jacekot 27.06.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 hej ja mam wentylowany garaż - taki "grzybek" w dachu spiżarnię i pom gospodarcze - na jednym "grzybku" w dachu kuchnia - komin salon - komin garderobo-sień - komin kotłownia gazowa - komin łazienka 1- komin łazienka 2 komin pokoje niewentylowane - okna garderoba niewentylowana - dziura w ścianie do pobliskiego pokoju a jak masz rozwiązaną kwestie nawiewu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 27.06.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Na razie wieje ze wszystkich otworów okiennych przeciąg aż głowę chce urwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.06.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Oleniek, dziękuję za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 28.06.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Ile płaciliście za podbitke dachową robocizna +materiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 28.06.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Braza, a może dać ogłoszenie w Gratce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.06.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Gratka nie wchodzi w rachubę, ale dziękuję za odzew Jacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 29.06.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Chciałam się pochwalić że mam świadectwo energetyczne . POszliśmy za przykłądem popcarol i zamówiliśmy przez allegro, ale wybraliśmy najtańszą opcję i tak za 320 zł z przesyłką mamy świadectwo. Cała sprawa trwała ok tygodnia. Dzwoniłam do ludzi z okolic Łodzi to chcieli za te marne parę kartek od 770 zł w górę. Dla mnie to te 320 zł to już jest dużo ale 700 i więcej to jest kradzież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 29.06.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Ile płaciliście za podbitke dachową robocizna +materiał ? Dołączam się do zapytania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.06.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 no dobrze, podbitka -robocizna o ile pamiętam po 40 zł za mb. Nie mam zapisane, ale tak mi sie wydaje. Podbitkę brałam z Zamku, orobel. Sprawdzila się, ale ceny już nie pamiętam. Acha, 25 zł/m2 na hasło "majki". W każdym razie upust był, oj był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 30.06.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Podbitkę robiłem razem z dachem. Krokwie mam widoczne (szlifowane przez cieślę), na nie nabitą "boazerię" - sosna 30zł m2. Pomalowanie podbitki - krokwi i boazerii (imprebnat + farba) i przybicie - 25 zł mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 30.06.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam!!! Chętnie przyłączę się do Waszej grupy, jako, że sama jestem z okolic lodz-city. I od razu mam pytanie: ile mniej więcej w okolicach Łodzi kosztuje metr kw. dachu (licząc wszystko z robocizną)?? Chodzi o blachodachówkę i gont bitumiczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbaB 30.06.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Ile płaciliście za podbitke dachową robocizna +materiał ? Dołączam się do zapytania??? Podbitka drewniana (deski pióro wpust 19mm) ok 28zł/m2 Robocizna 35zł /mb. Dodatkowo malowanie drewnochronem (to było w moim zakresie) ale poszło ponad 3 puszki 5 litrowe. Pzdr QbaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 30.06.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 My za podbitke płaciliśmy 30 zł mb robocizna i 31 zł m2 materiał plus listwy 4,6 za metr bieżący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 30.06.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 A gdzie mogę znależć jakiś wykonawców c.o.?? Macie może jakieś sprawdzone ekipy??? To bardzo poproszę o pomoc na prv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 30.06.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Ciril poniżej masz link to tablicy ogłoszeń. Tam znajdziesz fachmanów praktycznie od wszystkiego TABLICA OGŁOSZEŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 30.06.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 UFFF opuściliśmy wynajmowane mieszkanie hura!!!!! jeszcze jakieś 3 tyg tułaczki i wchodzimy do naszego domostwa - mam całą górę sprzątania , poza tym tysiąc kartonów do rozpakowanie i ani jednej szafy ale walę to ---- już za chwileczkę , już za momencik.... aaa bank dał nam w końcu forsę , i wszystko ruszyło z kopyta , nie wiem jak to wyjdzie bo działamy lekko chaotycznie , ale luuuuuz byle na swoim czy ktoś robił rozeznanie ile kosztuje podszykowanie ogrodu ? znaczy prace ziemne - równanie, dowalenie ziemi, ubicie, posianie trawki .... bo sama nie dam rady , mąż stwierdził ,że nienawidzi pracy w ogródku /hehehe szkoda ,że teraz to odkrył , bo optowałabym za jeszcze mniejszą działką /... no i muszę się coś skombinować. Ogłasza się teraz te łódzkie przedsiębiorstwo ogrodnicze- miał ktos z nimi do czynienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.06.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Trochę mnie nie było, bo urlopowałem Co do kominów - tak, są odkryte, od góry nic nie ma, jedynie jest blacha od góry przykrywająca cegły. Co do podbitki - 40 zł/m2. Za ceny samego materiału - chyba zacznę pobierać tantiemy pozdrawiam wszystkich wypoczętych majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 01.07.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Polanka73 - dziekuję bardzo. My teraz jesteśmy na etapie budowania ścian wewnętrznych parteru i kominów. Wczoraj skończyliśmy ściany zewnętrzne!!! Już prawie widzę jak leje się strop nad parterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 01.07.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ciril nam dach robił polecany na tablicy pan Ryszard Susik. Telefonu nie mam zapisanego ale tam znajdziesz. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.07.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dzisiaj bez głupich pytań po prostu muszę się pochwalić: w poniedziałek złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowe, niby nic, niby to dopiero początek a i tak morda mi sie od poniedziałku non stop uśmiecha (może to dlatego,że to dopiero początek). Dziękuje forumowiczom za namiar na Bogusia od oczyszczalni, bardzo mi pomogł w podjęciu decyzji POS czy szambo na glinie, chociaż i tak zrobiliśmy odwierty geologiczne. Jesli ktoś sie waha czy robić takowe, to powiem, że w naszym wypadku warto było Jednak będzie pytanie: czy ktos wie skąd w okolicy Wiskitna badz ul kolumny brać piach/żwir?? w sensie czy jest w okolicy jakas żwirownia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts