Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Dzisiaj bez głupich pytań :) po prostu muszę się pochwalić: w poniedziałek złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowe, niby nic, niby to dopiero początek a i tak morda mi sie od poniedziałku non stop uśmiecha (może to dlatego,że to dopiero początek).

Dziękuje forumowiczom za namiar na Bogusia od oczyszczalni, bardzo mi pomogł w podjęciu decyzji POS czy szambo na glinie, chociaż i tak zrobiliśmy odwierty geologiczne. Jesli ktoś sie waha czy robić takowe, to powiem, że w naszym wypadku warto było :)

a jaka decyzja POS czy szambo ??

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kochani, gdzie w Łodzi (tudzież w okolicy) można kupić kosiarkę? Oprócz Castoram, Obi i tym podobnych marketów.

elektryczną czy spalinową??

jak spalinową to kupuj nową z gwarancją

jak elektyczną a znacie sie troszke - potraficie zdiagnozować czy elektryczny silniczek w dobrym stanie to polecam giełde samochodową - przywożą używane rzeczy z niemiec kupiłem sobie kosiarke elektryczną z koszem za 80 zł - naostrzyłem nóż i kosi bez problemu.

Kochani, gdzie w Łodzi (tudzież w okolicy) można kupić kosiarkę? Oprócz Castoram, Obi i tym podobnych marketów.

A my właśnie kupiliśmy w Castoramie. Rok temu, z silnikiem Hondy, działa bez zarzutu.

Jak ze swojej winy :oops: zalałem silnik, to odwiozłem do casto w celu odesłania do serwisu. A tam niesamowicie miły pracownik powiedział "zajrzę"... Pół godziny później oddał sprawną kosiarkę i ani nic nie wziął ani nie chciał .... :o

Dlatego i z kosiarki i ze sklepu jestem bardzo zadowolony :D

pozdrawiam, majki

jaskul spalinową samobieżną chcemy kupić. I żeby miała szerokość koszenia ponad 50 cm bo mamy 2,5 tys do skoszenia... no dwa bo odjąć trochę na dom, kostkę itp. ;-)

majki my wczoraj wyhaczyliśmy fajną w leroy merlin. Hurqvarna, z dużymi tylnymi kołami. Niestety ja wróciliśmy z zakupów w manufakturze to nam wykupili :evil: No nic, dziś następne podejście do zakupu bo chcieliśmy w wekend pokosić.

Ciril dzięki za info. Wyślę małżonka :)

Dostałam wycenę dachu - mam 255 m.kw.z tzw. przyczółkami i z dwoma dużymi lukarnami (jedna z oknem druga - wyjście na mały balkonik).

Na cenę składa się wszystko: więźba, materiał, obróbka,robocizna.

Za pokrycie gontem bitumicznym - 42500 zł

Za blachodachówkę - 35000 zł

Co o tym sądzicie??

Dostałam wycenę dachu - mam 255 m.kw.z tzw. przyczółkami i z dwoma dużymi lukarnami (jedna z oknem druga - wyjście na mały balkonik).

Co o tym sądzicie??

Witam

Mnie więźba kosztowała 5000 zł

Robocizna 2000 (po znajomości)

pokrycie deskami i papą ok 5000zł

poktycie blachą i obróbki 12000(materiał) + 5000 (robocizna)

Dach dwuspadowy nieco ponad 200m2. Jedna lukarna. Jedno okno dachowe, dwa kominy.

Nie jest zle, ale mozliwe ze da sie taniej. duzo zalezy od ksztaltu dachu.

Pzdr

QbaB

Co o tym sądzicie??

Podaj linka do projektu bo po samym twoim opisie to trudno coś konstruktywnego powiedziec.

:(

Ogłoszenie parafialne :wink:

W odległości 1 działka obok mojej ( ok. 100 m ), pojawiło się ogłoszenie na płocie - SPRZEDAM.

Działka raczej spora, ok. 2,5 tyś m2, z jakimś domem, ruderowatym :wink:

Tak tylko piszę, bo ktoś chyba szukał ostatnio działki obok mnie :p 8)

pozdrawiam, majki

Jednak będzie pytanie: czy ktos wie skąd w okolicy Wiskitna badz ul kolumny brać piach/żwir?? w sensie czy jest w okolicy jakas żwirownia?

Witaj widzę,że budujemy się w tych samych okolicach :)

Ja piach brałam od p.Urszuli tel.601-379-387 z firmy Żwiromax

Witam, ja tez buduje w Wiskitnie, brałem piach ze żwirowni w Kalinku (4km), kwot nie pamiem, ale jak wtedy porównywałem to gościu był najtańszy i terminowy.

Jednak będzie pytanie: czy ktos wie skąd w okolicy Wiskitna badz ul kolumny brać piach/żwir?? w sensie czy jest w okolicy jakas żwirownia?

Witaj widzę,że budujemy się w tych samych okolicach :)

Ja piach brałam od p.Urszuli tel.601-379-387 z firmy Żwiromax

Witam, ja tez buduje w Wiskitnie, brałem piach ze żwirowni w Kalinku (4km), kwot nie pamiem, ale jak wtedy porównywałem to gościu był najtańszy i terminowy.

A tak w ogóle to gdzie Wy sie budujecie?, czemu my sie jeszcze nie "zwizytowaliśmy"? :D :D :D