jacekot 04.05.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A może ktoś kupował lub wie gdzie w Łodzi lub okolicach można kupić kamień piaskowca lub jakieś łupki ? Potrzebuje zrobić mały ładny murek . Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiodek 04.05.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Muszę szybko wybrać materiał na ściany. W projekcie mam beton komórkowy a ciągnie mnie do pustaków keramzytowych. cena wychodzi jakoś podobnie. (pustaki 7,8/szt co daje 62/m2). Może ktoś ma jakieś przemyslenia w temacie? Zaraz przeszukam forum z hasłem keramzyt ale czuję, ze będzie za duzo postów żeby to przetrawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.05.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A może ktoś kupował lub wie gdzie w Łodzi lub okolicach można kupić kamień piaskowca lub jakieś łupki ? Potrzebuje zrobić mały ładny murek . Jacek Widziałem jadąc ostatnio z Łodzi do Brzezin, po lewej stronie spory skłąd z kamieniami i innymi rzeczami na "skalniki". Dokłądnie miejsca nie pamiętam, ale raczej zaraz po "wyjeździe" z Łodzi. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 04.05.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A może ktoś kupował lub wie gdzie w Łodzi lub okolicach można kupić kamień piaskowca lub jakieś łupki ? Potrzebuje zrobić mały ładny murek . Jacek Między nomi a castoramą niedaleko piłusudskiego jest skłąd kamienia ogrodowego to ich strona http://www.kamien-ogrodowy.pl/?id=12&pid=0&cid=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 04.05.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam, Kilka dni temu dekarze zakonczyli u mnie układanie dachowki cementowej kierownik budowy przy odbiorze stwierdził, ze dach jest ok, brakuje tylko stopni i ław kominiarskich, dachowek kominiarskich (przy dachowkach ceramicznych i betonowych konieczne). Te elementy kosztowac mnie beda 2 tys. Podobno bez tego kominiarz nie zrobi odbioru Prosze napiszcie jakie macie doswiadczenia, bo firma sprzedajaca nigdy nie wliczala tego do kosztorysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 04.05.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam, Kilka dni temu dekarze zakonczyli u mnie układanie dachowki cementowej kierownik budowy przy odbiorze stwierdził, ze dach jest ok, brakuje tylko stopni i ław kominiarskich, dachowek kominiarskich (przy dachowkach ceramicznych i betonowych konieczne). Te elementy kosztowac mnie beda 2 tys. Podobno bez tego kominiarz nie zrobi odbioru Prosze napiszcie jakie macie doswiadczenia, bo firma sprzedajaca nigdy nie wliczala tego do kosztorysu Kominiarz zrobil mi bez tego odbior, ale za kazdym razem, gdy wychodze na dach, zaluje, ze tego nie mam... Komin trzeba tak czy siak ogladac. Te "nowoczesne" metody na silikon dekarski nie sa najtrwalsze. Wszyscy Ci, ktorym silikon od najbardziej naslonecznionej strony komina nie zwulkanizowal sie w ciagu trzech lat - wystap! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.05.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam,wpadam z pytaniem Czy ktoś z Was zmieniał kierbuda,jak tak to jak to się odbywa? tzn. czy poprzedni musi przekazać rezynację na "piśmie". Proszę o odpowiedz Nie trzeba miec rezygnacji poprzedniego, nowy sie wpisuje do dziennika ze przejmuje obowiązki i juz:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.05.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A może ktoś kupował lub wie gdzie w Łodzi lub okolicach można kupić kamień piaskowca lub jakieś łupki ? Potrzebuje zrobić mały ładny murek . Jacek Wlasnie sciagam 25 ton lupka granitowego ze Strzegomia (zadna to okolica;l) Jesli sie chce sz podlaczyc prosze o maila na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.05.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam, Kilka dni temu dekarze zakonczyli u mnie układanie dachowki cementowej kierownik budowy przy odbiorze stwierdził, ze dach jest ok, brakuje tylko stopni i ław kominiarskich, dachowek kominiarskich (przy dachowkach ceramicznych i betonowych konieczne). Te elementy kosztowac mnie beda 2 tys. Podobno bez tego kominiarz nie zrobi odbioru Prosze napiszcie jakie macie doswiadczenia, bo firma sprzedajaca nigdy nie wliczala tego do kosztorysu Hmm. u mnie kominiarz nawet sie nie pofatygowal na dach! Ehh te papiery do odbioru zrob jesli potrzebujesz, ja kominow nie uzywam, wiec olalam;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 04.05.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam, Kilka dni temu dekarze zakonczyli u mnie układanie dachowki cementowej kierownik budowy przy odbiorze stwierdził, ze dach jest ok, brakuje tylko stopni i ław kominiarskich, dachowek kominiarskich (przy dachowkach ceramicznych i betonowych konieczne). Te elementy kosztowac mnie beda 2 tys. Podobno bez tego kominiarz nie zrobi odbioru Prosze napiszcie jakie macie doswiadczenia, bo firma sprzedajaca nigdy nie wliczala tego do kosztorysu Nie trzeba mieć ani ławy ani stopni - ja mam odbiór kominiarski bez tego - z czasem pewnie coś zakupimy , ale na pewno nie teraz bo budżet sięga dna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 05.05.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Wszyscy Ci, ktorym silikon od najbardziej naslonecznionej strony komina nie zwulkanizowal sie w ciagu trzech lat - wystap! ja mam sylikon dekarski przezroczysty co wytrzymuje według atestu do +120 stopni C, 3 razy się pytałem dekarza czy jest tego pewien i 3 razy potwierdził, ale ja na wszelki wypadek podetknąłem mu przedłużoną gwarancję na 5 lat na obróbkę komina popełniłem nawet na ten temat post na forum i forumowi dekarze stwierdzili że jest OK http://forum.muratordom.pl/do-dekarzy-czy-sprawdzi-sie-taka-obrobka-komina,t133464.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 05.05.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam,wpadam z pytaniem Czy ktoś z Was zmieniał kierbuda,jak tak to jak to się odbywa? tzn. czy poprzedni musi przekazać rezynację na "piśmie". Proszę o odpowiedz Nie trzeba miec rezygnacji poprzedniego, nowy sie wpisuje do dziennika ze przejmuje obowiązki i juz:) Pozdrawiam! Dzięki A możcie polecić jakiegoś poprzedni się na nas "wypiął", myślimy o odbiorze a brakuje kilka wpisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.05.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A możcie polecić jakiegoś poprzedni się na nas "wypiął", myślimy o odbiorze a brakuje kilka wpisów Moj jest z Pabianic, odbior kosztowal 160 zl (inny chcial 200): tel 606-680-920 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanulka 05.05.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A może ktoś kupował lub wie gdzie w Łodzi lub okolicach można kupić kamień piaskowca lub jakieś łupki ? Potrzebuje zrobić mały ładny murek . Jacek Piaskowiec sprzedają za Andrespolem jadąc w stronę Tomaszowa Maz., ul. Rokicińska, po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 05.05.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam,wpadam z pytaniem Czy ktoś z Was zmieniał kierbuda,jak tak to jak to się odbywa? tzn. czy poprzedni musi przekazać rezynację na "piśmie". Proszę o odpowiedz Art. 44. Prawo Budowlane 1. Inwestor jest obowiązany bezzwłocznie zawiadomić (na piśmie przyp. cytującego) właściwy organ o zmianie: 1) kierownika budowy lub robót; 2) inspektora nadzoru inwestorskiego; 3) projektanta sprawującego nadzór autorski, podając, od kiedy nastąpiła zmiana. 2. Do zawiadomienia należy dołączyć oświadczenia osób, wymienionych w ust. 1, o przejęciu obowiązków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 05.05.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A możcie polecić jakiegoś poprzedni się na nas "wypiął", myślimy o odbiorze a brakuje kilka wpisów Moj jest z Pabianic, odbior kosztowal 160 zl (inny chcial 200): tel 606-680-920 pozdrawiam wielkie dzięki kitaroo dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 05.05.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Otrzymałam oferty na okna: Budvar , MS, Oknoplast, Makarski. Czekam na Zduńską Wolę. Obiecuję, że fotki z mojej budowy będą wkrótce. Pozdrawiam Was (jak "majujecie"? u nas grill "pod własnym niebem" będzie na pewno) Ja zdecydowałam sie na Schuco ze Zduńskiej Woli. ... mam okna ze Zduńskiej Woli od sierpnia 2008.Jak na razie ok. Jedyny minus za kontakt(fakturę otrzymaliśmy dopiero w lutym 2009 ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 05.05.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 WitamSprzedam stare sosnowe belki pozostałośc po aranżacji ogrodu http://foto2.m.onet.pl/_m/40e1df001d11bb906aa04409721322d2,6,19,0.jpghttp://foto1.m.onet.pl/_m/64bd85e4d8c3d30014bcfacafaf7f31d,6,19,0.jpgwymiary ok 28x32 długośc 6m , 5,3m , 4,6m , 2,7m , 1,8m , 1,7m Razem ok 1,95m3 odbiór Konstantynów Łódzki od strony Rąbienia tel 792-804-763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 05.05.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=628312763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polpo 05.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam, kupię dwa kręgi betonowe i pokrywę do obudowy studni, może komuś zostały. tel 502 577 728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts