EZS 06.05.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 EZS a mozesz podac namiar na "swojego" fachowca od wykonania przylacza wody do dzialki ?? z gory dzieki jest na naszej tablicy ogłoszeń, jest tam też kilku innych wykonawców. Co do ceny za wodę, to jednak się pomyliłam, woda mnie NIC nie kosztowała - mam przecież podłączenie do studzienki wuja. Facet robił kanalizę, a cena, jak słusznie napisałam, "wydawała mi się". Dobrze, że posprawdzałam, dwa lata to kawał czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 07.05.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mam krótkie pytanie: Gdzie kupować okna? Warunki: PCV, dobre i tanie a może lepiej tanie i dobre :D Abn Jędraszek - Pabianice (salon główny) lub Łódź Broniewskiego ne przeciwko białego kościoła. Mam w bloku i w domu, dobry servis choć jak na razie kłopotów nie było. ja poszłam po wycenę abm jędraszek u siebie na osiedlu. Siedział gruby pan z jedzeniem na twarzy dosatał mój rysunek, przyszłam po dwóch dniach i pan wyjął mój rysunek z maleńka karteczką. Kartkę odlepił i rzucił z pełnymi ustami: 18 tysięcy!!! Oczywiście nie wiem jakie to okna, jakie profile, zupełnie nic... Myslałam, że jak przyjdę po odbiór wyceny to mi facet wszystko opowie... niestety tak się nie stało.... A wogóle co to za cena??!!! Pozłacane te profile czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.05.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 EZS dzieki za odppozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula1122 07.05.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 EZS a mozesz podac namiar na "swojego" fachowca od wykonania przylacza wody do dzialki ?? z gory dzieki jest na naszej tablicy ogłoszeń, jest tam też kilku innych wykonawców. Co do ceny za wodę, to jednak się pomyliłam, woda mnie NIC nie kosztowała - mam przecież podłączenie do studzienki wuja. Facet robił kanalizę, a cena, jak słusznie napisałam, "wydawała mi się". Dobrze, że posprawdzałam, dwa lata to kawał czasu. Dzięki za rozjaśnienie kwestii Faktycznie, chodziło mi o dwa etapy - wodociąg-studnia i studnia-dom. Zdecydowaliśmy się wynająć firmę do wykonania całości łącznie z załatwianiem za nas papierologii urzędowej. Wycenili pracę na 7 tys + opłaty ZWIK. Pytanko mam jeszcze jedno - czy opłaca się inwestować w studnię szczelną? Mamy nieszczęście mieszkać na dość podmokłym terenie i umieszczenie wodomierza w zwykłej studni skutkowałoby koniecznością wypompowywania wody za każdym razem jakby był odczyt (czyli około raz na kwartał). Niestety dom jest za daleko od wodociągu, żeby mozna było umieścić wodomierz w środku. Ma ktoś taką studnię szczelną? Sprawdza się to? I ile Was kosztowała? Jak zwykle dzięki za wszelkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 07.05.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ach zapomniałam się podzielić informacjąDobry i niedrogi cement jest w Rol-Budzie we Rzgowie 390zł brutto za tonę - nawet z dowozem wychodziło mnie taniej niż w pobliskich składach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 07.05.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mam krótkie pytanie: Gdzie kupować okna? Warunki: PCV, dobre i tanie a może lepiej tanie i dobre :D Abn Jędraszek - Pabianice (salon główny) lub Łódź Broniewskiego ne przeciwko białego kościoła. Mam w bloku i w domu, dobry servis choć jak na razie kłopotów nie było. ja poszłam po wycenę abm jędraszek u siebie na osiedlu. Siedział gruby pan z jedzeniem na twarzy dosatał mój rysunek, przyszłam po dwóch dniach i pan wyjął mój rysunek z maleńka karteczką. Kartkę odlepił i rzucił z pełnymi ustami: 18 tysięcy!!! Oczywiście nie wiem jakie to okna, jakie profile, zupełnie nic... Myslałam, że jak przyjdę po odbiór wyceny to mi facet wszystko opowie... niestety tak się nie stało.... A wogóle co to za cena??!!! Pozłacane te profile czy co??? Widać, żle trafiłaś, uważam, że najlepiej jechać do Pabianic, ja za okna do domu zapłaciłam osiem koła z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 07.05.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 mruva od razu widziałam że chłop chciał mnie naciągnąć. W każdym razie w tym punkcie sprzedaży na Retkinii majątku się nie dorobią Obsługa fatalna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.05.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam, a ja z innej bajki zacznę, poszukuje aktualnie więźby dachowej, wiecie moze gdzie mozna kupic najtaniej i w miare sprawnie? ja kupiłam drzewo od leśniczego zamówiłam do siebie tartak pociął na miejscu i pomalowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.05.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 mam pytankoi :w jednym z postow EZS napisala, ze jesli komus nie zalezy na czasie to taniej wychodzi zlecenie wykonania przylacza wody do dzialki do wodociagow niz prywatnej firmie. A orientuje sie ktos jakiego rzedu sa to roznice w cenie ?? Ja dalam do wyceny swoj projekt przyłącza polecanemu na forum p. Pekala i padla kwota 4500 zl bez studzienki i 6500 zl ze studzienka. A w wodociagach za zrobienie kosztorysu pobieraja oplate 100 zl - stad tez moje pytanie - warto ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 07.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 mam pytankoi : w jednym z postow EZS napisala, ze jesli komus nie zalezy na czasie to taniej wychodzi zlecenie wykonania przylacza wody do dzialki do wodociagow niz prywatnej firmie. A orientuje sie ktos jakiego rzedu sa to roznice w cenie ?? Ja dalam do wyceny swoj projekt przyłącza polecanemu na forum p. Pekala i padla kwota 4500 zl bez studzienki i 6500 zl ze studzienka. A w wodociagach za zrobienie kosztorysu pobieraja oplate 100 zl - stad tez moje pytanie - warto ?? ja miałem różnice ale nie dużą , prywatna firma po negocjajach 2700 doprowadzenie do studzienki wodociągi za 2300 ale za to z wrowadzenim do domu ( w sumie było taniej a więcej) ale za to musiałem chwilę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 07.05.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Problemów ciąg dalszy... Kiedyś pisałam, że jakiś skur..... ukradł nam pompę ze studni . Dzisiaj chcieliśmy wsunąć nową no i okazało się, że na 7 metrze napotkaliśmy opór. Prawdopodobnie w/w złodziej wrzucił nam do studni odciętą 25 metrową niebieską rurkę wodną. Cała nadzieja w Panach studniarzach którzy w niedzielę chcą spróbować wyciągnąć ową rurę. Jak się nie uda to umarł w butach, kolejną studnię trzeba wiercić albo podciąć sobie żyły . Nie wiem czy tak jest na całym świecie czy tylko w Polsce ludzie z natury są nienawistni. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł lub patent na wyciągnięcie czegoś takiego?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 07.05.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Problemów ciąg dalszy... Kiedyś pisałam, że jakiś skur..... ukradł nam pompę ze studni . Dzisiaj chcieliśmy wsunąć nową no i okazało się, że na 7 metrze napotkaliśmy opór. Prawdopodobnie w/w złodziej wrzucił nam do studni odciętą 25 metrową niebieską rurkę wodną. Cała nadzieja w Panach studniarzach którzy w niedzielę chcą spróbować wyciągnąć ową rurę. Jak się nie uda to umarł w butach, kolejną studnię trzeba wiercić albo podciąć sobie żyły . Nie wiem czy tak jest na całym świecie czy tylko w Polsce ludzie z natury są nienawistni. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł lub patent na wyciągnięcie czegoś takiego?. Współczuję. Pomysłu nie mam, chyba, że znasz kogoś bardzo chudego Ale faktycznie skur... pierwszej wody. Sam się zacząłem martwić o swoją studnię i pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 07.05.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Czy ktoś z was kupował zawiasy do drzwiczek szklanych(drzwiczek do szafki nie drzwi) jeśli tak to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiodek 08.05.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Problemów ciąg dalszy... Kiedyś pisałam, że jakiś skur..... ukradł nam pompę ze studni . Dzisiaj chcieliśmy wsunąć nową no i okazało się, że na 7 metrze napotkaliśmy opór. Prawdopodobnie w/w złodziej wrzucił nam do studni odciętą 25 metrową niebieską rurkę wodną. Cała nadzieja w Panach studniarzach którzy w niedzielę chcą spróbować wyciągnąć ową rurę. Jak się nie uda to umarł w butach, kolejną studnię trzeba wiercić albo podciąć sobie żyły . Nie wiem czy tak jest na całym świecie czy tylko w Polsce ludzie z natury są nienawistni. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł lub patent na wyciągnięcie czegoś takiego?. Nie wiem na jakiej to jest głębokości... Ja bym zrobił taki haczyk rozpierajacy się lub nawet trzy haczyki na końcu jakiegoś pręta. Dość sztywne, żeby można było haczyki wcisnąć w otwór rury. Spróbuję jakoś narysować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiodek 08.05.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 http://img21.imageshack.us/img21/5774/haczyk.jpg Jak się domyślacie to na dole to rura... Trzeba w nią trafić. Haczyki z drutu 3mm, może byc trochę cieńszy. Muszą być dobrze osadzone w pręcie żeby nie zostały w rurze. Haczyki trzy ale jakby co można spróbować jednym... tylko musi być odpowiedniej wielkości. W razie trzech haczyków trzeba je mocno złączyć nie tak jak na rysunku tylko raczej owinąć drutem na całej długości wspólnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.05.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Problemów ciąg dalszy... Kiedyś pisałam, że jakiś skur..... ukradł nam pompę ze studni . Dzisiaj chcieliśmy wsunąć nową no i okazało się, że na 7 metrze napotkaliśmy opór. Prawdopodobnie w/w złodziej wrzucił nam do studni odciętą 25 metrową niebieską rurkę wodną. Cała nadzieja w Panach studniarzach którzy w niedzielę chcą spróbować wyciągnąć ową rurę. Jak się nie uda to umarł w butach, kolejną studnię trzeba wiercić albo podciąć sobie żyły . Nie wiem czy tak jest na całym świecie czy tylko w Polsce ludzie z natury są nienawistni. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł lub patent na wyciągnięcie czegoś takiego?. Szczerze współczuję Nie dosyć, że złodziej, to jeszcze wyjątkowo złośliwy ... Może poszukać w kręgu budowlańców którzy sie przewinęli przez budowę, a z którym żyliście powiedzmy "średnio" ... ? Bo wsadzić rurę wodną niebieską to nie tak szybko, one są w kręgach, trzeba rozwinąć, wsadzić w rurę ... mmiodek ma chyba dobry pomysł - próbować "łowić" jakimiś haczykami ... trzymajcie się, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 08.05.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 EZS!! Ciagle wracam do tematu podestow z ktorych mozna zbudowac taras. Co myslisz o tych - cena 100zl/m2, a drewno bangkirai..http://www.allegro.pl/item622706783_kratki_podesty_balkon_taras.html Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 08.05.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 majki - nie mieliśmy zatargów z budowlańcami i w zasadzie do dziś głowimy się kto to zrobił i dlaczego?. Najśmieszniej będzie jak się okaże, że pompa też jest a ukradli tylko głowicę ot tak czysty wandalizm. mmiodek - dziękuję za koncepcję o czymś takim myślimy ale na lince lub sznurku, trudno byłoby o 7-8 metrowy pręt no i haczyki najlepiej byłoby do niego przyspawać. Dzisiaj popróbujemy sami a jak nie nam to może uda się studniarzom. Ya - niestety nikogo tak chudego nie znamy , ale dzięki za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 08.05.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 mruva , weź pręt zbrojeniowy - są długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.05.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 EZS!! Ciagle wracam do tematu podestow z ktorych mozna zbudowac taras. Co myslisz o tych - cena 100zl/m2, a drewno bangkirai.. http://www.allegro.pl/item622706783_kratki_podesty_balkon_taras.html Karolina wyglądają ładnie. Jakby im dać te podkładki plastikowe, to pewnie byłoby OK. Takie podkładki mają jeszcze jedną zaletę - eliminują drobne nierówności. Te moje po wykończeniu też złe nie są, choć żałuję, że nie dałam egzotyka, bo już widzę, że trwałe nie będą. Te na allegro znacznie lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts