jacekot 27.04.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Co to za patent ? Czy zdaje egzamin ? mięśnie od tego rosną więc chyba zdaje egzamin, profesjonaliści mają taki walec do równania, ja zadowoliłem się tym co było pod ręką, w porównaniu do tego co było przed to jest z 100 razy lepiej No właśnie muszę coś kupić lub coś wyślić , dlatego trochę cię ciągnę . Mam przeoraną działkę i musze to trochę wyrównać i ubić . Pomysł mi się spodobał z tym wygładzaniem . Jak gługą i ciężką belke ciągniesz ? ( ale zabrzmiało ) Masz jakieś fotki ( żartuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 27.04.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Poszukuję ekipy od tynków nakładanych ręcznie.!!!!!!!!!!! Nie wiem jak u nich z terminami i gdzie w Lodzi sie budujecie (jest spod Pabianic), ale jestem bardzo zadowolona z roboty. pan Poreda tel. 42/215-26-13 tylko wieczorem Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 27.04.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Jak gługą i ciężką belke ciągniesz ? na początku wziąłem wariant lżejszy ok 2m, i była za lekka, więc na drugi ogień poszła taka 3m która jest jednocześnie ze 2 razy grubsza i cięższa, z 50kg waży jak nie więcej, i tą idzie znacznie równiej apropo działek na allegro jest działka rolna koło Strykowa 3tyś m2 za 50 tyś z prawem zabudowy wydanym przez starostę http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=2688133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.04.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Jak gługą i ciężką belke ciągniesz ? na początku wziąłem wariant lżejszy ok 2m, i była za lekka, więc na drugi ogień poszła taka 3m która jest jednocześnie ze 2 razy grubsza i cięższa, z 50kg waży jak nie więcej, i tą idzie znacznie równiej 50kg hmm nie wiem czy moja żona da radę ,ale spróbujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 27.04.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam pytanie za punktów 100 : czy macie jakiś pomysł co zrobić z bloczkami Ytong'a które mi zostały - są różnej wielkości ,grubości i nie wiem czy jest sens trzymac tą górę gruzu czy wydalić precz ....zostało mi ze 2 palety Ja też się podpisuję pod pytaniem Mnie zostało (zostanie) ok 5 pełnych palet. Więc zaczynam szukać nabywcy Inna sprawa Gdzie w Łodzi lub okolicach kupię używane drewniane podkłady kolejowe? Znalazłam "Bocznicę" na aleksandrowskiej ale chcą 25zł od sztuki a na allegro (niestety w innych województwach) chodzą również po 7 zł (drugi gat) ale i po 15-18 za pierwszy Może gdzieś jeszcze w łódzkim są do zdobycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.04.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Gdzie w Łodzi lub okolicach kupię używane drewniane podkłady kolejowe? Znalazłam "Bocznicę" na aleksandrowskiej ale chcą 25zł od sztuki a na allegro (niestety w innych województwach) chodzą również po 7 zł (drugi gat) ale i po 15-18 za pierwszy Może gdzieś jeszcze w łódzkim są do zdobycia? Zdajesz sobie sprawę, że one są rakotwórcze? Nie same podkłady ale ich impregnat. Nie wolno ich stosować w kontakcie ze skórą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 27.04.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Gdzie w Łodzi lub okolicach kupię używane drewniane podkłady kolejowe? Znalazłam "Bocznicę" na aleksandrowskiej ale chcą 25zł od sztuki a na allegro (niestety w innych województwach) chodzą również po 7 zł (drugi gat) ale i po 15-18 za pierwszy Może gdzieś jeszcze w łódzkim są do zdobycia? W Zdunskiej Woli -Karsznicach przy wiadukcie kolejowym jest sklad i chyba mozna tam kupic, ale nie mam namiarow i nie wiem ile kosztuja. Ale ja bym sie 5x zastanowila zanim uzylabym czegos takiego w ogrodzie. Nagrzane przez promienie sloneczne smierdzi strasznie, balabym sie o dzieci i zwierzaki w ogrodzie. Czytalam ostatnio o sasiedzie ktory pozwal drugiego za podklady w ogrodzie (poszlo o zatruwanie wody w studni itp) i wygral. Oficjalnie jest chyba zakaz ich uzywania w ogrodach przydomowych - poczytaj sobie np tu: http://newsgroups.seducy.de/pl/archiv/artikel/396971/Archiv/archiv.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 27.04.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 popcarol to nie było takie drogie... hm... 26 czy 28 zł za mb. Do tego dojdą te mocowania to ze 2,5 tysia wyjdzie, no góra 3 tys. Chyba że cuś źle liczę zle liczysz? 26 zł za mb deski o grubości 14 cm. Czyli ok 6-7 desek wchodzi na m na szerokość co daje ok 180 - 200 zł za m2. Nie wiem, jak masz duży taras. Deski są też w castoramie w tej samej cenie. Drugie tyle za system montażowy (klipsy i legary). Trwałe jest i wygodne, bo żywicę się myje. Też miałam ochote ale za drogo. Wyej samej cenie jest bankarkiri w castoramieEZS, chyba czegos takiego szukalas? http://www.allegro.pl/item614300174_podkladki_plyty_kostka_brukowa_granitowe_taras.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 27.04.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witajcie. Szukam kory i ziemi ogrodniczej w dobrej cenie. Skąd je wziąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 27.04.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witajcie.U mnie też pozostała wielka góra Ytonga (a mówili, że odpadów będzie "malutko"). Też się zastanawiam, czy nadaje się toto pod taras, czy podjazd.Proszę też was o info. na co zwrócić uwagę przy "odbiorze" ścian, poza tym żeby były proste i trzymały kąty. Powiedzcie też, proszę, czym gruntowaliście swoje ściany z Ytonga przed tynkami. U mnie chyba nie będzie ocieplenia. Jaki tynk zenętrzny jest u Was. U mnie ściana 36,5 cm - jak myślicie, ocieplać, czy gruntować i tynk?Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.04.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witajcie. U mnie też pozostała wielka góra Ytonga (a mówili, że odpadów będzie "malutko"). Też się zastanawiam, czy nadaje się toto pod taras, czy podjazd. Proszę też was o info. na co zwrócić uwagę przy "odbiorze" ścian, poza tym żeby były proste i trzymały kąty. Powiedzcie też, proszę, czym gruntowaliście swoje ściany z Ytonga przed tynkami. U mnie chyba nie będzie ocieplenia. Jaki tynk zenętrzny jest u Was. U mnie ściana 36,5 cm - jak myślicie, ocieplać, czy gruntować i tynk? Pozdrowionka. A po co ocieplać scianę jednowarstwową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 27.04.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 jacekot, mam znajomych, którzy to zrobili cienką wełną elewacyjną. (Nie gruntowali ścian)Twierdzą, że nie zaszkodzi z jednowarstwowej zrobić dwuwarstwową, tym bardziej w dobie certyfikatów energetycznych i zmieniających się przepisów unijnych przy rozwijającym się trendzie energooszczędności. Taki zabieg po prostu poprawi współczynnik "U" ściany (będzie poniżej 0,2).Tak więc nie dziw się ludziom, którzy to robią .Z tego co wiem, to dobre impregnaty do betonu komórkowego nie są wcale tanie. Jestem po prostu ciekawa czym inni gruntowali swoje ściany z tego materiału. A twój dom jest z Ytonga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 27.04.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witajcie,U mnie stoją ściany z Ytong 24 i do tego planuję ocieplenie styropianem 20 cm. Niektórzy pukają się w głowę, że za dużo itd. A ja uważam, że nakład inwestycyjny będzie niewielki, a zyski w przyszłości na oszczędnościach zrekompensują poniesione wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 27.04.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 kowalc, rozważ czy nie lepiej byłoby ocieplić wełną. Styropian zrobi Ci z domu termos i zepsuje Ci wszystkie zalety Ytonga. Przemyśl to. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 27.04.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witajcie. U mnie też pozostała wielka góra Ytonga (a mówili, że odpadów będzie "malutko"). Też się zastanawiam, czy nadaje się toto pod taras, czy podjazd. Proszę też was o info. na co zwrócić uwagę przy "odbiorze" ścian, poza tym żeby były proste i trzymały kąty. Powiedzcie też, proszę, czym gruntowaliście swoje ściany z Ytonga przed tynkami. U mnie chyba nie będzie ocieplenia. Jaki tynk zenętrzny jest u Was. U mnie ściana 36,5 cm - jak myślicie, ocieplać, czy gruntować i tynk? Pozdrowionka. U nas też ytong 36,5 i nie planujemy ocieplenia - po pierwszej zimie zobaczymy czy decyzja była słuszna Tynk zewn. zrobimy jeśli starczy nam mamony , na razie zdaje się ,że sprawa odsunie się w czasie i będziemy tynkowac w przyszłym roku ... no chyba że jutro w totka wygram W każdym razie facet z ytonga mówił nam żeby kłasc klej , siatkę i na to tynk.... chyba możesz zadzwonić na infolinię i podpytac co proponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 27.04.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 kowalc, rozważ czy nie lepiej byłoby ocieplić wełną. Styropian zrobi Ci z domu termos i zepsuje Ci wszystkie zalety Ytonga. Przemyśl to. Pozdrowienia dokładnie tak , podpisuję się pod opinią "ręcamy i nogamy" styropian= termos , trzeba było z pustaka budowac , a nie wywalac forsę na ytong - po coś się w ten ytong inwestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 27.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 kowalc, rozważ czy nie lepiej byłoby ocieplić wełną. Styropian zrobi Ci z domu termos i zepsuje Ci wszystkie zalety Ytonga. Przemyśl to. Pozdrowienia Proszę, nie, nie tutaj. Połowa ostrej wymiany zdań na forum dotyczy Ytonga i jego walorów marketingowych. Dajmy temu pokój, please. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 27.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Styropian wydaje mi się trwalszy. Poza tym będe miał wentylację z rekuperacją, więc "termos" powinnien się sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.04.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Gdzie w Łodzi lub okolicach kupię używane drewniane podkłady kolejowe? Znalazłam "Bocznicę" na aleksandrowskiej ale chcą 25zł od sztuki a na allegro (niestety w innych województwach) chodzą również po 7 zł (drugi gat) ale i po 15-18 za pierwszy Może gdzieś jeszcze w łódzkim są do zdobycia? W Zdunskiej Woli -Karsznicach przy wiadukcie kolejowym jest sklad i chyba mozna tam kupic, ale nie mam namiarow i nie wiem ile kosztuja. Ale ja bym sie 5x zastanowila zanim uzylabym czegos takiego w ogrodzie. Nagrzane przez promienie sloneczne smierdzi strasznie, balabym sie o dzieci i zwierzaki w ogrodzie. Czytalam ostatnio o sasiedzie ktory pozwal drugiego za podklady w ogrodzie (poszlo o zatruwanie wody w studni itp) i wygral. Oficjalnie jest chyba zakaz ich uzywania w ogrodach przydomowych - poczytaj sobie np tu: http://newsgroups.seducy.de/pl/archiv/artikel/396971/Archiv/archiv.html Pozdrawiam popcarol ma rację, broń Boże podkładów kolejowych ! Sa nasączane specjalnymi olejami ( rakotwórcze ). Przemyśl to ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 27.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 ProStaś Na Tablicy też są sprzeczne opinie na temat tych samych wykonawców. Każdy ma swoje spostrzeżenia. Pozwólcie "Ytongowcom" na wymianę doświadczeń. Forum jest przecie dla wszystkich budujących. (A po "co ostra wymiana zdań".) kowalc ,widzę, że już zdecydowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts