Ya 08.05.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą od okien o nazwie "Oknovid" ? Byliśmy w biurze na Wyszyńskiego - niby fajnie, niby tanio, niby dobrze i może byśmy się zdecydowali ale... no właśnie coś nam nie pasuje, choć nie wiemy co... Może ktoś już z nimi współpracował. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 08.05.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Kochani pomóżcie!! Jaki może być koszt podlączenia wody do dzialki?? Wlaściciel naszej ( były ! ) ma jeszcze osiem takich samych ( 1000m2 ) i robi podlączenie wody od głównej ulicy ( 150m ) z doprowadzeniami do poszczególnych działek. Powiedzcie ile może kosztować podlączenie do jednej, czyli naszej??? On krzyknął - 3100 i nie wiem co o tym myślec? Drogo czy tanio?A może normalnie! Może ktos z was wie! Pliiiiiiiiiis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 08.05.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą od okien o nazwie "Oknovid" ? Byliśmy w biurze na Wyszyńskiego - niby fajnie, niby tanio, niby dobrze i może byśmy się zdecydowali ale... no właśnie coś nam nie pasuje, choć nie wiemy co... Może ktoś już z nimi współpracował. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... tylko nie to! W dwóch mieszkaniach wymieniałąm okna z Oknovidu. Przeczytaj to i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 08.05.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą od okien o nazwie "Oknovid" ? Byliśmy w biurze na Wyszyńskiego - niby fajnie, niby tanio, niby dobrze i może byśmy się zdecydowali ale... no właśnie coś nam nie pasuje, choć nie wiemy co... Może ktoś już z nimi współpracował. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... tylko nie to! W dwóch mieszkaniach wymieniałąm okna z Oknovidu. Przeczytaj to i to Dzięki Małgosiu, właśnie czytam. Szkoda cholera, bo na 3 szybowe okna najlepszą cenę dawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 08.05.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Dzięki Małgosiu, właśnie czytam. polecam się na przyszłość Szkoda cholera, bo na 3 szybowe okna najlepszą cenę dawali czasami lepiej zapłacić trochę więcej i mieć spokojną głowę ...chyba że cuś się zmieniło w tej kwestii chociaż szczerze wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.05.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Kochani pomóżcie!! Jaki może być koszt podlączenia wody do dzialki?? Wlaściciel naszej ( były ! ) ma jeszcze osiem takich samych ( 1000m2 ) i robi podlączenie wody od głównej ulicy ( 150m ) z doprowadzeniami do poszczególnych działek. Powiedzcie ile może kosztować podlączenie do jednej, czyli naszej??? On krzyknął - 3100 i nie wiem co o tym myślec? Drogo czy tanio?A może normalnie! Może ktos z was wie! Pliiiiiiiiiis. Ja robiłam rozezanie w tym temacie i myslę, że to jest normalny koszt. Projekt przyłącza prawie 4 tys., koszt kopania 1 m 50 zł, jedna studzienka 1 tys zł. Pewmie jakieś drobne koszty też jeszcze będą typu rurki, piach itp. Posumujesz to wszystko, podzielisz na 8 działek to tak mniej wiecej 3 tys. ci wyjdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 08.05.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Kochani pomóżcie!! Jaki może być koszt podlączenia wody do dzialki?? Wlaściciel naszej ( były ! ) ma jeszcze osiem takich samych ( 1000m2 ) i robi podlączenie wody od głównej ulicy ( 150m ) z doprowadzeniami do poszczególnych działek. Powiedzcie ile może kosztować podlączenie do jednej, czyli naszej??? On krzyknął - 3100 i nie wiem co o tym myślec? Drogo czy tanio?A może normalnie! Może ktos z was wie! Pliiiiiiiiiis. Podłączenie do działki, czy do domu (studzienki)? Koszt z licznikiem, zaworem antyskażeniowym i ewidencją powykonwczą, czy bez tego ? Generalnie koszt wykonania wodociągu to ok. 100 zł/m. Do tego projekt, wcinka, liczniki itp. Ja za ok. 8 m. przyłącza, z wcinką, licznikiem, zaworem i pełną dokumentacją powykonawczą zapłaciłem ok. 2100 zł. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 08.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Chodzi o podlącze do dzialki. Właściciel robi wszystko na własny koszt, a potem dzieli to na osiem działek. Jak widzę to chyba norma? Dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 08.05.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Pytanie - dla osób które nie posiadają w domu kominka. Co zrobiliście z odpadami desek po budowie - tj . deski krótkie około do 1metra - które raczej nikt nie kupi jako materiał na budowę. + duża ilość drewnianych palet po pustakach. Czy udało się wam sprzedaż to okolicznym gospodarzom - jako materiał grzewczy na zimę do pieca? jeśli tak to za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.05.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Pytanie - dla osób które nie posiadają w domu kominka. Co zrobiliście z odpadami desek po budowie - tj . deski krótkie około do 1metra - które raczej nikt nie kupi jako materiał na budowę. my oddaliśmy za darmo. Częsc wziął znajomy męża do palenia w piecu w warsztacie a część okoliczny autochton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 09.05.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 szukam namiary na kogoś kto zrobi świadectwo enetgetyczne i nie zedrze z nas aaa i przy okazji na szambo.Gdzie kupowliście i za ile Potrzebuję 8m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 09.05.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 szukam namiary na kogoś kto zrobi świadectwo enetgetyczne i nie zedrze z nas aaa i przy okazji na szambo.Gdzie kupowliście i za ile Potrzebuję 8m3 Mój sąsiad - architekt robi świadectwa za 700 zł, ale w internecie można chyba zrobić taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistli 09.05.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Czy ktos wspólpracował z firmą Fach-bud (kubawalczak) ze Zgierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.05.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Pytanie - dla osób które nie posiadają w domu kominka. Co zrobiliście z odpadami desek po budowie - tj . deski krótkie około do 1metra - które raczej nikt nie kupi jako materiał na budowę. + duża ilość drewnianych palet po pustakach. Czy udało się wam sprzedaż to okolicznym gospodarzom - jako materiał grzewczy na zimę do pieca? jeśli tak to za ile? Z palet pozbijałem jak to nazywam "drewutnio-palety" i do takich dużych "koszy" powrzucałem wszystkie odpadki - będą do palenia w piecu. Palety na razie w stosie - czekam na : objawienie / obwoźny skup palet / znalezienie skupu palet blisko / nie wiem co pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.05.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 aaa i przy okazji na szambo.Gdzie kupowliście i za ile Potrzebuję 8m3 Sprawdź tu : http://www.szambo.go3.pl/oferta.html Ja stąd mam : ogólne wrażenie jak najbardziej pozytywnie i cenowo i "wykonawczo" pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.05.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 palety oddawałam na bieżąco. Jak przywozili cement, to dostawali palety, jak dachówki, to też ird. Coś mi tam zwracali w cenie za to Co do desek - dostali autochtoni za darmo a część poszła na podpałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.05.2009 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 zając skupuje palety, wystarczy zgrać jakąś dostawę z odbiorem i będzie luźniej na placu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.05.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 szukam namiary na kogoś kto zrobi świadectwo enetgetyczne i nie zedrze z nas aaa i przy okazji na szambo.Gdzie kupowliście i za ile Potrzebuję 8m3 Wlasnie dostalam, za 500 zl, firma pro eko bud Krakow/Brzeszcze Polecam! Szybko i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 10.05.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Kochani, co myslicie.....ok 20tys za SSO z dachem ( dom 240m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 10.05.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 meg60 bardzo dobra cena. Ja za mury dałam 33 tys. a za dach 20 tys. Mój dom ma ok. 210 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts