Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

jest wyposażona kompletnie, potrzebujesz jeszcze kabel przyłączeniowy od skrzynki ZE, ale moim zdaniem drogo sobie za nią życzą, od tego co podąłem wyżej różni się tylko różnicówką, eską 3 fazy i eską 1 faza, to jest koszt góra 100zł, a montaż tego można z zakrytymi oczami w 15 min samemu

jak chcesz to podjedź do mnie na budowę, ja ci to zmontuję w przerwie na herbatę w cenie poniżej 250zł

podpowiedzcie mi czy taka Rbtka : http://www.allegro.pl/item628999282_rozdzielnica_budowlana_rbs_1a_kpl_wyposazona.html jest juz calkowicie wyposazona czy do trzeba jeszcze cos dokupic ?? Wybaczcie ale wiedzy na ten temat mi brak :(

Ja bym jednak dla pewności schował gniazda do skrzynki, ale zawsze byłem zbyt ostrożny :D a i cena taka, że samemu można by ze dwie poskładać

Pozdrawiam[/b]

jest wyposażona kompletnie, potrzebujesz jeszcze kabel przyłączeniowy od skrzynki ZE, ale moim zdaniem drogo sobie za nią życzą, od tego co podąłem wyżej różni się tylko różnicówką, eską 3 fazy i eską 1 faza, to jest koszt góra 100zł, a montaż tego można z zakrytymi oczami w 15 min samemu

jak chcesz to podjedź do mnie na budowę, ja ci to zmontuję w przerwie na herbatę w cenie poniżej 250zł

a mozecie mi jeszcze napisac co potrzebowalabym kupic do zmontowania takiej skrzynki ??

a tak swoja droga to pewnych rzeczy nie rozumiem: dzwonie do tego elektryka i pytam co wchodzi w cene 1500 zl za Rbtke i slysze, ze skrzynka, kabel i robocizna. Czy w takim razie koles liczy sobie za takowa robocizne podlaczeniowa ok 1000 zl ?? To realne ??

Jakby ktoś potrzebował barakowóz budowlano mieszkalny ekskluzywny :lol: z pełną instalacją elektryczną to będę się pozbywał . Ma to cuda koła i jeździ więc można to zawlec gdzie się chce . Dokładam piec akumulacyjny i lodówkę na chodzie .

Długi może jakieś fotki wrzuć :) jak ten apartament wygląda .... ja już zapowiedziałam naszemu wynajmującemu faciowi od mieszkania, że z końcem czerwca znikamy ,zostało nam TYLKO: sprzątanie wstępne :), uruchomienie ogrzewania, malowanie, tapetowanie , rozkładanie paneli , obróbka schodów , barierki, meble kuchenne , szafy wnękowe , zakup wyposażenia w stopniu min, no i szambo i sprzątanie...... czy to brzmi jak z górki ????? coraz bardziej widzi mi się ,że nie damy rady :):):) ale kit w oko ... może więc Twój Wóz Drzymały się nada :):):):):):):):):):):):)

zależy ile was jest.....jelonków :wink: i ......jakie poroże :lol: :lol: :lol: ....

jutro zrobię :))))

heheh nas jelonków jest 4 - dwa duże i dwa malutkie :)

ot zwykła stodółka z paśnikiem i damy radę :lol: :lol: :lol:

mruwa, mam pytanie - jakie tynki kładziesz? czy brałas moze kogos z naszej tablicy? i najwazniejsze jakie teraz sa ceny.

Ja zblizam sie do tego etapu i niedlugo potrzebna mi bedzie dobra i tania ekipa.

Kładę tynki gipsowe, człowiek z tablicy, Pan Rolnik - rewelacja. Cena chyba nie najgorsza a materiał w cenach dobrych.

Witam po skończonej budowie mam do sprzedania około 110 szt. stempli budowlanych sosnowych o długości około 2,6 ÷ 2,7 m. po 3,5 za sztukę

Dodatkowo oddam OK. 20-25 ton GRUZU Budowlanego

Pozostałość po wyburzonym starym domu.Koszt załadunku i transportu we własnym zakresie.

Do odbioru w miejscowości Guzew koło Rzgowa powiat łódzki-wschodni

Tel. kontaktowy 606484895

Ogłoszenia parafialne cd. :lol:

1) Mam info o działce budowlanej so sprzedania. Łagiewniki Nowe, 3000m2, zalesiona, podobnież mozliwość podziału. Ulica Smardzewska.

2) Brama garażowa Hormann, biała, segmentowa, z tych pojedyńczych ( na jednostanowiskowy garaż ).

Proszę w razie czego o PW.

pozdrawiam, majki

a mozecie mi jeszcze napisac co potrzebowalabym kupic do zmontowania takiej skrzynki ?

potrzebujesz skrzynkę gniazda bezpieczniki i kabel i teoretycznie jeszcze podpis kogoś wyposażonego w uprawnienia

Czy w takim razie koles liczy sobie za takowa robocizne podlaczeniowa ok 1000 zl ?? To realne ??

a ty nie chciałabyś zarabiać 1ooozł w pól dnia ?? jak myślisz skąd się biorą te mercedesy którymi jeżdżą budowlańce ?? z kredytów ??

http://forum.muratordom.pl/uwaga-nie-wszyscy-fachowcy-kradna,t155740.htm

Mam pytanie czy może orientujecie się w cenie ułożenia kostki (nie granitowa).

Czy opłaca się zlecić całość usługi z materiałami wykonawcy( piasek, cement, transport czyli wywóz ziemi i piasek), a może i kostki.

Proszę o Waszą ocenę, a może jakieś namiary Zadowolonych.

Pozdrawiam

Mobby

Ceny, ktore ostatnio placil kolega: 30 zł m2 + 6 zl obrzeza mb (wlasciciel ekipy polecany rowniez przez mnie na tablicy)

Na gotowo podobno wolali 80/m2... + obrzeza platne ekstra.

Mam do sprzedania 6 wiader 30 kg tynku silikonowego Weber TD 341, kolor 115D, tyzień temu skończyli kłaść i mi się zostało, do odbioru w Łodzi i okolicach.

Poza tym parę worków megaronu, paczkę profili głównych do k-g, RB-tkę - taką do demontażu codziennego.

RB-tka w obudowie po przejsciach? Czy kupiles calkiem nowa?

Kolor ladny (pewnie dlaltego, ze zupelnie podobny do mojego :D...)

Mam pytanie czy może orientujecie się w cenie ułożenia kostki (nie granitowa).

Czy opłaca się zlecić całość usługi z materiałami wykonawcy( piasek, cement, transport czyli wywóz ziemi i piasek), a może i kostki.

Proszę o Waszą ocenę, a może jakieś namiary Zadowolonych.

Pozdrawiam

Mobby

Ceny, ktore ostatnio placil kolega: 30 zł m2 + 6 zl obrzeza mb (wlasciciel ekipy polecany rowniez przez mnie na tablicy)

Na gotowo podobno wolali 80/m2... + obrzeza platne ekstra.

A jaka jest różnica w cenie "na gotowo" to znaczy, że w te 80 zł/m2 wchodzi też cena kostki, jakiegoś tam piasku i cementu na podsypkę ?

U Ciebie też robili kostkę ? Polecasz ich :D ?

pozdrawiam, majki

co do przyłaczy tymczasowych i RB - to cena zależy od tego co sie instaluje - u mnie całe przyłacze tymczasowe to był słup, warkocz do przyłacza do sieci, i dopiero zamykana skrzynka z wyposażeniem miejscem na licznik zabezpieczeniami gniazdami itp. a to juz kosztowało około 1500 zł

Hejoo,

A moja zagwozdka to: robić instalację odgromową, czy nie robić.

W projekcie mam.

Za poradą jednego instalatora byłam skłonna zrezygnować (Mówił, że blisko są drzewa i jakby co - to ten piorun w któreś z nich walnie. Gdy poprosiłam innego o ofertę na elektrykę powiedział, że powinnam skonsultować tę sprawę z autorem projektu. Efekt konsultacji był taki: " Instalację odgromową dobiera sie na zasadzie oceny ryzyka. Jakie straty dopuszczamy, jakie nie. Domki jednorodzinne wg. norm nie muszą posiadać instalacji odgromowej. Ale to że nie muszą, nie oznacza że nie jest to zalecane. Obligatoryjnie powinna być wykonana instalacja uziemiająca (uziom fundamentowy lub otokowy), połączenia wyrównawcze i ochrona przepięciowa" .

Powiedzcie, jak robiliście.

Aha,

Czy te zwody mogą być ukryte w rurkach PVC, albo w warstwie ocieplenia pod tynkiem?? Tak robi i ten drugi. Moim skromnym zdaniem, to chyba jakieś nieporozumienie - przecież taki zwód to chyba jak piorun po nim schodzi, to strasznie wysoką temperaturę dostaje. To co z tej rurki się zrobi po takiej akcji? Co myślicie?