Tommco 24.04.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Szał kupowania mnie dopadł...ale już mam dosyć. Dziś byłem kupować kafelki...jest bardzo ciężko, bo jak jest terakota, to nie ma płytek na ścianę itd.Dodatkowo terakota, którą upatrzyłem sobie na podłogę w kuchni, kawałku salonu i wiatrołapie okazała się mieć ryski i żółte plamy. Tak podobno ma być bo na pudełku jest napisane, że to gatunek pierwszy. Chyba i tak je kupię, bo żadne inne mi się nie podobają. Jeśli chodzi o kible, wanny i kabiny...to też jest jazda...wybrałem serię i się okazuje, że jak jest kibel, to nie ma bidetu...jak jest kibel, to nie ma umywalki...szału można dostać. Dziś ojciec zapłacił już finalnie na drzwi w Bartku i kupiliśmy też panele. Są teraz w promocji w Komforcie Eggera dąb deska z fakturą drewna klasa AC3 za 30 zł. Wydaje mi się, że to dobra cena...tym bardziej, że i Egger to podobno dobra firma. Wczoraj też był stolarz i brał wymiary na schody...teraz tylko muszę znaleźć takie, które mi się podobają i dać mu zdjęcie. Nie macie może jakiś katalogów ze schodami...? Byłbym bardzo wdzięczny, jakbym mógł pożyczyć. Chodzi mi o ażurowe schody drewniane. Jeśli chodzi o ocieplanie tego poddasza, to może nareszcie będę miał skończonę. Jest to ostatnia rzecz, której nie brałem na umowę...koniec z ty. Miało trwać 2 tygodnie (termin raczej nierealny) a teraz już jest 9ty tydzień. Cały problem polegał na tym, że szefowa firmy zrobiła pracownika w bambuko....i na mnie to spadło...wrrrrr....już nawet nie mam siły myśleć. Jak widzicie jestem strasznie zalatany...i pewnie jeszcze tak będzie przynajmniej do godziny zero 1.05.2004. A Wy się cieszycie, że wchodzimy do UE? PS. Mam do sprzedania niedrogo stemple. Jest ich kolo 90, mają już za sobą trzy budowy. Jak coś to musilibyście zobaczyć, czy pasują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 24.04.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 U mnie szał zakupów także trwa. Z tym, że zazgrzytałam zębami, bo w ciągu dwóch tygodni płyta OSB podrozała w Castoramie prawie 30%!!! Przecież to rozbój na prostej drodze! W dodatku vat na płyte jest 22%! Nie kupuję i czekam na maj! A z reszta to tak jak pisał Tommco. Horror!!! W moim domku są juz tynki wewn. i posadzki. Miało schnąć ale nie schnie bo pogoda jak widać. przed bramą znowu usypany wał przeciwpowodziowy. U mnie teraz sprawdziło się, ze pierwszy dom dla wroga ...itd. Wylewki mam o 1,5 cm za wysokie. Chudziak byl krzywy i zamiast pomysleć o blacie w kuchni pod oknem albo o wysokości drzwi - pomyslałam o drzwiach tarasowych. Tam nie będzie progu, ale reszta - zobaczymy. Ponoć wszystko da sie zrobić, tylko trzeba więcej pomysleć albo więcej zapłacić. Niebawem przekonam się, które prędzej mnie dopadnie. Mam nadzieję, że przyszły weekend będzie przyjemniejszy, bo zamykamy domek na cztery spusty i jedziemy do ... Wilna. Syn (17 lat)sam zostaje na gospodarce. Właściwie nie sam, bo z psem. Matka też człowiek i też jej się coś od życia należy. No nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 24.04.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Nie możemy się zdecydować na drzwi zewnętrzne chociaż mamy dwa typy napiszcie ,które się wam podobaja .http://www.lupol.pl/malowane/ewelinawitraz.jpg http://www.lupol.pl/MALOWANE/sloneczko-kura.jpg http://www.lupol.pl/d/iwonaw1.jpghttp://www.lupol.pl/malowane/basiaszyba.jpghttp://www.lupol.pl/MALOWANE/beata1.jpghttp://www.lupol.pl/malowane/beata.jpg http://www.lupol.pl/MALOWANE/justyna1.jpghttp://www.lupol.pl/DRZWI/veronaorzech.jpg Chcemy wybrać ,któreś z nich są ładnie wykonane i niedrogie bo kosztują poniżej 2000 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 24.04.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Biorąc pod uwagę charakter waszego domu mnie bardzo podobają sie drugie od góry, tzn. te z łukiem szklanym. Jak dla mnie - super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 24.04.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Bez sugestii, ale tak jak Ania, drugie od góry z łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 24.04.2004 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 hehe...ja też bym stawiał na te z łukiem Wygląda na to, że gust mamy podobny:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 24.04.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Mnie drzwi z łukiem też się podobają, ale ponieważ jestem przekorny to zwrócę wam uwagę na jedną zasadniczą rzecz. Te drzwi otwiera się kluczem a nie klamką. W niedługim czasie może to spowodować uszkodzenie zamka. Poza tym mnie najbardziej podobają się drzwi czwarte od góry. Oczywiście muszą być z klamką!!! Dobierzcie drzwi, które wam się najbardziej podobają i spróbujcie je nanieść na wasz projekt. A nóż widelec moja propozycja bardziej bedzie współgrała z linią dachu niż z ogrągłąścią waszego slicznego salonu. Kolejna decyzja przed wami a wy nie wiecie czy do końca ta decyzja bedzie dobra i ja też. Ps. Jestem na lekkim rauszu i pole mojego widzenia uległo zakłamaniu. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpalys 25.04.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Tu są jeszcze ładnehttp://www.nardos.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 25.04.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 DZIĘKUJEMY ZA WYPOWIEDZI W SPRAWIE DRZWI ! Najbardziej podobają się nam te drugie z łukiem ,ale zastanawiamy się także nad piątymi od góry z podłużnymi szybkami a to dlatego ,że musimy zamówić te drzwi białe niestety .W białym kolorze napewno straca na urodzie , ale u nas inne nie będą pasowały .Dlatego te piąte od góry mogą wyglądać lepiej w bieli . Ciężki dylemat mamy . mpalys Te z Twojej stronki są też bardzo ładne ,ale nie pasują do stylu naszego domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 25.04.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 LUSIU Dlaczego tak dawno nie było CIĘ na forum ? tak jakoś pusto się zrobiło. Bardzo kochani jesteście Szczerze mówiąc był mnie zmógł jakiś cholerny wirus. Męczy gad jeden od 2 tygodni, a że niestety nie mogłam sobie pozwolić na porządne poleżenie w łóżeczku, to egzystuję na pół gwizdka Na forum zaglądałam nawet czasami, ale jeno informacyjnie, popatrzeć co się dzieje - w końcu było nie było nałogowiec forumowy jestem..... Podziwiam Was wszystkich za ostatnie akcje budowlano-zakupowe; wiem, jaki to stres budowanie, a dodatkowo szaleństwa Vatowe podkręcają atmosferkę, że lepiej nie trzeba. Moim zdaniem, ceny za kilka miesięcy raczej spadną, więc chyba faktycznie, jeśli można odczekać - to pewno bym jednak przeczekała. No ale jeśli z terminów wynika, że trzeba już teraz kupować - nie ma rady. Płać i płacz. Co do drzwi - faktycznie przy białych 5 wzór chyba jest najlepszy. ale może z ciemnymi szybkami? A co to Arku za balanga była? Jureczek jakiś czy Wojteczek? A może Mareczek? Ja ten tydzień mam też "na przechlanie". Dziś imieniny mojego młodszego syna, jutro 50-tka (!!!) małżonka, pojutrze urodziny teściowej a 4 maja - mojej Mamy. Jezu, jak ja to przetrzymam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.04.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Ja dziś na działczce byłem skromne 3 godzinki, ale zdołałem troszkę pozamiatać pokoje. Jezuu...jaki tam kurz był. A newet nie kurz, tylko resztki zeszlifowanej gładzi...zapyliłem się koncertowo. Jutro dalszy ciąg zakupów. Życzcie mi powodzenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 26.04.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Luśka imprezuje a mnie dopiero się zaczyna. Dziś urodziny mojego syneczka - 3 latka (piękny wiek). W weekend majowy urodziny (60-te)mojej mamy za tydzień póżniej mojego teścia (rónież 60-te).Wczoraj jak prawie wszyscy poszaleliśmy w Castoramie - farby na cały parter oraz kafle na podest wejściowy do domu oraz taras. Mój mąż postanowił zostać malarzem i po weekendzie majowym będzie malował pomieszczenia na parterze.Mam nadzieję, że ekipa lada chwila się wyniesie i będę mogła nareszcie posprzątać. Ten pył gipsowy. TOMMCO wiem już jak mogłeś wyglądać. Aż się boję.Dzisiaj pomiar schodów pod drewniane stopnie no i chyba barierka - bo przy moim Misiu nie bardzo wyobrażam sobie zamieszkanie bez.Całuski dla wszystkich Ciechanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 26.04.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Sam już nie wiem co myśleć z tym VAT-em!? Co jakiś czas wspominali o możliwości jego zwrotu, ale do tej pory żadnych konkretów! Coś mi się wydaje że nasz kochany rząd robi to celowo, aby sztucznie zrobić koniunkturę i pochwalić się wzrostem gospodarczym, a po 1 maja wprowadzą jakąś rekompensatę wyższego VAT-u. Jeśli tego nie zrobią to cała budowlanka zejdzie do podziemia, bo jaki będzie interes brać fakturę? Zamiast 22% dochody skarbu państwa wyniosą 0 i o to im chodzi? Po majowym weekendzie wchodzi ekipa i nie wiem czy kupować co się da czy już dać sobie spokój bo ceny i tak są koszmarnie wysokie. A przy okazji macie jakieś namiary na dobre (i tanie) bloczki betonowe? Mój budowlaniec poleca kogoś z Emilii za bloczek 2,4-2,5zł co jest chyba niezłą ceną? Szukam jeszcze koparki do zdjecia humusu, na razie mam taką za 70 zł netto za godzine ale dojazd ze Zgierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 26.04.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 DarowlJa brałem bloczki z ul.Krańcowej z Łodzi, ale powiem szczerze, że były różnej jakości. Niektóre bardzo dobre, a niektóre coś podejrzane.Raczej bierz ze sprawdzonego miejsca.Oszczędność 10 lub 15 gr na sztuce to oszczędność rzędu 20-250 zł, a potem będziesz się zastanawiał, czy jak przyjdą mrozy co z Twoim fundamentem.Beton brałem z gruch z Unicostu. Polecam ponieważ atestowany i z pewnego źródła ( tylko mocno się z nimi targuj) Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 26.04.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Dzięki Mobby za info! Masz może telefon do Unicostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 26.04.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Darwol - my bloczki bralismy z nastbudu http://www.nast-bud.com.pl. Murarze twierdzili, że są OK. Ceny nie pamietam - ale w normie w stosunku do rynku - coś ok 2,20 - 2,30pln - jakies 1,5 miesiąca temupozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 26.04.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 DarwolMała korekta ta firma to Unicon tel 6846203.Weź kruszywo na fundamenty o frakcji 16-32 i koniecznie pompę.Nie licz na inne rozwiązania tańsze. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 26.04.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 26.04.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Tommco, napisałam ci na priv w sprawie stempli, jestem jak najbardziej zaintersowana, mam nadzieję, że jak są juz po 3 budowach, to są naprawdę tanie Agata i Darek mam naiezłą zagwozdkę z waszymi schodami, nie bardzo wiem o ktore chodzi, bo wydawało mi się , że macie...dom parterowy. wiem, betonowe, wyglądają fatalnie, nie martwie się, trzeba je zobaczyć oczyma wyobraźni, ot co! Mam zgryz, w sprawie gazu, bo jest tak jak pisałam, ze jezeli przy strykowskiej wybuduje sie frima spedycyjna-tak jak mowia w ciagu ok. 2 lat, jezeli podciagna gaz (mowia ze tak), jezeli bedzie zainteresowanie tym gazem we wsi to bedziemy mozli sie podlaczyc do tego gazociagu. Jak widzicie, strasznie to jednak niepewne? I tu problem, jaka zrobic instalacje w oczekiwaniu na gaz, co zrobic teraz zeby potem nie rozkuwac domu, czym grzac na bieżąco? Z drugiej strony kotłownia na gaz wymaga wymurowania 2 dodatkowych kominów, pieca z automatyką, instalcji i kaloryferów, a co jezeli z tego gazu nic nie wyjdzie? Moze juz lepiej zostac przy naszej koncepcji: kominek z DGP, piece akumulacyjne i konwektory , solary i moze (jak starczy kasy) reku? Ciechanko dałaś mi kiedyś namairy na swojego dekarza, czy dachówka cementowa i wykonanie więźby równiez nie maja przed nim tajemnic? Szukam również niedrogiej a sprytnej ekipy budowlanej, poprostu murarzy coby mi wniesli stan surowy! To najbardziej pilne! A propos podwyżki cen, to najbardziej zwala mnie z nóg cena stali, co mnie interesuje że Chińczycy ją skupują! I tak wielcy tego świat mają wpływ na budżet maluczkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 26.04.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Odnośnie stali to podobno Chińczycy ogłosili program budownictwa jednorodzinnego dla 1 miliarda obywateli Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts