makijos 22.06.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Proszę doradzcie, kiedy ocieplac poddasze? po tynkach czy przed? Gdzie kupic tania i dobra wełnę mineralną? Pozdrawiam Po tynkach, jak juz dobrze wyschna. Pozdrawiam popcarol - bardzo dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.06.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Lekko się właśnie podkur.... Mąz był na działce zobaczyć jak idzie robota elektrykowi. I wylookał że ten se poukładał kable na podłodze i chce wszystko puszczać dołem Kurna, to jakaś "nowa" metoda?? Chyba mu trzeba bedzie podziękować... najgorsze jest to że to wujek z synem to robią. Najgorzej z rodziną się wychodzi.... Jestem zła na maksa. Jak nie zrobią po naszemu to chciał nie chciał, pożegnamy się z nimi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.06.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Lekko się właśnie podkur.... Mąz był na działce zobaczyć jak idzie robota elektrykowi. I wylookał że ten se poukładał kable na podłodze i chce wszystko puszczać dołem Kurna, to jakaś "nowa" metoda?? Chyba mu trzeba bedzie podziękować... najgorsze jest to że to wujek z synem to robią. Najgorzej z rodziną się wychodzi.... Jestem zła na maksa. Jak nie zrobią po naszemu to chciał nie chciał, pożegnamy się z nimi... Dolem? Znaczy pod (przed) wylewka? Czy pod parkietem? Dziwne... ale ja sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.06.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 popcarol dołem czyli po chudziaku przed wylewką i parkietem... dziwne prawda? A jak jest u ciebie? Wg mnie kable powinny iść "z góry" po ścianach a nie z dołu. Jak byłoby jakieś zwarcie to co, mamc rozwalać całą podłogę? Jakby co to w ścianie łatwiej byłoby naprawić awarię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.06.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 popcarol dołem czyli po chudziaku przed wylewką i parkietem... dziwne prawda? A jak jest u ciebie? Wg mnie kable powinny iść "z góry" po ścianach a nie z dołu. Jak byłoby jakieś zwarcie to co, mamc rozwalać całą podłogę? Jakby co to w ścianie łatwiej byłoby naprawić awarię U nas przed tynkami,po stropie, pod sufitem sa skrzynki i stamtad rozchodza sie kable. Nie dosc ze podloge mialabys zrywac to jeszcze wylewki??? Pogonilabym, albo niech robia normalnie... A moze jakos w peszlach - w rurkach, ze latwo wyciagnac (gorzej z wprowadzeniem)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.06.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 popcarol chcieli przycwaniakować, mniej mieliby do podkuwania w ścianach. Jezu, zaraz mnie szlag trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.06.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 popcarol chcieli przycwaniakować, mniej mieliby do podkuwania w ścianach. Jezu, zaraz mnie szlag trafi. Spokojnie, pogadamy jak bedziesz przy koncu;) Wykonczeniowka wykancza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.06.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 popcarol chyba wcześniej zejdę śmiertelnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.06.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 popcarol chyba wcześniej zejdę śmiertelnie :) Mi juz moj wykonawca tyle wywinal, ze sie prawie przestalam przejmowac... poprawia, do upadlego... tylko czasu szkoda... plytki musialam dokupowac, granit na podjazd bo przez jego wlasne wizje skuwal i zabraklo... bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.06.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 no właśnie, czasu szkoda.... ech, zachciało się domu to sie teraz ma... Chciałabym się wprowadzić pod koniec roku... hihi, pewnie marzenie ścietej głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 23.06.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 podpowiedzcie ile kasy placiliscie badz na ile jestescie umowieni z wykonawca za ocieplenie domu chcialabym umowic sie z moim wykonawca od SSO, ale wlasnie nie wiem czy ta jego cena jest dobra - mowi 25 zl za m2 ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 23.06.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 popcarol chcieli przycwaniakować, mniej mieliby do podkuwania w ścianach. Jezu, zaraz mnie szlag trafi. Co ta za elektrycy? JAk najszybciej im przrwij bo napsują ci dużo materiału. No chyba że materiał jest ich? Ale i tak prowadzić dołek kable?? Kto to słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.06.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 maren100 za co jest te 25 zł? My będziemy płacić 33 zł i w to wchodzi położenie styropianu, kołki, siatka, zaciągnięcie klejem i położenie tynku zewnętrznego. Czyli całość, na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.06.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Wilko wlasnie przeczytałam mężowi Twojego posta (popcarol zresztą też). Oj zeźlił się chłopak Przed nami poważna rozmowa z wujkierm "pseudoelektrykiem". Wrrr........ Materiał jest mój. wczoraj kupili w hurtowni a ja zrobiłam przelewa No właśnie, jak można kable dołem prowadzić? Nieco się to chyba kłóci z hydraulika albo np. z podłogówką..... oj, nabuzowałam się a tu muszę być miła bo do taty idę z buziakierm na dzień ojca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 23.06.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Niektorzy prowadza kable do swiatla tradycyjnie - gora, a do gniazdek - dolem. Oszczedza sie troche na przewodach, bo nie trzeba do kazdego gniazdka schodzic z sufitu. W blokach tez kable ida wzdluz scian pod listwami (sorki, tu skad pisze nie znaja polskich znakow ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 23.06.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Mąz był na działce zobaczyć jak idzie robota elektrykowi. I wylookał że ten se poukładał kable na podłodze i chce wszystko puszczać dołem Kurna, to jakaś "nowa" metoda?? nie do końca nowa, robi się i tak i po ścianie i jeszcze w innych wariantach z tym wymienianiem kabli to trochę pochopna decyzja, miedziane kable są naprawdę długowieczne, do kontaktów puść 3x2,5mm2 do światła 3x1,5mm2 do kuchni 5x4mm2 i jeśli już coś się wydarzy to tylko na stykach upalały się nagminnie aluminiowe przewody wprowadzone za gierka w ramach oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 23.06.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 maren100 za co jest te 25 zł? My będziemy płacić 33 zł i w to wchodzi położenie styropianu, kołki, siatka, zaciągnięcie klejem i położenie tynku zewnętrznego. Czyli całość, na gotowo. 25 zl za m2 polozenia styropianu, kołków, siatki, zaciagniecie klejem i polozenie zaprawy tynkarskiej, czyli zrobienie domu na szaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.06.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Niektorzy prowadza kable do swiatla tradycyjnie - gora, a do gniazdek - dolem. Oszczedza sie troche na przewodach, bo nie trzeba do kazdego gniazdka schodzic z sufitu. W blokach tez kable ida wzdluz scian pod listwami (sorki, tu skad pisze nie znaja polskich znakow ) kurna, ale nie pod steropianem i wylewką No magicy normalnie maren100 myslę że to dobra cena te 25 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 24.06.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Polanka73 a Ty jestes umowiona na 33 zl/m2 za polozenie rowniez tego tynku ostatecznego np. alkrylowego czy tez silikonowego ?? bo nie wiem czy dobrze zrozumialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 24.06.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 maren100 tak, z tynkiem zewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts