby mi termin tydzień po świętach. pozdrawiam aga Ja jutro nie będę mógł być wobec czego jeśli jutro to WZtek nie będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 03.04.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Romin:), witaj ja tez mam nadzieję zacząć budowę w okolicach Poddębic ale jeszcze tego roku, może będziemy sąsiadami? Pozdrawiam Edyta WItam sąsiadkę z rejonu Poddębic:) masz już projekt i ekipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edaja 03.04.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witaj Romin:) projekt ciągle się robi, ostatnie poprawki, mam nadzieję że już niedługo bedzie gotowy . Ekipa chce zacząć jeszcze w maju ale nie wiem jak to będzie, zobaczymy. Z której strony Poddębic masz działkę, bo ja przy trasie Aleksandrów - Poddębice. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 03.04.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witaj Romin:) projekt ciągle się robi, ostatnie poprawki, mam nadzieję że już niedługo bedzie gotowy . Ekipa chce zacząć jeszcze w maju ale nie wiem jak to będzie, zobaczymy. Z której strony Poddębic masz działkę, bo ja przy trasie Aleksandrów - Poddębice. Pozdrawiam Edyta Nasz projekt (Romina G1) też jest w fazie adaptacji i nanoszenia zmian, tak więc jestesmy na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowe. A działkę mamy jadąc z Aleksandrowa w kierunku Poddębic po prawej stronie, rejon Dalikowa. A ekipa solidna? sprawdzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edaja 03.04.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Nasz projekt (Romina G1) też jest w fazie adaptacji i nanoszenia zmian, tak więc jestesmy na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowe. A działkę mamy jadąc z Aleksandrowa w kierunku Poddębic po prawej stronie, rejon Dalikowa. A ekipa solidna? sprawdzona? Znam tamte okolice, ostatnimi czasy dość dużo ludzi zaczyna tam sie budować, kilka budów zaczętych w tym lub ubiegłym roku przy tej trasie.Widziałam dom wybudowany przez naszych murarzy, mam nadzieję że i u nas zrobią wszystko jak należy.Co do Twojej ekipy to nie znam ale popytam, może czegoś się dowiem mam nadzieję że pozytywnego.Jakby coś to mój mail [email protected] PozdrawiamEdyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 03.04.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam, pozdrawiam zwlaszcza forumowiczow uzyskujacych pozwolenie na budowe i ruszajacych z nia lada moment- jestem na tym samym etapie Pierwsze primo- czy ktos ma POŚ na gliniastym gruncie? Jaka i skad? Na tablicy znalazlam pare fajnych namiarow na producentow, ale mam tylko wiekszy metlik w glowie- jedni mowia zeby dac zwykla rozsaczajaca z dluzszym drenem i nasypem, inni ze to sie nie sprawdzi i proponuja taka z zamknietym obiegiem. Ratunku!! Drugie primo- szukam ekipy dekarzy, ktorzy ukladaja blache- taka z arkuszy, a no i sama blache tez poszukuje. Moze ktos kladl takie cholerstwo u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.04.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Ja pamiętam o spotkaniu. Niedawno o tym pisałam. Odezwał się wtedy tylko majki. Zrzuciłam taką sytuację na zbliżające się święta i porządki przed nimi. Jak wam pasuje spotkamy się jutro, albo tydzień po świętach. Na jutro proponuję np: 14. Piszcie jak wam pasuje ja się dostosuję, a teraz dalej za porządki na palcu budowy. Pozdrawiam . Dorota. Ps. Na forum zajrzę koło 18 czy 19 jak coś to dzwońcie 604 91 83 38 I się chyba kurna nie spotkamy Mam zaoraną działkę po kopaniu wody i walczę jutro z glebą ... więc może tydzień po świętach ... pozdrawiam, majki /edit/ Ja p.olę też nie : mam właśnie przesunięte kopanie i wstawianie szamba Oszaleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 03.04.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 My też mamy zaplanowane wykopki - małż się buntuje ale nie ma lekko - trza pokopać - tak więc my tez po świętach , bo jutro nie damy rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 03.04.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 A jakie jest Wasze zdanie: budować kompleksowo z jednym wykonawcą, czy szukać ekip do każdej roboty osobno? Jakoś specjalnie oryginalny nie będę mówiąc, że z jednym wykonawcą się nie da z sensem - szczególnie ekonomicznym - zbudować domu. Ale wszystkim początkującym polecam zawieranie umów na pewną kompleksowość prac. Stan surowy otwarty z dachem jedna ekipa. A potem poszczególne ekipy do specjalistycznych prac. Choć nie Święci garnki lepią i u mnie jedna i ta sama ekipa zrobiła i robi: - dach - ocieplenie wraz z tynkiem - tynki wewnętrzne - gładzie - wylewki - podbitkę - stelaż pod płyty KG plus ocieplenie stropu (dom parterowy) - klinkier na tarasach, cokole i słupach - kostka betonowa Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts