Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Lekko się właśnie podkur.... Mąz był na działce zobaczyć jak idzie robota elektrykowi. I wylookał że ten se poukładał kable na podłodze i chce wszystko puszczać dołem :o Kurna, to jakaś "nowa" metoda?? Chyba mu trzeba bedzie podziękować... najgorsze jest to że to wujek z synem to robią. Najgorzej z rodziną się wychodzi.... Jestem zła na maksa. Jak nie zrobią po naszemu to chciał nie chciał, pożegnamy się z nimi...

Lekko się właśnie podkur.... Mąz był na działce zobaczyć jak idzie robota elektrykowi. I wylookał że ten se poukładał kable na podłodze i chce wszystko puszczać dołem :o Kurna, to jakaś "nowa" metoda?? Chyba mu trzeba bedzie podziękować... najgorsze jest to że to wujek z synem to robią. Najgorzej z rodziną się wychodzi.... Jestem zła na maksa. Jak nie zrobią po naszemu to chciał nie chciał, pożegnamy się z nimi...

Dolem? Znaczy pod (przed) wylewka? Czy pod parkietem? Dziwne... ale ja sie nie znam ;)

popcarol dołem czyli po chudziaku przed wylewką i parkietem... dziwne prawda? A jak jest u ciebie? Wg mnie kable powinny iść "z góry" po ścianach a nie z dołu. Jak byłoby jakieś zwarcie to co, mamc rozwalać całą podłogę? Jakby co to w ścianie łatwiej byłoby naprawić awarię :-?
U nas przed tynkami,po stropie, pod sufitem sa skrzynki i stamtad rozchodza sie kable. Nie dosc ze podloge mialabys zrywac to jeszcze wylewki???

Pogonilabym, albo niech robia normalnie...

A moze jakos w peszlach - w rurkach, ze latwo wyciagnac (gorzej z wprowadzeniem)??

Wilko wlasnie przeczytałam mężowi Twojego posta (popcarol zresztą też). Oj zeźlił się chłopak :) Przed nami poważna rozmowa z wujkierm "pseudoelektrykiem". Wrrr........ :evil: Materiał jest mój. wczoraj kupili w hurtowni a ja zrobiłam przelewa :evil:

No właśnie, jak można kable dołem prowadzić? Nieco się to chyba kłóci z hydraulika albo np. z podłogówką..... oj, nabuzowałam się a tu muszę być miła bo do taty idę z buziakierm na dzień ojca :):)

Niektorzy prowadza kable do swiatla tradycyjnie - gora, a do gniazdek - dolem. Oszczedza sie troche na przewodach, bo nie trzeba do kazdego gniazdka schodzic z sufitu. W blokach tez kable ida wzdluz scian pod listwami :wink:

(sorki, tu skad pisze nie znaja polskich znakow :wink: :D )

Mąz był na działce zobaczyć jak idzie robota elektrykowi. I wylookał że ten se poukładał kable na podłodze i chce wszystko puszczać dołem :o Kurna, to jakaś "nowa" metoda??

nie do końca nowa, robi się i tak i po ścianie i jeszcze w innych wariantach

z tym wymienianiem kabli to trochę pochopna decyzja, miedziane kable są naprawdę długowieczne, do kontaktów puść 3x2,5mm2 do światła 3x1,5mm2 do kuchni 5x4mm2 i jeśli już coś się wydarzy to tylko na stykach

upalały się nagminnie aluminiowe przewody wprowadzone za gierka w ramach oszczędności

maren100 za co jest te 25 zł? My będziemy płacić 33 zł i w to wchodzi położenie styropianu, kołki, siatka, zaciągnięcie klejem i położenie tynku zewnętrznego. Czyli całość, na gotowo.

25 zl za m2 polozenia styropianu, kołków, siatki, zaciagniecie klejem i polozenie zaprawy tynkarskiej, czyli zrobienie domu na szaro :roll:

Niektorzy prowadza kable do swiatla tradycyjnie - gora, a do gniazdek - dolem. Oszczedza sie troche na przewodach, bo nie trzeba do kazdego gniazdka schodzic z sufitu. W blokach tez kable ida wzdluz scian pod listwami :wink:

(sorki, tu skad pisze nie znaja polskich znakow :wink: :D )

kurna, ale nie pod steropianem i wylewką :o No magicy normalnie :)

maren100 myslę że to dobra cena te 25 zł.