maren100 30.04.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Otrzymałam oferty na okna: Budvar , MS, Oknoplast, Makarski. Czekam na Zduńską Wolę. jak juz dokonasz wyboru okien to pochwal sie swoja decyzja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 30.04.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Otrzymałam oferty na okna: Budvar , MS, Oknoplast, Makarski. Czekam na Zduńską Wolę. Obiecuję, że fotki z mojej budowy będą wkrótce. Pozdrawiam Was (jak "majujecie"? u nas grill "pod własnym niebem" będzie na pewno) Ja zdecydowałam sie na Schuco ze Zduńskiej Woli. Grill u siebie już jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 30.04.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Uroczyście oświadczam, że wreszcie rozpoczęliśmy prace budowlane Uff. Po pierwszym dniu jestem zmęczony jakbym osobiście wszystko robił. Najpierw oczekiwanie na ekipę, potem zrywka drzew, ściąganie humusu i na końcu wydobywanie kamyka. Wszystko obfotografowane w galerii. Szkoda nam pięknych kwitnących jabłoni, śliwek i brzoskwini. Ale wreszcie się coś zaczęło dziać! W sobotę geodeta, od poniedziałku ruszamy dalej. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.04.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Yeti, ja je podlewam co dzień od 2 tyg. Przesadziłam???? Nadmiar wody zaszkodzi?Pewnie, że nadmiar zaszkodzi - wszystko można utopić ... Problem w tym jak odbadać ile wody potrzeba i kiedy jest już ten "nadmiar". Sama musisz to ocenić, najlepiej pomacaj po prostu łapką przy korzonku czy ziemia wilgotna, czy nie. Wszyscy ogrodnicy twierdzą, że lepiej podlewać rzadziej, ale obficie niż często małymi ilościami. Korzenie również oddychają - nie mogą być cały czas zalane. Okresowy brak wody wpływa również korzystnie, bo zmusza je do rozrastania się w poszukiwaniu wilgoci (jednak w przypadku przesadzanych roślin - a więc z uszkodzonym sys. korzeniowym, trzeba to robić szczególnie umiejętnie). Częste podlewanie małymi porcjami wody może dawać też taki efekt, że dobrze będzie rosła tylko trawa wokół rośliny - woda zwilży tylko wierzchnią warstwę, skąd zostanie pobrana przez rośliny płytko korzeniące się lub wyparuje, natomiast głębiej będzie sucho. Bardzo korzystnie na utrzymanie wilgoci wpływa ściółkowanie. U siebie (w moich gliniastych warunkach) podlewałbym obecnie ok. raz na tydzień, ale obficie (z 1-2 wiadra w nieckę wokół drzewka). Nie ma co przesadzać - nie ma jeszcze lipcowych skwarów, w głębszych warstwach ziemi jest jeszcze trochę "wiosennej" wilgoci, a drzewka nie zaczęły jeszcze na dobre wegetacji. Nie przejmuj się, że nie ma u ciebie jeszcze przyrostów. U mnie puszczać zaczynają na razie tylko leśniaki. Srebrne (ś. kłujące) zbudzą się trochę później. (Mam znajomego, który wziął ode mnie drzewka 2 lata temu i wsadził je w zupełnych piachach. W sezonie lał 2 wiadra dziennie i to chyba też nie był u niego nadmiar - na 15szt dwa padły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.04.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Uroczyście oświadczam, że wreszcie rozpoczęliśmy prace budowlane Uff. Po pierwszym dniu jestem zmęczony jakbym osobiście wszystko robił. Najpierw oczekiwanie na ekipę, potem zrywka drzew, ściąganie humusu i na końcu wydobywanie kamyka. Wszystko obfotografowane w galerii. Szkoda nam pięknych kwitnących jabłoni, śliwek i brzoskwini. Ale wreszcie się coś zaczęło dziać! W sobotę geodeta, od poniedziałku ruszamy dalej. Pozdrawiam Ya GRATULACJE ! Fotorelacja super, poradziłeś sobie ekstra Fakt drzewek szkoda, ale dopóki świeże, pociąć na kawałki i potem do kominka jak znalazł pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 30.04.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Uroczyście oświadczam, że wreszcie rozpoczęliśmy prace budowlane Uff. Po pierwszym dniu jestem zmęczony jakbym osobiście wszystko robił. Najpierw oczekiwanie na ekipę, potem zrywka drzew, ściąganie humusu i na końcu wydobywanie kamyka. Wszystko obfotografowane w galerii. Szkoda nam pięknych kwitnących jabłoni, śliwek i brzoskwini. Ale wreszcie się coś zaczęło dziać! W sobotę geodeta, od poniedziałku ruszamy dalej. Pozdrawiam Ya GRATULACJE ! Fotorelacja super, poradziłeś sobie ekstra Fakt drzewek szkoda, ale dopóki świeże, pociąć na kawałki i potem do kominka jak znalazł pozdrawiam, majki Dzięki Majki! Drewno będzie do kominka...albo do wędzarni bo podobno owocowe dobre do wędzenia. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 30.04.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Ya , przyłączam się do gratulacji i... trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 30.04.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Ya , przyłączam się do gratulacji i... trzymam kciuki. Dzięki serdeczne ! Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 01.05.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 mpoplaw trzeba skrobnąć pismo do naszych władz bo dlaczego w krakowie dostają pieniądze a my nie. Coś tu nie tak. to coś się tam napisze i przy okazji jakiegoś kolejnego spotkania chętni podpiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 01.05.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 mpoplaw trzeba skrobnąć pismo do naszych władz bo dlaczego w krakowie dostają pieniądze a my nie. Coś tu nie tak. to coś się tam napisze i przy okazji jakiegoś kolejnego spotkania chętni podpiszą Ya się dołączam i podpiszę kiedy i gdzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 02.05.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Zeby było śmiesznie pieniądze przysługują nie tylko tym co chcą solarów ale także dla tych którzy myślą o np: wiatrakach czy pompach ciepła które coraz częściej są montowane. Znając polskie realia problem to urzędnicy a nie sama UE która ciśnie na odnawialne żródła ciepła.Z wiatrakami jest już afera. Prąd wytworzony przez wiatraki musi odkupić energetyka. Ale w koło jest wesoło i istnieje toś takiego jak pakiet energetyczny ( nie pamiętam dokładnie czy się to tak nazywa) na dany rejon. Pakiet trzeba mieć żeby posiadać wszystkie papiery potrzebne do budowy. Doszło do takiej sytuacji że jest jedna wielka firma w naszym kraju która ma wielki pakiet od paru lat i nie postawiła ani jednego wiatraka, a ludzie kupili całe maszty do postawienia i rdzewieją bo nie mogą dostać pakietu bo wielki go ma a polskie państwo ma takie przepisy że wielkiego nie może do postawienia masztów zmusić. I kółko się zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 02.05.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Mój znajomy kilka lat temu napalił się bardzo na wiatrak , ma gigantyczną połać ziemi i forsy jak lodu i mimo to nie udało mu się wiatraka postawić - piętrzyli mu problem za problemem , że w końcu zrezygnował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 02.05.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Mam pytanie - jakie drzwi wewnętrzne macie ? lub macie na oku ? Bo ja mam w Łodzi jeden punkt - tam gdzie robiłam drzwi zew. i chciałabym trochę porównać się cenowo - aha do Makra-2 raczej nie pójdę bo jak byliśmy tam ostatnio to Pani robiła nam łaskę i było dosyć niemiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Mam pytanie - jakie drzwi wewnętrzne macie ? lub macie na oku ? Bo ja mam w Łodzi jeden punkt - tam gdzie robiłam drzwi zew. i chciałabym trochę porównać się cenowo - aha do Makra-2 raczej nie pójdę bo jak byliśmy tam ostatnio to Pani robiła nam łaskę i było dosyć niemiło Też zaczynamy się rozglądać za wewnętrznymi ... Ale kompletnie nie wiem co wybrać ... Podłączam się : zapodajcie dobre adresy z drzwiami pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 03.05.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 poszukuje ekipy od tynków nakładanych ręcznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirabelka77 03.05.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Mam pytanie - jakie drzwi wewnętrzne macie ? lub macie na oku ? Bo ja mam w Łodzi jeden punkt - tam gdzie robiłam drzwi zew. i chciałabym trochę porównać się cenowo - aha do Makra-2 raczej nie pójdę bo jak byliśmy tam ostatnio to Pani robiła nam łaskę i było dosyć niemiło Też zaczynamy się rozglądać za wewnętrznymi ... Ale kompletnie nie wiem co wybrać ... Podłączam się : zapodajcie dobre adresy z drzwiami pozdrawiam, majki Witam, jako osoba planujaca budowę domu trochę podczytuję to forum z "partyzanta" Na razie mam remont w niedawno zakupionym mieszkaniu, stąd z moich najnowszych doświadczeń: Zdecydowanie nie polecam zakupu drzwi w firmie Euro- Bud na ul.Tuwima 88/90. Kompletnie rozmijają się z terminami!!! Po wpłaceniu zaliczki klient nagle jest traktowany jak intruz!!! Olewactwo, chamstwo i ogólnie żenada!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 03.05.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Mam do sprzedania za pół ceny listwy startowe do ocieplenia styropianem 15 cm 6 sztuk po 2.5 metra i 80 sztuk kołków 22 cm. Troche machnęłam sie w wyliczeniach . A co do Euro Budu to mam o nich to samo zdanie kupowałam tam płytki i nie polecam firmy kilka razy tam byłam i popatrzyłam/posłuchałam jak oni rozmawiają z klientami którzy już wpłacili zaliczke i czekaja na towar to się w głowie nie mieści. "Najmilsze" były rozmowy telefoniczne i komentarze po skończeniu tej rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 03.05.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Mam pytanie - jakie drzwi wewnętrzne macie ? lub macie na oku ? Bo ja mam w Łodzi jeden punkt - tam gdzie robiłam drzwi zew. i chciałabym trochę porównać się cenowo - aha do Makra-2 raczej nie pójdę bo jak byliśmy tam ostatnio to Pani robiła nam łaskę i było dosyć niemiło Też zaczynamy się rozglądać za wewnętrznymi ... Ale kompletnie nie wiem co wybrać ... Podłączam się : zapodajcie dobre adresy z drzwiami pozdrawiam, majki Witam! my mamy drzwi Porta, Natura Space http://images28.fotosik.pl/138/3b78ce5476ff54a6m.jpg a do nich takie klamki, firmy Mariani - wzór Mailand http://images41.fotosik.pl/112/81728c07e7472343m.jpg Pozdrawiam, Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 04.05.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 potrzebny sensowny ktoś do założenia siłowników na bramę do automatycznego jej otwierania , brama dwuskrzydłowa , siłowniki kupione ( firma FAAC ), instalacja podciągnięta... okolice Łasku.... możecie kogoś polecić? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 04.05.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam,wpadam z pytaniem Czy ktoś z Was zmieniał kierbuda,jak tak to jak to się odbywa? tzn. czy poprzedni musi przekazać rezynację na "piśmie". Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts