Polanka73 12.07.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 popcarol tak właśnie zrobię. Po tynkach a przed wykończeniówką trzeba zamontowac drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 12.07.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 meg60 a co jest w tej kwocie 9,5 tys.? Moja hydraulika jest wylicozna na 30.500 zł. W to wchodzi robocizna oraz wszyściutkie materiały czyli grzejniki też oraz piec za 7.400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.07.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 popcarol ile ciebie kosztowała robocizna za taras i za podjazd ?? PS twój majster ma już jaką robotę nagrana ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 12.07.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 meg60 a co jest w tej kwocie 9,5 tys.? Moja hydraulika jest wylicozna na 30.500 zł. W to wchodzi robocizna oraz wszyściutkie materiały czyli grzejniki też oraz piec za 7.400 zł. Na pewno bez pieca, ale szczegoly podam po spotkaniu. Dałam mu swój projekt, a on podal cenę : 9,5 tys robocizna i materiał Mamy się spotkac i umówić szczegóły. Wiesz, znajomy za hydraulikę z piecem i grzejnikami, zapłacil 19tys, więc być może moja cena jest też realna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 12.07.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 popcarol ile ciebie kosztowała robocizna za taras i za podjazd ?? PS twój majster ma już jaką robotę nagrana ?? Hej, mojego majstra nie polecam Ale i tak ma robote do konca sezonu... Nie podam Ci teraz tych kosztow, jak wroce do stolicy (wtorek?) zerkne w papiery i zapiski excelowskie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 12.07.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 meg60 a co jest w tej kwocie 9,5 tys.? Moja hydraulika jest wylicozna na 30.500 zł. W to wchodzi robocizna oraz wszyściutkie materiały czyli grzejniki też oraz piec za 7.400 zł. Na pewno bez pieca, ale szczegoly podam po spotkaniu. Dałam mu swój projekt, a on podal cenę : 9,5 tys robocizna i materiał Mamy się spotkac i umówić szczegóły. Wiesz, znajomy za hydraulikę z piecem i grzejnikami, zapłacil 19tys, więc być może moja cena jest też realna Ja też jestem bardzo ciekawa, mnie nikt nie zszedł z ceny poniżej 30 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 13.07.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 meg60 a co jest w tej kwocie 9,5 tys.? Moja hydraulika jest wylicozna na 30.500 zł. W to wchodzi robocizna oraz wszyściutkie materiały czyli grzejniki też oraz piec za 7.400 zł. Na pewno bez pieca, ale szczegoly podam po spotkaniu. Dałam mu swój projekt, a on podal cenę : 9,5 tys robocizna i materiał Mamy się spotkac i umówić szczegóły. Wiesz, znajomy za hydraulikę z piecem i grzejnikami, zapłacil 19tys, więc być może moja cena jest też realna cena atrakcyjna prosilabym o podanie namiarow na tego hydrulika chetnie sprawdze jaki to bylby koszt dla mojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 13.07.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 cześc grupo łódzka chciałam Was zapytać w kwestii wylewek, czy macie (mieliście) problemy z ich pękaniem. U nas pęknięcia przeszły przez górny pokój całą długośc i kawałkiem w drugim pokoju ( na długości mniej wiecej 0,5 m). Hm... były robione przez lokalnego fachure . Czy to przyczyna "siadania" domu, czy coś innego. dodam że posadzki były pod folią ze 4 tygodnie- zgodnie z zaleceniami wykonawcy. jakieś sugestie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 14.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Pilnie poszukuję bramy do ogrodzenia tymczasowego. Czy ktos z Was ma może takową na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgrazia 14.07.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 cześc grupo łódzka chciałam Was zapytać w kwestii wylewek, czy macie (mieliście) problemy z ich pękaniem. U nas pęknięcia przeszły przez górny pokój całą długośc i kawałkiem w drugim pokoju ( na długości mniej wiecej 0,5 m). Hm... były robione przez lokalnego fachure . Czy to przyczyna "siadania" domu, czy coś innego. dodam że posadzki były pod folią ze 4 tygodnie- zgodnie z zaleceniami wykonawcy. jakieś sugestie??? Czesc, u mnie są zalane od tygodnia i przykryte jeszcze foliami, z tego co widziałem narazie nie pęka, ale czas pokaże..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.07.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 cześc grupo łódzka chciałam Was zapytać w kwestii wylewek, czy macie (mieliście) problemy z ich pękaniem. U nas pęknięcia przeszły przez górny pokój całą długośc i kawałkiem w drugim pokoju ( na długości mniej wiecej 0,5 m). Hm... były robione przez lokalnego fachure . Czy to przyczyna "siadania" domu, czy coś innego. dodam że posadzki były pod folią ze 4 tygodnie- zgodnie z zaleceniami wykonawcy. jakieś sugestie??? Ja miałem też przykryte folią i teraz doczytałem że chyba trzeba była jeszcze polewać wodą Pęknięcia mam tylko tak naprawdę 2 sztuki. 1 małe w przejściu między pokojami, około 0,5 m od wyciętej dylatacji i drugie dłuższe około 3 metry w pokoju dziennym. Czyli chyba nie najgorzej. Problem tylko ze "słabością" wylewek "wgłąb". W sensie 2 cm od góry jest twarde, potem jest już bardziej miękko. Nie żeby było tragicznie, ale testy wytrzymałości pod parkiet to wykazały ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 14.07.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Pilnie poszukuję bramy do ogrodzenia tymczasowego. Czy ktos z Was ma może takową na zbyciu? My bramę tymczasową zbiliśmy z desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 14.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 cześc grupo łódzka chciałam Was zapytać w kwestii wylewek, czy macie (mieliście) problemy z ich pękaniem. U nas pęknięcia przeszły przez górny pokój całą długośc i kawałkiem w drugim pokoju ( na długości mniej wiecej 0,5 m). Hm... były robione przez lokalnego fachure . Czy to przyczyna "siadania" domu, czy coś innego. dodam że posadzki były pod folią ze 4 tygodnie- zgodnie z zaleceniami wykonawcy. jakieś sugestie??? Nasze wylewki robil polecony ktos od Bogusia (zapomnialam juz jak sie zwal), pekniecie tylko jedno w progu lazienki, dlugosci ok 15 cm wiec czytajac Wasze posty chyba super. Nie przykrywalismy folia, kazal polewac woda, co obficie czynilismy A czy teraz mozesz cos zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 14.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Po jakim czasie zauważyłeś te pęknięcia? Więc dylatacje nie pomogły - strzeliło gdzie indziej? Zastanawiam się czy u mnie wyjdą... (jeśli miałeś maszynowe, to wodą ponoć nie trzeba lać, wystarczy to przykrywanie. A jeśli woda to jakimś spryskiwaczem, bo z węża można wypłukać dziury. U mnie nie było przykrywane, kilka razy jedynie je spryskałem, ale robione były jesienią - czyli był chłodek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 14.07.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ciekawe jak nasze się będą zachowywać, robione m-c temu, wylewane ręcznie, polewane przez cztery dni. Zdaje się, że na razie o.k. ale jutro je dokładnie obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.07.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Yeti - pytasz mnie ? Wylewki robione też przez Bogusia, pęknięcia zuważone po zdjęciu folii, czyli gdzieś po miesiącu ... Oczywiście nie powinienem z węża, ale spryskiwać widać trzeba. Jest taki wątek nawet na forum ... A robione w październiku, było już zimno, schły wolno ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 14.07.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 peknięcia zobaczyłam po zdjęciu folii. Pod folia były ze 4 tygodnie. Nic nie polewaliśmy bo działalismy zgodnie z zaleceniami fachowca od wylewek obsługującego naszą grupe łódzką -B...sia. teraz to chyba sie nie da nic zrobić. Jak bezproblemowo połozą mi parkiet i płytki i wszystko będzie sie trzymać podłoza to nie będe sie czepiac. Ale z tego co czytam wyzej to te wylewki (nie wiem czy robione przez tego samego wykonawce) hm.. nie sa idealne. pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur79 14.07.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 sprzedam drewno z brzózek. Łódź, okolice Nowosolnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.07.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Na pęknięcie położone pod płytkami, fachowcy po prostu przykleili płytki i tyle. Ja się w sumie z tym zgadzam. Co miało pęknąć, to pękło. Jakby co, wzięli to na siebie Pęknięcia pod parkietem będa sklejone wciętymi prętami + żywica. I tyle. Też będzie gwarancja, więc w razie czego ... Ale tak sobie myślę, że jak ktoś już ma taką "renomę" to powinien robić to idealnie. Więc albo renoma poszła się wietrzyć, albo powienien jasno mówić - np. lać wylewki. Teraz bym lał ( zraszał ) i nie słuchał o przykrywaniu folią ... pozdrawiam, majki PS. Wykonawca od wylewek "ten sam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 14.07.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 jakieś sugestie??? brak plastyfikatora, brak włókien polipropylenowych albo siatek metalowych, dom bez okien albo okna bez rolet, brak pianki dylatacyjnej na ścianach, brak dylatacji na dużych powierzchniach, zła proporcja cementu i piasku, fachowiec dupa wołowa tyle mi się nasuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts