caramba4u 22.05.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam Mimo że aktywnie nie uczestniczę w wymianie opinii (ciągle jeszcze mało wiem) mimo to czytam wiernie. My ruszamy z budową w czerwcu. (eh już chciałabym by ruszyło bo oczekiwanie mnie stresuje). Czytałam że warto; odnośnie hydrauliki na poziomie zero, zaprojektować kuchnię i łazienkę zanim się ją rozprowadzi. I tu prośba do was. Gdzie takie projekty można zamówić. Tylko nie chodzi mi o projektantów z wysokiej półki. Raczej o funkcjonalne aranżowanie przestrzeni kogoś kto miał już z tym do czynienia. Kolory i wzory raczej będę potem wybierać sama. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 22.05.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam! Poszukuję dobrej papy termozgrzewalnej do fundamentów. Możecie polecić jakiś skład i dobrą papę? Myślałam o Czarnej Mambie, ale nigdzie w Łodzi nie mogę znaleźć Ja kupowałam zwykła termozgrzewalną papę w Rolbudzie w Rzgowie. Cenowo wychodziła mi najlepiej, a jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 22.05.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Wybrać się możesz, zapraszam A fotki włożyłam do dziennika budowy, link w mojej stopce, żeby tu wontku zdjęciami nie zaśmiecać Szkoda, że do ciebie to na "drugi koniec świata", ale kto wie... . Resztę skrobnąłem w komentarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cybzolw 22.05.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Mam pytanko - ma ktoś z was wentylację mechaniczną i kominek? Cały czas zastanawiam się gdzie w okolicach naszych znaleźć kominek, który będzie szczelny i zarazem nie będzie kosztował nie wiadomo ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.05.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Mam pytanko - ma ktoś z was wentylację mechaniczną i kominek? Cały czas zastanawiam się gdzie w okolicach naszych znaleźć kominek, który będzie szczelny i zarazem nie będzie kosztował nie wiadomo ile Z tym będzie Ci ciężko, bo szczelne kominki, to raczej nie te z marketu ... Zajrzyj może do firmy Panek Kominki w Łodzi na Stalowej 1 - spory wybór, ja tam kupowałem swój. A i ludzie sprawiaja wrażenie z wiedzą i fajnie sie z nimi gada. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cybzolw 22.05.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 No ogólnie markety omijam z daleka więc kominka na pewno tam nie kupię. No zobaczymy co powiedzą na Stalowej Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 22.05.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Przymierzam się do tynków cementowych z piaskiem kwarcowym ,podobno nie trzeba robić gładzi ,może wiecie coś w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.05.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Przymierzam się do tynków cementowych z piaskiem kwarcowym ,podobno nie trzeba robić gładzi ,może wiecie coś w tym temacie? My mieliśmy bez piasku kwarcowego. Tynki CW maszynowe. Wyszły pięknie, równo. Twarde - to ich oczywista zaleta. Oczywiście faktura piasku jest widoczna, tego się nie uniknie ... Nie miało być gładzi ... Są wszędzie ... Powód ? Mamy kilka łączeń między powierzchnią GK a ścianą i byłby dysonsans w fakturze i kwestia napraw tynku CW ... Po gładzi, ewentualną dziurę zatrę gipsem i spokój. Dziura zatarta tynkiem CW na tynku CW zawsze będzie plamą ... Ale to oczywiście moje zdanie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 22.05.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 My mieliśmy bez piasku kwarcowego. Tynki CW maszynowe. Wyszły pięknie, równo. Twarde - to ich oczywista zaleta. Oczywiście faktura piasku jest widoczna, tego się nie uniknie ... Nie miało być gładzi ... Są wszędzie ... Powód ? Mamy kilka łączeń między powierzchnią GK a ścianą i byłby dysonsans w fakturze i kwestia napraw tynku CW ... Po gładzi, ewentualną dziurę zatrę gipsem i spokój. Dziura zatarta tynkiem CW na tynku CW zawsze będzie plamą ... Ale to oczywiście moje zdanie pozdrawiam, majki Waszmość teorię dorabiasz. Ładny był Twój tynk, ładny. Widziałem, dotykałem, chwaliłem. Koncepcji z gładzią nie kumam. Ja mam CW z betoniarki. Faktura, nooooo taka jaki był piasek. Czyli mocno średnia na jeża. Ale koszt nie za duży, teraz idą na to gładzie. W sumie, cenowo, wyjdzie podobnie jak tynk CW z maszyny, a jednak mam i gładko i twardo. Jak ekipa skończy umieszczę ją na tablicy łódzkiej. Generalnie: jestem mega zadowolony z ich pracy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.05.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Waszmość teorię dorabiasz. Ładny był Twój tynk, ładny. Widziałem, dotykałem, chwaliłem. Koncepcji z gładzią nie kumam. Ja mam CW z betoniarki. Faktura, nooooo taka jaki był piasek. Czyli mocno średnia na jeża. Ale koszt nie za duży, teraz idą na to gładzie. W sumie, cenowo, wyjdzie podobnie jak tynk CW z maszyny, a jednak mam i gładko i twardo. Jak ekipa skończy umieszczę ją na tablicy łódzkiej. Generalnie: jestem mega zadowolony z ich pracy. Pozdrawiam. Dlaczego nie kumasz - sam gładzie kładziesz ... ? Pewno jak wnioskuję Twoje tynki CW gorzej wyszły więc od razu wiedziałeś, że dasz gładź. I jak pisałem my też nie chcieliśmy dawać gładzi, ale jednak ( jak pamiętasz ) część salonowa byłaby "zróżnicowana" to wyszło na to, że jak damy gładzie w reszcie to już wielkiej różnicy nie będzie ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 22.05.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dlaczego nie kumasz - sam gładzie kładziesz ... ? Pewno jak wnioskuję Twoje tynki CW gorzej wyszły więc od razu wiedziałeś, że dasz gładź. Zgadza się. Nie mam siły, a na 230 V agregat do tynków, by nie poszedł. Moje tynki CW po prostu nigdy nie miały wyglądać ładnie tzn. gładko. Nawet nie zadałem sobie trudu by znaleźć dobry piach, wziąłem najtańszy przesiewany. I jak pisałem my też nie chcieliśmy dawać gładzi, ale jednak ( jak pamiętasz ) część salonowa byłaby "zróżnicowana" to wyszło na to, że jak damy gładzie w reszcie to już wielkiej różnicy nie będzie ... Jak rozumiem chodzi Ci o to, że część salonu ma ściany z KG (obok skosów są też kawałki pionowe), i na jednej ścianie byłyby dwa rodzaju powierzchni różniącej się od siebie fakturą. ? Jeśli tak to zaiste, rację masz i słusznie czynisz. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 22.05.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Majki, jutro podpisujemy umowę w Zduńskiej. Myślę o montażu w systemie trzywarstwowym (szczelniej wewnątrz niż na zewnątrz). A Wam jak montowali? Zgodnie z tymi wytycznymi ITB nr 421/2006? Mam wątpliwości czy montujący okna potrafią prawidłowo wykonać takie połączenie okno-ściana. Przeważnie lecą tylko pianką. Podzielcie się jak to było u was. ProStaś, kiedy skończą? Słuchajcie kochani: Mam zamiar zrobić u nas podłogę "dechy na legarach". Szukałam pomocy w tematycznym wątku, ale proszę też Was. Ktokolwiek ma, ktokolwiek wie: Czy mając do wykorzystania wysokość 25 cm (od chudziaka do "0") są jakieś możliwości techniczne? A jeśli tak to jakie? Jak znajdziecie mój pomysł "na temacie", to nie nabijajcie się ze mnie za to, że porównałam legar do krokwi. Kombinuję na wszystkie strony, żeby mieć te dechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 22.05.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 ProStaś, kiedy skończą? Słuchajcie kochani: Mam zamiar zrobić u nas podłogę "dechy na legarach". Szukałam pomocy w tematycznym wątku, ale proszę też Was. Ktokolwiek ma, ktokolwiek wie: Czy mając do wykorzystania wysokość 25 cm (od chudziaka do "0") są jakieś możliwości techniczne? A jeśli tak to jakie? Jak znajdziecie mój pomysł "na temacie", to nie nabijajcie się ze mnie za to, że porównałam legar do krokwi. Kombinuję na wszystkie strony, żeby mieć te dechy. Skończą, myślę, we wtorek. Co do tej wysokości - jeśli dobrze rozumiem, pomiędzy chudziakiem a docelowym poziomem podłogi - duuuużo styropianu, jeśli ogrzewanie podłogowe to, także z 10 cm. wylewki. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.05.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dorota ma dechy na legarach trza było na spotkanie forum przyjechać, to byś obejrzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 22.05.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 EZS: A Dorota prowadzi Dziennik (cobym mogła zobaczyć jak to było robione?)ProStaś: Pod dechami nie będzie podłogówki. A może wiesz jak z terminami u tych Twoich tynkarzy?Dzięki za odpowiedzi.A jakie macie doświadczenia z montażem okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 22.05.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 No właśnie, jak organizowaliście spotkanie, to byłam tu bardzo nowa, nieśmiała. Dorota, szkoda, że nie prowadzisz dziennika. (Kurczę ja też.) Powiedz, jak u Ciebie to wyglądało (po kolei, krok po kroku, od chudziaka) Bardzo mi pomożesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.05.2009 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Jak rozumiem chodzi Ci o to, że część salonu ma ściany z KG (obok skosów są też kawałki pionowe), i na jednej ścianie byłyby dwa rodzaju powierzchni różniącej się od siebie fakturą. ? Jeśli tak to zaiste, rację masz i słusznie czynisz. O właśnie, tak Pionowa ściana salonu z tynkiem CW, a potem skos GK i tu byłaby różnica ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.05.2009 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Majki, jutro podpisujemy umowę w Zduńskiej. Myślę o montażu w systemie trzywarstwowym (szczelniej wewnątrz niż na zewnątrz). A Wam jak montowali? Zgodnie z tymi wytycznymi ITB nr 421/2006? Mam wątpliwości czy montujący okna potrafią prawidłowo wykonać takie połączenie okno-ściana. Przeważnie lecą tylko pianką. Podzielcie się jak to było u was. Czytałem o tym sposobie, ale u nas jest standard - pianka. I okna w warstwie ocieplenia. I duuuuuużo kotew I tyle pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 23.05.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 No właśnie , Majki, my wciąż rozważamy kwestię: ocieplać czy nie.To do zobaczenia/ przeczytania. Wyjeżdżamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 25.05.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Czy ktoś wie ile w Łodzi kosztuje trawa z rolki??? i ile to może kosztować? Bo sięzastanawiam nad jednym: Mam piachy, straszne piachy. Sąsiadowi już od ponad miesiąca wyrasta na tych piachach trawa - bródka. Najpierw sobie umyśliłam że kupię tej lepszej ziemi (co to ją już majki kupił ) rozgarnię na przyszłym trawniku warstwą 3-5 cm...ale sama ziemia będzie kosztować ok 1200zł (3 wywrotki po 400???) do tego rozgarnąć to, kupić trawę zasiać podlewać co dzień. Może ta trawa z rolki będzie porównywalna cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts