maren100 01.07.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dzisiaj bez głupich pytań po prostu muszę się pochwalić: w poniedziałek złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowe, niby nic, niby to dopiero początek a i tak morda mi sie od poniedziałku non stop uśmiecha (może to dlatego,że to dopiero początek). Dziękuje forumowiczom za namiar na Bogusia od oczyszczalni, bardzo mi pomogł w podjęciu decyzji POS czy szambo na glinie, chociaż i tak zrobiliśmy odwierty geologiczne. Jesli ktoś sie waha czy robić takowe, to powiem, że w naszym wypadku warto było a jaka decyzja POS czy szambo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 01.07.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Jednak będzie pytanie: czy ktos wie skąd w okolicy Wiskitna badz ul kolumny brać piach/żwir?? w sensie czy jest w okolicy jakas żwirownia? Witaj widzę,że budujemy się w tych samych okolicach Ja piach brałam od p.Urszuli tel.601-379-387 z firmy Żwiromax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 01.07.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witaj widzę,że budujemy się w tych samych okolicach Ja piach brałam od p.Urszuli tel.601-379-387 z firmy Żwiromax ula jest chwilowo na urlopie nad morzem w zastępstwie można brać od zająca, albo z PKP Olechów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.07.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 a jaka decyzja POS czy szambo ? dlugo sie wahalismy, bo projektant wod-kan straszyl ze POS nie da rady na naszym terenie, Bogus mowil ze z nasypem da, geolog potwierdzil na szczescie chyba... Dzieki za namiary na zwirownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 01.07.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Kochani, gdzie w Łodzi (tudzież w okolicy) można kupić kosiarkę? Oprócz Castoram, Obi i tym podobnych marketów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 01.07.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Jelonek 72, hurrrrrrrrrra! Cieszymy się z Wami!Majki, u na też tylko blacha na kominach.... (W ogóle to może pokażę je - tyle o nich pisałam - sami zobaczycie jakie wyszły. Jutro.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 02.07.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Polanka73 w Zgierzu na ulicy Dąbrowskiego jest sklep i serwis z kosiarkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 02.07.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Kochani, gdzie w Łodzi (tudzież w okolicy) można kupić kosiarkę? Oprócz Castoram, Obi i tym podobnych marketów. elektryczną czy spalinową?? jak spalinową to kupuj nową z gwarancją jak elektyczną a znacie sie troszke - potraficie zdiagnozować czy elektryczny silniczek w dobrym stanie to polecam giełde samochodową - przywożą używane rzeczy z niemiec kupiłem sobie kosiarke elektryczną z koszem za 80 zł - naostrzyłem nóż i kosi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.07.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Kochani, gdzie w Łodzi (tudzież w okolicy) można kupić kosiarkę? Oprócz Castoram, Obi i tym podobnych marketów. A my właśnie kupiliśmy w Castoramie. Rok temu, z silnikiem Hondy, działa bez zarzutu. Jak ze swojej winy zalałem silnik, to odwiozłem do casto w celu odesłania do serwisu. A tam niesamowicie miły pracownik powiedział "zajrzę"... Pół godziny później oddał sprawną kosiarkę i ani nic nie wziął ani nie chciał .... Dlatego i z kosiarki i ze sklepu jestem bardzo zadowolony pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 02.07.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 jaskul spalinową samobieżną chcemy kupić. I żeby miała szerokość koszenia ponad 50 cm bo mamy 2,5 tys do skoszenia... no dwa bo odjąć trochę na dom, kostkę itp. majki my wczoraj wyhaczyliśmy fajną w leroy merlin. Hurqvarna, z dużymi tylnymi kołami. Niestety ja wróciliśmy z zakupów w manufakturze to nam wykupili No nic, dziś następne podejście do zakupu bo chcieliśmy w wekend pokosić. Ciril dzięki za info. Wyślę małżonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 02.07.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dostałam wycenę dachu - mam 255 m.kw.z tzw. przyczółkami i z dwoma dużymi lukarnami (jedna z oknem druga - wyjście na mały balkonik).Na cenę składa się wszystko: więźba, materiał, obróbka,robocizna.Za pokrycie gontem bitumicznym - 42500 złZa blachodachówkę - 35000 zł Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 02.07.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Polanka73 jesli zdecydowaliscie sie na Husqvarne to oni maja sklep i serwis w Koluszkach, to chyba jest jakas nawet centrala na Polske. Watpie jednak czy bedzie taniej niz w Liroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbaB 02.07.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dostałam wycenę dachu - mam 255 m.kw.z tzw. przyczółkami i z dwoma dużymi lukarnami (jedna z oknem druga - wyjście na mały balkonik). Na cenę składa się wszystko: więźba, materiał, obróbka,robocizna. Za pokrycie gontem bitumicznym - 42500 zł Za blachodachówkę - 35000 zł Co o tym sądzicie?? Witam Mnie więźba kosztowała 5000 zł Robocizna 2000 (po znajomości) pokrycie deskami i papą ok 5000zł poktycie blachą i obróbki 12000(materiał) + 5000 (robocizna) Dach dwuspadowy nieco ponad 200m2. Jedna lukarna. Jedno okno dachowe, dwa kominy. Nie jest zle, ale mozliwe ze da sie taniej. duzo zalezy od ksztaltu dachu. Pzdr QbaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 02.07.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dostałam wycenę dachu - mam 255 m.kw.z tzw. przyczółkami i z dwoma dużymi lukarnami (jedna z oknem druga - wyjście na mały balkonik). Na cenę składa się wszystko: więźba, materiał, obróbka,robocizna. Za pokrycie gontem bitumicznym - 42500 zł Za blachodachówkę - 35000 zł Co o tym sądzicie?? Podaj linka do projektu bo po samym twoim opisie to trudno coś konstruktywnego powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.07.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ogłoszenie parafialne W odległości 1 działka obok mojej ( ok. 100 m ), pojawiło się ogłoszenie na płocie - SPRZEDAM. Działka raczej spora, ok. 2,5 tyś m2, z jakimś domem, ruderowatym Tak tylko piszę, bo ktoś chyba szukał ostatnio działki obok mnie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 02.07.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Kosiarka już zak,upiona. W sklepie na Pienistej. Stiga Turbo... M. sam się porządził ale mysle zę dobrze wybrał... A Wy jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 02.07.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Hejo,słowo się rzekło... "jutro" nastało... kominy do oglądania http://img213.imageshack.us/img213/2517/obraz228.jpg(nie miałam siły walczyć z projektantem o zmianę miejsca dla rynny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 02.07.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Jednak będzie pytanie: czy ktos wie skąd w okolicy Wiskitna badz ul kolumny brać piach/żwir?? w sensie czy jest w okolicy jakas żwirownia? Witaj widzę,że budujemy się w tych samych okolicach Ja piach brałam od p.Urszuli tel.601-379-387 z firmy Żwiromax Witam, ja tez buduje w Wiskitnie, brałem piach ze żwirowni w Kalinku (4km), kwot nie pamiem, ale jak wtedy porównywałem to gościu był najtańszy i terminowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 02.07.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Jednak będzie pytanie: czy ktos wie skąd w okolicy Wiskitna badz ul kolumny brać piach/żwir?? w sensie czy jest w okolicy jakas żwirownia? Witaj widzę,że budujemy się w tych samych okolicach Ja piach brałam od p.Urszuli tel.601-379-387 z firmy Żwiromax Witam, ja tez buduje w Wiskitnie, brałem piach ze żwirowni w Kalinku (4km), kwot nie pamiem, ale jak wtedy porównywałem to gościu był najtańszy i terminowy. A tak w ogóle to gdzie Wy sie budujecie?, czemu my sie jeszcze nie "zwizytowaliśmy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 02.07.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 bajanadjembe jakbym widziała swoje kominy Tez mam obłożone struktonitem i wykończone blachą.Jak na razie nie widać żeby przeciekały. pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts